Cahan Napisano Maj 23, 2017 Share Napisano Maj 23, 2017 @Accurate Accu Memory, zerknęłam na mój komentarz i wychodzi, że tak. Ale też słabo pamiętam ten fanfik. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdober Napisano Maj 23, 2017 Share Napisano Maj 23, 2017 Dzięki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Lipiec 17, 2017 Share Napisano Lipiec 17, 2017 Szukam tytułu fika (najlepiej link) Pamiętam, że było to TCB. Chłopak uciekał gdzieś. Schował się w chacie by nie zamarznąć i spotkał tam humanoidalnego kota. Razem zjedli konserwy rybne przy ognisku. Kojarzy ktoś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Lipiec 25, 2017 Share Napisano Lipiec 25, 2017 Hej. Chciałam się dowiedzieć czy istnieje pewien fic. Coś mi się takiego kojarzy, ale nie wiem. Fanfic opowiada o Pinkie Pie, która zaprzyjaźniła się z chorym kucykiem (to był może źrebak?). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyokoheros Napisano Lipiec 25, 2017 Share Napisano Lipiec 25, 2017 Cóż wydaje mi się, że to był tylko flashowa animacja, oryginał znajdziesz tu, a tu Spoiler Jest wersja zdubbingowana z Youtube'a. Znaczy możliwe, że jest też takie opowiadania, może tym inspirowane lub to jest jakimś inspirowane, ale zgodnie z moją wiedzą istnieje tylko to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Lipiec 25, 2017 Share Napisano Lipiec 25, 2017 7 minut temu, Lyokoheros napisał: Cóż wydaje mi się, że to był tylko flashowa animacja, oryginał znajdziesz tu, a tu Odkryj ukrytą treść Jest wersja zdubbingowana z Youtube'a. Znaczy możliwe, że jest też takie opowiadania, może tym inspirowane lub to jest jakimś inspirowane, ale zgodnie z moją wiedzą istnieje tylko to. Animacja? Ok, dobre i to. Dzięki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano Lipiec 25, 2017 Share Napisano Lipiec 25, 2017 16 minut temu, Dairinn napisał: Animacja? Ok, dobre i to. Dzięki Fanfik też istnieje, o tutaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Sierpień 23, 2017 Share Napisano Sierpień 23, 2017 Fanfic z Dr. Hooves'em/ Time Turnerem (czy jak on się tam nazywa) w roli głównej? Obojętnie jaka tematyka, byle nie shipping i może być po angielsku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Sierpień 27, 2017 Share Napisano Sierpień 27, 2017 Dnia 23.08.2017 o 14:49, Dairinn napisał: Fanfic z Dr. Hooves'em/ Time Turnerem (czy jak on się tam nazywa) w roli głównej? Obojętnie jaka tematyka, byle nie shipping i może być po angielsku. Jeśli można się zareklamować, to jak masz ochotę, możesz moje własne przeczytać: One dzwonią... oraz luźna kontynuacja One wiedzą... Są to komediowe horrory z Doktorem w roli głównej. Natomiast w Emanacja Doktor także występuje, i jest dość ważną postacią, ale nie na pierwszym planie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 Poszukuję dobrych fanfików ze Screw Loose. Mogą być polskie, ale preferowałbym angielskie. Ktoś? Coś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coldwind Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 @Kruczek Good Girl - jest na Internet Archive, bo zniknęło z FIMFiction 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Socks Chaser Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 (edytowany) Więc tak... Szukam dwóch ficów. Fanfic 1- Jego akcja ma miejsce w szpitalu. Główna bohaterka dowiaduje się, że ocalała z pożaru jej domu, w którym zginęła jej rodzina. Autorka w opisie lub na początku fica pisała o tym, że jej mama inspiruje ją do dalszego pisania. Była też w tym ficu postać pielęgniarki, która nalegała by mówić do niej po imieniu. 2. Akcja tego fica również rozgrywa się w szpitalu, ale jeśli dobrze pamiętam był to szpital dla źrebaków, ciężko chorych. Jeden ze źrebaków potrafił pięknie grać na skrzypcach, i to na nim skupiała się akcja fica. Kojarzy ktoś? Spodobały mi się te fiki, ale teraz nie mogę ich znaleźć. EDIT: Pierwszy fanfic to "Zapomniany księżyc" autorstwa użytkowniczki @Victoria Luna. Okazało się, że mam temat z tym fikiem w obserwowanych. Pozostaje kwestia tego drugiego fica. Edytowano Październik 20, 2017 przez Socks Chaser Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 Drugi to chyba Hospicjum Uszatki, czy jakoś tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 Dzińdybry. Jakiś krótki śmieszny randomik? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 Autoreklama "mój mały człowiek" lub "Pinkie uczy się nowego słowa" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Styczeń 21, 2018 Share Napisano Styczeń 21, 2018 Tak właściwie to szukam, bo kiedyś czytałam i nie pamiętam nazwy. Fanfic z shipem Twilight x Luna, w którym rozdziały były pisane w spoilerach, a Fluttershy była krewną Chrysalis, o ile dobrze pamiętam~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IloveSombra Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Witam. Poleci ktoś fanfik ze Spikiem w roli głównej? Najlepiej by był ukazany jako zaradny smok, a nie gamoń. Ship z Rarity, lub innym kucem mile widziany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Smocze Łzy Fanfik długi i chyba nic innego nie przychodzi mi do głowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Atut Spike'a - Przyjemne i warte przeczytania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Tylko to komedia i to raczej skupiona wokół Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IloveSombra Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Bardzo dobrze, że długi. Zapomniałem wspomnieć, że fanfik może być po angielsku. Btw dziękuje za pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Witam.Poleci mi ktoś fanfik z Luną ale bez gore ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyokoheros Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Jak nie czytałeś to Antropologia, pod koniec Si Deusa też się pojawia, choć odgrywa tam małą rolę(za to jest tam dużo tego co Lyra lubi najbardziej: ludzi)... a tak to nic mi nie przychodzi do głowy... znaczy w moim "Kod Equestria" też się pojawi i pewną rolę odegra, ale to za parę rozdziałów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Luna jest wręcz w większości fanfików. Pozwól, że zacznę od autoreklamy, bo moje jako pierwsze wpadły mi do głowy: "Popioły", "Nerdcon". Cudze: "Luna takes a shower" (istnieje tłumaczenie), "Downfall", "Si Deus nobiscum", "Popioły Equestrii", "Wieczna Wojna", "Today is good day to die" (czy jakoś tak), "Kroniki Equestrii: Nadejście Ognia", "Przymierze", "Wspomnienia, czyli dawno temu w Equestrii", "Paradise"... W "Antropologii" była raczej mocno epizodyczna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyokoheros Napisano Luty 5, 2018 Share Napisano Luty 5, 2018 Genialny ja... przeczytałem "Lyra", zamiast "Luna" Ale fakt, Luna często się pojawia... choć jednak nie zawsze są to jakieś mocno widoczne role. W "Si Deus Nobiscum" to w ogóle odgrywa ważną rolę, a opowiadanie jest świetne, no i - co ważne - dokończone. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się