Sosna Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 w sensie, że o co pytasz? Link do komentarza
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Ja wiem, czym jest życie. Chcecie, żebym Wam napisał? Link do komentarza
Vanadiss Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Ja wiem, czym jest życie. Chcecie, żebym Wam napisał? pizzą Link do komentarza
Cahir Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Tric pisze w podobnym stylu jak Magda Gessler. Brakuje tylko od zajebania bezsensownych dwukropków .. .. Besos. Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 (edytowany) Nie wiem czy kogoś to interesuje ale dziś mamy zjawisko znane jako Krwawy Superksiężyc, aka Luna ma okres. Zapraszam do wspólnej obserwacji (Księżyca, nie Luny) mniej więcej od drugiej do szóstej rano (u mnie wcześniej o godzinę huehue, wyprzedzę was :rainderp:) Z tego co się orientuję - lepiej celować w świt. Niestety nie mam żadnego kozackiego aparatu więc fotek pewnie nie zrobię. Jest o tym temat na forum:http://mlppolska.pl/topic/13665-niezwykła-pełnia-czyli-nadchodzący-krwawy-superksiężyc/Dla zainteresowanych czym jest sam Krwawy Superksiężyc, cytuję:Całkowite zaćmienie Księżyca to piękne i rzadkie zjawisko, które będziemy mogli podziwiać z terenu Polski nad ranem 28 września. Jego zasadnicza faza nastąpi pomiędzy godz. 4.11 a 5.23, z kulminacją o godz. 4.47. Właśnie w tym czasie tarcza naszego satelity przybierze czerwonawą barwę – stąd określenie „krwawy Księżyc” lub „czerwony Księżyc”. Dawniej wierzono, że taki kolor zwiastuje nieszczęścia czy nawet koniec świata. W Biblii m.in. w „Dziejach Apostolskich” jest mowa o krwawym Księżycu: „słońce zamieni się w ciemności, a księżyc w krew, zanim nadejdzie dzień Pański”* (w artykułach o katastroficznym wydźwięku cytat ten jest niekiedy przypisywany „Księdze Joela”, innym razem „Apokalipsie św. Jana”). Edytowano Wrzesień 27, 2015 przez Arjen 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 ło w pytę Arjen żyje 1 Link do komentarza
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Arjen 1 Link do komentarza
BiP Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Nie wiem czy kogoś to interesuje ale dziś mamy zjawisko znane jako Krwawy Superksiężyc, aka Luna ma okres. Zapraszam do wspólnej obserwacji (Księżyca, nie Luny) mniej więcej od drugiej do szóstej rano (u mnie wcześniej o godzinę huehue, wyprzedzę was :rainderp:) Z tego co się orientuję - lepiej celować w świt. Niestety nie mam żadnego kozackiego aparatu więc fotek pewnie nie zrobię.Niestety, ale już będę spał... Link do komentarza
Burry Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Nie wiem czy kogoś to interesuje ale dziś mamy zjawisko znane jako Krwawy Superksiężyc, aka Luna ma okres. Zapraszam do wspólnej obserwacji (Księżyca, nie Luny) mniej więcej od drugiej do szóstej rano Kto wie, może rzucę okiem. Zależy, jak bardzo będę śpiący. Link do komentarza
Niklas Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Arjen, nupie, ale pisz normalnie Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Piszę normalnie Niklos :c A dla śpiacych: Link do komentarza
Niklas Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 No paczcie, jak im władza uderza do głowy Dostano kolorka do pisania postów i będą spamić nim wszędzie Link do komentarza
Sosna Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Arję ty wiesz, że mamy się ściepnąć? Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Zapraszam do wspólnej obserwacji (Księżyca, nie Luny) mniej więcej od drugiej do szóstej rano (u mnie wcześniej o godzinę huehue, wyprzedzę was :rainderp:) To ja sobie popatrzę, skoro i tak nie będę spać, tylko pilnować, żeby mi ktoś kotletów w pociągu nie podpierdolił. Link do komentarza
Cahir Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Czemu ktoś ma Ci podpierdalać kotlety w pociągu o 4 nad ranem? .-. Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Normalnie nie istniejeRacja, każdy jest trochę odchylony od wskaźnika. Link do komentarza
BiP Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Bo lubią kotlety Racja, każdy jest trochę odchylony od wskaźnika. 1 Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 @Cahir bo to są bardzo dobre kotlety. 1 Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Czemu ktoś ma Ci podpierdalać kotlety w pociągu o 4 nad ranem? .-. Ja bym się skusił w tej sytuacji. Best śniadanie ever. Link do komentarza
BiP Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Ale Luna je tylko siano... Link do komentarza
Sosna Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 ale jej avatar już niekoniecznie 1 Link do komentarza
Recommended Posts