Madeleine Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Clop edycja - Hoffman,zrobiłeś mi dzień. Leżę i kwiczę. A w sumie - czemu nie? Zadanie - napisać seksiaste opowiadanie w taki sposób, żeby mogło pójść do działu ogólnego. Może ludzie nauczą się w końcu pisać clopy, jak Dolcze zdyskwalifikuje 100% prac . Dlaczego by nie zrobić edycji o parodiach? Pewnie wszyscy poszliby w random, bo to najprostsze . Albo Dolar zrobi listę chętnych piszących, a potem zleci im pisanie w tym stylu, w którym im wybitnie nie idzie? To byłoby takie złe i tak dolarowe Pomysł wybitny, tylko skąd biedny Dolar ma wiedzieć, jaki styl komu nie idzie? To przecież jakiś debiutant może zadeklarować, że nie idą mu romanse, a potem pierdutnąć drugiego "Romea i Julię" . I dupa, bo co to za radość, jak coś komuś dobrze wychodzi . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Nie no, legendy arturiańskie to ciekawy pomysł... można by się zastanowić. A co powiecie na parodie książek nagrodzonych Noblem? To by było dopiero złe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Może nie tyle Noblem, co ogólnie o książkach (mam taką na koncie). Już to widzę... Harry Potter w wersji MLP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Idąc dalej, eh... muszę to powiedzieć. Nie do końca zgadzam się z recenzją ,,Obłędu". Akurat czytałem wczoraj i muszę powiedzieć, że dałem się wciągnąć. Niestety jest jedno ,,ale" - na początku znalazło się za dużo ,,było". Jestem wredny i powiem otwarcie - śmiałem się w ten sposób: ,,He, he, ciekawe czy w następnym zdaniu też będzie >>było<<. O! Jest! A w następnym? Znowu! Do tego tekstu można by dać polecenie: policz wszystkie wyrazy >>było<<". Najmocniej przepraszam za takie wścibstwo, ale to zepsuło klimat. Wszedłem do tego utworu z negatywnym nastawieniem, ale potem... potem wielkie ,,Łał!" Cóż, nie piszę recenzji, ale uważam, że to opowiadanie zasłużyło na wyższą notę, ale ,,było" się wystrzegaj. Tak w ogóle, po wciśnięciu ctrl + f i wpisaniu ,,był" pojawia się 136 rezultatów. Bez tego, śmiałe 8,75/10 I dlatego właśnie jest 6/10. Generalnie jestem bardzo fatalnym pisarzem polskim, który cierpi na liczne przywary, najgorsza z nich oczywiście angielski szyk przestawny. Opowiadanie było również na siłę skracane by zmieściło się w limicie oraz gdy przyszło co do czego nie miałem czasu na korektę. Dlatego zanim to opublikuję najprawdopodobniej przepiszę to opowiadanie na nowo. Z drugiej strony, bardzo dziękuję za jakże pochlebną opinię. Już chędożąc moją fałszywą skromność, wiem, że akurat uchwycenie klimatu oraz główna idea opowiadanie została rozpisana wyborowo i na tym zamierzam się skupić. A tak poza tym, to gratuluję zwycięzcom. Wiem, szybki jestem. Mi się osobiście najbardziej spodobało opowiadanie Ylthin, było doprawdy świetne. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 27, 2014 Share Napisano Wrzesień 27, 2014 Wiecie co? Dzięki tej edycji, w której poszło mi jak (nie)poszło, wpadłem na pomysł... hmm... trudno to powiedzieć opowiadania. Swoją drogą nie lubię słowa fik/fic. Fikać to można koziołki. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, a wena i chęci dopiszą, na stronie pojawi się "Poradnik Złego Lorda" (złowieszczy śmiech, bomby i takie tam). Autorem będzie Spike, a całość utrzymana "dość" luźno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroznaJanina Napisano Wrzesień 27, 2014 Share Napisano Wrzesień 27, 2014 Harry Potter w wersji MLP To już pewnie wielokrotnie zostało zrobione, sama widziałam ze 3 - 4 (nie podam linków, bo to dawno było) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts