Jump to content

Overwatch

The Silver Cheese
 Share

Recommended Posts

Pewien azjatycki użytkownik zrobił z lego Bastiona i Genji. Sami zobaczcie! :D

Bastion

Spoiler

Bastion.thumb.jpg.3dcc17271a891446401ab0

57c437e74f334_Bastion-wieyczka.thumb.jpg

Genji

Spoiler

57c437ead7adb_Genji-ult.thumb.jpg.89080e

Genji.thumb.jpg.32378026f7c0b7decd6b4324

Więcej na stronie

INFO: Sombra daje czadu!

Wraz z nowy tekstem w kodzie powyższej strony:

Spoiler

Bien hecho, ya tienen mi clave. Hackear este programa de televisión no tuvo chiste. Espérense a lo que sigue.

Parece que se están calentando un poco las cosas... tendré que pasar desapercibida mientras esto se finaliza.

Oraz wyniki, którymi postaciami Polacy grają najlepiej:

Spoiler

Miejsce #1 - D.Va i Żniwiarz - 43 głosy

Miejsce #2 - Lucio - 42 głosy

Miejsce #3 - Wieprzu - 36 głosów

Miejsce #4 - Smuga - 33 głosy

Miejsce #5 - Złomiarz i Łaska - 31 głosów

Miejsce #6 - Genji - 30 głosów

Miejsce #7 - Żołnierz-76 - 27 głosów

Miejsce #8 - Reinhardt - 26 głosów

Miejsce #9 - Hanzo i Mei - 25 głosów

Miejsce #10 - McCree, Fara i Zaria - 24 głosy

Miejsce #11 - Ana - 21 głosów

Miejsce #12 - Torbjorn i Zenyatta - 19 głosów

Miejsce #13 - Bastion - 17 głosów

Miejsce #14 - Symmetra - 14 głosów

Miejsce #15 - Winston - 11 głosów

Miejsce #16 - Widowmaker - 9 głosów

POWYŻSZE GŁOSOWANIE NIE JEST ZGODNE W 100%, GDYŻ NIE BRALI W NIM UDZIAŁ WSZYSCY POLSCY GRACZE OVERWATCH.

Edited by Lucas

Nie wiem czy to tu pasuje, ale nie chcę z tym panem mieć już więcej wspólnego, także wstawiam tu rozmowę z nim z serii "jak nie-fani widzą Overwatcha i dlaczego wywołuje to skryty ból dupy":

Spoiler

20:58 - Summ|Animi Lumen: Overwatcha bym ponownie sobie sprawdził ale jakoś nie śpieszy mi się to kupować
20:58 - Summ|Animi Lumen: Zwłaszcza że za kilka lat może i tak będzie free-to-play
20:59 - Szonszczyk: *kilka ... blizzard chyba na to nie pozwoli ...
20:59 - Summ|Animi Lumen: Tak samo jak miałeś wszystko odblokować w grze podczas grania
21:00 - Summ|Animi Lumen: A potem wydali skórki które można kupić wyłącznie za prawdziwe pieniądze?
21:00 - Szonszczyk: gdzie?
21:00 - Summ|Animi Lumen: Summer cośtam
21:00 - Summ|Animi Lumen: To z tą olimpiadą
21:01 - Szonszczyk: były w skrzynkach które otwierałeś w tamtym okresie
21:01 - Szonszczyk: coś suabe masz info
21:01 - Szonszczyk: stary
21:02 - Summ|Animi Lumen: https://www.youtube.com/watch?v=_OyhTKX7i4I
21:02 - Summ|Animi Lumen: Dziękuję
21:02 - Summ|Animi Lumen: Do widzenia
21:03 - Summ|Animi Lumen: Oraz fakt że Blizzard powiedziało że fani powinni być wdzięczni za to że dostali nową postać za darmo
21:07 - Szonszczyk: w tym filmie
21:07 - Szonszczyk: zbyt dużo marudzenia
21:08 - Szonszczyk: i ten koleś co wygląda jak nazista ...
21:08 - Szonszczyk: lol
21:08 - Summ|Animi Lumen: Zbyt dużo marudzenia o tym że w płatnej grze masz wartość zablokowaną za tak zwanym paywallem
21:08 - Szonszczyk: jakby nie było zablokowane to by nie było zabawy
21:08 - Szonszczyk: a tak masz nieskończoność skrzynek do wydropienia
21:08 - Summ|Animi Lumen: Zbyt dużo marudzenia o tym że developer nie robi tego co przyrzekł że ma robić?
21:09 - Summ|Animi Lumen: lel
21:09 - Summ|Animi Lumen: Dla ciebie mikrotransakcje w grach to nic?
21:09 - Summ|Animi Lumen: Zwłaszcza płatnych? lel
21:09 - Szonszczyk: nie wydaję kasy na skrzynki w OW?
21:09 - Summ|Animi Lumen: Brawo dla ciebie
21:09 - Szonszczyk: bo to sensu nie ma?
21:10 - Szonszczyk: blizz otworzył bramy dla tych co chcą mieć wszystkie skiny/szybciej skiny
21:10 - Szonszczyk: i dadzą radę dać trochę kasy na ten cel
21:11 - Summ|Animi Lumen: Nie no spoko. Nie ma po co się o tym pluć, lepiej iść o krok dalej.
21:11 - Summ|Animi Lumen: Dajmy może DLC do ominięcia całego wyzwania w grach
21:11 - Summ|Animi Lumen: Dajmy może mikropłatności usuwające potrzebę wbicia potrzebnego lvl żeby odblokować bronie w BF albo CoD
21:12 - Summ|Animi Lumen: On się pluje o mikrotransakcje w tej grze właśnie dlatego że większość ma wywalone na to
21:12 - Summ|Animi Lumen: A później jeżeli twórcy zobaczą że graczą takie DLC nie przeszkadza
21:12 - Summ|Animi Lumen: To będą coraz głebiej je wpychać
21:12 - Summ|Animi Lumen: Co nie zmienia faktu
21:12 - Summ|Animi Lumen: Że ta gra jest F2P przerobionym pod koniec na B2P
21:14 - Szonszczyk: WTF?
21:15 - Szonszczyk: nie mogli ustawić rotacji bohaterów bo jest ich za mało + w grze możesz sobie zmienić postać
