WarlockBrony Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Szukam fic´a w stylu „Lyra i Ludź”. Fic ma opowiadac o życiu człowieka w Equestri, nwż w jakiej postaci. Chciałbym aby był baaaardzo długi najlepiej seria oraz nie miał smutnego zakączenia ani nic w tym stylu. Z góry dziękuje za pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psoras Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Szukam fic´a w stylu „Lyra i Ludź”. Fic ma opowiadac o życiu człowieka w Equestri, nwż w jakiej postaci. Chciałbym aby był baaaardzo długi najlepiej seria oraz nie miał smutnego zakączenia ani nic w tym stylu. Z góry dziękuje za pomoc Zerknij na Teenagera (część pierwsza, część druga). Osobiście nie czytałem, więc trudno mi to polecić z czystym sumieniem, ale jest dość długie i zbiera dobre recenzje, więc możesz spróbować. Podobną tematykę ma też EPIC - jest to historia o dość dziwnej zbieraninie ludzi i nie tylko, którzy trafiają do Equestrii. No i na koniec trochę autoreklamy: EqueTrip. Nie wiem, czy ci podpasuje, bo tutaj czwórka broniaków (w tym alter ego autora) zamienia się w kucyki, aby przyjechać do Equestrii na wycieczkę, po czym wplątuje się w jakieś dziwne przygody, albowiem autorowi się odleciało... ale co mi tam, może się nada. Dość długie, właśnie dobiło do 300 stron. A smutnego zakończenia nie będzie (fanfik jest wciąż w produkcji) na sto procent. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarlockBrony Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Eque trip mój pierwszy fic - mam dawno za sobą tylko doczytuję nowe rodziały. Dzieki za podanie ficów . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Szukam jakiegoś dobrego Adventure'a. Im dłuższy tym lepszy. Może być wszystko oprócz tagów [sad] i nie przesadzajcie zbytnio z [Gore] lecz w małej ilości jest ok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Bez dwóch zdań "Zegary" Albericha lub w "W poszukiwaniu Dawnej Chwały" tegoż autora (jeszcze niedokończone). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 (edytowany) Szukam jakiegoś dobrego Adventure'a. Im dłuższy tym lepszy. Może być wszystko oprócz tagów [sad] i nie przesadzajcie zbytnio z [Gore] lecz w małej ilości jest ok. Poza tymi, które wymienił Dolar, to wydaje mi się, że Kroniki Equestrii powinny ci podejść, spełniają wszystkie warunki. Bezczelnie zareklamuję też CRISIS (choć tam jest tam co prawda trochę więcej drastycznych scen/opisów). Edytowano Październik 24, 2013 przez aTOM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Do Adventure zaliczyć też można Trzy Strony Medalu - też to ciekawy, a nieco zapomniany fic. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Do Adventure zaliczyć też można Trzy Strony Medalu - też to ciekawy, a nieco zapomniany fic. Niestety, przeczytałem cały i czekam na więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Polecam "EPIC", ""Czas i Harmonia", "CRISIS: Equestria", "Mroczna Strona", "Łowca Dusz", "Wieczna Wojna", "Ace Combat: Bitwa o Equestrię", "Synestezja" + pokrewne do niej opowiadania. Mocno przygodowy jest też fanfick mojego autorstwa- "Cień Nocy". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystalla Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 Szukam jakiegoś shippinga ze Spikiem ale clop też może być... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 Szukam fica podobnego do 'Wschód słońca' autrostwa Angela i Rozrabiaki, lub równie pojechanyh.Wiem, że takich ficów jest strasznie mało, ale chyba cuś się znajdzie, huh? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Listopad 2, 2013 Share Napisano Listopad 2, 2013 Szukam najstraszniejszego grimdarka jaki jest Tylko proszę nie wyjeżdżać z Silent Ponyville i Rainbow Factory (swoją drogą zawiodłem się na tym drugim) bo już przeczytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 2, 2013 Share Napisano Listopad 2, 2013 Forever Faithfull. Albo w oryginale albo w tłumaczeniu tu na forum. Może nie nastraszniejszy, ale naprawdę dobry. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 2, 2013 Share Napisano Listopad 2, 2013 Spróbuj "Sunset" Cirotona, jeśli może być po angielsku. Także "Equestria's Twilight", ale to niedokończony fic, a poza tym bardzo ciężki język. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Listopad 3, 2013 Share Napisano Listopad 3, 2013 Szukam czegoś po polsku. Moja znajomość angielskiego nieco kuleje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 (edytowany) Witajcie Poszukuję czegoś co można nazwać sponifikowaną wersją "Red Dead Redemption" ( "umierający" dziki zachód / ostatnie dni wielkich rewolwerowców). Wiem że dużo wymagam ale ponoć cuda się zdarzają... edit Jeżeli chodzi o język to preferuję angielski. Edytowano Listopad 7, 2013 przez Eternal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 Szukam jakiegokolwiek fica który zawierał by religię. Najlepiej by było gdyby fic był w języku polskim, a już była bym w siódmym niebie gdybym dostała informację o tym w jakiej części fica znajdują się ewentualne wzmianki lub opisy religi/wyznań/sekt. Z góry dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 Well... ja piszę taki, ale jeszcze nieskończony i nieopublikowany. Taka reklama na przyszłość . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nessie Napisano Listopad 11, 2013 Share Napisano Listopad 11, 2013 szukam czegoś o Silver Spoon- ale w wersji dobrej\ nawróconej, jakiś shipping z Luną albo Discordem (ale bez Celestii) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorgon Napisano Listopad 11, 2013 Share Napisano Listopad 11, 2013 (edytowany) Ja z kolei szukam czegoś weselszego. Najlepiej pełnego randomowych tekstów oraz akcji, i możliwie jak najtrudniejszego do ogarnięcia. Pomoże mi ktoś? Edytowano Listopad 11, 2013 przez Gorgon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Listopad 11, 2013 Share Napisano Listopad 11, 2013 Ja z kolei szukam czegoś weselszego. Najlepiej pełnego randomowych tekstów oraz akcji, i możliwie jak najtrudniejszego do ogarnięcia. Pomoże mi ktoś? Sprawdź to. Jest jeszcze audiolog tego samego fica, nagrany przez Mordecza, który też jest niczego sobie 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorgon Napisano Listopad 11, 2013 Share Napisano Listopad 11, 2013 (edytowany) Sprawdź to. Jest jeszcze audiolog tego samego fica, nagrany przez Mordecza, który też jest niczego sobie Wielkie dzięki.Dzięki tobie tarzałem się po podłodze. Edytowano Listopad 11, 2013 przez Gorgon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 11, 2013 Share Napisano Listopad 11, 2013 (edytowany) Gorgon ja za to polecam: 1.Czas i Harmonia [dłuższe] 2.EPIC [dłuższe] 3.Atut Spike'a 4.Sweetie Belle dowiaduje się skąd się biorą dzieci 5.Changellings, changellings everywhare 6.Twilight discovers Wikipedia 7. Cień Nocy [szczególnie rozdziały od IV wzwyż]- autoreklama 8.Pinkie Pie learns a new word 9. but the kitchen sink Edytowano Listopad 11, 2013 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Szukam fika epickiego. Ale nie Past Sins (Przeczytałam) Crisis Equestria (nie przypadło mi do gustu) Ani Silent Ponyville :O Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Czas i Harmonia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się