Spoiler Cat Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 (edytowany) Jeżeli szukasz jakiegoś fanfika napisz tu post. Post musi zawierać treść wskazującą na zawartość fanfika. Przykładowo: "Szukam fanfika w uniwersum biur adaptacyjnych jednak znacznie smutniejszego niż " Ogólnego schematu nie ma. Wasz post ma naprowadzić innych na to czego szukacie. Edytowano Marzec 5, 2023 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Szukam ficka typu "Pinkie learns a new word", nie koniecznie musi być o podobnej tematyce.Odpada "Spike Attitude", ponieważ już to czytałem.Fick powinien przywoływać konkretnego banana na twarz.Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.Pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 "Twilight Discovers Wikipedia" - polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Dziękuję!Jeszcze jedno : Jeżeli by się dało prosił bym o ficki tłumaczone.Nie chodzi o to, że nie znam angielskiego.Po prostu boję się, że nie zrozumiem czegoś istotnego i fick straci przez to całą puentę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 To musisz poczekać jakiś czas, bo właśnie go tłumaczę Ale nie jest zbyt trudnym językiem napisany i powinnieneś wszystko zrozumieć. Setny post! YAY! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 http://mlppolska.pl/Watek-Sweetie-Belle-finds-out-where-babies-are-made-PL-Random-Komedia--1812 Polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloudchaser Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Powiem szczerze, że nie wiem jak pomóc w swoim szukaniu... Szukam po prostu ficów o Starych/Nowych Elementach Harmoni, pilnie potrzebne. Szukam również czegoś wzruszającego (coś w stylu My Little Dashie) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 "Koma" klawiatury Frey'a. Jest gdzieś tu na forum. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Keola Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Szukam również czegoś wzruszającego (coś w stylu My Little Dashie) Koma (jeśli jeszcze nie czytałaś) lub From The Mouths Of Fillies. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Komę zapewne już czytałeś/aś? A co do ficka o SB, to już go czytałem.Świetny! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Szukam również czegoś wzruszającego (coś w stylu My Little Dashie) Co prawda nie jest podobny, jeśli chodzi o tematykę, ale z pewnością niszczy MLD pod względem przekazywanych emocji - Tears of a Goddess przekładu tej skromnej syrenki. Polecam zwłaszcza w oryginale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Airlick - dzięki za cynk, chętnie ToG przeczytam A co do polecenia podobny opowiadań to kontynuacja From the Mouths of the Fillies tego samego autora czyli Changes. Są na razie dwa rozdziały i kolejny w korekcie ale emocje gwarantowane. Miej pod ręką chusteczki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 hmm, ma ktoś może listę, czy coś w tym stylu, fanficów o biurach adaptacyjnych po polsku? albo jakiś dobry fanfic thara? świt, ostatnią rzecz jaką zrobi i biura adaptacyjne już czytałem. z góry dziękuję. no to idę kontynuować poszukiwania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Witam wszystkich skorych do pomocy. Aktualnie poszukuje fików o przybyciu człowieka do naszej tęczowej krainy. Lubie czytać jak się męczą biedacy Czytam od niedawna lecz przeczytałem już ważniejsze fanfiki z naszego forum. Z poszukiwanych tematów najbardziej podobały mi się: Wszystkie drogi prowadzą do Equestrii; Podróż; Prawdziwi Przyjaciele i możliwe, że jeszcze się kilka innych znalazło ale tytułów juz nie pamiętam. Najbardziej zależało by mi na dłuższych tekstach gdzie można przysiąść na ładnych kilka godzin. Z góry dziękuje za poświęconą mi chwile i czekam z niecierpliwością na wasze propozycje. A przez ten czas już się rozgrzewam ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Czlowiek