Komputer Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 kilka żołnierzy taszczyło komputera przez korytarz, jeden z nich miał latarkę co chwilę coś komentował Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Nagle w korytarzu znowu pojawiło się światło. Droidy zobaczyły, że przed nimi stoi Gandzia w towarzystwie kilku Lychguardów, uzbrojonych w miecze, tarcze i kosy bojowe. -Czołem, panowie. Tęskniliście tak bardzo, że olaliście transportowiec? Wasz błąd.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 - Wybacz, jesteście podobni... - szepnął Sonic Boom, a następnie ponownie zaczął mówić głośno, takim royalcanterlotvoice'em - Pomyłka, wybaczcie. Tu stoi Zwiastun Przemian, który potrafi zmieniać co chce, kiedy chce! Za chwile zakręcimy kołem, aby wybrać typ areny! Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Droid: Nie nie nie- inny droid próbował włączyć komputer jednak bezskutecznie, w końcu się udało komputer powiedział innym głosem Komputer: tryb bojowy online- na pancerzu pojawiły się specjalne płyty pancerne, zamiast dłoni miał miotacz ognia i wibroostrze na nadgarstkach wychyliły się rakiety Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 -Podobni, ja mam jedno oko, Zwiastun Rozpaczy ma trzy nogi... uderzające podobieństwo, worku mięsa!- Tymczasem w ciekawszej części wszechświata... -O, komputer się oburzył. Doprawdy, co za czasy, by jakiś kalkulator miał zamontowane rakiety.- Gandzia przywołał swoją włócznię i przybrał postawę bojową. -Eskorta, zająć się tymi droidami, po czym zaatakować komputer. Ja osobiście was poprowadzę.- Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Komputer: Ha ha ha mam cię przypiec do tego właśnie się ruszyłeś jestem pod wrażeniem-powiedział z ironią w głosie Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Ostatnie dwa słowa Zwiastuna zagłuszył podmuch wiatru, wykonany przez Sonic Boom'a. Podleciał on do koła leżącego trąchę dalej od areny i zakręcił nim. Po chwili rozeszły się po trybunach okrzyki podekscytowania. - Otchłań lawy! - krzyknął Sonic Boom. Arena zaczęła się chwiać i rozpadać. Jej części rozwarły się ukazując niewielkie wysepki na morzu lawy. Większe były na miejscach startowych przeciwników, którzy zostali teleportowani na nie. - Mine! Mine-mine! Ihihihihi! - krzyknął Trigger Happy. Sonic Boom ustawił się równo nad areną. - Na mój znak... Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 -Wreszcie. Ileż można czekać.- powiedział Zwiastun Przemian. Tymczasem u Gandzi... -Dopiero teraz przestałeś uciekać.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 - Wyzywający ma pierwszy ruch. Rozpoczęła się BITWA O SKYLANDS!!! - krzyknął. Platforma startowa Trigger'a zajarzyła się. Stworek to zauważył, podskoczył i złączył swoje pistolety, którymi utworzył karabin. - Mine, minie-mine! - wrzasnął, kiedy pociski zaczęły prędko ostrzeliwać Zwiastuna. Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Zwiastun poczekał, aż pociski znajdą się w odpowiednim miejscu. Następnie nieco zagiął przestrzeń tak, że pociski zawróciły i poleciały w kierunku tego strzelającego stwora. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Maluszek szybko złożył broń i przeskoczył na kolejną platformę, unikając pocisków. - Uwaga, droga publiczności, na arenę zleciało pierwsze ulepszenie: Skrzydlate buty! Dosłownie zleciało! - krzyknął SB. Rzeczywiście, tuż nad lawą w miejscu, w którym platformy były bardziej rozsunięte fruwały małe buciki. Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Zwiastun Przemian nie bardzo zrozumiał kwestię ulepszeń, ale dla świętego spokoju zamienił lawę przed sobą w piękną, obsydianową ścieżkę, po której spokojnie przeszedł i wziął nieznany artefakt. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Nagle poczuł, że jest szybszy. Trigger krzyknął "mine" ze złością i zaczął ponownie go ostrzeliwać. Tym razem z obu pistoletów. Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 -Brawo, Zwiastunie Przemian!- krzyknął z trybun ZR. -A teraz zakończ tą walkę!- Zwiastun Przemian uniósł się w górę, zajmując odpowiednią pozycję, po czym czekał na rozwój wypadków... Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Komputer: Ja nie uciekałem ja robiłem tylko taktyczne odwroty czyż nie- droidy skinęły głową- no czyli się ze mną zgodzacie Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 -Taktyczny odwrót ma zwykle na celu zwabienie wroga w pułapkę, wydłużenie jego linii zaopatrzeniowych lub ograniczenie strat. Jak dotąd żadna ta sztuka ci się nie udała.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Nie mógł się unieść zbyt wysoko, gdyż brązowa tarcza magiczna okalała całą arenę. - Miiiiine! - wrzasnął Trigger, a następnie znikąd wyciągnął duży, metalowy garnek. Podskoczył i rzucił nim w Zwiastuna, wykorzystując to, że przeciwnik jest "przyparty do muru". Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 -Dokładnie tak, jak zaplanowałem- powiedział Zwiastun Przemian, po czym wykonał unik. Dzięki temu garnek minąl go i trafił komentatora w głowę. -Ups! Zaatakowałeś kometatora!- Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Komputer: I tu się mylisz zaprowadziłem trochę twojej floty w pułapkę nad moją planetą Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 -Po czym posłałeś na tę flotę-wabik całą swoją flotę, dzięki czemu mogłem ukraść dokonać alternatywnej redystrybucji twojej gwiazdy. Świetny plan!- Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Komputer: Przynajmniej wiem że sztuczne ocieplanie działa, a teraz ty i twoje sługusy mogły by mi zejść z drogi? Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 -Czekaj, przedyskutuję tę kwestię z odpowiednim ministrem- Gandzia odwrócił się do niego plecami, po czym znowu spojrzał na komputer. -Nie.- Wówczas jego słudzy ustawili się w falangę - z przodu tarczownicy, z tyłu włócznicy. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Garnek odbił się od ściany i trafił w Zwiastuna. - Oj, co za cios! Proszę państwa, czy ktoś kiedykolwiek tak wykorzystał osłonę areny? Może dawno, dawno temu. - mówił Sonic Boom. Link do komentarza
Gandzia Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Na szczęście w ostatniej chwili Zwiastun Przemian zmienił strukturę garnka. Ten stał się teraz zwykłą mgłą, więc nie zrobił mu krzywdy. -Sprzeciw! Pół godziny biadoliliście na temat lizania przez żabę, a nie wspomnieliście nic na temat tarczy!- stwierdził, po czym dodał trochę rdzy na pistoletach stwora. -Poza tym jak mamy walczyć, skoro nie możemy go nawet zranić, bo ledwo go tkniemy, to się rozpadnie.- dodał Zwiastun Rozpaczy. Link do komentarza
Komputer Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Komputer: Jak sobie chcesz- magnaguardzi utworzyli szyk obronny wysuwając włączone elektropałki w ich stronę, 2 droidy bojowe z czerwonymi kolorami znaczącymi że są ochroniarzami ustawili się obok komputera Link do komentarza
Recommended Posts