Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 Zaatakowała niemal od razu, podbiegając, wyprowadzając pchnięcie i błyskawicznie się cofając. Powtarzała manewr kilka razy, stawiając nierytmiczne kroki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 Pierwsze parę razy Arf odskakiwał w bok unikając pchnięć, aż za którymś razem obrócił patyk w dłoniach, by wirowym ruchem odbić kija Flawii i gdy się wycofywała, ruszyć i przyłożyć jej koniec do szyi. - Powinnaś się nauczyć więcej ruchów, ponieważ robiąc jedno i to samo jesteś zbyt przewidywalna. Spróbuj tego - powiedział i stanął za nią, chwycił jej ręce i ustawił miecz, jakby celował w oczy siebie tam stojącego i wykonując opisywany ruch dopowiedział.- Jeśli jesteś w takiej pozycji może łatwo wykonywać cięcia w boki lub od góry. Łatwo i szybko, kręcąc końcem w powietrzu małą pętelkę. Spróbuj - zachęcił i znów stanął na przeciw niej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 Padawanka z zaciętym wyrazem twarzy zastosowała się do wskazówek Arfa. W pewnym momencie postanowiła wykorzystać jeszcze kilka ruchów, których uczyła się na treningu ze swoim mistrzem. Kilkoma krokami oddaliła się od tymczasowego oponenta, aby pobiec wprost na niego i w ostatnim momencie skoczyć w bok, prześlizgnąć się obok i zaatakować go od tyłu. Była skupiona na tyle, na ile tylko potrafiła. Tym większe było jej zdziwienie, kiedy po wykonaniu skoku nie prześlizgnęła się pod Arfem, a zniknęła w pół skoku, by pojawić się tuż za nim, dwa metry nad ziemią. Nie zdołała zachować równowagi - wylądowała ma plecach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 Arf pomógł małej wstać i powiedział: - Już wiem, czemu wszyscy tak ciebie chcą, masz niezwykle rzadkie zdolności. Powiedz kiedy się tak dzieje, może pomogę ci to jakoś zrozumieć i opanować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Nie działo się jeszcze - odpowiedziała, otrzepując się z ziemi. - Nie rozumiem, co się stało. To pierwszy raz. Chcę wiedzieć, jak to zrobiłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - O czym myślałaś jak się teleportowałaś, na czym się skupiałaś? - Wypytywał. Chciał jej pomóc, a ta zdolność na pewno pomoże jej w ucieczkach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Na tym, co mam dalej zrobić... albo na tym, gdzie się mam znaleźć, jak już wszystko zrobię - odpowiedziała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 Arf się zamyślił, w milczeniu chodził w kółko, aż wreszcie doszedł do wniosku: - Spróbuj skupić się na danej lokacji, spróbuj myśleć tak jakbyś tam była, wyobraź siebie tam, a potem skocz do przodu w to miejsce. Może się uda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 Oddaliła się znowu na kilka kroków i odetchnęła głęboko. Pobiegła, chcąc znowu znaleźć się za plecami Arfa. Flawia starała się skupić uwagę na miejscu w którym znalazła się przed chwilą. Odbiła się od ziemi... ... I z impetem uderzyła o brzuch Sitha. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - Nic ci nie jest? - zapytał, kucając i oglądając padawankę. - To może zajmiemy się tym później i znów trochę powalczymy. Co ty na to? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 -Dobrze, walczmy. - Poderwała się żywo z miejsca i podniosła z ziemi swoją gałąź, po czym zawahała się i upadła na kolana. Z nosa padawanki ciekła krew, którą przetarła grzbietem dłoni. -Kręci mi się w głowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - To uspokój się, oddychaj mocno i nie próbuj skupić się już na swoich zdolnościach. Przeciążyłaś się - odpowiedział, po czym podniósł ją, zaniósł koło jeziora i polewał jej głowę wodą, by się ochłodziła. Opiekował się nią, aż nie poczuje się lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Mogę już walczyć - stwierdziła Flawia po kilku minutach leżenia. Widocznie było to kolejne kilka minut utraty cennego