Skocz do zawartości

Kucykowe kolekcje

Recommended Posts

Dnia 19.02.2014 o 11:34, Uszatka napisał:

Skąd wzięłaś/łeś tyle kucyków pierwszych generacji?  :pinkie2: I co ważniejsze...ile za nie dałaś/łeś?

Jeśli to do mnie to była kwestia szczęścia ;) Do zeszłego roku towarzyszyły mi tylko dwa z G1 - pozostałość po czasach przedszkolnych. Teraz mam ich ponad 30 - kilka znalezionych na allegro, na pchlim targu. Ostatnie kilkanaście zdobyczy dotarło do mnie dzięki koleżance, która nie miała ich gdzie trzymać :) A poszło na nie całkiem niedużo - może z 250zł? Większość był w średnim stanie, ale trochę pracy i widać efekty ;)

Odkryj ukrytą treść

Przed i po - mój wymarzony od 16 lat kucyk - wreszcie mój <3

P2210528_zpsdc76827b.jpgP2220531_zps3160c7b9.jpg

Kucykowe spa ;)

P2220532_zps1dcbb1c7.jpg

Jeszcze dziś do mojej kolekcji dołączyły:

- BB Granny Smith (z wave 8)

- zestaw Mrs. Cake & Twisty Treats :D

Zawartość piątkowej paczki:

Odkryj ukrytą treść

P2210525_zpsdc6c4d73.jpg

I w związku z tym na dzień dzisiejszy mam w kolekcji 265 kucyków (+ pewnie koło 50-100 nieoryginalnych)  :evilshy:

Kurczę, jak oglądam te kucyki z pierwszej generacji to mi się smutno robi. Miałam 5 kuców. Może i niewiele, ale były bardzo ładne i jeden był jednorożcem! Jeszcze u nikogo nie widziałam jednorożca z G1..ale oddałam kuzynce i zdołałam odzyskać tylko 1 i to tego najbrzydszego  :fluttercry2: Mój jednorożec przepadł..bo kuzynka już nie ma, gdzieś zgubiła albo wywiozła. 

Dnia 22.02.2014 o 21:47, Nishi napisał:

Czy tylko ja uważam, że kuce ze starszych generacji wyglądają creepy? 

Tak czy owak, zacna kolekcja Króliku :3

Hah... Niektóre faktycznie potrafią być mocno creepy D: 

Dzięki ^^

Dnia 22.02.2014 o 22:35, Uszatka napisał:

Kurczę, jak oglądam te kucyki z pierwszej generacji to mi się smutno robi. Miałam 5 kuców. Może i niewiele, ale były bardzo ładne i jeden był jednorożcem! Jeszcze u nikogo nie widziałam jednorożca z G1..ale oddałam kuzynce i zdołałam odzyskać tylko 1 i to tego najbrzydszego  :fluttercry2: Mój jednorożec przepadł..bo kuzynka już nie ma, gdzieś zgubiła albo wywiozła. 

Uuuuuuu rozumiem ten ból :( 

Ja mam trzy jednorożce - Moonstone (zdaje się że wersję niemiecką), Baby Moondancer i Baby Explorer :)

Dnia 23.02.2014 o 08:49, ZłyKrólik napisał:

Ja mam trzy jednorożce - Moonstone (zdaje się że wersję niemiecką), Baby Moondancer i Baby Explorer

Aaaa, rzeczywiście. Teraz widzę jednego. Nie zwróciłam uwagi bo mój miał zupełnie inną postawę. Taką głowę uniesioną dumnie w górę. Myślałam, że wszystkie tak wyglądają ;3 

No, ale mówi się trudno. Teraz czekam na Dr.Whoovesa więc źle nie jest ~ 

Dnia 23.02.2014 o 12:19, Uszatka napisał:

Aaaa, rzeczywiście. Teraz widzę jednego. Nie zwróciłam uwagi bo mój miał zupełnie inną postawę. Taką głowę uniesioną dumnie w górę. Myślałam, że wszystkie tak wyglądają ;3 

Jednak nie trzy tylko cztery xD Jeden mi gdzieś umknął uwadze - Sugar Sweet :)

A dziś do mojej kolekcji dołączyły: dwa kucyki z G3, jeden z G3.5 i z G4 Twilight (mam co prawda już jedną, ale nierozpakowaną - a za ok 5zł to i tak można było sobie pozwolić ;) )

Dnia 13.02.2014 o 23:44, Kyoko napisał:

I mam takie pytanie do kolekcjonerów - co robicie z pudełkami? Ja swoje zostawiam ze względów estetycznych (te po lalkach z EqG postawione bokiem, jedno za drugim, wyglądają naprawdę zacnie) i praktycznych (jakbym się kiedyś przeprowadzała lub chciała sprzedać kolekcję).

