Cipher 618 Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Bo to Polska właśnie. Kraj automatów, pół debili pół wariatów... czy jakoś tak A za podejście do tematu - 11/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 (edytowany) Właśnie widziałem reklamę "kinder niespodzianki" i pokazywali tam jajka z kucykami. Trochę byłem zajęty czymś innym i nie wyłapałem czy to było MLP czy podróbki, ale raczej podróbki, bo chyba bez znaczka. Edytowano Wrzesień 30, 2013 przez fallout152 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 Podróba. Kucyki "Rinki" (ze słuchu, a nie zwracam uwagi na reklamy). Czy jakoś tak. Na bank podróbki. Inaczej trąbili by o tym w każdym bloku reklamowym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 Nie wiem czy to są te same kuce co w tamtej reklamie, ale znalazłem jeszcze coś takiego: To chyba jest jeszcze znane pod nazwą "Filly Fairy": Dodatkowo na ceneo.pl znalazłem jeszcze jakieś "Simba My Sweet Pony": I jeszcze jakieś "Zapf Chiqui Baby Born": Kiedyś też widziałem na ulicy karton z logo: "Jordan Love Your Teeth" i tam były jakieś ilustracje szczoteczek do zębów, z narysowanymi stworkami, z czego przynajmniej jeden był kucem i wyglądał prawie identycznie jak Twi (kolor, kontur, fryzura, róg), tylko znaczka nie miał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Październik 1, 2013 Share Napisano Październik 1, 2013 Jeżeli jesteśmy w temacie podróbek....kopia pudełka wzorowana na MLP FiM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 1, 2013 Share Napisano Październik 1, 2013 To samo widziałem w "chińskim" sklepie gdzie sprzedają tanie, ale kiepskiej jakości produkty. Byłem dzień po otwarciu (wiadomo, że nie ma sensu iść pierwszego dnia).Aromat jaki panuje w tym raju podróbek zwala z nóg. Podziwiam tych, którzy robią tam zakupy dłużej niż 15 min. Tydzień temu matula kupiła tam etui na okulary. Pracuje w takim, a nie innym zawodzie że nie ma sensu inwestować w drogie. Wracając do tematu. Słucham sobie ostatnio setu z ASOT 600, przeważnie pomijałem wywiady ale tym razem słuchałem jak leci. Jeden z DJów opowiadał o swoim albumie: "no, no rainbows, ponies, unicorns" Może na siłę, ale mnie rozbawiło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arktala Napisano Październik 2, 2013 Share Napisano Październik 2, 2013 w "the binding of isaac" jest op item "my little unicorn". W "Pingwinach z Madagascaru" jest sporo nawiązań, a właściwie jedno, ale często się powtarza. Fajny był odcinek "Jednorożec Apokalipsy". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Październik 12, 2013 Share Napisano Październik 12, 2013 znalazłem właśnie filmik z Simpsonami: http://www.youtube.com/watch?v=Oop2E_pwpeg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Październik 16, 2013 Share Napisano Październik 16, 2013 W filmie ,,Spring Breakers''(chyba tak) mniej więcej w połowie i na początku główne bohaterki oglądały poniacze . Byłam na tym w kinie więc niepamiętam kiedy dokładnie, ale zapamiętałam że leciał odcinek ,,Winter Wrap Up''' kiedy Twi śpiewała parę sekund, ale pegasis wypatrzy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Październik 17, 2013 Share Napisano Październik 17, 2013 Zawsze to jakiś sposób na reklamę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zucharski Napisano Październik 17, 2013 Share Napisano Październik 17, 2013 Tak się bawią bronies Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=M8REVZE-REw Filmik chyba mówi sam za siebie... W grze Team Fortress 2 praktycznie na każdą okazje dodają jakieś specjalne bronie, przedmioty itd. A ponieważ Gabe Newell, twórca Steam oraz firmy Valve, która wydała takie cuda jak Half Life, Portal, Counter Strike, Left 4 Dead, Dota 2 oraz omawiane przeze mnie dzieło. Nie dziwota, że na hallowen postanowił dodać całą łyżkę kucykowych przypraw. Oczywiście napotkało to olbrzymie oburzenie, typu "zepsuliście gre!!!11" itd. ale my, jako fani MLP, możemy być dumni z Gabe'a. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xan Napisano Listopad 25, 2013 Share Napisano Listopad 25, 2013 Nie wiem czy ktoś słucha moze rapera Słonia, ale jak dzisiaj usłyszałem jeden kawałek to myślałem, że padnę. Fanom Luny na pewno nie trzeba tłumaczyć o co chodzi. UWAGA! MOCNY TEKST! http://www.youtube.com/watch?v=gyRSaphuOqU A dla tych co jednak nie wiedzą o co chodzi, sampel z podkładu jest wykorzystany z tego: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Listopad 26, 2013 Share Napisano Listopad 26, 2013 Nie dość że nie podał autora w opisie, to chyba jeszcze sprzedaje ten utwór we swojej składance. Po mojemu ten biały murzyn powinien zostać pozwany przez autora oryginału za uczynienie tej abominacji. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Listopad 26, 2013 Share Napisano Listopad 26, 2013 Typowe polaczki złodziejaszki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Może to by mnie uczyniło donosicielem, ale właśnie miałem zgłaszać te czarne rytmy, jednak odkryłem to, naprawdę oryginalną wersję utworu. Trochę to dołujące, że ten epicki kawałek nie należy do Luny, ale przynajmniej wiadomo, że fandom nie został okradziony. Come Little Children jest normalną muzyką, do której można zakupić prawa do komercyjnego użytku i podejrzewam, że nasz gangsta właśnie tak zrobił. Z innej beczki, przedstawiam wam piosenkę wyśmiewającą hejterów HTF oraz częściowo tych od MLP. Ten kucyk z tęczowym ogonem pojawił się też w jednym z najnowszych odcinków HTF- Pet Peeve. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Terraria i "Rod of Discord" rzadki drop z Chaos Elementals http://terraria.gamepedia.com/Rod_of_Discord Przypadek? Nie sądze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Grudzień 4, 2013 Share Napisano Grudzień 4, 2013 (edytowany) Ta reklama powstała w czasie boomu na kucyki, a teraz ją wznowili. Czy tu może chodzić o... http://www.youtube.com/watch?v=7r4MDyZ4gkI I jeszcze na koniec tekst o rajdzie po Księżycu. Edytowano Grudzień 4, 2013 przez fallout152 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 4, 2013 Share Napisano Grudzień 4, 2013 (edytowany) Ta reklama powstała w czasie boomu na kucyki, a teraz ją wznowili. Czy tu może chodzić o... I jeszcze na koniec tekst o rajdzie po Księżycu. Wielkie odniesienie to nie jest, ale zawsze coś EDIT: Zeby offtopu nie bylo, daje zdjecie z borderlands http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20131031045122/mlpfanart/images/6/65/Butt_stallion.jpg Edytowano Grudzień 4, 2013 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Jeśli tak było w originale to fajnego Gangmana dowalili: Obrazek pochodzi z filmu: Humor, wpadki i "inteligentne odpowiedzi" w programach interaktywnych - część 8, nie wrzucam go z powodu wulgaryzmów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 W grze Guild Wars jest nawiązanie do MLP, jedno z zadań nosi nazwę "Mad Little Pony", postacie występujące w tym zadaniu często mówią kwestie niektórych postaci z M6. Zaś w Guild Wars 2 jest broń- łuk który zmienia animacje strzał w galopujące jednorożce z tęczowymi grzywami, zaś na bokach mają cutie marks o wyglądzie loga firmy która storzyła grę. Po za tym za posiadaczem tej broni pojawiają się ślady kopyt oraz tęcza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaZwiezda Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 Niedawno zacząłem grać w grę o nazwie Warframe, wszystko fajnie lecz coś przykuło moją uwagę, mianowicie nazwa klasy postaci, ta postać nazywa się Nyx, może mieć to jakieś głębsze znaczenie ale mi skojarzyło się tylko z jednym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Znowu drobne nawiązanie z Angory, nr 2/2014, Humoreska Pawła Wakuły. Historyjka o przybyciu trzech króli do Jezusa... - Na zabawki jest jeszcze za wcześnie. - Szczęśliwy tatuś pokręcił głową. - Nie wiadomo przecież, czym maleństwo będzie się bawić. Czy będzie to kucyk Pony i lalka Barbie, a może pistolet na kapiszony i klocki Lego. Pomijając już tego nieszczęsnego kucyka Pony, to nawiązanie polega raczej na tym, że Autor wymienił dwie znane marki zabawek dla dziewczynek, ale zawsze jakieś jest, nieprawdaż? W dodatku lepsze niż szukane na siłę odniesienia do MLP w "Wiedźminie"... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Znalazłem coś takiego w internetach, zaczyna się od tak 2:40: A tutaj tekst: Kupowaliśmy jazz na lufki - dzisiaj na piony Kiedy jarały nas rozkładówki innych wciąż kucyk Pony To czas liczony w bletkach, wciąż to pamiętam Pamiętasz elementarz zasad? Przyjaźń to Mekka Kolejne "kucyki pony", nie wiem kto wprowadził te wyrażenie, ale zapewne nie znał angielskiego. Boże, ile można? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowDash123456789 Napisano Styczeń 11, 2014 Share Napisano Styczeń 11, 2014 A w najnowszym "Teen Titans Go"... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts