Popularny post. Cahan Napisano Czerwiec 26, 2013 Popularny post. Share Napisano Czerwiec 26, 2013 (edytowany) Okładka wykonana przez: https://www.deviantart.com/moonlight-ki Cień Nocy Akcja dzieje się parę tysięcy lat przed fabułą serialu, nie w Equestrii, a w Królestwach Nocy, Słońca i Zmian (fikcyjnych państwach graniczących z tą krainą), w czasach wojen, zaraz i dworskich intryg. Historia ta opowiada o przygodach Night Shadow, pozbawionej praw do korony królewny, która pragnie na przekór wszystkiemu zdobyć tron. Niestety w życiu nic nie jest takie proste, dlatego by uzyskać swój cel, Nighty będzie musiała nauczyć się wielu rzeczy, a co ważniejsze przeżyć. Czy uda jej się i osiągnie swój cel, nie zapomniawszy, iż w życiu istnieją takie wspaniałe rzeczy jak przyjaźń, a nawet prawdziwa miłość? Czy pokona przeszkody jakie spotka na swej drodze? I czy nie zabije się, potykając o własne nogi? Proszę się nie zniechęcać imieniem głównej bohaterki, ani faktem bycia przez nią alikornem. Jeśli ktoś spodziewa się jednokucykowej armii i motywów krwawej zemsty, to nie spotka się z tym w tym opku. Starałam się uniknąć motywu Mary Sue, ale nie wiem w jakim stopniu mi się to udało. Fanfik odpowiada na wiele pytań z historii kucy. Inspirowane nieco "Wiedźminem" i "Pieśnią Lodu i Ognia", więc pojawiają się wątki polityczne, odgrywające ważną rolę w fiku. Część I Prolog [R] Rozdział I [R] Rozdział II [R] Rozdział III [R] Rozdział IV [R] Rozdział V [R] Rozdział VI [R] Rozdział VII [R] Rozdział VIII [R] Część II Rozdział IX 1/4 [R] Rozdział IX 2/4 [R] Rozdział IX 3/4 [R] Rozdział VIII Rozdział IX Rozdział X Rozdział XI Rozdział XII Rozdział XIII Rozdział XIV Rozdział XV Rozdział XVI Rozdział XVII Rozdział XVIII Rozdział XIX Rozdział XX Rozdział XXI Rozdział XXII Rozdział XXIII Rozdział XXIV Rozdział XXV Rozdział XXVI Choć do zakończenia tego fika pozostało dużo rozdziałów, to planuję już kontynuację, dziejącą się we współczesnej Equestrii. Spin offy: Cień Nocy: Konflikt Interesów[Oneshot][Slice of Life][Politicial fantasy] Proszę o komentarze i krytykę oraz zapraszam do udziału w ankiecie . Chcę wiedzieć, czy ktoś to czyta i co poprawić. UWAGA! NOWOŚĆ! Ruszam z odświeżeniem fika i jego kontynuacją, szczegóły w moim ostatnim poście w temacie! [R] oznacza rozdział poprawiony, zremasterowany. Epic: 5/10 Legendary: 5/50 Edytowano 12 Sierpień przez Cahan Podliczyłem głos Rarity na Epic 10 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Nalegam na dodanie odpowiednich tagów w tytule. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainSon Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Napiszę to samo, co mówię wszystkim: wyrównaj tekst do obydwu marginesów - czyli wyjustuj go. Do tego, przenieś swójniki do następnych wierszy, jeśli kończą jakiś wiersz. Drobnostki, ale lepiej to poprawić... ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Mam mały problem z przeniesieniem spójników przy wyjustowanym tekście (nieogarniam jeszcze tego programu), mogę prosić o podpowiedź ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainSon Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Sam piszę w dokumentach innego typu, więc Ci tak bardzo pomóc nie mogę... może przenieś tekst do dokumentów z dysku google? Tam dość łatwo wszystko idzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 To jest właśnie to, tylko pierwszy raz tego używam i wychodzi mi jak widać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainSon Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Oo Mózg rozjechany... to nie wiem, na serio xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 dlatego nie bijcieNiby dlaczego? Co do treści nawet ciekawa, ten mały problem z justowaniem i jakiś tam mały błąd się napatoczy, jednak ogólnie ocena wstępna pozytywna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Po prostu program się buntuje przy próbie przeniesienia spójnika przy wyjustowanym tekście, za nic nie chce. Próbuję to zrobić przy pomocy spacji (pewnie to nie tak się robi, ale ja nie wiem jak ). Kruczek- jak czytam swoje opka to się sama załamuję nad ich głupotą, stereotypowością i marysuizmem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainSon Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Oj, nie specją. Na pewno nie tak... kombinacja shift+enter ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rakshasa Raja Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Prolog nie jest kròtki. Jest bardzo fajny Podoba mi się pomysł z tymi królestwami, ale mało o nich wiadomo. Z chęcią przeczytam nowe rozdziały, bo nieźle sie zapowiada Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Proszę o udostępnienie opowiadania. Musiało się coś przestawić w gdocs, ponieważ na chwilę obecną dostęp jest zabroniony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 2, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 2, 2013 Oto kolejny fragment przygód Night Shadow. W tym odcinku... a zobaczycie sami https://docs.google.com/document/d/145o5_yYV7Qyx_NOxuuHxrHEvpspT7lBCip_brhb1Jl0/pub Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rakshasa Raja Napisano Lipiec 2, 2013 Share Napisano Lipiec 2, 2013 I bardzo fajnie, miałem przeczytać jutro, ale się wciągłem :l Dość ciekawy i długi rozdział. Zwrotów akcji jest multum, nigdy bym się nie domyślił, że [sTOP spoilerom w postach!!]. W każdym razie, pisz dalej, bo fajne. A, i rada: dodaj rozdział też do głównego posta, będzie fajniej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 8, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2013 Oto nadchodzi rozdział II, w którym dowiemy się co nieco o rodzinie Night Shadow, a także o wiele więcej. Rozdział II:https://docs.google.com/document/d/1RseXlbsVDfX5g-o4WR8KRcybYVKU1Dapcx-0Bu-gvZk/pub Mam do was dwie małe prośby: 1. Zapraszam do udziału w ankiecie 2.Mam małe pytanie- jak się publikuje z dysku gogle, tak by wyglądało to jak strony dokumentów tworzonych w tym dysku, a nie tak jak wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 15, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2013 Oto Rozdział III, nieco inny od poprzednich, ale mam nadzieję, że się spodoba. https://docs.google.com/file/d/0B8RUvNk2O3QeVEoxbW5pUy1tTWM/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 1, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 1, 2013 (edytowany) Rozdzialik IV: https://docs.google.com/file/d/0B8RUvNk2O3QeaUpmNVp2OWJqanc/edit?usp=sharing W tej części nieco więcej o rodzinie Nighty, dużo akcji oraz kiepskiego humoru. Dodatkowo trochę nowych postaci. EDIT: Ten link podobnie jak reszta linków w temacie są obecnie nieaktualne. Aktualne są jedynie linki w pierwszym poście. Został bowiem zmieniony format tekstu i sposób udostępnienia. Następne rozdziały będą jeśli chodzi o format i linki ok. Edytowano Sierpień 7, 2013 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 8, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 8, 2013 Przepakowany dialogami Rozdział V. Jest krótki, za to VI będzie długa. Życzę miłego czytania i Harmonio, może by ktoś wreszcie skomentował https://docs.google.com/document/d/1SkXUYPw2P3VoxKLpLfpiCUvbBOXnHezzNHtXfMH7l2c/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nija Napisano Sierpień 9, 2013 Share Napisano Sierpień 9, 2013 Jeśli prosisz. Akcja trochę za wolna, napięcie znika. Nie zrób z tego mody na sukces. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 9, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 9, 2013 Spokojnie, wraz z kolejnymi rozdziałami ma dojść nieco napięcia i akcji. Wiem, że zwłaszcza III i IV były dość nudne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nija Napisano Sierpień 11, 2013 Share Napisano Sierpień 11, 2013 Kiedy kolejna część? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 19, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 19, 2013 (edytowany) Szóstka jednak wyszła krótsza, a to co planowałam w niej zamieścić pójdzie do siódemki. Mimo wszystko- dużo historii kucyków i głupia piosenka. Łapcie rozdział https://docs.google.com/document/d/1bg7yjwsyPUDotSYyyWN9QDSAfIReRLaNR8dAvYcvu4s/edit?usp=sharing Oto przepakowany akcją rozdział VIIhttps://docs.google.com/document/d/1vNh3O4oWQdQT3oCHXW_uvMIYcfdBmCbwU0i5C8youIc/edit?usp=sharing Proszę o komentarze, to dzięki krytyce mogę się rozwijać i tworzyć lepsze prace. Edytowano Listopad 23, 2013 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nessie Napisano Październik 18, 2013 Share Napisano Październik 18, 2013 Jedwabiste, kiedy więcej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 3, 2013 Autor Share Napisano Listopad 3, 2013 Oto rozdział VIII. Życzę miłego czytania i zapraszam do komentowania zarówno tutaj jak i w samym tekście. Informuję też, że fick znajduje się na FGE. https://docs.google.com/document/d/1-XKoD-SKTOmTq2DLnUros7FF6KxEYzGcKAm4JbeN0-s/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 Przeczytałem całego fica (A raczej to co jak narazie jest) i jest znakomity. Kiedy można się spodziewać następnego rozdziału? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się