Fragin Napisano Lipiec 19, 2012 Share Napisano Lipiec 19, 2012 No cóż, te w następne wakacje to duża różnica czasu, wąpliwe jest wyrobienie na te wakacje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pesgenu Napisano Lipiec 19, 2012 Share Napisano Lipiec 19, 2012 Najlepsza fanfikcja ever. W zasadzie moja ulubiona. To jest tak perfidne granie na uczuciach xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchar_BB Napisano Lipiec 20, 2012 Share Napisano Lipiec 20, 2012 Film MLD będzie w te lub następne wakacje, i byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał mi link do sequela My Little Dashie(słyszałem że już jest). Proszę, Sequel: http://www.fimfiction.net/story/5221/My-Little-Dashie-2%3A-Equestria Film wychodzi jesienią 2012, myślę, że tak wrzesień, Październik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Lipiec 20, 2012 Share Napisano Lipiec 20, 2012 Eeee a nie ma może sequela po polsku? A na film czekam z niecierpliwością Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Lipiec 20, 2012 Share Napisano Lipiec 20, 2012 Sequel po polsku jest chyba jeszcze tłumaczony, bodajże na forum jest kilka rozdziałów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trololo Napisano Lipiec 20, 2012 Share Napisano Lipiec 20, 2012 Ta są 2 rozdziały po polsku na forum Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Hej, a czy ktoś nie mógłby mi podrzucić linka? Nie mogę znaleźć :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Wydaje się, że to to: http://mlppolska.pl/Watek-My-Little-Dashie-A-Sequel-Sad-Adventure--1577 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Chyba jestem nieczułym ślimakiem, ale ten fanfic nie wywarł na mnie wielkiego wrażenia. A nie jestem wyprany z uczuć bądź emocji. Owszem, jest całkiem zgrabnie napisany, a koncept, na którym oparte jest opowiadanie, jest całkiem ciekawy, ale... No właśnie - ale. Przez cały czas jakoś nie mogłem sobie wyobrazić tej więzi pomiędzy Dashie a narratorem. I to spowodowało, że fanfic ten pozostawił mnie obojętnym, w ogóle nie smutnym, bardziej znudzonym. I jak na opowiadanie, którego akcja rozgrywa się w ciągu piętnastu lat, to jest strasznie krótki. Trochę zmarnowany potencjał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 @Fragin Dzięki @Snails Tak, ty jesteś ślimakiem nawet z nicku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6x8 Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 Czy mi się wydaje czy tylko ja nie mogę się doczekać filmu z MLD tak bardzo że zaraz się powieszę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 Ach te My Little Dashie... Wspomnienia(Chlip), historia niesamowita... wprost grająca na uczuciach, lecz o naprawdę smutnym zakończeniu, trochę brutalnym dla bohatera. Ale cóż... tak miało być. My Little Dashie leży pośród mojej toplisty najlepszych ficów, a nie jest ich jednak za dużo... A Film... ciekawi mnie jak on zostanie wykonany. Mam nadzieję, że się nie rozczaruje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Ja także mam taką nadzieję, bo to również mój przedulubiony FF Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujek Tadek Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Jak na razie najlepszy fanfic jaki czytałem. Na mnie nic nie działa zbyt długo, utrzymał mnie w smutku przez ok. 2 godziny i ciągle nawraca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
much Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Może tak na inny temat chociaż podobny wątek dla świeżych użytkowników i starych tutaj macie link do innego tematu na miej więcej ten temat http://mlppolska.pl/Watek-Film-my-little-dashie--2117 tak się złożyło ze akurat mój ale są też inne tematy poruszające te kwestie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arroyo Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 To jest najpiękniejszy fanfik, jaki kiedykolwiek czytałem. Pamiętam jak płakałem za pierwszym razem, poczynając już od pierwszej strony, gdzie... Jakbym znalazł siebie w bohaterze. Pamiętam, jak poszedłem się przejść do pobliskiego parku, jak znalazłem pudełko i po prostu nie mogłem nie zajrzeć... Później przeczytałem to jeszcze chyba kilka razy, niestety już bez tak bardzo dużego poruszenia. Jeszcze wczoraj wieczorem, żeby sobie przypomnieć przed nieoficjalną kontynuacją. I takie... Marzenie, aby ta historia się wydarzyła... Może i brzmi to dla Was naiwnie, ale czemu sobie nie powyobrażać siebie na miejscu tego człowieka? Dodatkowo, narracja pierwszoosobowa i brak wymienionego imienia tego mężczyzny powoduje, że czytelnik łatwo identyfikuje się z nim. To jest po prostu piękne opowiadanie i polecam wszystkim je przeczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 nie poryczałam się (jak większość) ale moje serce pękło :C może dlatego że RD nie lubię.... nie ważne Do tego jeszcze jest podobny fanfic z ludzką wersją Flutta C: wtedy się trochę