Dolar84 Napisano Kwiecień 16, 2016 Autor Share Napisano Kwiecień 16, 2016 I tym akcentem zamykam kolejną edycję konkursu literackiego. Tekstu nadesłaliście sporo, mam więc nadzieję (niebezpodstawną), że jakość co najmniej dorówna ilości. Wyniki ogłosimy najszybciej jak to możliwe (ale liczcie standardowo te dwa tygodnie co najmniej). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 17, 2016 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2016 Standardowe podliczenie wykazało iż tym razem dostało nam się 12 prac liczących w sumie 17 391 słów - całkiem dobry wynik jak na edycję standardową. Jednocześnie z przykrością muszę powiadomić, iż dwie prace z tego tuzina zostały zdyskwalifikowane - obie za błędne tagi. Świeży Rekrut dał o jeden za dużo, natomiast Foley nie uwzględnił dowolnego. A mówiłem, żeby dokładnie czytać regulamin... Naturalnie, chociaż oba fanfiki wypadły z konkursu, to również dostaną oceny i recenzje - tak jak zwykle. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Kwiecień 17, 2016 Share Napisano Kwiecień 17, 2016 Zaraz, chwila. W regulaminie nic nie ma o przekroczeni ilości dozwolonych tagów. Nie jest ustalona takowa ilość. Są ustalone tylko, tagi obowiązkowe, jeden dodatkowy (nie jest ustalone minimalnie jeden, czy też maksymalnie) i tagi zakazane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2016 Share Napisano Kwiecień 17, 2016 9 minut temu White Hood napisał: Zaraz, chwila. W regulaminie nic nie ma o przekroczeni ilości dozwolonych tagów. Nie jest ustalona takowa ilość. Są ustalone tylko, tagi obowiązkowe, jeden dodatkowy (nie jest ustalone minimalnie jeden, czy też maksymalnie) i tagi zakazane. 2. Wyznaczone tagi: [Adventure] i [Violence]. Obydwa. A do tego jeden dowolny. Zatem maksymalnie trzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Kwiecień 17, 2016 Share Napisano Kwiecień 17, 2016 (edytowany) Cytuj 2. Wyznaczone tagi: [Adventure] i [Violence]. Obydwa. A do tego jeden dowolny. Zatem maksymalnie trzy. To jest regulamin, i nie widzę w nim słowa określającego maksymalną liczbę. Tu nie mam miejsca na domysły, musi być jasno napisane. Cytuj 7. Prace które przekroczą limit słów, będą korzystały z zakazanych tagów, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub nadesłane po terminie podlegają dyskwalifikacji. Tagi zakazane, nie ich ilość. Dokładnie są wypisane, tagi zakazane. Cytuj Natomiast nie ratuje to Świeżego Rekruta - od pierwszej edycji tego konkursu za gmeranie w liczbie tagów była dyskwalifikacja i to się nie zmieni. Jeżeli można by było wybrać więcej niż jeden tag dowolny, to byłoby to wyraźnie napisane - coś w stylu [Adventure][Violence] + [Dowolny][Dowolny]. Tym razem tak nie było, więc dyskwalifikacja pozostaje w mocy. Czyli w myśl Prawa polskiego "Co nie jest dozwolone jest zakazane" Edytowano Kwiecień 17, 2016 przez White Hood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 17, 2016 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2016 Po raz kolejny muszę przyznać rację - w takim wypadku Foley wraca do konkursu, gdyż nie doprecyzowałem, iż ten tag dowolny musi występować. Natomiast nie ratuje to Świeżego Rekruta - od pierwszej edycji tego konkursu za gmeranie w liczbie tagów była dyskwalifikacja i to się nie zmieni. Jeżeli można by było wybrać więcej niż jeden tag dowolny, to byłoby to wyraźnie napisane - coś w stylu [Adventure][Violence] + [Dowolny][Dowolny]. Tym razem tak nie było, więc dyskwalifikacja pozostaje w mocy. Ale dziękuję za czujne śledzenie tych decyzji - wyraźnie nie jestem w najlepszej formie podczas tego konkursu. Na pewno poprawię się przy kolejnych edycjach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2016 Share Napisano Kwiecień 17, 2016 Za dużo kopiuj-wklej przy tej edycji, Dolcze Ale następnym razem niechaj będzie lepiej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Kwiecień 27, 2016 Share Napisano Kwiecień 27, 2016 - Puk Puk. - Kto tam? - Na pewno nie wyniki. Tak wiem, że od tego dowcipu to nawet Strasburger wysycha, ale chciałem spytać, jak idą prace nad ocenianiem tekstów w tym konkursie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 27, 2016 Share Napisano Kwiecień 27, 2016 Miały pojawić się w przeciągu 2 tygodni (minimum). Moim zdaniem będziemy musieli poczekać