Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 (edytowany) Witajcie moi drodzy w zapisach do drugiej edycji rozgrywek Haxballowych, organizowanych przez moją osobę. Ostatnie rozgrywki przyniosły niespodziewanie dobre efekty i można powiedzieć, że większość rzeczy organizacyjnych stało na dobrym poziomie. W tej edycji wy i w sumie sam ja zapragnąłem podwyższyć poprzeczkę organizując turniej na bazie projektu Realnie, o którym pisałem w temacie z tamtą edycją. Może teraz warto ją przypomnieć: Drużyny są tworzone przez kapitanów z własną nazwą, lecz miasto musi być z Equestrii. Ponadto wprowadzony zostanie system transferowy dzięki którym zawodnicy będą kupowani za monety, które będzie posiadała drużyna. Zaraz wytłumaczę wszystko jaśniej, żeby nie było wątpliwości. Najpierw może w etapach przedstawimy nasze działanie przy czym dokładnie wyjaśnimy. Czytajcie uważnie! ETAP I - Ogólne Zapisy No to właśnie rozpoczynamy ETAP I (zapisy na samym dole). Rozpoczynamy od zapisów. Każda osoba, która chce się zapisać musi wypełnić formularz, do którego link jest na samym dole mojego posta. Zapisy potrwają dopóki nie zapisze się 18 (albo więcej) chętnych uczestników. Jeżeli zapisy do turnieju będą się cieszyły coraz to większą popularnością to wtedy poczekamy, może zapisze się te 24 osoby, ale jeżeli nie zostaniemy przy 18 i przejdziemy do II Etapu. Na zapisy przewiduję ok. 2 tygodnie. Po przesłaniu formularza waszym zadaniem będzie potwierdzić mi na PW, że przesłaliście formularz (obowiązkowe) oraz przesłanie obrazka OC (nieobowiązkowe). Po zapisach powstanie specjalny kanał na discordzie przeznaczony do rozmów o turnieju itp. ETAP II - Tworzenie klubów Każdy osobnik, który posiada choć trochę wolnego czasu będzie mógł być kapitanem swojego klubu. Będziemy czekać na 6 albo 8 drużyn (w zależności od ilości zapisanych graczy). Formularz do utworzenia drużyny pojawi się, gdy zbierzemy odpowiednią ilość zawodników. Po wypełnieniu formularzu waszym zadaniem jest potwierdzenie mi na PW, że przesłaliście formularz (obowiązkowe) oraz prześlecie mi logo waszej drużyny wymiarów 500x500 (obowiązkowe) ETAP III - Transfery i Draft Jak utworzy się te 6-8 klubów rozpoczniemy transfery. Każda drużyna otrzyma 100 monet i będzie mogła je wydać na zawodników. Wyceny zawodników będą na podstawie gry w poprzednim turnieju. Każda drużyna będzie miała tydzień na przeprowadzenie transferów. Jeżeli drużyna nie będzie miała 3 zawodników, będzie mogła nadrobić to na drafcie. Na wcześniej wspomnianym kanale na discordzie odbędzie się draft z obowiązkowym udziałem zawodników, którzy nie zostali kupieni oraz kapitanów drużyn, którym brakuje zawodników. ETAP IV - Gazetka W sumie pierwszy numer wyjdzie równo z transferami, ale napiszę to jako Etap IV, aby nie wrzucać wszystkiego do jednego worka. Gazetka będzie publikowana po ukończeniu kolejki. Znajdą się tam wywiady, zapowiedzi i podsumowania meczów, ciekawostki i wszystko co możemy w takich gazetkach zobaczyć. Nazwie się ona “Equestriański Przegląd Sportowy”. Nie miałem pomysłu na oryginalniejszą nazwę, ale mi się wydaje, iż taki tytuł będzie idealny. Teraz czas na zasady: PRZEPROWADZANIE TRANSFERÓW 1.1 Każda drużyna musi dokonać choć jednego transferu. 1.2 Transferów może dokonywać wyłącznie kapitan (stwórca drużyny) 1.3 Transfery przeprowadzane są tak: Najpierw kapitan uzgadnia transfer z zawodnikiem, a później informuje mnie na PW o transferze ze skrinem z rozmowy o uzgodnienie warnuków 2. DRAFT 2.1 Każda drużyna nie posiadająca trzech zawodników i każdy zapisany musi stawić się na drafcie 2.2 Draft odbędzie się na serwerze na Discordzie. Osoby nie posiadające tam konta, muszą się zarejestrować oraz zainstalować aplikację na komputer/smartfon/tablet 2.3 Godzina draftu będzie ustalana przez osoby, które muszę się na nim stawić 2.4 Draft rozpoczyna drużyna z najmniejszą liczbą zawodników. 3. MECZ 3.1 Mecz będzie składał się z dwóch połów, a między połowami 2-minuty przerwy 3.2 Na Hoście każda drużyna musi stawić się na 5. minut przed meczem 3.3 Mecze będą odbywać się o ustalonej godzinie, przez kapitanów drużyn i organizatora 4. KARY 4.1 Za niestawienie się na mecz przysługuje walkower. Gdy obie drużyny nie przyjdą na mecz, każdej zostanie odjęte 0,5 punktów 4.2 Gdy niestawienie się na mecz powtórzy się drużynie zostaną odjęte -2 punkty 4.3 W razie niestawienia się na cztery mecze drużyna jest rozwiązana, a jej zawodnicy przydzieleniu do drużyn w drafcie 4.4 Na Hoście panuje kultura. Za niekulturalne zachowania, kłótnie zawodnicy mogą otrzymać żółtą, albo nawet czerwoną kartkę (czerwona kartka wyklucza z gry w następnym meczu) 4.5 Niekulturalne zachowanie w tym temacie, również będzie karane TERMINARZ: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sw-qLmozLnyiODaMrBk2sR80BxJ9jOMiXTzOlxrl9a8/edit?usp=sharing Edit1 (19.02): Z gazetki postanowiłem zrezygnować. Edit2 (03.03): Dodanie składów drużyn do głównego posta @Onyx@Night Sky@Rainbow Guitar Timbervolves Ponyville @Ziemowit@CalevaN@Trigger Lord@Catniss [BRAK LOGA] Fillydelphia City @Polineks96@Fic@Zexel @Gringo37@Patutu@Bleflar CLOUDSALE RT @Twister@Michalski9@Wuchta Edytowano Marzec 13, 2017 przez Ziemowit Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 Właśnie teraz Zirathel napisał: O Szybko Ziemowit w takich sprawach zawsze działa szybko Link do komentarza
twister Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 Kilka pytań do organizatora A każda drużyna będzie miałą swój kana na Discordzie? Kiedy będzie wycenianie zawodników? Spoiler Możliwe że pisze Czy jak kapitan drużyny nie będzie miał czasu grania w meczu, to mecz będzie przełożony? Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 2 minuty temu Rainbow Twister napisał: A każda drużyna będzie miałą swój kana na Discordzie? Kanał na discordzie będzie ogólny, dla wszystkich uczestników. Jak chcesz możesz zrobić dla drużyny. 3 minuty temu Rainbow Twister napisał: Kiedy będzie wycenianie zawodników? Wtedy kiedy rozpocznie się okienko transferowe. Po tym jak uzbieramy 18 albo 24 zawodników. 4 minuty temu Rainbow Twister napisał: Czy jak kapitan drużyny nie będzie miał czasu grania w meczu, to mecz będzie przełożony? Wtedy będzie musiał to uwzględnić przy ustalaniu terminu. Po ustaleniu terminu będą 3 dni czasu, aby ewentualnie coś zmienić. Link do komentarza
Michalski9 Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 4 godziny temu Ziemowit napisał: muszą się zarejestrować oraz zainstalować aplikację na komputer/smartfon/tablet a mogę korzystać w przeglądarce? xD Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 (edytowany) 8 minut temu Michalski9 napisał: a mogę korzystać w przeglądarce? xD Też można. MAMY JUŻ SIEDMIU ZAPISANYCH! NIEŹLE IDZIE. 57,1% NAPASTNIKÓW 14,3% Pozostałe pozycje https://discord.gg/EuaUD I już mamy kanał na Discordzie, wbijajcie. Edytowano Styczeń 27, 2017 przez Ziemowit Link do komentarza
Stracony Nieśmiertelnik Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 Wypełnione. Jeżeli tak dalej będą leciały zapisy to kto wie... może i 24 zawodników się zbierze Link do komentarza
Onyx Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 5 godzin temu Ziemowit napisał: Wyceny zawodników będą na podstawie gry w poprzednim turnieju Hmm... ja bym zaproponował inaczej Przeprowadzenie na każdym swego rodzaju "testu sprawnościowego", który będzie sprawdzał wiele aspektów i umiejętności zawodnika Co ty na to? 1 Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 2 minuty temu Onyx napisał: Co ty na to? Okej, możemy spróbować coś takiego zorganizować po zapisach. Mamy 11 zapisanych! Link do komentarza
Rainbow Guitar Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 2 godziny temu Ziemowit napisał: Mamy 11 zapisanych! Są miejsca u AJ? Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 (edytowany) Siemka! Co do propozycji @Onyx. Wiem jak rozegrać testy. Każdy o takiej wieczornej porze codziennie będzie mógł przejść taki test. Ja codziennie będę wrzucał link do hosta, a chętni będą mogli wziąć w nim udział kiedy chcą. Edytowano Styczeń 27, 2017 przez Ziemowit Link do komentarza
Polineks Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 Też się zapiszę. To jest świetna zabawa. Link do komentarza
Onyx Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 godzinę temu Ziemowit napisał: Siemka! Co do propozycji @Onyx. Wiem jak rozegrać testy. Każdy o takiej wieczornej porze codziennie będzie mógł przejść taki test. Ja codziennie będę wrzucał link do hosta, a chętni będą mogli wziąć w nim udział kiedy chcą. 1 Link do komentarza
Rainbow Guitar Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 3 godziny temu Zirathel napisał: Ale teraz nie ma drużyn kuców Aha... Nie wiedziałem, sorry. Link do komentarza
Zexel Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 Kolejna edycja brzmi jak najbardziej kusząco, ale tą sobie podaruję. Nie wiem jak u mnie z organizacją czasu :\ Ledwo wyrabiałem się na pierwszą edycje, a tutaj nagle jakieś transfery czy piniondze... może przyszłym razem . Jednak i tak będę śledził poczynania i kibicował moim faworytom #GOPinkie! #GORainbow! Link do komentarza
DestroyerOfTheSystem Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 I w sensie że to muszę coś pobierać czy takie w stylu role-play'a? Link do komentarza
Michalski9 Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 19 godzin temu Ziemowit napisał: Też można. MAMY JUŻ SIEDMIU ZAPISANYCH! NIEŹLE IDZIE. 57,1% NAPASTNIKÓW 14,3% Pozostałe pozycje https://discord.gg/EuaUD I już mamy kanał na Discordzie, wbijajcie. zaproszenie przedawnione :( Link do komentarza
Michalski9 Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 Dzięki @Zirathel Link do komentarza
Gringo37 Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 Proszę o wpisanie mnie do turnieju. Ziemovit, za ten szantaż to ja cię zgłoszę do Sipera. Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 8 minut temu Gringo37 napisał: Proszę o wpisanie mnie do turnieju. Ziemovit, za ten szantaż to ja cię zgłoszę do Sipera. Sam się zapisz https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4W3dcIavJPHFqDgrrezQWftX6AbRboLPwpKAjkAcXnAeS3Q/viewform Ja tylko reklamuje godzinę temu Immo napisał: I w sensie że to muszę coś pobierać czy takie w stylu role-play'a? http://www.haxball.com/ Haxball to zwykła gra w piłkę nożną. Tylko, że jesteś kulką. PS: Dodam za chwilę ankietę, a pytanie jej będzie brzmiało na jakiej mapce chcielibyście grać (Classic/Big/Real Soccer) Classic - średniej wielkości mapa Big - Duża mapa Real Soccer - Wszystko tak jak w rzeczywistości (rzuty rożne, auty, rzuty z bramki) Link do komentarza
Stracony Nieśmiertelnik Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 46 minut temu Ziemowit napisał: PS: Dodam za chwilę ankietę, a pytanie jej będzie brzmiało na jakiej mapce chcielibyście grać (Classic/Big/Real Soccer) Classic - średniej wielkości mapa Big - Duża mapa Real Soccer - Wszystko tak jak w rzeczywistości (rzuty rożne, auty, rzuty z bramki) Classic to maksymalnie 2 osoby, więc odpada. Big to idealna mapka i tylko na 3 osoby. A jeżeli chodzi o Real Soccer to po 4/5/6 osób na drużynę, bo inaczej nie ma sensu grać na takiej wielkiej mapce. Oczywiście stawiam, że chodzi Ci o właśnie taką mapkę, bo jest sporo odmian real soccera, ale to musisz mi napisać o jaką wersję chodzi. Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 28, 2017 Share Napisano Styczeń 28, 2017 43 minuty temu CalevaN napisał: Classic to maksymalnie 2 osoby, więc odpada. Big to idealna mapka i tylko na 3 osoby. A jeżeli chodzi o Real Soccer to po 4/5/6 osób na drużynę, bo inaczej nie ma sensu grać na takiej wielkiej mapce. Oczywiście stawiam, że chodzi Ci o właśnie taką mapkę, bo jest sporo odmian real soccera, ale to musisz mi napisać o jaką wersję chodzi. Mam specjalny Real Soccer 3v3 Link do komentarza
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 29, 2017 Share Napisano Styczeń 29, 2017 LISTA ZAPISANYCH: @Ziemowit (Kapitan) @Rainbow Twister (Kapitan) @Dank Lord @Fic @Bleflar @CalevaN @Michalski9 @Zirathel (Kapitan)@wopybookLight46 @VeXi (Kapitan) @Onyx (Kapitan) @Polineks96 @Wuchta (Kapitan)@Patutu @Gringo37 @Rainbow Guitar @Silver Shield @Night Sky + @Zexel Zakreśliłem osoby, które były chętne do bycia kapitanem. Te osoby, będą musiały zastosować się do regulaminu, który można przeczytać poniżej: 1. Kapitan jest odpowiedzialny za drużynę w rozgrywkach. 2. Kapitan, (jeżeli jego drużyna gra u siebie) musi uzgodnić z drużyną godzinę, która im pasuje. Jeżeli jego drużyna gra na wyjeździe ma obowiązek wybrać wraz z drużyną pasujący jeden z zaproponowanych terminów 3. Transfer musi być uzgodniony z osobą, którą chce się kupić. Po uzgodnieniu transferu poinformować organizatora (mnie :D) o dokonaniu transferu + screen z rozmowy, potwierdzający, dojście do porozumienia 4. Każdy kapitan musi mieć wolny czas 5. Jeżeli nie ma to łamie regulamin (pacz punkt wyżej) 6. Każdy kapitan musi zapoznać się z regulaminem 7. Organizator zawsze ma rację 8. Jeśli jej nie ma pacz punkt wyżej https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcsNrC1sgT8Zl68WyuiBp7ItR3D6YSFSw8DFYXQPup__21yQ/viewform Do wypełnienia dla kapitanów. Przeczytajcie dokładnie pytania Link do komentarza
Wuchta Napisano Styczeń 31, 2017 Share Napisano Styczeń 31, 2017 Ktoś powie dlaczego mnie wywalono z Discorda? Link do komentarza
twister Napisano Styczeń 31, 2017 Share Napisano Styczeń 31, 2017 6 minut temu Wuchta napisał: Ktoś powie dlaczego mnie wywalono z Discorda? Ziem usunął, bo była na nim demolka Link do komentarza
Recommended Posts