Airlick Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 A ty się utop. Link do komentarza
Amolek Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 (edytowany) Paryż przeżywa ubogacanie kulturowe. Eksplozje, zakładnicy i takie tam strzelaniny. EDIT: kilka ataków w mieście, ponad 60 ofiar, około 100 zakładników wzięli i jest możliwość, że ich zabiją. Edytowano Listopad 13, 2015 przez Amolek Link do komentarza
Burry Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 31 minuty temu Amolek napisał: Paryż przeżywa ubogacanie kulturowe. Eksplozje, zakładnicy i takie tam strzelaniny. EDIT: kilka ataków w mieście, ponad 60 ofiar, około 100 zakładników wzięli i jest możliwość, że ich zabiją. Typowy dzień w wielokulturowym Paryżu. W ogóle, to czołem Link do komentarza
Minish, Hero of the Storm Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Pokonałem Nefarian Link do komentarza
Amolek Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Hejo. To już nie typowy dzień. Zamknęli granice, wojsko chyba też zgarnęli. Dla mnie to już nie wygląda na zwykły terroryzm, a wypowiedzenie wojny. Link do komentarza
Mon Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Tak się właśnie kończy religia :P Link do komentarza
Burry Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Też ogarnąłem teraz sytuację (po paru piwach, ale możliwie jak najdokładniej ) No cóż, widzę dwa scenariusze: -Francja ustabilizuje sytuację, po czym zabierze ostrzejszy głos w sprawie przyjmowania uchodźców -Nie dość, że zrobi to co wyżej, dojdzie do ogólnej radykalizacji w tej kwestii. Deportacje, nieme przyzwolenie na powszechną opresję wobec muslimów... So much fun. Link do komentarza
Amolek Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Już wprowadzili stan wyjątkowy, zobaczymy, czy się obudzą po tym zupełnie. Link do komentarza
Burry Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 No oby. Bo jak nie, to chyba totalnie stracę wiarę w nich... nikłą, ale jednak. Link do komentarza
Airlick Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 https://www.rt.com/news/321873-france-aircraft-carrier-Syris/ Tak czy inaczej, chyba żartujecie, jeśli myślicie, że Francuzi się ogarną. Dalej będą przyjmować tzw. imigrantów, nie zrobią nic przeciwko muslimom już siedzącym we Fhancji. A dlaczego? A dlatego, że na Zachodzie (a i u nas) są hordy lewackich idiotów, którzy autentycznie uważają islam za religię pokoju, bronią muslimów na każdym kroku, nie widzą żadnego problemu w przyjmowaniu uchodźców i nazywają każdego, kto się temu sprzeciwia, faszystą (w najlepszym wypadku). Niestety do tych hord zaliczają się media i duża część polityków, a że pranie mózgów lemingów jest łatwe, to mamy to, co mamy. Zresztą ja dalej uważam to wszystko za celowe działanie rządów albo stojących za rządami sił. W Europie dawno nie było poważnej wojny, czas najwyższy. 1 Link do komentarza
Burry Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Po takim czymś ciężko będzie tym politykom zachować wiarygodność. Lud będzie żądał odwetu, a unikanie go doprowadzi tylko do zamieszek i łowów na muslimów - chyba, że rozwiążą to w jakiś sprytny sposób. Co do ewentualnego udziału sił jakichś rządów w tym incydencie - absolutnie bym się nie zdziwił. Casus Belli sam się nie zrobi Link do komentarza
Airlick Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 Będzie odwet - wysyłają lotniskowiec. Tyle, że to nie będzie taki odwet, jaki jest Fhancji potrzebny, ale na pewno będzie na razie wystarczająco medialny, żeby trochę uspokoić sytuację w kraju. Link do komentarza
Wonsz Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 17 minut temu Bury napisał: No cóż, widzę dwa scenariusze: -Francja ustabilizuje sytuację, po czym zabierze ostrzejszy głos w sprawie przyjmowania uchodźców -Nie dość, że zrobi to co wyżej, dojdzie do ogólnej radykalizacji w tej kwestii. Deportacje, nieme przyzwolenie na powszechną opresję wobec muslimów... Z Hollandem na czele? Wątpię. Nic się nie zmieni w kwestii stosunku władz do Islamu i imigrantów. Myślę, że nastroje w społeczeństwie mogą się zmienić, ale na ewentualne efekty trzeba czekać do wyborów w 2017, choć po cichu liczę, że zwykli Francuzi przejrzą na oczy co się dzieje dookoła. Link do komentarza
Burry Napisano Listopad 13, 2015 Share Napisano Listopad 13, 2015 1 minutę temu Wonsz napisał: Z Hollandem na czele? Wątpię. Nic się nie zmieni w kwestii stosunku władz do Islamu i imigrantów. Myślę, że nastroje w społeczeństwie mogą się zmienić, ale na ewentualne efekty trzeba czekać do wyborów w 2017, choć po cichu liczę, że zwykli Francuzi przejrzą na oczy co się dzieje dookoła. Osobiście mam drobną nadzieję na to, że przymusowa ewakuacja i w niedługim czasie konieczność spojrzenia w oczy rodzinom ofiar troszkę da mu do myślenia... małe szanse, ale jednak. A we Francji jakaś świadomość już istnieje, a po dzisiejszych wydarzeniach będzie po prostu idealny boom niezadowolenia. I na to niezadowolenie liczę mocno. Link do komentarza
Niklas Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 11 godzin temu Ylthin napisał: >oglądasz wrestlera robiącego tombstone piledriver na gościu przebranym za indyka >feelsgoodman.gif Boję się pytać, co to jest Link do komentarza
Niklas Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 A tymczasem, changeling z wesela ma już swoje imię: Spoiler 1 Link do komentarza
Niklas Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 http://prntscr.com/92lku2 tu się cosik nie wczytalo Link do komentarza
Ylthin Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 2 godziny temu Niklas napisał: Boję się pytać, co to jest To: https://www.youtube.com/watch?v=MFiRImul_d0 Link do komentarza
Recommended Posts