poryczałam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrez Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 najsmutniejszy fanfik jaki ''słuchałem'' Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Kopu kop, kopu kop~ O 5 nad ranem człowiek nie ma co robić, więc bierze do ręki fanowską lekturę o swym ulubionym kucyku i... płacze jak dziecko. Choć to tylko twór wyobraźni ROBCakeran53, to podczas czytania wyobraźnia mi szalała... a nie robi tego prawie nigdy. Każdy uśmiech narratora, łza były... takie realne. Jak na 15 lat to fakt, fic bardzo krótki, ale dobrze rozłożony w czasie. Napisany bardzo ciekawie i bezbłędnie (no przynajmniej ja błędów nie zauważyłam). Być może wezmę się za sequel... nie wiem. Nadal mam trochę melancholii w sercu po przeczytaniu pierwszej części i myślę, że ten fakt nieprędko się zmieni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 To był mój pierwszy fic w ogóle przeczytany. Sprawił że się rozpłakałem a i też dzięki niemu poznałem trailer Dead Island i dzięki temu ficowi mam nawet świetnie pasującą do survivala w MW3 i Zombie w Black Opsie muzykę. w ramach offtopu jakby ktoś nie rozumiał o czym mówię - jest nawet urywek gdzie jest czytany list pożegnalny a w tle leci muzyka z trailera owej gry. nie poryczałam się (jak większość) ale moje serce pękło :C może dlatego że RD nie lubię.... nie ważne Do tego jeszcze jest podobny fanfic z ludzką wersją Flutta C: wtedy się trochę poryczałam Ja na odwrót przy MLD się popłakałem a przy Komie nie, choć Fluttershy jest na 1. miejscu pod względem ulubionych postaci z Mane 6 a RD na ostatnim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Czerwiec 17, 2013 Share Napisano Czerwiec 17, 2013 (edytowany) Jest JEDEN rodzaj fikcji którą omijam jak plagę, jest to fikcja w której pojawiają się ludzie. Ktoś namówił mnie aby sprawdzić My Little Dashie ponieważ jest bardzo dobra więc posłuchałem. To co teraz napiszę pewnie skończy się dla mnie chłostą ale... niestety nie porwała mnie . Fakt kilka razy łezka kręciła się w oku. Pierwszym momentem był początek historii; perfekcyjnie opisuje dlaczego ( w szczególności dorosłe / starsze osoby) stają się częścią tego fandomu. Wszechobecna szarość, bezcelowość, rutyna innymi słowy codzienny syf który nas otacza. W tym wypadku mlp staje się czymś w rodzaju odskoczni od tego wszystkiego. Drugim momentem było zakończenie. Podczas czytania nie patrzyłem na Rainbow jako kucyka, raczej jako człowieka. To było naprawdę poruszające, przez 15 lat wychowywać kogoś jak własne dziecko, dorastać z nią, przeżywać dobre i złe chwile. A wszystko po to aby obudzić się jednego dnia mając dobrą pracę, dom, czyli teoretyczne będąc szczęśliwym... ale zarazem mając w pamięci że kiedyś było inaczej; że miało się córkę. Córkę która odeszła na zawsze zostawiając w naszym życiu pustkę o której nie da się zapomnieć. Niestety poza tym opowieść mnie nie porwała. Pozdrawiam. Edytowano Czerwiec 17, 2013 przez Eternal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Czerwiec 29, 2013 Share Napisano Czerwiec 29, 2013 (edytowany) Zgadzam się z Eternal. To był pierwszy (i jak dotąd - jedyny) fic z MLP jaki przeczytałam, zachęcona pozytywnymi opiniami. Ech... Zawiodłam się. Pomysł całkiem niezły, ale jego realizacja nie przypadła mi do gustu... Ogółem, jest zbyt naiwny. Styl pisania... Nie tragiczny, ale autor zdecydowanie musi podszlifować umiejętności. Sama fabuła... Źle poprowadzona, Osobiście wolałabym nieco więcej szczegółów, a nie tylko suchego opisu z perspektywy tego faceta. A szkoda, bo początek naprawdę mnie zainteresował. Edytowano Czerwiec 29, 2013 przez Kyoko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 (edytowany) My Little Dashie to najwspanialszy fanfic jaki kiedykolwiek czytałem. Najbardziej wzruszyłem się kiedy główny bohater czytał list pożegnalny od Rainbow Dash. Uwielbiam też seqel który znakomicie spina całą historie. Dla tych których urzekła ta historia polecam przeczytać również threequel opowiadania i Fourth Times the Charm (czyli czwartą część). Edytowano Lipiec 9, 2013 przez sajback Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylkowski Napisano Lipiec 10, 2013 Share Napisano Lipiec 10, 2013 (edytowany) Dzisiaj przeczytałem ten fanfik i jest to moim zdaniem piękna i wzruszająca historia. Tak mnie wciągnęła, że chyba przez dwie godziny bez przerwy siedziałem podłączony do hotelowego Wi-Fi i czytałem. To piękne opowiadanie, cały czas o nim myślę i chce mi się płakać. Najpierw opiekować się kucykiem jak własnym dzieckiem, co odmieniło twoje życie, a potem go stracić. Nie umiem opisać moich uczuć i wyobrażeń, jakich doświadczyłem przy czytaniu tej opowieści. Myślałem, że dotykając tego gościa rogiem Księżniczka Celestia zamieni go w kucyka i zabierze razem z Rainbow Dash do Equestrii. Dobrze by było, gdyby ktoś zrobił film. Jeszcze raz powtarzam: To piękna i wzruszająca historia. Edytowano Lipiec 11, 2013 przez wprzybylkowski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się