Generalek Napisano Kwiecień 13, 2014 Share Napisano Kwiecień 13, 2014 (edytowany) On patrzy chronologicznie według fabuły. Edytowano Kwiecień 13, 2014 przez Generalek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 13, 2014 Share Napisano Kwiecień 13, 2014 Na tej stronie ( 28 ) się jeszcze nie wypowiadałem, więc czas to zmienić. Moje pierwsze podejście do tego typu książek : Kapuściński - Nie ogarniam tego świata. Cienka czerwona linia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB_RedFox Napisano Kwiecień 14, 2014 Share Napisano Kwiecień 14, 2014 A ja jakiegoś Tomka Sawyera.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Everlong Napisano Kwiecień 14, 2014 Share Napisano Kwiecień 14, 2014 "Cmętarz Zwieżąt" Stephena Kinga. Tak mało czasu by czytać. :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 15, 2014 Share Napisano Kwiecień 15, 2014 Skończyłam, niestety, czytać Wiedźmina i jestem w kropce. Mam kilka czekających na zainteresowanie książek, ale nie wiem za którą się zabrać. Najprawdopodobniej trafi na aktualną lekturę szkolną, mianowicie "Nad Niemnem". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artaniis Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Ja aktualnie zagłebiam się w Starcraft: W cieniu Xel'Nagi. Polecam tą książke wszystkim tym którzy lubią Starcraft'a i nie tylko, naprawdę świetna pozycja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Najprawdopodobniej trafi na aktualną lekturę szkolną, mianowicie "Nad Niemnem". Właśnie ją omawiam :( Stan z poprzedniego posta bez zmian. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 (edytowany) Ach, te wszystkie lektury o chłopstwie wykiwanym przez inteligencję do poczuwania się do katolickiego narodu Polskiego i te wszystkie historie o tym, jak oddali życie za to, żeby 20-30% mieszczan będących na celowniku wroga mogło przetrwać i umocnić swoją władzę. :3 Możecie o tym wspomnieć na lekcjach polskiego, I dare you. I double dare you. Tylko napiszcie potem jakie były reakcje nauczycieli. Idę kupić Grę Endera, bo na moim wydziale pełnym n00bów, każda ma pożyczyć krem do rąk, ale nie dobrą książkę sci-fi. -.-" Edytowano Kwiecień 16, 2014 przez Burning Question 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdzeniuch Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Opium w rosole - Nie chce Ale muszę ! (Pieprz**a lektura) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Dosłownie przed chwilą zakończyłem czytanie "Gry o Tron". No książka solidnie epicka, muszę przyznać. Aż nie mogę się doczekać, by zanurzyć łapska w kolejnej części. Szkoda, że finanse na to nie pozwalają... Zaczynam teraz chłonąć lekturę szkolną, Makbeta. Jestem raczej optymistycznie do niej nastawiony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Zaczynam teraz chłonąć lekturę szkolną, Makbeta. Jestem raczej optymistycznie do niej nastawiony. I prawidłowo bo Makbet to lektura przyjemna i miło się ją czyta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 (edytowany) Makbet jest spoko. ;D Btw. czy ktoś z was czytał i poleca książkę "Obcy" Maksa Frei (aka. Swietłany Martynczik)? Trafiłam na to dzisiaj w księgarni, opis był obiecujący. Edytowano Kwiecień 16, 2014 przez Burning Question Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Kwiecień 17, 2014 Share Napisano Kwiecień 17, 2014 (edytowany) Ja już zapomniałem 3/4 treści tych lektur szkolnych, bo zginęły gdzieś w natłoku rosyjskich pisarzy. Świeżo po lekturze "Cukrowego Kremla" Władimira Sorokina i zbioru "Moskwa Noir" (opowiadanie Iriny Dienieżkiny najlepsze IMHO), obecnie w trakcie "Korzeni niebios" Tulio Avoledo. Edytowano Kwiecień 17, 2014 przez solaris Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Kwiecień 19, 2014 Share Napisano Kwiecień 19, 2014 Na początku czytałem "Sezon Burz" Sapkowskiego, jednak przerwałem w podajże drugim rozdziale i wreszcie zabrałem się za "Grę o Tron" Martina... książkę, której czytanie też będę musiał spauzować, bo muszę przeczytać "Mistrza i Małgorzatę" jakiegoś ruska. No cóż, tak to wygląda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahir Napisano Kwiecień 19, 2014 Share Napisano Kwiecień 19, 2014 A ja powinienem czytać Lalkę i Zbrodnie Ikara , ale jednak wolałem w końcu zacząć Kroniki Jakuba Wędrowycza. Lektura lekka i przyjemna, polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Skończyłem "Mówcę Umarłych", czyli kontynuację "Gry Endera". Rzadko się zdarza, żeby kolejne części książki/filmu były lepsze od pierwszych. Tutaj się zdarzyło, chociaż jest to zupełnie inna książka. Podczas gdy "Gra Endera" mówiła o samotności, izolacji i manipulacji, tak "Mówca Umarłych" porusza w dużym stopniu kwestie religijne i etyczne. Niestety zakończenie było typowym cliffhangerem i wstępem do kolejnych części - daleko mu było do zakończenia "Gry Endera", które oprócz tego, że zamykało pewien rozdział opowieści, było też po prostu tak przewrotne i powalające, że nie sposób o nim zapomnieć. Mimo to, jako całość "Mówca" wywarł na mnie o wiele większe wrażenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Kwiecień 23, 2014 Share Napisano Kwiecień 23, 2014 Zbrodnia i kara to była istotna lektura kiedy czytając myślałam o niej w kontekście czasów w których powstała. Ale ciemny lud nawet w liceum ma zwykle trudności z docenieniem klasyków. A teraz za to skończyłam Grę Endera i wowwwww! Polecam tak bardzo. Z psychologicznego punktu widzenia jest napisana bezbłędnie, przynajmniej dla mnie. Znajomi polecają zabrać się po tym za Cień Endera, a nie za Mówcę Umarłych więc myślę, że kupię kolejną część jeszcze dziś. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Kwiecień 23, 2014 Share Napisano Kwiecień 23, 2014 Doczekując autobusu, doczytałem do końca Makbeta. Książka średnia, gdyż fabułę miała bardzo prostą, a samo wykonanie w formie dramatu za bardzo mi nie odpowiada. Czas zabrać się za.... nie wiem. Albo wypożyczę Stracie Królów, albo zabiorę się z jakiegoś dłuższego ficka... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 23, 2014 Share Napisano Kwiecień 23, 2014 wypożyczę Stracie Królów Polecam tą opcję. Przeczytałem Nie ogarniam tego świata. Na to miejsce wypożyczyłem Moja heroina Świadectwo psychiatry. Opis walki psychiatry z narkomanią ( jak widać po tytule, heroiną ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Branthos Napisano Kwiecień 23, 2014 Share Napisano Kwiecień 23, 2014 Jak skończę "Pieśń Lodu i Ognia" to zabiorę się za thriller młodzieżowy o zombie pt. ''Wróg''. Podobno super książka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celofyz Napisano Kwiecień 23, 2014 Share Napisano Kwiecień 23, 2014 Jakiś czas temu skończyłem czytać "Dziedzictwo" Pauliniego, a teraz rozpocząłem przygodę z Władcą Pierścieni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delet this Napisano Kwiecień 24, 2014 Share Napisano Kwiecień 24, 2014 Zaczęłam czytać "Martwą naturę" autorstwa Joy Fielding. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Kwiecień 24, 2014 Share Napisano Kwiecień 24, 2014 Jak na razie z lekturą szkolną daje sobie spokój, i zaczynam czytać "Poradnik pozytywnego myślenia". Podkradam mamie książki, bo sama nie wiem, co czytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Everlong Napisano Kwiecień 25, 2014 Share Napisano Kwiecień 25, 2014 "Światła września" Carlosa Ruiza Zafón. Lektura na drogę do szkoły i z powrotem. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyx Napisano Kwiecień 28, 2014 Share Napisano Kwiecień 28, 2014 Aktualnie czytam fika pod tytułem "Trzy Strony Medalu" gorąco ją polecam. Jestem na dugiej części "Słowa". Fanfik jest podzelony na 3 części - Myśli, Słowa, Czyny. Trzecia część niestety nie jest jeszcze dokończona i dlatego jestem smutny ;( każda część ma chyba minimalnie 10 stron i... bardzo wciąga ;p Jeszcze raz POLECAM! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się