21:15 - Summ|Animi Lumen: Rozwiązanie w stylu moba
21:15 - Summ|Animi Lumen: 2-3 postacie za darmo
21:15 - Summ|Animi Lumen: Reszta grindujemy
21:16 - Szonszczyk: czaisz, że się nie da?
21:16 - Summ|Animi Lumen: Bo?
21:16 - Summ|Animi Lumen: Jak mi wyjedziesz z tym controwaniem postaci
21:17 - Summ|Animi Lumen: To cię wyśmieję
21:17 - Szonszczyk: bo w meczu najlepiej by bylo gdyby były 2 tanki, 2 dps'y i 2 supp
21:17 - Szonszczyk: według uznania
21:17 - Szonszczyk: niektórzy bohaterownie nie nadają się pod mapy
21:20 - Szonszczyk: jak sobie wyobrażasz F2p OW?
21:23 - Summ|Animi Lumen: Mniej więcej tak jak Dirty Bomb
21:23 - Szonszczyk: tzn bo nie grałem?
21:23 - Summ|Animi Lumen: Albo Paladins
21:23 - Szonszczyk: Paladins są marną kopią OW ...
21:23 - Summ|Animi Lumen: Dirty Bomb - wybierasz 3 postacie i nimi grasz a podczas gry bez problemu się między nimi przełączasz
21:24 - Summ|Animi Lumen: Postacie są podzielone na klasy ; medyk, zwiadowca, wsparcie ogniowe i technik
21:24 - Summ|Animi Lumen: A Paladins marną kopią OW cię wyśmieję
21:24 - Summ|Animi Lumen: Bo to jest podejście blizzdronu
21:24 - Szonszczyk: grałem postacią która miała połowę skilli jednej postaci, a połowę drugiej
21:24 - Summ|Animi Lumen: Bo równie dobrze mogę powiedzieć że Overwatch jest skopiował pomysł z Dirty Bomby
21:25 - Summ|Animi Lumen: Tak samo jak na przykład niektóre postacie w Mobach mają graba?
21:25 - Szonszczyk: albo z planetside'a xD
21:25 - Summ|Animi Lumen: Planetside skopiował niewidzialność z TF2
21:25 - Summ|Animi Lumen: Armor z Crysisa
21:25 - Summ|Animi Lumen: Łatwo tak wytykać wiesz
21:25 - Szonszczyk: OW jest rozwinięciem tf2
21:25 - Summ|Animi Lumen: Chyba zidioceniem XD
21:26 - Summ|Animi Lumen: Jedno wymaga skilla
21:26 - Summ|Animi Lumen: Drugie naciśnięcie R
21:26 - Szonszczyk: tylko trzeba wiedzieć kiedy tego R użyć
21:26 - Szonszczyk: a kiedy nie ...
21:26 - Summ|Animi Lumen: Bo jak użyjesz źle to musisz czekać zanim znowu naciśniesz R
21:27 - Summ|Animi Lumen: Wiesz co to takiego Pogo jump w TF2
21:27 - Summ|Animi Lumen: Albo stairstab, strafestab?
21:27 - Summ|Animi Lumen: Jak grać szpiegem by od razu nie paść od pierwszego lepszego spychecka?
21:28 - Szonszczyk: na całe szczęście nie ma żadnych szpiegów w OW ...
21:28 - Summ|Animi Lumen: Bo dzieci grające w OW miały by problemy z prostym rozróznianiem kto zachowuje się podejrzanie a kto nie?
21:28 - Szonszczyk: bo OW nie chciał tego kopiować bo stwierdził, że jest to dennie zrobione?
21:29 - Summ|Animi Lumen: Dlatego poszedł o krok wstecz i zrobił całą grę dla ludzi bez mózgu?
21:29 - Szonszczyk: daj spokój
21:29 - Summ|Animi Lumen: NO tak
