Skocz do zawartości

Pytania dotyczące Starcia Tytanów.

Cava Herondale

Recommended Posts

Dnia 16.12.2014 o 20:43, Rex *Monster* Crusader napisał:

Czy Sombra musi być taki demoralizujący? Chodzi mi o to, że jego wypowiedź w zapisach nie polepszyłaby morale, a może i nawet pogorszyła. To jest pytanie, nie sugestia.

Wiesz, zazwyczaj dla niewolnika obecność jego pana ( a zwłaszcza takiego) jest raczej demoralizująca. :NjdaT:

Dnia 16.12.2014 o 20:46, EmielRegis napisał:

Wiesz, zazwyczaj dla niewolnika obecność jego pana ( a zwłaszcza takiego) jest raczej demoralizująca. :NjdaT:

Sombra jest nieco podobny do Davy Jonesa z piratów z karaibów. W zamian za służbę oferuje wolność, nie obchodzi go kim jesteś bo dla niego wszyscy są tylko sługami bądź niewolnikami. Postać dobrze wykreowana i odgrywana.

Dnia 16.12.2014 o 20:54, Serox Vonxatian napisał:

Nie jesteśmy aż takimi niewolnikami stary bez przesady. Jesteśmy przecież żołnierzami, a Sombra nie dopuści, by jego armia była wygłodzona i słaba.

W sumie racja, ale to nie znaczy że musi być miły.

Żarcie i kondycja tak, ale nie sądzę by Sombra przejmował się stanem psychicznym biednej, wrażliwej  na złe słowa bandy wojowników.

Edytowano przez EmielRegis

Dnia 16.12.2014 o 20:52, Rex *Monster* Crusader napisał:

Zależy dla kogo, np. Polacy podczas II WW( World War) gdy byliśmy zajęci, a znajdowali się PolishDeutche, którzy nie byli zdemoralizowani( pomagali okupantowi).

Co będzie siedzibą Drużyny Sombry? Loch?

Zamczysko Sombry. Taki mam plan. Zamki = lochy = niewolnicy = pucyki.

Dnia 16.12.2014 o 20:50, Jaenr Linnre napisał:

Sombra jest nieco podobny do Davy Jonesa z piratów z karaibów. W zamian za służbę oferuje wolność, nie obchodzi go kim jesteś bo dla niego wszyscy są tylko sługami bądź niewolnikami. Postać dobrze wykreowana i odgrywana.

W sumie nie miałam zamiaru tworzyć Sombry na podobieństwo Davy. Starałam się, żeby pasowało do jego stylu rządzenia i nadać mu jeszcze więcej mroczności. A naczytałam się pełno książek o złych królach.

Wybraliśmy walkę po te stronie barykady. Każdy z własnych powodów, każdy zdemoralizowany mniej bądź bardziej.

Po prostu odgrywaj swoją postać tak jak ją stworzyłeś.

W moim przypadku zamierzam się słuchać Króla, lecz nie jako niewolnik lecz sojusznik. Nie zamierzam tracić dumy.

( mam dziwne uczucie że wykopałem sobie grób pisząc to ).

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...