Solar Night Napisano Sierpień 15, 2017 Share Napisano Sierpień 15, 2017 (edytowany) Niestety powoli zbliża się koniec wakacji, jednak na pocieszenie zorganizowałem dla was konkurs fotograficzny Do wygrania są dosyć nietypowe ale bardzo ciekawe nagrody. Tak więc zapraszam do lektury. Konkurs rozpoczyna się od teraz. Zdjęcia możecie przesyłać do 10 Września do godziny 23:59. Prace wysłane po terminie nie będą brane pod uwagę! Aby konkurs doszedł do skutku potrzeba minimum czterech uczestników. Mam nadzieję że będzie was więcej Jak wziąć udział? Wystarczy że zamieścisz zdjęcie konkursowe w spoilerze pod konkursem. Temat prac Jest środek lata więc pewnie nie zdziwicie się Otóż tematem jest ogólnie pojęta natura. Wykażcie się kreatywnością aby pokazać przyrodę w jak najbardziej majestatyczny sposób. Nie ograniczajcie się. Na pewno znajdziecie wiele ciekawych tematów ^^ Czego potrzebujesz? Oczywiście aparatu fotograficznego, w końcu jest to konkurs fotograficzny Nie ważne jakim sprzętem dysponujesz, i tak możesz wziąść udział! Jak to ujął fotograf Chase Jarvis „Najlepszy aparat to ten, który masz przy sobie". Co będzie brane pod uwagę podczas oceny? Oczywiście pomysłowość, podejście do tematu oraz wykonanie. Mówiąc o wykonaniu to mam na myśli wszelakie aspekty techniczne, czyli: estetyka (kompozycja, ostrość) ujęcie tematu (ciekawe, nietypowe uchwycenie tematu) Nagrody Tutaj będzie ciekawie ponieważ do wygrania są trzy analogowe aparaty fotograficzne! Kolejno dla trzech zwycięzkich miejsc będą to: Miejsce 1: PRAKTICA Tlova B Miejsce 2: Agfa Silette Prontor SVS Miejsce 3: Pentax Espio 115 Jako, że poprzedni opiekun zostawił mnie z tym konkursem otwartym to muszę niestety odwołać te nagrody. Zapraszam do ostatnich dwóch postów, by zapoznać się ze szczegółami. Teraz parę zasadOczywiście zabronione jest wrzucanie zdjęć z internetu oraz zdjęć niezgodnych z regulaminem forum. Na jednego uczestnika przypada możliwość zgłoszenia jednej pracy konkursowej! Teraz małe zaskoczenie. Zezwolona jest postprodukcja, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Tutaj załączam Wam pięć cytatów pewnych znanych fotografów. Interpretację pozostawiam wam. HENRI CARTIER-BRESSON „Myśl o zdjęciu zawsze przed jego zrobieniem i po. Nigdy w trakcie. Sekretem jest czas. Nie musisz działać szybko. Fotografowany model musi zapomnieć o tobie, a gdy już to się stanie, musisz działać bardzo szybko". ELLIOTT ERWITT „Jeżeli zachowasz spokój osiągniesz wszystko". HENRI CARTIER-BRESSON „Ostrość to pojęcie burżuazyjne". ANSEL ADAMS „Prawdziwa fotografia nie musi być wyjaśniana, ani nie może być zawarta w słowach" ANSEL ADAMS „Dobre zdjęcie, to wiedzieć gdzie się ustawić". Fluttershy i ja życzymy wszystkim udanych kadrów oraz dobrej zabawy podczas fotografowania ^^ Edytowano Luty 4, 2018 przez PervKapitan 8 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Sierpień 17, 2017 Share Napisano Sierpień 17, 2017 Przypomniałem sobie że na dysku google mam zdjęcia, które zrobiłem u babci kilka lat temu. Lepszej okazji nie będzie także dodaję to Spoiler 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Sierpień 17, 2017 Share Napisano Sierpień 17, 2017 Fajno, uwielbiam zdjęcia więc się z przyjemnością udzielę, choćby dla samego udzielenia. Coś prostego, nawet z dzisiaj, ale mnie chwyciło. Nieobrabiane. Spoiler 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Sierpień 17, 2017 Share Napisano Sierpień 17, 2017 A tu coś niecodziennego. Autor: Darth Evill (ja) Tytuł: "Life uh... Life finds a way" 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Princess Napisano Sierpień 18, 2017 Share Napisano Sierpień 18, 2017 To zdjęcie zostało mi z wycieczki, więc postanowiłam