Skocz do zawartości

Odniesienia do MLP w innych filmach, książkach, grach itp.

Recommended Posts

Dnia 20.10.2016 o 20:34, Lucas napisał:

To nie jest nawet odniesienie.

Expand  

Kij tam się znasz na odniesieniach ... i tak nie było komu odkopać tematu :D

Dnia 20.10.2016 o 20:34, Lucas napisał:

A jak już chcesz wiedzieć, to prawdopodobnie jest xRAINB0W_DASHx.

Expand  

Pewnie nie, bo ten streamer po polsku gadał, a jak wchodzę na tego co podałeś na twitch to widzę tylko EN.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hm kucykowe nawiązania... a czy w utworach, które sami piszemy się liczą? Bo w drugiej księdze "Powrotu Xany"(moja kontynuacja Kod Lyoko) kilka umieściłem... i po prawdzie kilka planuje jeszcze umieścić. No jedno z nich powiem(bo pewnie nawet nie będzie kiedy tego umieścić i zostanie to takie "ukryte założenie świata") w swoich siłach powietrznych Doragoni mają model myśliwca do działań nocnych, który nazywa się "Iskra Zmierzchu". A resztę cóż... poczekam aż ktoś sam je zgadnie

Chociaż... raz też się doszukano w Powrocie Xany dwóch nawiązań do MLP, których wcale nie było[choć są nieco spoilerujące - pierwszy z 22 rozdziału, drugi taki ogólniejszy, dotyczy postaci pojawiającej się w rozdziale 14]:

Odkryj ukrytą treść
  Odkryj ukrytą treść

Przy czym to oczywiście nie były wcale nawiązania(ewentualnie pewne drobne niezamierzone podobieństwa), bo kluczowym aspektem nawiązania jest jego celowość. A kucyki to ja poznałem na dobrą sprawę już po napisaniu pierwszego tomu Powrotu Xany, więc nie mogłem do nich nawiązać.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

W Goat Simulator: Waste of Space można znaleźć ciekawe zadanie. Nazywa się "My Little Brony" i polega na romansie z gościem, który nazywa się... Shining Armor. Jakby tego było mało, pod marynarką widać kawałek koszulki z logo serialu. Aha, żeby zdobyć jego serce trzeba przynieść mu figurkę rosjanina oraz znaleźć pięć kóz, które "trochę" przypominają kuce. Wrzucę później filmik. 

• +1 4

Nie wiem czy to już tu było, ale...

W Gravity Falls pojawia się jednorożec ze znaczkiem Rarity i choć grzywa pasuje do RD, to jednak znaczek i kolor sierści, to wykapana Rarity...

Odkryj ukrytą treść

• +1 2

• Utwórz nowe...