Też staram się rozpakowywać kucyki tak żeby jak najmniej uszkodzić opakowania i wszystkie opakowania trzymam w szafie :P Przydają się do segregowania akcesoriów, bo inaczej nie pamiętałbym który grzebień był od którego kucyka^^

Generalnie nie trzymam kucyków w pudełkach, choć niektóre faktycznie wyglądają lepiej w pudełku niż bez.

A co do Minty to się zgadzam;)

Ja Dokładnie jak Falconek ;) Wszystkie pudełka(z tych większych kuców)mam wystawione elegancko na górze mebli. Natomiast te, ze zwykłych kucyków do czesania nie nadawały się do czegokolwiek i wyrzucałem wszystkie ._.

Przyszła do mnie dziś paczucha z Hameryki :D Gdzieś z tydzień temu pewna dziewoja zaproponowała mi wymianę - mój G3 Silver Rain za 2 jej kucyki z G4 - jako, że akurat ten kucyk był podwójny w mojej kolekcji to nie było problemu - i tak dziś przyszły kucyki od niej *U*

Odkryj ukrytą treść
P2270554_zps00ffbfb3.jpg

Oh ta Rainbow jest piękna ;3. Ja dziś w jednym "drewniaku" znalazłam...gumy do żucia. Koleżanka kupiła mi gumę (zawrotne 0,30) bo myślała że to naklejki. W środku była jakaś nędzna Celestia. Guma przypominała mniejszą gumę turbo i była podpisana jako "pomarańczowa" (była różowa a smaku nie miałam wcale). Czo jeszcze to Hasbro wymyśli...

O tym jak fanie zarabiać na niewiedzy kupujących i jak ,,fajne'' są chińskie podróbki  :ming: http://allegro.pl/zestaw-figurek-my-little-pony-koniki-6-szt-i3964315999.html

Opakowanie z G3, figurki to jakieś przemalowane,przypadkowe kucyki (Różowa Zecora!!) i na samym dole opakowania przemalowane M6 na inne kolorki. Jeszcze 2 dychy za to chcą... 

Niby of-top, niby nie, ale żeby nie było, powiem że nowego Blinga- (zdjęcie z internetu) w drugim rzędzie, 1 od prawej, ale pewnie będę sie wymianiała z koleżanką, za coś innego. ​ Mech link mi zjadło T.T Taki niebieski jest i nazywa się Noteworthy.

Edytowano przez Celly
  • +1 1

@Celly, ktokolwiek zrobił te podróbki prędzej by zarobił gdyby zrobił im normalne kolory. Nie mówię o takich jakie są w oryginale. Po prostu te figurki są zwyczajnie obrzydliwe.. 

A co do tematu: niedługo zdobędę Vinylowego Dr. Whoovesa :3 

W niedzielę w Realu była promocja - 30% rabatu na wszystkie zabawki - w związku z tym do mojej kolekcji dołączyły mówiąca księżniczka Kredens i zestaw Cheerilee "Ponyville Schoolhouse" ^^

Dodatkowo dziś pocztą przyszły 3 kucyki z G3 ^^

Dnia 2.03.2014 o 18:40, Cahan napisał:

Cena nawet, nawet, ale te kolory...

...i smród. Są zrobione z najtańszego i całkiem możliwe, że zawierającego toksyczne związki plastiku. Odradzam mimo podobieństwa i niskiej ceny.

Dnia 3.03.2014 o 20:36, StarostaXD napisał:

Kuce poweżej przypominają Świat Kucyków

Ja bym powiedział, że jest odwrotnie. Swoją drogą pisałem o tej grze (reklama mode off)

Sam posiadam 10 BB. Tyle chciałem mieć: prawie całe Mane 6 (Fluttershy z 9 fali, brak Pinkie, ale nie chcę różowej kulki), Trixie, Celestia, Cadance i jakieś dwa śmiejżelki. Aha i jeszcze Lyrę, którą przerobiłem na breloczek. Dla mnie to w zupełności wystarczy. No dobra, załatwię sobie jeszcze jakąś przypinkę, ale nic poza tym.   :fluttershy4:

• Utwórz nowe...