je wrzucić: Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Sierpień 18, 2017 Share Napisano Sierpień 18, 2017 (edytowany) Oto i fotka: Spoiler Edytowano Luty 3, 2018 przez Bester Wtawiono działjący link do obazu 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFun Napisano Sierpień 21, 2017 Share Napisano Sierpień 21, 2017 (edytowany) Nad Wisłą Spoiler Edytowano Sierpień 21, 2017 przez ClearFog Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Hehesz Napisano Sierpień 29, 2017 Share Napisano Sierpień 29, 2017 (edytowany) Spoiler Zdjęcie usunięte. Edytowano Luty 5, 2018 przez Mały Hehesz 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokimi Napisano Wrzesień 5, 2017 Share Napisano Wrzesień 5, 2017 Wstawiam jedno ze zdjęć z mojej "naturalnej sesji". Jego przekaz jest jasny - każdy z nas jest wyjątkowy, nieważne jak bardzo byłby podobny do innych. Spoiler 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Wrzesień 5, 2017 Share Napisano Wrzesień 5, 2017 Zdjęcie zrobione w pięknym kraju jakim jest Chorwacja Spoiler https://zapodaj.net/images/8e7ffaff20f42.jpg (podałem w wersji linku) 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Rose Napisano Wrzesień 6, 2017 Share Napisano Wrzesień 6, 2017 (edytowany) Zachód słońca Edytowano Wrzesień 6, 2017 przez Dark Rose bo tak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinram Napisano Wrzesień 6, 2017 Share Napisano Wrzesień 6, 2017 Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Wrzesień 6, 2017 Share Napisano Wrzesień 6, 2017 Moje zdjęcie gór zrobione 2 lata temu jak byłem w Tatrach : Spoiler 1 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 7, 2017 Share Napisano Wrzesień 7, 2017 Ukryta kamera ujęła próbę odbicia więźnia w sektorze trzecim, bip, bip alarm ^^ Uwolnię Cię bracie! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Wrzesień 7, 2017 Share Napisano Wrzesień 7, 2017 ładny ptaszek, ładne słońce, ładne drzewka takie fajen w sumie http://i.imgur.com/nYqzIa5.jpg 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Wrzesień 8, 2017 Share Napisano Wrzesień 8, 2017 Takie archiwalne z podwórka Spoiler 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hedzio Napisano Wrzesień 10, 2017 Share Napisano Wrzesień 10, 2017 Oblicza natury, proszę bardzo http://i.imgur.com/VONxeaR.jpg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz Krywko Napisano Wrzesień 10, 2017 Share Napisano Wrzesień 10, 2017 (edytowany) Moje zdjęcie z wycieczki po fiordach w Norwegii. Edytowano Wrzesień 10, 2017 przez Miłosz Krywko 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Wrzesień 10, 2017 Share Napisano Wrzesień 10, 2017 Się jezdzi trochę, to się ma parę zdjęć XD Spoiler https://zapodaj.net/a42c167d06cb8.jpg.html 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solar Night Napisano Wrzesień 11, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 11, 2017 Wraz z Fluttershy dziękujemy za podesłanie prac konkursowych Wyniki zostaną zostaną opublikowane do tygodnia 9 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Wrzesień 18, 2017 Share Napisano Wrzesień 18, 2017 I co z tymi wynikami? 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Wrzesień 18, 2017 Share Napisano Wrzesień 18, 2017 Trochę się spóźniają te wyniki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Wrzesień 18, 2017 Share Napisano Wrzesień 18, 2017 Trochę cierpliwości na pewno się pojawią 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Wrzesień 18, 2017 Share Napisano Wrzesień 18, 2017 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hedzio Napisano Wrzesień 20, 2017 Share Napisano Wrzesień 20, 2017 >Do tygodnia xD 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts