BiP Napisano Czerwiec 27, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2019 Słyszałem pogłoski jakoby wybory dokonane podczas gry, były nieodwracalne nawet po wczytaniu wcześniejszego zapisu. Jedynie rozpoczęcie gry od nowa pozwoli na zmianę decyzji... W sumie to nawet chyba lepiej, czuć będzie większą wagę podjętej decyzji, bo będzie ostateczna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 27, 2019 Share Napisano Czerwiec 27, 2019 1 godzinę temu, BiP napisał: Słyszałem pogłoski jakoby wybory dokonane podczas gry, były nieodwracalne nawet po wczytaniu wcześniejszego zapisu. Jedynie rozpoczęcie gry od nowa pozwoli na zmianę decyzji... W sumie to nawet chyba lepiej, czuć będzie większą wagę podjętej decyzji, bo będzie ostateczna. Tak ma być w Dying Light 2, nie w Cyberpunku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 27, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2019 A faktycznie nie ten temat xD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 11, 2019 Share Napisano Lipiec 11, 2019 (edytowany) BARDZO ciekawe wypowiedzi gości z tvgry.pl, którzy byli na zamkniętej demonstracji, nie upublicznionej dotyczącej Cyberpunka 2077. Spoiler Dla tych, którym nie chce się tyle słuchać, to przedstawię moim zdaniem najważniejsze punkty ich wypowiedzi (oczywiście to tylko subiektywne opinie osób zaznajomionych z tajnym demem, które ujawnia więcej o grze + dołożyłem trochę od siebie ): - w grze będzie 1/3 akcji, a resztę będą wypełniany eksploracje terenu oraz dialogi, podobnie jak w Wiedźminie - będzie można przejść całą grę lub pojedyncze misje na wiele różnych sposobów: dewastując wszystko, umiejętnie hackując lub przemykając niezauważonym, w zależności jak rozwiniemy postać - dubbing jest starannie dopracowany, zwłaszcza po polsku i angielsku: wskazuje na to obecność wielu słów charakterystycznych dla danego języka lub konkretnych grup społecznych (idiomy, kolokwializmy, związki frazeologiczne etc.) - zniszczenie otoczenia jest podobne do tego, które było w Max Payne 3, ale może ciut lepsze - ogólnie widać ślady po kulach, odłamane kawałki mebli czy ścian itp. - gra jest podobno niezwykle immersyjna przez to, że istnieje w jej universum mnóstwo detali i "smaczków", a wszystko dopełnia obraz FPP; - nie ma możliwości zmiany widoku z FPP na TPP jak w GTA V, będzie można oglądać postać z perspektywy trzeciej osoby tylko w aucie - jest to problem, ponieważ nie będzie można widzieć jak dobrze jest postać ubrana w nowe kostiumy - sam model jazdy prawdopodobnie będzie bardzo przeciętny - można go porównać do tego z GTA III lub Watch Dogs 1 pocieszeniem jest to, że sekwencje samochodowe nie będą aż tak istotne dla całości gry; możliwe, że będą jakieś wyścigi tymi autami, ale to na razie gdybanie... - mechanika walki jest poprawna - nie będzie tak epicka jak w DOOMie czy Horizon Zero Dawn, raczej na niższym poziomie, ale będzie dawała frajdę graczowi - nie ma na razie wiadomości o tym czy będą rozbudowane misje poboczne jak w Wiedźminie i czy będzie pełno znajdziek, można się tylko domyślać, że będą, ale z Dema to nie wynika - nie wiadomo jeszcze jak wielki ma być świat w grze, ale ponoć ogromny i spójny, a nie podzielony na oddzielne państwa jak w Wiedźminie - często gameplay jest porównywany do Deus Ex, choć na wyższym poziomie, lecz nie mam porównania, bo zupełnie nie grałem w DE - sama rozgrywka jest wciągająca i nie męczy, ponoć nie wymaga aż takiego wysiłku jak w WIII - muzyka w grze to w większości elektroniczny ambient, który wpada w ucho i tworzy świetną atmosferę - Keanu odegra ważną rolę w grze m. in. jako głos w głowie bohatera/ bohaterki, który jej wiele rzeczy podpowiada (coś jakby Sylens z HZD ), a sama postać kreowana przez Lady Gagę nie wiadomo jak i gdzie się pojawi, ale są spekulacje, że będzie - nie wiadomo jednak na razie jaką cegiełkę dołoży do tej gry; <><><><><> Od siebie powiem tylko tyle, że dla mnie nie ma zaskoczenia: tak jak było dosłownie we wszystkich dotychczasowych produkcjach CDPRED będzie położony nacisk na fabułę i dialogi. Gra ma być zoptymalizowana, więc będzie wyglądała dobrze, a rozgrywka wciągnie na wiele godzin. Więcej będzie można powiedzieć, gdy się w końcu zagra! Pozdrawiam Edytowano Lipiec 11, 2019 przez Cheerful Sparkle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 10, 2019 Share Napisano Wrzesień 10, 2019 Upubliczniono nowe demo gry. Teraz już mamy jaśniejszy obraz jak będzie ona wyglądała. Potwierdziły się wszystkie dotychczasowe przypuszczenia: nacisk będzie kładziony na wielowątkową fabułę, dialogi i muzykę, reszta może nie zadowolić bardziej wymagających graczy, ale mimo wszystko zapowiada się ciekawie. Nowa prezentacja: Spoiler Recenzja TVGry: Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 29, 2019 Share Napisano Wrzesień 29, 2019 Zostało równe 200 dni do premiery Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Wrzesień 29, 2019 Autor Share Napisano Wrzesień 29, 2019 45 minut temu, Cheerful Sparkle napisał: Zostało równe 200 dni do premiery Ukryj treść O ile jej nie przesuną... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 29, 2019 Share Napisano Wrzesień 29, 2019 1 godzinę temu, BiP napisał: O ile jej nie przesuną... To się policzy dni na nowo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Styczeń 17, 2020 Share Napisano Styczeń 17, 2020 Jednak przesunęli! Nowa data premiery to 17 września 2020. Spoiler https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=2256 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Styczeń 17, 2020 Share Napisano Styczeń 17, 2020 Ojj to kiepska wiadomość, ale jeśli to ma być hit i będzie, to jak dla mnie mogą przesuwać i z 10 razy byle tylko dopracowali to na ostatni guzik. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 17, 2020 Share Napisano Styczeń 17, 2020 Wiecie co? Zakrztuszę się chyba ze śmiechu jeśli okaże się, że ta gra to przeciętniak . Bo prawdę mówiąc, to mam złe przeczucia. Za dużo owijania w bawełnę, a za mało konkretów. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Styczeń 17, 2020 Share Napisano Styczeń 17, 2020 Z tego powodu, że jest tak niesamowicie rozdmuchana i napompowana to również mam takie przeczucia. Najgorzej jak pójdą w złą stronę i postanowią zrobić jakiś eksperyment z otwartym multi czy coś... według mnie to ją zabije. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Styczeń 17, 2020 Share Napisano Styczeń 17, 2020 Multi będzie chyba jako osobna gierka, z tego co plotki krążą. A ja tam w sumie czekam, bo są duże szanse na to, że będzie to po prostu dobra gierka z niezłym światem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 17, 2020 Autor Share Napisano Styczeń 17, 2020 A te multi to będzie wspólne przechodzenie gry w kampanii, walka pomiędzy graczami podobna do np BF, czy jeszcze inna forma? I ja również z jednej strony wolę poczekać aż grę doszlifują na 101%, niż jakby mieli dać grę z błędami i potem dopiero łatali ją, bo niesmak już by pozostał na długo... Nie mniej póki co mało autorzy pokazali, co sprawia że albo szykuje się nam mega hicior i autorzy chcą nas zaskoczyć, albo nie mają wiele do pokazania i nie chcą odstraszać ludzi jeszcze przed premierą słabą jakością gry. Ja w każdym razie czekam głównie na Dying Light 2 i nie jestem w tym osamotniony, bo pewna ankieta na FB, pokazała jak wielu ludzi myśli podobnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 25, 2020 Share Napisano Czerwiec 25, 2020 Znowu przesunięto premierę na połowę listopada tego roku. Dzisiaj o 18:00 ma być prezentacja pokazująca więcej szczegółów dotyczących gry: Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Czerwiec 25, 2020 Share Napisano Czerwiec 25, 2020 Od sobie dodam, że na GOG-u jest teraz (niejako na osłodę) dostępna kolekcja różnego rodzaju cyfrowych pierdółek (tapety, screeny, koncept arty itp.) za darmoszkę. Jakkolwiek jest na forum temat, w którym dzielimy się różnego rodzaju kodami do gier czy informujemy o promocjach, to skoro jest to temat ściśle traktujący o Cyberpunku 2077 i nikt o tej kolekcji nie wspomniał, to pozwolę sobie wrzucić link właśnie tu (najwyżej dostanę po pustym łbie ): Spoiler https://www.gog.com/game/cyberpunk_2077_goodies_collection Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 25, 2020 Share Napisano Czerwiec 25, 2020 Ogólnie wynik dzisiejszego dnia jest następujący... Mamy nowy trailer: Spoiler I prezentację fragmentu gry z omówieniem, co to tam będzie ciekawego: Spoiler Reasumując: dalej można się dowiedzieć niewiele więcej niż to, co do tej pory było wiadome Jeśli mogę się tutaj podzielić osobistą refleksją, to znudziło mi się czekanie i opadły moje emocje 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 25, 2020 Share Napisano Czerwiec 25, 2020 Niektórzy po prostu wpadają w hype i potem odpadają z niego, inni natomiast czekają na dobrą grę... ja uważam, że warto poczekać, jeśli dzięki temu dopracują produkt. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 25, 2020 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2020 1 godzinę temu, Cheerful Sparkle napisał: Jeśli mogę się tutaj podzielić osobistą refleksją, to znudziło mi się czekanie i opadły moje emocje U mnie podobnie, bo ile można przesuwać premierę...? Oczywiście rozumiem że chcą dopracować grę, no ale żeby nie było że poczekamy tak kilka lat, aż potem zrezygnują z tej gry, lub dostaniemy przeciętniaka. Jak to było z Duke Nukem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 26, 2020 Share Napisano Czerwiec 26, 2020 Zależy od podejścia... ja i tak poczekam z tydzień, by ludzie ocenili i wyłapali błędy. Nie chcę się załapać na jakiś zabugowany produkt albo na jak to wspomniałeś... na jakiś przeciętniak. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmar29 Napisano Kwiecień 2, 2021 Share Napisano Kwiecień 2, 2021 No i jak tam, zadowoleni xD? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 2, 2021 Share Napisano Kwiecień 2, 2021 1 godzinę temu, kosmar29 napisał: No i jak tam, zadowoleni xD? Ja, tak, i to bardzo. Może dlatego, że od samego początku nie miałem oczekiwań z kosmosu i nie spuszczałem się nad każdym newsem czy nowym screenem? A może dlatego, że brałem pod uwagę, iż Redzi nigdy nie robili strzelanek ani wyścigów, a co za tym idzie te elementy mogą być niedopracowane? Albo, że zrobienie AI w grze z walką na miecze jest DUUUUUŻO łatwiejsze od AI ze skradanko-strzelanki? Ukończyłem grę na PS5 i nie żałuję zakupu (w premierowej cenie). Owszem, trafiłem na wiele mniej lub bardziej irytujących błędów, ale gra nadrabia to świetną fabułą, ciekawymi postaciami i doskonałym klimatem. Obecnie czekam na łatkę "next-genową" i zacznę od nowa, ale tym razem nie będę pomijać zadań pobocznych. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Kwiecień 3, 2021 Autor Share Napisano Kwiecień 3, 2021 23 godziny temu, kosmar29 napisał: No i jak tam, zadowoleni xD? Tak, a gram na PC. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harbinger Napisano Kwiecień 7, 2021 Share Napisano Kwiecień 7, 2021 Dnia 2.04.2021 o 15:15, kosmar29 napisał: No i jak tam, zadowoleni xD? Jak najbardziej. Owszem, na pierwszym miejscu fabuła. Redzi wiedzą jak napisać postacie, zrobić klimat, muzykę. Grafika też jest świetna, w ogóle całe miasto. Osobiście dobrze się bawię nawet robiąc drobne zlecenia polegające na oczyszczeniu lokacji z kilku gonków. Możliwości podchodzenia do misji jest sporo i dają one dużo zabawy. Więc tak, ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam. Błędy są, ale nie jest aż tak tragicznie jak to niektórzy rozpowiadają, wiem co mówię, gram na Xbox One S. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 21, 2022 Autor Share Napisano Maj 21, 2022 Ostatnio dodali kilka aktualizacji, między innymi możliwość zmiany wyglądu postaci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się