21:29 - Szonszczyk: obrażasz mnie
21:29 - Szonszczyk: i tyle
21:29 - Summ|Animi Lumen: Bo nie ma różnicy między trafianiem rakietami w przeciwnika w TF2
21:29 - Summ|Animi Lumen: A nacisnięciem R w OW
21:29 - Summ|Animi Lumen: Mów co chcesz ale nie uda ci się obronić faktu że OW jest grą dla ludzi bez żadnego skilla
21:30 - Summ|Animi Lumen: Podczas gdy w TF2 trzeba umieć grać
21:30 - Szonszczyk: weź ty lepiej graj w tego tf2
21:30 - Szonszczyk: bo się bardzij nadajesz do tego
21:30 - Summ|Animi Lumen: Bo mam mózg?
21:32 - Szonszczyk: a ja nie mam?
21:33 - Szonszczyk: bo ja tak wywnioskowałem z twoich wypowiedzi
21:33 - Summ|Animi Lumen: No jeżeli grasz w grę w której nie ma żadnego wyzwania intelektualnego, w której hitboxy postaci są dużo większe żeby była bardziej casualowa i developer który ma w dupie społeczność to chyba tak
21:33 - Szonszczyk: "developer który ma w dupie społeczność"
21:34 - Szonszczyk: my nie mówimy o tej samej grze chyba
21:34 - Summ|Animi Lumen: Niestety o tej samej
21:34 - Szonszczyk: tylko ty gówno wiesz, bo nie grasz w nią
21:34 - Szonszczyk: i na siłę próbujesz ją z błotem zmieszać
21:35 - Szonszczyk: i nie wiem jaki masz w tym cel
21:35 - Summ|Animi Lumen: Taki że po prostu piszę to co uważam
21:35 - Summ|Animi Lumen: Uważam że Overwatch to gra która miała być F2P ale poszła w B2P
21:35 - Summ|Animi Lumen: To piszę o tym
21:35 - Szonszczyk: i na tym mogłeś skończyc
21:36 - Szonszczyk: a nie wyzywać ludzi "od bezmózgów"
21:36 - Summ|Animi Lumen: Grałeś w Starcraft?
21:36 - Szonszczyk: tak/
21:36 - Szonszczyk: ?
21:36 - Summ|Animi Lumen: Masz tam taką rasę
21:36 - Summ|Animi Lumen: Zerg czy jak mu tam
21:36 - Summ|Animi Lumen: I oni mają taką matkę czy coś
21:36 - Summ|Animi Lumen: I która kontroluje cały ten rój
21:36 - Summ|Animi Lumen: Gratuluję
21:36 - Summ|Animi Lumen: Należysz do roja Blizzarda
21:37 - Summ|Animi Lumen: https://www.youtube.com/watch?v=LWTsJZD3YFQ
21:37 - Summ|Animi Lumen: No ale on zbytnio marudzi o tym
21:37 - Szonszczyk: ból dupy widzę
21:38 - Szonszczyk: i to mocny
21:38 - Summ|Animi Lumen: Czemu miałbym mieć boł dupy
21:38 - Summ|Animi Lumen: ból*
21:38 - Szonszczyk: nie wiem czemu
21:39 - Szonszczyk: w sumie wiem
21:39 - Szonszczyk: ale nie napiszę
21:39 - Summ|Animi Lumen: Napisz
21:39 - Szonszczyk: bo mnie od rtazu zablokujesz xD
21:39 - Summ|Animi Lumen: Chętnie się dowiem
21:39 - Summ|Animi Lumen: Nope
21:41 - Summ|Animi Lumen: W międzyczasie polecam ci wyłączenie tego "boże jak on marudzi" podejścia i obejrzenia tych filmików
21:41 - Summ|Animi Lumen: Żeby zobaczyć jak bardzo super ta twoja gra jest
21:42 - Szonszczyk: bardzo chciałbyś sobie zagrać w OW, ale cie nie stać więc hejtujesz wszystkich ludzi którzy mają tą grę, bo właśnie taki jesteś i nie możesz teraz napisać po prostu "nie", bo j pamiętam jaki był twój stosunek do gier o których tylko słyszałeś i nawet nie chcesz ich sprawdzać i mieć WŁASNEGO zdania, bo to dla ciebie zbyt trudne
21:42 - Summ|Animi Lumen: Owszem z jednym się zgodzę
21:42 - Summ|Animi Lumen: Chciałbym zagrać w OW
21:42 - Summ|Animi Lumen: Ale reszta? Najs
21:42 - Summ|Animi Lumen: Nie stać mnie? Byłem w pracy na wakacjach
21:42 - Summ|Animi Lumen: Stać mnie na kupno jeszcze jednej karty graficznej
21:43 - Summ|Animi Lumen: A co dopiero wydanie 40€ na grę
21:43 - Summ|Animi Lumen: Problem jest taki że skoro beta mi się znudziła szybko
21:43 - Summ|Animi Lumen: To po co miałbym ją kupować jak nie oferuje nic ciekawego dla mnie
21:43 - Summ|Animi Lumen: 0 wsparcia dla modderów
21:43 - Summ|Animi Lumen: 0 dedykowanych customowych serwerów
21:43 - Szonszczyk: no bo ty jesteś zbyt mądry by grac w tą grę xD
21:44 - Summ|Animi Lumen: No widzisz.
21:44 - Szonszczyk: idż lepiej w tf2 grać
21:44 - Szonszczyk: serio
21:44 - Szonszczyk: nie potrzeba mi takich ludzi w OW
21:44 - Summ|Animi Lumen: A no tak
21:44 - Summ|Animi Lumen: Gra w której nawet jak napiszesz "gg ez" to dostajesz bana
21:44 - Summ|Animi Lumen: Bo obrażasz dzieci
21:44 - Summ|Animi Lumen: 10/10
21:44 - Szonszczyk: jak napiszesz gg ez to gra ci całą linijkę wklei sama
21:44 - Szonszczyk: ja uważam, że to fajna rzecz
21:45 - Summ|Animi Lumen: Gra w której masz gówniane hitboxy, serwery które dopiero niedawno zostały ciut ulepszone
21:45 - Summ|Animi Lumen: Ale chce usilnie być grą eSportową
21:45 - Summ|Animi Lumen: Mimo że jest strasznie casualowa
21:45 - Szonszczyk: JEST grą esportową
21:46 - Summ|Animi Lumen: Tak samo jak Hearthstone jest poważną esportową grą
21:46 - Summ|Animi Lumen: A nie czekaj
21:47 - Szonszczyk: a tak btw możesz sobie dla znajmoych zrobic customowy serwer z ustawieniami swoimi
21:47 - Szonszczyk: hehs
21:47 - Summ|Animi Lumen: Czy mogę zmodyfikować całą grę tak że będę polował na graczy przebranych za itemy z mapy?
21:47 - Summ|Animi Lumen: Jak nie to w rzyć sobie wsadź taką modyfikację ustawień
21:48 - Summ|Animi Lumen: Bo zrobienie takiej opcji w grze nie jest czymś czym powinno się chwalić
21:48 - Summ|Animi Lumen: To powinno być standardem
21:50 - Summ|Animi Lumen: A właśnie
21:51 - Summ|Animi Lumen: Ten koleś co ty się tak przyczepiłeś że narzeka tylko
21:51 - Summ|Animi Lumen: Nawet powiedział że jego zdanie o mikrotransakcjach było chwalone przez wszystkich ale w momencie kiedy Blizzard to zrobiło to wszyscy zaczęli go krytykować
21:52 - Summ|Animi Lumen: Więc tym bardziej wygląd fanów blizzarda jako blizzdrony nie mające żadnego mózgu jest dla mnie prawdziwe

