Lukiner Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 jest pełne gwiazd, które Luna za każdym razem układa na niebie by je jeszcze bardziej upiększyć. Zapewne wielu z was marzy lub nawet miało już okazję znaleźć się w miejscu gdzie w piękną i bezchmurną można było obserwować gwiazdy i podziwiać popularne gwiazdozbiory jak Cefeusz, Kasjopeja, Mała Niedźwiedzica, Smok, Wielka Niedźwiedzica, Żyrafa (czy to przy pomocy teleskopu lub wytężając sokoli wzrok ;p)ALE co gdyby Luna postanowiła wzbogacić nocne niebo o nowe konstelację? Czy znajdą się chętni by pomóc jej w tym zadaniu?Zasady: 1. Ja lub Kuoth wybieramy postać dla której będzie tworzona konstelacja: postać z MLP, użytkownik forum, WIP z reala lub fikcyjna postać (filmy/anime/gry/etc...). 2. Wy podajecie pomysły jaki charakterystyczny "element" związane z daną postacią można by umieścić na niebie (banalny przykład: Twilight=książka, Tarreth=wielki młot , etc...). Mile widziane są przykłady w postaci obrazków 3. W skrócie opiszcie dlaczego akurat "TO COŚ" pasuje. Oczywiście nie zmuszam nikogo do tworzenia długich opisów 4. Najlepszy pomysł zostanie wybrany i zostanie utworzona jego konstelacja. Jeżeli ktoś bardzo chce to przy swojej propozycji może od razu zaprezentować gotową konstelację zrobioną w paincie, photosopie, SAI,...Przykład (na szybkiego): prosty mikrofon Link do komentarza
Lukiner Napisano Wrzesień 25, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 25, 2012 iiiiiii lecimy: co zaproponujecie dla Scootaloo? Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 To może być dobra zabawa Chyba logiczne, że prostego Kurczaka : P O, wiem, udko! Da radę? Link do komentarza
Moonlight Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 ja bym proponowała skuter ale pomysł Arjen-a jest o wiele ciekawszy Link do komentarza
MacTavish Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 No, ale przecież lata (dobra unosi się tylko w powietrzu) i który kurczak tak potrafi niby zrobić, hę? Dowód na jej umiejętność dość słabego, ale zawsze latania: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=vXEWmNZQi90 @Kuoth: Pozwoliłem Sobie poprawić to i owo Link do komentarza
Lukiner Napisano Wrzesień 25, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Arjen mam na niebie umieścić udko kurczaka? oszalał czy co? xD xD jeszcze biedne dzieci w Afryce zobaczą na nocnym niebie smaczne udko i będą bardziej głodne T_T znajdź mi śmieszny obrazek z kurczakiem to może to ci wybaczę chyba że ktoś wpadnie na inny pomysł Link do komentarza
wiej007 Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Moim zdaniem dobrze pasowałoby pióro pegaza. Niech Scootaloo pamięta że kiedyś dzięki nim wzbije się w niebo Link do komentarza
Dadudałe Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Może pułkownik? Zasłużona osoba! Z pewnością nie przyniesie hańby nocnemu niebu, a jakoś mi się ze cootasem kojarzy Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Jak sobie życzysz: No' date=' ale przecież lata (dobra unosi się tylko w powietrzu) i który kurczak tak potrafi niby zrobić, hę?[/quote'] Kurę żeś widział? Jak chce to potrafi podlecieć nawet parę metrów, tak jak Scoot-Scootaloo : P Link do komentarza
Plothorse Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 A ja bym zaproponował konstelację w kształcie... gwiazdy. By przypominała Scootie, że niezależnie jak mocno pojedyncza by świeciła, dopiero wraz z innymi tworzy piękną całość... Edit: Najlepiej chyba trójramienną... z dosyć oczywistych względów. Edit #2: Choć nie jestem pewien, czy to za bardzo nie nakieruje oglądających na tę bardziej oczywistą interpretację symbolu... chciałbym, aby ta konstelacja odnosiła się zarówno do jej przyjaciółek, jak i jej idola... Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 Może znaczek, który CMC ma na pelerynach? ( ten stojący kucyk) Link do komentarza
Tarreth Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 Jej skuter będzie w sam raz. Link do komentarza
Chief Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 Ja podobnie jak Moonlight i Tarreth (który mnie uprzedził) proponuje hulajnogę. Jest prawdziwą mistrzynią i aktualnie tylko Ona jej używa Link do komentarza
Lukiner Napisano Wrzesień 27, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2012 nie ma kuraka ! będzie skuter jeszcze jeden kuc a potem się pomyśli kto będzie następny .... .... TRIXIE Link do komentarza
Cygnus Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 Ursa Minor dla Trixie Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 27, 2012 Share Napisano Wrzesień 27, 2012 Ten jej kapelusz czarownicy taki spiczasty lub różdżka jak na jej uroczym znaczku Link do komentarza
wiej007 Napisano Wrzesień 28, 2012 Share Napisano Wrzesień 28, 2012 Jej kapelusz będzie w sam raz Link do komentarza
Sakadetsu Napisano Wrzesień 28, 2012 Share Napisano Wrzesień 28, 2012 kapelusz albo symbol gwiazdy który pasuje do jej magi XD Link do komentarza
Kaoma Napisano Wrzesień 28, 2012 Share Napisano Wrzesień 28, 2012 Sądzę,że kapelusz będzie w sam raz. Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 28, 2012 Share Napisano Wrzesień 28, 2012 Kapelusza bym jej nie dał, zbyt popularny wśród magów. Pewnie by jej najbardziej spodobał się wielki napis TRIXIE... Dobra - Różdżka Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Październik 2, 2012 Share Napisano Październik 2, 2012 hm dla Trixie jako konstelacja pasowała by rózdżka Sarumana idealna da tak pysznego i złośliwego kuca Link do komentarza
Chief Napisano Październik 2, 2012 Share Napisano Październik 2, 2012 Trixie jest ciężkim kąskiem. Wystąpiła jak na razie w 1 odcinku, a jej temat jest dość popularny wśród kucyków. Wszystkie znaki szczególne związane z magią i gwiazdami. Moim zdaniem nie można dawać na niebo uroczych znaczków, bo nie oto chodzi w tej zabawie. Oto moje propozycje: Można dać jej cygański domek. Tylko ona mieszkała w takim: Druga propozycja to jej niebieska peleryna z klejnotem. Nie jest jedynym kucem, która nosiła pelerynę, ale jest jej znakiem rozpoznawczym. Razem z jej czapeczką (pełne umundurowanie) będzie stanowić piękną kompozycje na tle skuterka. Można pomyśleć też nad np jakąś kartą do gry lub innym przedmiotem, który kojarzy się z iluzją i magami w naszym świecie. Jeśli pomyślimy tylko o jakimś kucyku który robił magiczne sztuczki dla publiki. Na pewno będzie nim Trixie. Link do komentarza
Trum Napisano Październik 2, 2012 Share Napisano Październik 2, 2012 Syskola jej A jak się nie uda to Winone Link do komentarza
ShadowRider Napisano Październik 2, 2012 Share Napisano Październik 2, 2012 Może pentagram? Tak mi się z magią skojarzył ;D Link do komentarza
Tigresss Napisano Październik 2, 2012 Share Napisano Październik 2, 2012 Wielki napis The Great and Powerful Trixie by napewno jej przypadł do gustu XP Ale serio to jakąś gwiazdę albo różdzkę. Link do komentarza
Recommended Posts