Jump to content

Odcinek 13: Baby Cakes (Bobasy Cake)

Lukiner
 Share

Recommended Posts

Btw. wpadłem na rozwiązanie problemu niesamowitych możliwości u tak młodych źrebiąt (magia, latanie). Może to zjawisko podobne do odruchów, z którymi przychodzi się na świat, a które potem zanikają. Przecież do były baaaaaardzo młode kucyki. Tak młodego widzieliśmy tylko w odcinku z mare-do-well. Wiem, że to naciągane, ale pomyślcie: nowonarodzone dzieci, przez pierwszy miesiąc po urodzeniu potrafią pływać, tak samo obecny jest bardzo mocny odruch chwytania itd. Jednak wszystkie te odruchy szybko zanikają. Może z kucykami jest podobnie - z tym, że u nich dochodzi jeszcze sprawa magii, jako że żyją w magicznym świecie. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że Twighlight w ich wieku radziła sobie podobnie... Co myślicie? :)

O w mordę.. wiedziałem, że fandom jest szybki, ale żeby do tego stopnia? Ten filmik został udostępniony na YT.. w zaledwie 2 minuty po odcinku :o.

-ciach-

Epic Pie Time - Zap Apples (odcinek 12)

Epic Cupcake Time - Rainbow Dash w okularach przeciwsłonecznych (odcinek 3)

Oba wyszły przed w/w odcinkami.

Dołączona grafika

• 2 months later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Opieka nad dziećmi, to jest prawdziwy horror. Plusy: -Pinkie Pie. Oczywiście jej randomowość byłą na dość wysokim poziomie w tym odcinku. -Te bachory zachowywały się tak, jak w prawdziwym życiu. Ciągle płaczą, biorą wszystko co im w łapy wpadnie i chcą to zjeść, ciągle płaczą, biegają wszędzie jak głupie, ciągle płaczą, mają bezsensowne zabawy jak np: ciągłe uderzanie klockiem o inny klocek (było to nawet w odcinku) i ciągle płaczą. Mówiąc ściśle, są jak prawdziwe dzieci. Dlatego nienawidzę dzieci. -Trzykrotne "Da-dum-tsss" HAHAAHHAHHAHA kocham ten dźwięk. -Ta cała scena, jak w jakimś horrorze. Ja pier(...)ole! Tak się z tego śmiałem, że musiałem filmik zatrzymać. ~Wytłumaczenie, dlaczego jedne to pegaz, a drugi to jednorożec. ~Jeden moment położył mnie na kolana. Pinkie widzi, że bobasy gdzieś znikły. Słyszy jakiś w szafie, otwiera a tam jeden z bachorów. Przez sekundę patrzy się na nią z wystraszoną twarzą, a potem mówi: "WOW!" HAHAHAHA Minusy: -Ta dzieciarnia miała za duży odlot pod koniec odcinka. Niby jednorożce jak są małe mają tam jakieś skoki magi, ale bez przesady. A co dopiero ten pegaz. Ocena:7/10 Odcinek dobry. Bachory były realistyczne, randomowość Pinkie przyzwoita, horrorowy moment powalający a "Da-dum-tsss" rozśmieszające. A co do tego, dlaczego jeden to pegaz, a drugi to jednorożec, bo niektórzy chyba mają z tym jakiś problem, to nic nie ustalimy póki nie wiemy, który allel jest dominujący, a który recesywny, jakie chromosomy mieli pan i pani Cake i ich krewni, oraz czy użyto linii czystych czy nie.

• 1 month later...