Niektórzy potrafią hejtować ...

Zapraszam do dyskusji ...

• Upvote 1

Cóż, ludzi hejtujących na produkty Blizzarda wciąż nie brakuje :pinke_tongue:, ale porównania graczy do pokroju bezmózgiego roju jest już totalną przesadą. Znalazł się specjalista od produktów Blizza, uważając, ze TF2 czy tam Paladins to lepsze i ambitniejsze gry. W Paladins nie grałem, ale jest pewna różnica miedzy nim a Overwatch. Blizz chce, aby każda ich gra była rozbudowana pod względem uniwersum, tak aby nie tylko ciekawić graczy grą, ale także filmikami czy komiksami, a developerzy gier MOBA zwykle o tym zapominają skupiając się na rozgrywce czy zawartości pokroju nowych skórek do bohaterów i cześć.     

Nie stać na grę, zazdrości innym jej posiadania i hejtuje ich by mieć z tego "zyski". Cieszę się, że go olałeś. On nie ma własnego zdania, tylko zapodaje filmiki, które są "jego" rzekomą opinią. Takich ludzi nie widzę jedynie u Blizzarda.

Edited by Lucas

El - O - El, przecież ziomeczek ma prawie 100% racji. Jeżeli naprawdę uważacie, że w mikrotransakcjach w grze za 200 zł nie ma nic złego, to gratuluję, bo właśnie przez was ta branża wygląda obecnie jak wygląda. I tak, ja wiem, że to tylko skórki i że jakieś tam losowe dostaje się i tak, ale niesmak pozostaje. :lkBLv:

21 minuty temu The Silver Cheese napisał:

Blizz chce, aby każda ich gra była rozbudowana pod względem uniwersum, tak aby nie tylko ciekawić graczy grą, ale także filmikami czy komiksami, a developerzy gier MOBA zwykle o tym zapominają skupiając się na rozgrywce

21 minuty temu The Silver Cheese napisał:

skupiając się na rozgrywce

22 minuty temu The Silver Cheese napisał:

na rozgrywce

A co niby jest najważniejsze w grze? Rozgrywka właśnie. Nie fabuła, nie filmiki, nie komiksy, nie memy z IT'S HIGH NOON xDDD, tylko rozgrywka.

23 minuty temu Lucas napisał:

Nie stać na grę, zazdrości innym jej posiadania i hejtuje ich by mieć z tego "zyski"

Raz - jeżeli ten koleś nie kłamał, to go stać.

Dwa - jeżeli (znowu) nie kłamał, to beta mu się nie podobała, to nie kupił pełnej wersji gry (chociaż nie wiem, po cholerę niby pisze, że chciałby zagrać.)

Trzy - co to za moda na pisanie "hejtuje"? Jest takie słowo w naszym polskim języku - NIENAWIDZI. Obraża. Oczernia. Złorzeczy.

Jak ktoś ma podobne rozmowy, to niech wklei, bo przyjemnie czyta się zdanie kogoś, kto w miarę zna się na rzeczy. Pozdrawiam cieplutko.

Tak tylko dorzucę.

53 minuty temu Ślimak Żarówa napisał:

El - O - El, przecież ziomeczek ma prawie 100% racji. Jeżeli naprawdę uważacie, że w mikrotransakcjach w grze za 200 zł nie ma nic złego, to gratuluję, bo właśnie przez was ta branża wygląda obecnie jak wygląda. I tak, ja wiem, że to tylko skórki i że jakieś tam losowe dostaje się i tak, ale niesmak pozostaje. :lkBLv:

Nie wiem dokładnie, o jakie sety i jakie kwoty dokładnie chodzi, ale tutaj nie ma podziału, że mikropłatności są dobre czy złe. Jednym, jak chociażby Tobie i temu gościowi, co zyskał tutaj miano "hejtera" najwidoczniej to przeszkadza, a innym nie. Tutaj nikt nie ma racji, bo to taka osobista dygresja. Jednym przeszkadza tykający zegar, innym automatyczne szyby w aucie zamiast manualnych, a wam mikrotransakcje. Ty czujesz ten cały niesmak, a inni nie. Podawanie takiego argumentu jest gówniane i bezwartościowe.

@Ślimak Żarówa Są ludzie, którzy usilnie chcą zdobyć pewne przedmioty w grze, to Blizzard daje takim możliwość, dodając opcjonalne dokupienie skrzynek, jedynie skrzynek. Zabieg ten nie psuje rozgrywki, gdyż te same skrzynki można zdobyć za zyskiwanie kolejnych poziomów w grze. 1 lvl up = 1 skrzynka Skrzynki zawierają jedynie przedmioty kosmetyczne.

Jeśli tobie to przeszkadza, to cóż, twój gust, lecz uwzględnij również, że innym może to się podobać, a jeszcze inni być do tego nastawieni obojętnie.

Skąd wzięło się słowo hejt? Jest to spolszczone hate, czyli nienawidzić. Oznacza ono wszelkie formy uderzenia w kogoś, nie tylko słowem (chociaż głównie nim), ale i grafiką czy filmem. Jak wprowadzili do j.polskiego dżinsy z fonetycznego jeans, tak w przyszłości mogą postąpić również z nim. Nic nie stoi na przeszkodzie.

Edited by Lucas
  • Upvote 1