psoras Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 "Pokryte Czerwienią" - zimna wojna w wersji equestriańskiej. Na forum nie ma, ale jest na FGE i MLPFiction.Ostrzegam, że nie czytałem, więc nie wiem, czy dobre. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 "Si Deus nobiscum". Cała armia Polaków (i nieco mniej Kozaków, ale za to jacy!). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdober Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 "Si Deus nobiscum". Cała armia Polaków (i nieco mniej Kozaków, ale za to jacy!). Czytałem Bardziej mi chodzi o opowiadania w stylu "We are not alone" czy jak wcześniej wymienieni Czterej Pancerni. Chodzi o walki, strzelaniny, armie (choć ostatnie niekoniecznie). Inwazja mocarstwa na Equestrie i interwencja innego mocarstwa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Jak najbardziej sztampowego fika "smutny brony trafia do Equestrii. Tutaj polecam Shylitude. Może nie do końca pasuje, jednak część wymagań spełnia. - Dobrego randoma. Sweetie Brick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 @Seluna Jeszcze więcej sztampy: Książę: Tajemnica Kryształowego Miecza Anioł z Ponyville [niby to anioł i nie jest nieszczęśliwy, ale tak poza tym, to nie ma różnicy] Czarny Polak z Ponyville [parodia złego, sztampowego fika i autoreklama - random] Najbardziej Sztampowy Fanfik na Świecie [kolejna parodia, też random] Dobre randomy: Pojedynczy, w miarę poprawny biologicznie oraz naukowo strzelczyk o Koniach domowych podgatunek Kuc szetlandzki Gdy Śmierć Puka Do Twych Drzwi Rosiczki Atakują [autoreklama] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 1, 2014 Share Napisano Grudzień 1, 2014 Szukam fanfika, o którym słyszałem jeden jedyny raz. Nie wiem o czym jest, ale nazwano go polskim background pony i jego tytuł miał brzmieć "Pięćset małych morderstw". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Grudzień 1, 2014 Share Napisano Grudzień 1, 2014 Five Hundred Little Murders, jest na forum. I nie jest polski, tylko tłumaczony przez aToma. http://mlppolska.pl/watek/8928-five-hundred-little-murders-plsadsolbittersweetoneshot/a A jeśli chodzi o mnie: zna ktoś fajny crossover ze Światem Dysku, który nie jest naprawdę [cenzura] "Chodliwym Towarem" (mogę tak mówić, przecież to moje podleństwo)? Prosiłabym o podanie linku i z góry dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeDanielosek Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 Hej wszystkim. Ostatnio szukam kilku fanfików, a dokładniej: 1.Jakiejś epickiej bzdury, która kompletnie nie ma żadnego sensu, ale fajnie się ją czyta(Chodzi mi konkretnie o coś z tagów [Comedy]/[Random]) 2.Jak mało czytałem fanfików z gatunku TCB (przeczytałem raptem ze 2 FF na krzyż) to zawsze mnie zastanawiało jak to wszystko co się tam dzieje wygląda z perspektywy kucyków mieszkających w Equestrii. Czy istnieje taki fanfik (najlepiej po polsku) 3.Kiedyś słyszałem o fanfiku z Colgate (lub Minute [czy jak to się tam pisze] jak kto woli) w roli głównej, który opowiadał o tym że owa bohaterka zostaje jakąś strażniczką czasu lub coś w ten deseń I to chyba tyle. Z góry dziękuję za propozycje fanfików. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 1. Polecę się: Rosiczki Atakują i Czarny Polak z Ponyville Z cudzych: Najbardziej Sztampowy Fanfik na Świecie, Gdy Śmierć Puka Do Twych Drzwi, Twilight Eats a Book, Atut Spike'a, Pinkie Pie Learns a New Word, Twilight Discovers Wikipedia 2. Niestety nie znam. 3. Chronomistrzyni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madeleine Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 2. Tutaj coś fajnego powinieneś znaleźć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psoras Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 2.Jak mało czytałem fanfików z gatunku TCB (przeczytałem raptem ze 2 FF na krzyż) to zawsze mnie zastanawiało jak to wszystko co się tam dzieje wygląda z perspektywy kucyków mieszkających w Equestrii. Czy istnieje taki fanfik (najlepiej po polsku)O ile pamiętam, w "Biurach Adaptacyjnych: Nie jesteśmy sami" był na ten temat całkiem spory wątek. Więcej mi się nie przypomina. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Grudzień 4, 2014 Share Napisano Grudzień 4, 2014 Randomowo? http://mlppolska.pl/watek/10991-pojedynczy-w-miarę-poprawny-biologicznie-oraz-naukowo-strzelczyk-o-koniach-domowych-podgatunek-kuc-szetlandzkione-shotrandomcontroversy/ Ryje mózg. http://mlppolska.pl/watek/9893-fanfik-mający-na-celu-zdenerwować-dolara84-randomcomedyone-shotkolaboracja/ Tu także wielka dawka randomu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 4, 2014 Share Napisano Grudzień 4, 2014 Jeżeli chodzi o kategorię pierwszą to dokonam bezczelnej autoreklamy i polecę tłumaczenie "Sweetie Brick". To jest random nad randomy. Na pozostałe dwa odpowiedziały już osoby przede mną, chociaż do kategorii drugiej dodam bardzo dobre tłumaczenie Ureusa "Listy z domu" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 8, 2014 Share Napisano Grudzień 8, 2014 (edytowany) Szukam fanfika na podstawie którego napisany został scenariusz gry LARP z krakowskiego ponymeetu. Fabuła wyglądała jakoś tak: Grupa przyjaciół wraca razem z konwentu bronych, ale niestety po drodze łapie ich burza i zmuszeni są szukać schronienia w budynku. Pierwszym na jaki trafiają jest opuszczona szkoła w której jedynymi suchymi pomieszczeniami są piwnice/szatnie. Od razu po wejściu do pomieszczeń okazuje się, że drzwi są zablokowane od zewnątrz i absolutnie nie można ich otworzyć. Horror zaczyna się, gdy jeden z bohaterów (a po nim kolejni) doświadczają tej samej wizji - zmierzającej w ich stronę mhrocznej Twilight. Uwięzieni w zrujnowanej piwnicy, bez cienia szansy na ratunek giną po kolei, mordowani przez Twilight, komunikującą się z nimi przez pojawiające się znikąd kartki... szczegółowa fabuła fanfika niekoniecznie musi się równać z moim opisem. Edytowano Grudzień 8, 2014 przez Dark Feather Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 8, 2014 Share Napisano Grudzień 8, 2014 Mi to wygląda tylko na ponyfikację Slendermana. Na pewno to na podstawie jakiegoś fanfika? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 9, 2014 Share Napisano Grudzień 9, 2014 Tak. Tak powiedział twórca "spektaklu". Podał mi nawet jakiś tytuł, składał się chyba z trzech słów (angielskich) niestety nie pamiętam jakich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumaty96 Napisano Grudzień 9, 2014 Share Napisano Grudzień 9, 2014 Zapytaj na fanpage'u ponymeeta, może tam będą coś wiedzieć... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 9, 2014 Share Napisano Grudzień 9, 2014 Może... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancer Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 (edytowany) Poszukuję jakiegoś większego (nawet bardzo długiego) fica np adventure/random lub choć wybredny nie jestem i inne gatunki również mi odpowiadają byle bez nadmiaru flaków z tego typu czytałem "wszystkie drogi..." oraz "Czas i harmonia" ewentualnie coś jeszcze tylko nie pamietam @edit jeszcze "zegary" mam zaliczone Edytowano Grudzień 10, 2014 przez plbronies Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 Z takich popularnych to Crisis:Equestria mogę polecić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 (edytowany) Daedry Są Wśród Nas, Creation Isles - oba bardzo randomowe. Jeśli chodzi o przygodówki: W Poszukiwaniu Dawnej Chwały, Zegary, Cień Nocy [autoreklama], Equetrip [ludzie w Equestrii]. EDIT: CRISIS jest bardzo dobry, ale jest tam całkiem sporo flaków. Edytowano Grudzień 10, 2014 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nyaa Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 (edytowany) Nadszedł i czas na mnie, skoro nie mam co wybrać... Szukam czegoś dość mocno randomowego, ale nie takiego stuprocentowo absurdalnego typu Sweetie Brick; czegoś z lekką dawką komedii, najlepiej kilka one-shotów albo ze dwa-trzy wielorozdziałowce. Dodatkowo: jakieś dwie przygodówki lub slice of life'y, takie na około 40-70 tys. słów. Najlepiej z ciut prostszym językiem, nie jestem fanem zawiłych słów. Coś wybiorę z propozycji... Also, żadnych Sad-ów. Mam ich dość na razie. Waitin' for it. Edytowano Grudzień 10, 2014 przez Damikkos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 Randomy: Wielorozdziałowce: Equetrip Creation Isles Daedry Są Wśród Nas Onseshoty: Atut Spike'a Gdy Śmierć Puka do Twych Drzwi Autoreklama: Rosiczki Atakują i Czarny Polak z Ponyville SoLe: Oddam i Dopłacę Rarity, czyli niania w Manehattanie Autoreklama: Kwiat Paproci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Grudzień 10, 2014 Share Napisano Grudzień 10, 2014 Masywna autoreklama:1. http://mlppolska.pl/watek/5044-one-shot-butelka-cydru-comedy-random-violence-16/#pid3386732. http://mlppolska.pl/watek/6922-walizka-cydru-18nsfwmaturecomedyrandomvio-lence/3. http://mlppolska.pl/watek/7598-opowie%C5%9B%C4%87-o-wieczniewolnym-lesie-poetrycomedyhuman/4. http://mlppolska.pl/watek/10321-kr%C3%B3lefsscy-strasznicy-comedy-crossover-one-shot/#entry5321865. http://mlppolska.pl/watek/11184-a-gdybym-by%C5%82-z%C5%82ym-lordem-special-edition-one-shot-comedy-dark-violence-konkurs-literacki/#entry589319I ewentualnie:6. http://mlppolska.pl/watek/9893-fanfik-maj%C4%85cy-na-celu-zdenerwowa%C4%87-dolara84-randomcomedyone-shotkolaboracja/, acz ten fik podpada mocniej pod ostry random.Komedii... raczej sporo, powiedziałabym. Random - czasem się zdarzy. Humor bywa specyficzny, oparty na nawiązaniach, ale ludzie nie narzekają.Poziom bywa wyższy lub niższy, w zależności od daty wydania.Długość? Od komedyjek na 2-3 strony, po niemal 20-stronnicowego "Lorda". Powiedziałabym - w sam raz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 12, 2014 Share Napisano Grudzień 12, 2014 To co? Ktoś słyszał coś na temat fanfika, o którym pisałem stronę temu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się