w Equeatri? Jesli sponifikowany to moge polecic Rise of Equestria mojego autorstwa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Czlowiek w Equeatri? Jesli sponifikowany to moge polecic Rise of Equestria mojego autorstwa Także zaliczone chodź zaskoczyłeś mnie tym że Rainbow Dash broniła niby szpiega/changelinga. Zazwyczaj to ona naskakuje i niesłusznie oskarża. Także obserwuje ten temat i czekam na dalsze losy bohaterów w zapomnianej już wojnie. Ale dzięki za chęci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Chcesz tylko angielskie, Chief? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Chcesz tylko angielskie' date=' Chief?[/quote'] Angielskie i polskie. Innego języka nie trawie :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Listopad 9, 2012 Autor Share Napisano Listopad 9, 2012 Co do fanfików w uniwersum biur adaptacyjnych mogę ci polecić polskie forum tegoż uniwersum Odnośnik do działu z fanfikami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Co do fanfików w uniwersum biur adaptacyjnych mogę ci polecić polskie forum tegoż uniwersum Odnośnik do działu z fanfikami i oto mi chodziło. dzięki. teraz mam coś do roboty przez ten weekend. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 http://www.fimfiction.net/story/17105/Wrong-Hospital-Niko-Bellic Genialna komedia, zwłaszcza jeśli grałeś w GTA IV. Niestety, prawdopodobnie opuszczona, ale jest przynajmniej te 12 rozdziałów. Chyba że nie lubisz komedii HiE, ale ja tego gatunku ogólnie nie znoszę, tylko tego jednego fica czytałem (i robiłem korektę innego, ale się nie liczy). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 14, 2012 Share Napisano Listopad 14, 2012 A j szukam jakiegoś fanfica po polsku o Darling Do czy powstały takie fiki ?, bo doguś chce abym mu poczytał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajime Napisano Listopad 14, 2012 Share Napisano Listopad 14, 2012 Szukam jakiegoś fanfica o Derpy Hooves. Żeby był nie za długi, nie za krótki i po polsku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Keola Napisano Listopad 15, 2012 Share Napisano Listopad 15, 2012 Szukam jakiegoś fanfica o Derpy Hooves. Żeby był nie za długi, nie za krótki i po polsku Jeżeli może być [sad], to albo Bubbles, albo From The Mouths Of Fillies, link w mojej sygnaturze. Wesołych nie znam żadnych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Listopad 17, 2012 Share Napisano Listopad 17, 2012 Aktualnie poszukuje fików o przybyciu człowieka do naszej tęczowej krainy. Polecę długi i nie skończony, ale moim zdaniem dobry i naprawdę warty przeczytania, do tego o dość rozbudowanej fabule, fanfik A Different Viewpoint of Equestria: http://www.fimfiction.net/story/12961/A-Different-Viewpoint-of-Equestria Do tego jeszcze przeczytałem taki, krótki dość, fanfik: The gods in the stars. Sci-fi. Chyba samo wspomnienie, że są w nim ludzie trochę spoiluje. Ale cóż, takie ma nawet tagi, link tu: http://www.fimfiction.net/story/34235/The-gods-in-the-stars.-- Jest w nim A no i jeszcze oczywiście Arrow 18 Mission Logs: Lone Ranger http://www.fimfiction.net/story/13616/Arrow-18-Mission-Logs%3A-Lone-Ranger Również nie jest skończony. Subiektywnie to mogę powiedzieć, że mi najbardziej z tych 3 przypadł do gustu. Ale ja jestem fanem sci-fi, a ten to też sci-fi. Ludzkość znajduję planetę wokół której krąży Słońce i wysyła statek kosmiczny, ale z braku funduszy (czy jakoś tak) załoga jest jednoosobowa. Tutaj przynajmniej nie ma tak łatwo i kucyki ani nie gadają po angielsku ani ni w komunikacji nie pomaga magia. To teraz moja prośba: Jeśli zna ktoś dobre fanfiki sci-fi, ale takie kosmiczne sci-fi, ze statkami kosmicznymi itd., to niech da znać Najlepiej, jakby było to coś w stylu tych dwóch przeze mnie wymienionych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się