Jump to content

Wolny/a czy zajęty/a?

Paladyn Sonaty Dusk
 Share

Jesteście czy nie jesteście?  

359 members have voted

1. 1. Jesteście czy nie jesteście?

Recommended Posts

Myślę, że chodziło mu o takie, które nie są pokemonami, nie leją sobie na mordkę kilogramów tapety i nie lecą na łysych buców, którzy nie potrafią powiedzieć nic poza ku*wa. Przynajmniej takie dla mnie są normalne :v

Problem jest taki ze przed kompem nie znajdziesz Ah ten niesprawiedliwy świat. 

Ja swojego znalazłam na forum dla fanów web-komiksu Scandinavia and the world, przy czym pierwszy mój post do niego to było pociśnięcie po kiczowatej fladze jego kraju, która wygląda jak sowieckie ręczniki plażowe. :ming:  Za miesiąc już 3 lata od tego spotkania i nadal razem. ^^

...ale w sumie prawda, że kazałam mu ruszyć tyłek do mnie, bo inaczej nie byłoby 100% zaufania.

Edited by Burning Question

Chyba wszystkie normalne dziewczyny są już zajęte...

Ale ja jestem (w miarę) normalna.  :fluttersad:  *chlip*

A tak serio - poznanie się przez internet to już norma, o ile nie jest on PODSTAWĄ znajomości. Bo co to za radocha ze związku, w którym możesz co najwyżej monitor przytulić... A w dzisiejszych czasach, mam wrażenie, dla niektórych ważniejsze jest wygodnictwo.  :ajunsure:

Ale ja jestem (w miarę) normalna. :fluttersad: *chlip*

A tak serio - poznanie się przez internet to już norma, o ile nie jest on PODSTAWĄ znajomości. Bo co to za radocha ze związku, w którym możesz co najwyżej monitor przytulić... A w dzisiejszych czasach, mam wrażenie, dla niektórych ważniejsze jest wygodnictwo. :ajunsure:

No właśnie poznanie "jej" w realu nie jest dla mnie zbyt łatwe.

No to już w twoim interesie leży, czy jednak się odważysz, czy pozwolisz, by okazja przeszła koło nosa. Zawsze uważałam, że lepiej żałować, że się coś zrobiło, niż nie zrobiło.  :aj5:

• Upvote 2

Nie narzekajcie, Wasze rówieśniczki nie mówią, że "facet zaczyna się po 40.", a rówieśnik to "frajer i golec bez perspektyw". Tak się składa, że moje rówieśniczki wolą starszych, bo "mają dom/samochód/pracę/wszystko razem z wymienionych". :P

Nie narzekajcie, Wasze rówieśniczki nie mówią, że "facet zaczyna się po 40.", a rówieśnik to "frajer i golec bez perspektyw". Tak się składa, że moje rówieśniczki wolą starszych, bo "mają dom/samochód/pracę/wszystko razem z wymienionych". :P

Czyli jeśli ktoś pracuje na śmieciówce, nie ma swojego własnego mieszkania, samochodu, itp to niech spada na drzewo. Najlepiej na pierwszej randce składać raport majątkowy...

Witamy w dżungli, kobiety są genetycznie zaprogramowane, żeby szukać osobników, którzy zapewnią jak najlepsze szanse przeżycia dla swoich dzieci. :drurrp:

• Upvote 2

No znam ja takie przypadki. X.x Z jednej strony żałość a z drugiej sama nie wiem czy coś takiego nie zadziałało podświadomie u mnie wpływqjąc na atrakcyjność partnera w moich oczach. Na pewno tak,chociaż jestem minimalistką ale jednak... Pamietam jak czytalam gdzieś że o wiele atrakcyjniejszy jest facet z niskimi ale stałymi zarobkami niż taki z wyższymi ale nigdy nie wiadomo kiedy je dostanie. I to jest pocieszna prawda dla was panowie- stabilizacja jest bardzo atrakcyjną rzeczą nawet jeśli kobiecie nie zależy na kasie dla siebie.

Airlick i Burning mają rację. Ale co do tego, o czym mówi Burning się w pełni nie zgodzę. Tacy panowie są wybierani na mężów. Na kochanków oraz reproduktorów idzie ten drugi typ.

Rządzi nami biologia- czyż to nie jest wspaniałe :D?

Trzeba mieć jakieś standardy w życiu. Cahan, o twojej ciekawostce zapomniałam bo jest zbyt... Biologicznia a nie przystoi współczesnym istotom wyższym, które mogą się kontrolować.Chociaż mi się trafiło 2 w 1 i nie ciągnie mnie do nikogo innego wiec co ja tam wiem o rozdarciu uczuć miedzy te 2 typy... Ale w takim układzie uważam że kobiety powinny dawać tyle samo od siebie: być i przyjaciółką i kochanką i mieć pracę z której utrzymają co najmniej siebie.

Edited by Burning Question

Tacy panowie są wybierani na mężów. Na kochanków oraz reproduktorów idzie ten drugi typ.

A głównym celem małżeństwa nie jest przypadkiem "reprodukcja"?

(...) i mieć pracę z której utrzymają co najmniej siebie.

Nie mów tak, bo kobiety niepracujące zawodowo, wykonujące ciężką i odpowiedzialną pracę jaką jest zajmowanie domem, dziećmi i mężem poczują się urażone.

Głównym celem małżeństwa to powinna być chęć przeżycia swego życia z kimś kogo się kocha.

Ale w praktyce często jest tak, że baba szuka kogoś kto ją będzie utrzymywał. Czyli bogatego i kasiastego.

Głównym celem małżeństwa to powinna być chęć przeżycia swego życia z kimś kogo się kocha.

Dla matki najważniejsze jest bezpieczeństwo i pewna przyszłość dziecka. W tym pomaga małżeństwo. Dlatego sądzę, że do wychowania dziecka bardziej nada się mąż, niż kochanek.

Moja matka odwala obie rzeczy naraz- nie ma przebacz.

Odwalała bo musiała, czy lubiła ?

Moja matka odwala obie rzeczy naraz- nie ma przebacz.

A ojciec cokolwiek w domu robił? Osobiście potępiam związki, w których nie ma równego podziału obowiązków. Oboje pracują? To niech też oboje się w domu wysilą. Mój ojciec na szczęście zajął się gotowaniem i okazało się, że jest w tym lepszy od matki.  :fluttershy4: Ale jeśli kobita odwala całą robotę w domu, bo jest np. dużo pracy przy dzieciach albo ciężko coś innego znaleźć to też w porządku.

Ale najlepiej, jakby w ogóle dzieci nie było.  :evilshy: (mówię o sobie, żeby nie było)

A co do lecenia na kasę... Wiadomo, że jakieś znaczenie to ma, ale u mnie to akurat znaczenie drugorzędne. Wolę być z biedniejszym, niż z idiotą.

Edited by Kyoko