czasu, który można było przeznaczyć na coś bardziej ekscytującego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - Przez pewien czas musisz odpoczywać i się nie wysilać. Przed snem jeszcze powalczymy jak starczy czasu. A teraz może sobie pochodzimy? - zaproponował. Ta mała była strasznie energiczna i wiedział, że musi ją zmęczyć, by poszła spać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Tak. - Flawia nie czekając na Sitha ruszyła w stronę lasu. Cienie roślin i grzybów wydłużały się za sprawą zachodzącej gwiazdy, której promienie nadały niebu różnych odcieni fioletów i czerwieni. Tym samym w dżungli robiło się coraz ciemniej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - Jak długo jesteś uczennicą Syda? Czego cie właściwie uczył? - Pytał idąc obok Flawii. Może jak nauczy się trochę o jej życiu, będzie mógł to jakoś wykorzystać i uspokoić ją. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Trzy lata. Te lata z Coruscant - uzupełniła. - Dużo mnie uczył. Uczył jak sobie radzić, jak jestem sama. Jak się odpowiednio ukryć i jak zaatakować, jak ocenić swoje szanse. Uczył mnie też historii i innych, ale tego nie lubię. I jak się walczy mieczem, ale to przez ostatni rok. Wcześniej jeszcze korzystania z Mocy i walki bez miecza - wyjaśniła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 30, 2015 Share Napisano Maj 30, 2015 - A co już potrafisz? Z Mocy i podstaw walki? Uczył cie jakiś form walki lub stylów, czy tego co pokazywałaś? Tam jest nawet spory głaz, czy umiałabyś go podnieść Mocą? - Pytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 30, 2015 Autor Share Napisano Maj 30, 2015 - Nie pokazałam ci wszystkiego, tylko małą część - zaznaczyła nautolanka. Podeszła do głazu i wyciągnęła ręce w jego kierunku. Skała drgnęła, ale Flawii nie udało się go podnieść. Nie zmieniło to jednak faktu, że spróbowała jeszcze kilka razy i za ostatnim razem głaz na kilka sekund zawisł w powietrzu, by zaraz potem upaść z impetem. Flawia oddychała ciężko, ale na jej twarzy widniał szeroki uśmiech. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 31, 2015 Share Napisano Maj 31, 2015 - Brawo. Dobra robota i całkiem nieźle byłaś zdeterminowana. Wracajmy do obozu, a i ja ci coś swojego pokażę - powiedział i zaczął iść w stronę jeziora, zbierając po drodze dużo liści i chrustu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 31, 2015 Autor Share Napisano Maj 31, 2015 - Co mi pokażesz? - zbierała gałęzie, naśladując w tym Arfa. Powoli zaczęła odczuwać zmęczenie, podobnie jak sam Sith. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 31, 2015 Share Napisano Maj 31, 2015 - Chcę ci pokazać Alchemię Sithów. Użyję tych liści i korę, by zrobić z nich materiał, który możemy użyć, do zrobienia bandaży lub jakiś strojów - odpowiedział dochodząc powoli do miejsca, gdzie chcieli nocować, tam na kamieniu wykreśli krą i dokona zmian. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 31, 2015 Autor Share Napisano Maj 31, 2015 Krąg został nakreślony. Padawanka siadła tuż obok niego i oparła brodę o pięści w oczekiwaniu na coś ciekawego. Obok kręgu odłożyła również gałęzie, które zebrała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Maj 31, 2015 Share Napisano Maj 31, 2015 Arf wziął swoje gałęzie i ułożył starannie w kręgu, następnie usiadł tuż przed nim, klasnął odpowiednio w dłonie i przyłożył do kręgu, szepcząc odpowiednie wersy, by stworzyć z tego materiału coś podobnego. Lniane płótno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 1, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 1, 2015 Gałęzie i inne elementy zebrane w lesie zaczęły rozpadać się na wąskie strzępki. Te z kolei zaczęły się wydłużać, tworząc włókna, które splatały się ze sobą ciasno, aby finalnie przekształcić się w nieregularny kawałek płótna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts