Arkane Whisper Napisano Październik 27, 2017 Share Napisano Październik 27, 2017 No dobra, wrzucam zanim znowu się rozmyślę i po raz drugi nie wywalę wszystkiego w cholerę. Wędrowna trupa[Horror][Dark][Diary] Nic oryginalnego w sumie, a tagi mogą nie pasować, ale co tam. W limicie się nie zmieściłem i nie obeszło się bez cięcia. Reszta w rękach sędziów. Inspiracja jest raczej oczywista, jak ktoś już przeczyta. Nie jest to przygoda ulubionego bohatera, ale za nic nie byłem w stanie zmieścić się w limicie, jak pisałem pierwsze opowiadanie, które miało tu wylądować, tak więc wyszło zupełnie co innego. Miłego czytania. Pamiętajcie, że wciąż jest jedno miejsce na podium nie obstawione, także piszcie 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Październik 27, 2017 Share Napisano Październik 27, 2017 A ja z kolei nie jestem pewien, czy uda mi się kończyć na konkurs zwłaszcza, ze mam mały kłopot z Luną. Wątpliwości mam co do tego, czy ona też śpi w nocy bo sądząc na istnienie zjawiska nowu (braku księżyca na niebie) może być tak. Odwiedzanie snów poddanych chyba nie odbywa się w trakcie jej snu. Chętnie przyda się weryfikacja ze strony fandomu jeszcze w kontekście zmiany nadzoru Luny i Celestii tzn sytuacji, że nie zawsze odbywa się to regularnie np następuje spóźnione przybycie jednej z władczyń na zmianę pory. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 Zajmuję trzecie miejsce, nie ważcie się już pisać Takie sobie coś na kolanie spłodzone w godzinkę, może mniej.Żart [Dark] [Comedy] Słów z 700 to to ma. Miłego (bo krótkiego) czytania. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 @Sun @Arkane Whisper @Kruczek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SweeteCandy Napisano Październik 30, 2017 Share Napisano Październik 30, 2017 Mam pytanie. Wiem że trzeba pracę wysyłać w google docs ale nie wiem jak wysłać do danej osoby. Jak to zrobić żebyście dostali moją pracę. Wiem że powinnam to wiedzieć ale nie mam pojęcia. Proszę o odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 30, 2017 Share Napisano Październik 30, 2017 1 minutę temu, SweeteCandy napisał: Proszę o odpowiedź. Po prawej na górze masz taki niebieski klocek z napisem "Udostępnij". Kiedy to klikniesz, to wyskoczy Ci okienko. Tam ustawiasz sobie, że każdy użytkownik, który ma link może wyświetlać. I kopiujesz link i wstawiasz tutaj. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Listopad 1, 2017 Share Napisano Listopad 1, 2017 (edytowany) Oto i ja, skromny Janusz, pojawiam się wraz z moją pracą konkursową, zwącą się "Noc gniewu". Licznik słów w Google docs wskazuje mi dokładnie 1500, oby się więc nie okazało, że u Państwa będzie inaczej choćby o 1 słowo (bo np. Word wskazuje bodajże 1445 i nie mam pojęcia dlaczego), bo mi będzie przykro Elementy halloweenowe w tym fiku są raczej symboliczne, ale jakieś tam są. Poza tym "mroczna przygoda" jest. Choć bohaterka, którą sobie wybrałem, może państwa nieco zaskoczyć. Życzę przyjemnej lektury! Do Licha! Zapomniałem o tagach! Już poprawiam i przepraszam. Zatem raz jeszcze: Noc Gniewu [Oneshot], [Dark], [Slice of Life] LINK: https://docs.google.com/document/d/1ect2mTMO5Mv-rR0IZHTnTMQutfQ7Ydqv1NrI2PD2dA4/edit?usp=sharing Edytowano Listopad 1, 2017 przez Youkai20 Dodanie tagów 1 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Princess Napisano Listopad 2, 2017 Share Napisano Listopad 2, 2017 Może i ja spróbuję swoich sił w tym konkursie. Zmieściłam się w limicie słów, więc nie jest tak źle. Pomysł na opowiadanie naszedł mnie niespodziewanie, ale myślę, że jest dobrze. Tak czy inaczej oto link do opowiadania: Nieproszony Gość [Oneshot] [Dark] 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 2, 2017 Share Napisano Listopad 2, 2017 A ja wygląda na to, że uda mi się jutro udostępnić, ale nie wiem, czy w ogóle nadaje się, bo w trakcie pisania zmieniła mi się inwencja (koncepcja) twórcza, więc potrzebuję kogoś, to to sprawdzi nie będąc przy tym sędzią w konkursie. Link bym udostępnił poprzez stworzony u mnie temat, z uwagi na wątpliwości związane z gatunkiem tekstu i jego otagowaniem (stosuję nieco odmienny typ tagowania, który nie zawsze pokrywa się z forum, co jest także wynikiem wątpliwości gatunkowej). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 11 godzin temu, Król Etirenus napisał: więc potrzebuję kogoś, to to sprawdzi nie będąc przy tym sędzią w konkursie. Dnia 14.10.2017 o 19:58, D.E.F.S napisał: 8. Prace które przekroczą limit słów, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub zostaną wysłane po terminie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. Tak tylko przypomnę regulamin. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 Regulamin to czytałem. Chodzi o co innego.. Dla mnie to byłby pierwszy konkurs, a w trakcie pisania jak wspomniałem zmieniła mi się koncepcja. Tekst też jest trochę nietypowy i przez to nie wiem, czy mógłby być. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 Więc wrzucaj. Jeśli uważasz, że skończyłeś, i jesteś tego pewien, to nie ma co czekać (chociaż ma sens poczekanie nieco i przeczytanie raz jeszcze co się napisało, żeby wyłapać błędy i inne tego typu ). Każdy kiedyś pisał opowiadanie na swój pierwszy konkurs; dla wielu było to zapewne pierwsze opowiadanie w ogóle; a to czy się nadaje czy też nie, to dowiesz się od sędziów. Jednego możesz być pewien, jeśli coś będzie nie tak, to dowiesz się, co i dlaczego, ale z tym sprawdzeniem przez osobę trzecią, to ja bym sobie odpuścił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Princess Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 1 godzinę temu, Król Etirenus napisał: Dla mnie to byłby pierwszy konkurs, a w trakcie pisania jak wspomniałem zmieniła mi się koncepcja. Tekst też jest trochę nietypowy i przez to nie wiem, czy mógłby być. Skoro zmieniła Ci się koncepcja możesz z dzień zaczekać i sobie to na spokojnie poprawić. Poza tym nie znajdziesz opowiadania, które byłoby dla wszystkich absolutnie zrozumiałe, bo każde jest na swój sposób nietypowe. W prawdzie jest to mój pierwszy konkurs, ale z pisaniem ficków spotkałam się wcześniej. Z własnego doświadczenia mogę Cię zapewnić, że jedne ficki wychodzą lepiej, a inne gorzej. Ważne jest to by uczyć się na błędach. Na twoim miejscu wrzuciłabym opowiadanie. W najgorszym wypadku nie zajmiesz jakiegoś wysokiego miejsca. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 Tekst udostępnię na pewno, ponieważ nie chodzi o obawę o udostępnienie, czy fakt wygrania ale pokusiłem się w nim o pułapki ogólne i fakt, że trochę podważyłem kilka błędnych założeń. Może być to uznane za krytykę fandomu, gdyż pokazuje np nieścisłości logiczne konstrukcji fabularnej MLP/EQG (domniemania nieśmiertelność alicornów) stąd takie trochę dystansowanie się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 1 godzinę temu, Król Etirenus napisał: Tekst udostępnię na pewno, ponieważ nie chodzi o obawę o udostępnienie, czy fakt wygrania ale pokusiłem się w nim o pułapki ogólne i fakt, że trochę podważyłem kilka błędnych założeń. Może być to uznane za krytykę fandomu, gdyż pokazuje np nieścisłości logiczne konstrukcji fabularnej MLP/EQG (domniemania nieśmiertelność alicornów) stąd takie trochę dystansowanie się. spokojnie. Nikt nie ocenia fanfika pod katem jego zgodności z serialem, czy wytykania bzdur, jakie w serialu się dzieją. Często pojawiają się fanfiki, które jedyne, co mają zgodne z serialem, to kuce/EQG. Wiele dzieł wykorzystuje jakiśkolwiek motyw, który się autorowi podoba, albo jakąś, jedną postać. Podam pierwszy z brzegu przykład fanfika, który został ciepło przyjęty w konkursie mimo, że z kucami miał wspólnego tylko Discorda. Mianowicie Zaświadczenie A-38 #Chamskareklama. Może nie wygrał, ale zdobył wysokie noty. Więc nie przejmuj się tym, jakie poglądy prezentujesz w fanfiku. Liczy się, czy dobrze to napisałeś. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 Wiesz. Zawsze wole się upewnić że fandom nie traktuje podważanie założeń jako krytykę podobną jak twierdzenie, iż dzieło autorskie jest do niczego (bez urazy). Jeżeli zaś uznać go za ff to raczej używam określenia fanfic duch, tekst niby fanfikowy lub nie nadaje jemu tego atrybutu z uwagi na wątpliwość gatunkową. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano Listopad 3, 2017 Share Napisano Listopad 3, 2017 Jestem i ja - jak zwykle na ostatnią chwilę (moją, rzecz jasna), jak zwykle średnio zadowolony ze swoich wypocin, jak zwykle niezadowolony z tego, że mój durny mózg z czegoś, co miało być krótką opowiastką wykreował już coś więcej. Teraz będzie mnie męczyć wizja połączona z niemocą pisarską... Tak czy owak, opowiadanie jakieś jest, a ponieważ Noc Koszmarów to także święto bogini snów, właśnie sny wziąłem sobie na warsztat. Nie umrze, co wiecznie trwać może uśpione [Alternate universe] [Dark] [Lovecraft] 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saurus Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 Jeszcze ja umieszczam swoje opowiadanie. Co do tagów nie byłem pewien, ale co mi tam. Raz się żyje, szkoda że to moje pierwsze opowiadanie jakie napisałem. Neonekropolia [dark] https://docs.google.com/document/d/1216xmmKxuw5gbNnxt-LcHnS4Lh16YOZGaxZl_f57-F0/edit?usp=sharing Jestem ciekaw jakie miejsce zajmę. 2 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz Krywko Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 Czy wysysanie krwi to też gore? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saurus Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 Podejrzewam że nie, ale też jestem ciekaw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz Krywko Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 To dobrze, bo nie byłem pewien czy moje opowiadanie się nadaje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 To nie jest gore. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 A ja potrzebuję pomocy. Udało mi się napisać tekst na konkurs. Potrzebuje kogoś, kto zamieni mi go na odpowiedni format, ponieważ nie mam konta na google.doc (czy jakoś tak). W innym przypadku musiałbym skopiować go tak, jak tekst TBE(S)EC 02 - 09. W razie czego uczynię to w swoim temacie (w spojlerze), ażeby ktoś mógł dokonać przekształcenia. I niech poda mi link do tekstu PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saurus Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 Jeśli masz pocztę w gmailu to masz też i konto do tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Listopad 4, 2017 Share Napisano Listopad 4, 2017 Mam na tlenie i na onecie. Ale w razie czego tekst jest w projektach (temat orientacyjny). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts