Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Pewnie. Bardzo chętnie.- powiedziała Amy.-Teraz chyba wchodzimy na lekcję. Tak też się stało. Nauczycielka otworzyła drzwi i wszyscy uczniowie weszli do sali. Wszyscy zajęli miejsca. Amy usiadła między Ari a Alexem i wyjęła książki do transmutacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Chłopak usiadł gdzieś z brzegu ławki, nie specjalnie przejmując się tym, koło kogo. W sumie wciąż był trochę zaspany, więc nic dziwnego, że nie zwracał na to uwagi. Zebrał w kitkę swoje czarne włosy, czekając aż pani profesor zacznie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Ari zauważyła, że Aldemir usiadł koło niej, więc postanowiła go przywitać - Cześć, co u ciebie?- uśmiechnęla się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - A właśnie, Amy. Rano, jak mówiłem po Niemiecku to trochę dziwnie zareagowałaś. Coś nie tak z moim akcentem? - zapytał spokojnie, siedzącą obok dziewczynę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Stałam w grupie Ślizgonów, przy drzwiach klasy eliksirów. Nagle, jakby ze ściany pojawił się przed nami nauczyciel eliksirów i opiekun naszego domu- Severus Snape. Podszeł do drzwi i otworzył je. Zaczęliśmy wchodzić do klasy, w której było strasznie zimno, a na półkach stały marynowane stworzenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - O, cześć - przywitał ją zaskoczony. - Jestem tak zaspany, że nawet nie zwróciłem uwagi w pierwszej chwili, że to ty. - Uśmiechnął się lekko. - A jak tam? (A w ogóle... Wszyscy Gryfoni mają imiona na literę "A", interesujące XD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Nie. Wszystko z nim w porządku tylko nie jestem przyzwyczajona do kogoś kto ma taki akcent.-powiedziała Amy chichocząc.- Tak właściwie to skąd jesteś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Z Austrii. Z Wiednia konkretniej, i jestem tak do bólu stereotypowy że potrafię grać na pianinie. - powiedział z lekkim uśmiechem. - A ty? Skąd pochodzisz? - zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Dobrze. Nie zgubiłam się, więc dobrze. A właściwie to bym się zgubiła gdyby nie Alexander - powiedziała nadal się uśmiechając. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Ja musiałem zapytać o drogę jakiegoś starszaka, bo też w życiu sam bym tutaj nie trafił. Pewnie po kilku latach tutaj nadal będę się gubić w tym wszystkim. - Przeciągnął się i spojrzał na nauczycielkę. Cóż, pierwsze wrażenie, że kobieta wyglądała raczej na surową. - Ciekawe jak to będzie na lekcjach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Ja z Anglii, z Londynu. Mam jednak szkockie korzenie. Nic nadzwyczajnego...- powiedziała Amy.- Widzę że muzyk z ciebie. Jaki rodzaj muzyki lubisz najbardziej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (Gryffindor) Witajcie- Zabrała głos profesor McGonagall- Będę was uczyć transmutacji, a to sztuka w której potrzeba wiele skupienia. Nie życzę sobie żadnych niepotrzebnych rozmów i głupich śmiechów- gdy skończyła mówić zamieniła krzesło w źrebaka, a źrebaka w krzesło- Najpierw zaczniecie od prostych rzeczy- to mówiąc zaczęła podawać im po zapałce- macie zamienić ją w igłę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Metal. - szepnął jeszcze i zaczął próbować transmutacji na zapałce. Po dwóch próbach udało mu się. - To akurat nie było aż tak trudne. - powiedział sprawdzając ostrość igły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Profesor McGonagall podeszła do chłopaka i powiedziała- Popatrzcie! Hässel już ma igłę- i pokazała wszystkim wcześniejszą zapałkę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Ari słuchała uważnie nauczycielki. Spojrzała z uśmiechem na zapałkę. Ćwiczyła transmutacje z rodzicami i po krótkiej chwili skupienia bez problemu zmieniła ją w igłę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Amy podczas wakacji czytała książkę na temat transmutacji. Machnęła różdżką i zamieniła zapałkę w igłę czekając na reakcję nauczycielki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Czarnowłosy przez chwilę przyglądał się zapałce. Jak on niby ma z tego zrobić igłę? No ale, skoro reszcie się udaje... Wyciągnął różdżkę. 11 i 3/4 cala, wiśnia, włos z ogona jednorożca. Po dwóch próbach i przed nim leżała igła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - To było dość łatwe, próbowałem trudniejszych transmutacji... - powiedział spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Ja też - powiedziała Ari do Alexa trzymając w ręce igłę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 McGonagall przechodząc obok Arinessy, obdarzyła ją łaskawym uśmiechem (Slytherin) Profesor Snape usiadł za biurkiem. - Jestem tu, aby nauczyć was tajemniczej i ścisłej sztuki sporządzanie eliksirów- powiedział- Mogę was nauczyć jak uwarzyć sławę, zamknąć w butelce śmierć, a nawet jak sporządzić szczęście, jeżeli tylko będziecie mnie słuchać. Dzisiejszym zadaniem, jest utwardzenie środka leczniczego z czyraków- Snape podzielił klasę na grupy, wypisał składniki na tablicy i zaczął chodzić wokół ławek(Gryffindor) Profesor McGonagall była pod wielkim zdumieniem, że tylu osobom sie udało - Brawo, widzę, że coś umiecie. Swoimi zdolnościami zdobyliście pięć punktów dla Gryffindoru! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Młody Black nie miał za bardzo okazji w domu wiele ćwiczyć. Znaczy cośtam czytał w książkach i tak dalej, ale więcej znał teorii niż praktyki. Przynajmniej na razie. Ucieszył się, że Gryffindor dostał pięć punktów. O ile dobrze kojarzył, to w każdym roku domy rywalizowały ze sobą o to kto będzie ich miał najwięcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Hura!- krzyknęła Amelia odwracając się do Alexandra.-Nie źle ci poszło. A co do muzyki ja lubię rock i pop. Ale metal też jest fajny. Chciałabym kiedyś posłuchać jak grasz na fortepianie. - powiedziała z lekkim uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 To ty grasz fortepianie? - zapytała Arinessa Alexandra wracając do rozmowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Ta, gram. Rodzice kiedyś mnie zapisali, no i się nauczyłem. Mogę kiedyś zagrać. - stwierdził wzruszając ramionami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Panno Star!- profesor McGonagall ostro zwróciła się do uczennicy- Co ja mówiłam o rozmowach!? (Slytherin) Byłam przydzielona do grupy z jakąś inną dziewczyną. Poszło nam bez kłótni. - Skończyłyśmy!- poinformowałem profesora Snape'a, który podszedł do naszego wywaru sprawdził, i uznał, że wyszedł bardzo dobrze, za co dostajemy pięć punktów, dla Slytherinu - Proszę się już zbierać. Nie ma zadania domowego na jutro- powiedział Snape, patrząc na zegar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts