Jump to content

Jaki jest wasz ulubiony fanfic?

Recommended Posts

Shylitude - swoje "dzieci" trzeba kochać, nie? :derp: Atut Spike'a - za genialny humor Shipping Googles - ech te wyobrażenia Rarci Antropologia - jeszcze nie skończyłem, ale już zaliczyłem do ulubionych Pinkie uczy się nowego słowa - po prostu przeczytajcie Na razie to tyle...

Kurcze, ciężko się zdecydować.

Na pewno Past Sins jest w czołówce, to nie ulega wątpliwości. :twilight2: Dalej jest Antropologia, która moim zdanie dorównuje pierwszemu ff który wymieniłem. :lyra2:

Z niezakończonych, trwających ... Crisis:Equestria jest wprost genialna, naprawdę polecam ... chyba jest to najlepszy fanfick jaki czytałem. Tak, lepszy nawet od Past Sins (4 real), ale nie wydaję ostatecznego werdyktu przed zakończeniem historii.

Z polskich ff strasznie spodobał mi się Orzeł Biały (niezakończony/trwa). Może i jest trochę błędów zarówno językowych i interpunkcyjnych, ale "sadzi mnie to". Historia którą opowiada ten ff jest warta tego poświęcenia, poza tym świetnie poprawił mi humor z uwagi na moją potrzebę patriotyzmu pozytywnego :fluttershy5:

Moich ulubionych trochę jest oto pierwsza piątka Project Bronies - Za pomysły Chaos jest trwały jak czas - Ma w sobie to coś czego nie potrafię określić Teenager - Za ciekawą fabułę Efekt Motylka - Dużo matematycznego i naukowego gadania Si Deus nobiscum - Jest o tym jak Blueblood chciał zamordować Celestie i Lune by przejąć władzę ale pojawili się Polacy i pokrzyżowali mu plany i dlatego mi się podoba

Moje ulubione to na pewno Past Sin - za epickość Project Bronies a w szczególności: My Little Twinkie; My Little Friendship; Call of Octavia oraz My Little Party! - za humor oraz to co najbardziej lubię, czyli emocje i problemy wewnętrzne bohaterów. Niemożna także zapomnieć o fabule która zaskakuje nie jednokrotnie. Oraz kilka innych z serii Human+crossover za styl i fabułę.

To teraz wiem co będę czytać w najbliższym czasie :lyra2: Sam od niedawna czytam FF, więc znam tylko kilka... Oto moje dwa ulubione jak na tę chwilę: Teenager za ciekawą fabułę (szkoda, że ostatnio nie ma nowych rozdziałów :) My Little Dashie - za opis przeżyć wewnętrznych bohatera i smutne zakończenie

Jeśli chodzi o fici to nie czytałem ich zbyt wiele, 4 może 5. Wśród nich było już wymieniane w tym temacie Past Sins. Co ja mogę powiedzieć, historia urzekająca, epicka, wzruszająca, ciekawa i mógłbym jeszcze tak wymieniać...Podoba mi się również fic Pinkie Pie learns a new word. Naprawdę śmieszny, polecam :D. Podobają mi się również forumowe Chaos jest trwały jak czas oraz Shylitude.

Jeśli chodzi o fici to nie czytałem ich zbyt wiele, 4 może 5. Wśród nich było już wymieniane w tym temacie Past Sins. Co ja mogę powiedzieć, historia urzekająca, epicka, wzruszająca, ciekawa i mógłbym jeszcze tak wymieniać...Podoba mi się również fic Pinkie Pie learns a new word. Naprawdę śmieszny, polecam :D. Podobają mi się również forumowe Chaos jest trwały jak czas oraz Shylitude.

Łoł...

Dołączona grafika

-Smocze łzy: epickość i jeszcze raz epickość, najlepszy FF ever -Rainbow Factory: krew, tęcza i zuo -Atomówka: ogólny zarys -Nasz nowy wspaniały świat(chyba taki tytuł...już nie pamiętam): przesłanie i świetne zakończenie.

Ehhh temat rzeka. Ale można popróbować odpowiedzi. Fallout: Equestria - jest genialny. Po prostu. Past Sins - chyba nie trzeba tłumaczyć? Cała seria Winningverse i DeadDerpyverse - za kunszt literacki, za zabójczy humor w jednej serii i przejmujący smutek w drugiej. Twilight Discovers Wikipedia - za absurdalny humor. No i go tłumaczyłem. Koszmar Hejtera - też moge się zareklamować a co! W poszukiwaniu dawnej chwały - czekam na kontynuację. Blast - pierwszy polski fanfik z jakim miałem do czynienia. Przyjemnie się go czyta. Na razie to tyle.

• Upvote 1