Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 tak się uczę i wydaje mi się że wydymałe łatwiej ogarnąć niż jakąś skurwiałą elektrotechnikę ;cNigdy niczego związanego z elektroniką nie lubiłem. Jest to główny powód, przez który nigdy piątki z fizyki nie dostałem. Natomiast wydymałka... Jest to zwykła fizyka statyczna/dynamiczna. Wystarczy ogarnięty wykładowca i sporo własnych chęci i można zaszaleć. Link do komentarza
Ylthin Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Praise Chemig. Jutro mam kolokwium z chemii ogólnej i wolałam się dopytać. Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Ja będę tylko tęsknić za awatarem Rarci Airlickiem... dobrze prowadził dział i był ogólnie ogarnięty :(Zabawne. Jesteś bodaj jedyną osobą na tym forum, która w tak bezpośredni sposób go chwali. Link do komentarza
Amolek Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 @BuryCzemu nie wylazłeś z nami na browarki? Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Ciężko go nie chwalić... jak mówiłem jest ogarnięty...Na myśli miałem raczej jego stosunek do ciebie. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Dane = dipshit confirmed Link do komentarza
Sabina Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Wpadłam w jakiś dół i nie mogę wyjść z niego Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 (edytowany) Pamiętaj. Paczasz na litowce i masz wszystkie wodorotlenki solidnie zasadowe. Paczasz na berylowce i wszytko (umownie od wapnia) i dół jest zasadowe, powyżej średnio. Reszta metali, oprócz talu jest ma słabo zasadowe/rozpuszczalne wodorotlenki. Aniony:Fluorki są jonami średniego kwasu HF. Reszta halogenków ma aniony typu X- które są anionami silnych(kwasów) fluorowodorowców. Ogólnie jak coś ma stałe kwasowości mniejsze niż rzędu 10^-1 to się zaczyna robić słaby/słaba kwas/zasada. Ale nie wiem jak was uczyli pojęcia hydrolizy, więc zostawiłem to do samodzielnego zinterpretowania. (teoretycznie hydroliza jest reakcją nawet odwracalną, w której powstają nowe związki/jony, więc teoretycznie nawet NaCl hydrolizuje) Edytowano Październik 19, 2015 przez KochamChemie Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Wpadłam w jakiś dół i nie mogę wyjść z niego Mogę podrzucić ci łopatę, żebyś się wykopała.A tak na poważnie, co się stało? Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Wiem wiem... myślałem nawet czy by z tego powodu nie włączyć siebie do układu na ćwiczeniach z elektrotechniki... ale uznałem że jednak warto żyć dalej... mimo tego.... i trzeba to niestety zaakceptować :(Jeżeli jest to prawdą, to jednak przesadzasz z przeżywaniem jego zachowań. Link do komentarza
Sabina Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 No to tak w temacie chemii...Dzisiaj się polałam kwasem salicylowym w stężonym H2SO4 Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Try HNO3.Robi dobrze na cerę :^)))) Link do komentarza
Airlick Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Clannad master race.Also, przyszła mi podkładka z Miku, 我很高兴. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 I to jest mój sygnał do pożegnania się z wami. Czejś Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Skoro już jesteśmy w temacie kwasów. Ten gość fajnie pokazuje działanie kwasów. Nie jest to coś "szalonego", ale mimo wszystko miło mi się go słucha Link do komentarza
Airlick Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 No cześć. Link do komentarza
Sabina Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Try HNO3.Robi dobrze na cerę :^)))) Z jonami NO3- miałam dzisiaj również kontakt, bo stosowałam metodę Cataldo Link do komentarza
Ylthin Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Ja się w zeszły czwartek przyłatwiłam odczynnikiem z kwasem octowym i chyba siarkowym (VI)... albo coś z trzustką mam i dlatego mi się naskórek na dłoni złuszcza w paru miejscach.Also, tego samego dnia patroszyliśmy szczury. 2 Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 (edytowany) Polecam SbF5xHFSO3. Fajny kwas. Magiczny... Edytowano Październik 19, 2015 przez KochamChemie Link do komentarza
Dadudałe Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 SIę dzieje. Co tydzień będziemy mieli sprawdziany z Regulaminów Musztry. Jak je zdamy, to z góry mamy mieć przepustki stałe na cały tydzień zapewnione. Znaczy to, że miałbym pewność... Że mogę iść na miasto : DDDD. Kurdesz, Amol. Może się uda :spike:. (choć pewnie jeszcze nie w tym tygodniu, bo mam zajęcia do 21:00 dwa dni ;-;) Link do komentarza
Czarny Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Avan siemano mordo!Chujowo, że nie wpadasz do Krk :/ no i coś zjebał, że przepustek nie dostajecie? Link do komentarza
Dadudałe Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 (edytowany) To w sumie nie była moja wina ;p. Tak po prostu siadło. W tym tygodniu mamy ponoć 100% pewną przepustkę, bo są wybory. A głosowanie to nasze święte prawo i żaden porucznik nie może nam go odebrać...Więc mamy mieć wypad na chatę :DDD Edit: idę spać, bo już późno w c**j. Dobranoc. Edytowano Październik 19, 2015 przez Avanidius bo tak Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Capsztyk :^) Link do komentarza
Amolek Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 Kurdesz, Amol. Może się uda :spike:. (choć pewnie jeszcze nie w tym tygodniu, bo mam zajęcia do 21:00 dwa dni ;-;)No to liczmy, że się uda mi i tak ten tydzień nie leży za bardzo. Link do komentarza
Recommended Posts