do początku maja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 28, 2016 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2016 Jak dopomoże Cthulhu to pojawią się jeszcze w kwietniu. Szanse na to są całkiem wysokie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 28, 2016 Share Napisano Kwiecień 28, 2016 No to czekamy zatem Bo w sumie, dwa tygodnie mijają dopiero w niedzielę, czyli 1 maja Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Kwiecień 28, 2016 Share Napisano Kwiecień 28, 2016 2 minuty temu Niklas napisał: Bo w sumie, dwa tygodnie mijają dopiero w niedzielę, czyli 1 maja Bo Dolar będzie obchodził święto pracy, sprawdzając fanfiki. W sumie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Maj 1, 2016 Share Napisano Maj 1, 2016 28.04.2016 at 02:19 Dolar84 napisał: Jak dopomoże Cthulhu to pojawią się jeszcze w kwietniu. Szanse na to są całkiem wysokie. Jednak nie dopomógł No ale cóż, czekamy ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Maj 1, 2016 Share Napisano Maj 1, 2016 (edytowany) Chwila, Cthulhu? Ohh...ja nie wiedziałem, że będzie potrzebny. To był wypadek. Skąd miałem wiedzieć, że... Edytowano Maj 1, 2016 przez White Hood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Maj 1, 2016 Share Napisano Maj 1, 2016 Swoją drogą, sprawdzenie tych fanfików to jakaś pilna sprawa? Będą sprawdzone, to będą, nie będą... Cóż, czas jest względny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Maj 2, 2016 Share Napisano Maj 2, 2016 Od Dolara wiem tyle, że istotnie Cthulhu nie dopomógł i się przeciągnie wszystko, więc cóż, czekamy xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Maj 2, 2016 Share Napisano Maj 2, 2016 Cthulhu nie pomaga? Może śpi i trzeba go obudzić?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Maj 3, 2016 Share Napisano Maj 3, 2016 Aktualnie to "śpi" Dolar i z jakiegoś powodu wydaje mi się, że w najbliższym czasie nie będzie w stanie nic sprawdzać. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Maj 4, 2016 Share Napisano Maj 4, 2016 3.05.2016 at 06:51 Kingofhills napisał: Aktualnie to "śpi" Dolar Na śpiącego Cthulhu jeszcze coś by się poradziło, ale w tej sytuacji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 4, 2016 Autor Share Napisano Maj 4, 2016 Hoffman skończył swoje, ja do jutra będę miał gotowe. Omówimy, ustalimy i wstawimy wyniki. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Maj 4, 2016 Share Napisano Maj 4, 2016 Dobrze wiedzieć. Zagłada jest już blisko! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Maj 4, 2016 Share Napisano Maj 4, 2016 Ja to bym rozwiązał inaczej. Jest równe 12 prac, w tym jedna zdyskwalifikowana, nadać im numery wedle publikowania (wyjątek: nr. 1 zdyskwalifikowanej) i rzucać dwiema kośćmi. W jakiej kolejności wypadną, w takiej na podium. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Maj 4, 2016 Share Napisano Maj 4, 2016 13 minuty temu Sakitta napisał: Ja to bym rozwiązał inaczej. Jest równe 12 prac, w tym jedna zdyskwalifikowana, nadać im numery wedle publikowania (wyjątek: nr. 1 zdyskwalifikowanej) i rzucać dwiema kośćmi. W jakiej kolejności wypadną, w takiej na podium. Wtedy mam matematyczne szanse...tylko wtedy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 5, 2016 Autor Share Napisano Maj 5, 2016 2 godziny temu Sakitta napisał: Ja to bym rozwiązał inaczej. Jest równe 12 prac, w tym jedna zdyskwalifikowana, nadać im numery wedle publikowania (wyjątek: nr. 1 zdyskwalifikowanej) i rzucać dwiema kośćmi. W jakiej kolejności wypadną, w takiej na podium. Pomysł niezły, ale musiałbym iść kupić kostki. Sorry, skąpstwo wygrało, wolę czytać 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Maj 5, 2016 Share Napisano Maj 5, 2016 (edytowany) 7 godzin temu Sakitta napisał: Ja to bym rozwiązał inaczej. Jest równe 12 prac, w tym jedna zdyskwalifikowana, nadać im numery wedle publikowania (wyjątek: nr. 1 zdyskwalifikowanej) i rzucać dwiema kośćmi. W jakiej kolejności wypadną, w takiej na podium U nas na uczelni krążyły historie, jakoby jeden z wykładowców w podobny sposób oceniał egzaminy. Brzmi dość nierealnie, ale szczerze mówiąc, wyjaśniałoby to dziwne oceny z tychże niekiedy Edytowano Maj 5, 2016 przez Arkane Whisper Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts