Airlick Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Kiedy dowiedziałem się o wyjściu trzeciego tomu "Pomnika Cesarzowej Achaii" rzuciłem inne lektury w kąt i poszedłem do empika.Oh... Eh... Gee... Dlaczego ja o tym nie wiedziałem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raxoanox Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 Co chciałbym czytać?-Wiedźmin. Co muszę czytać-Krzyżacy . A tego się NIE DA PO PROSTU CZYTAĆ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Luty 21, 2014 Share Napisano Luty 21, 2014 Skończyłem właśnie Mrocznego Rycerza. Książka kijowa i to mocno. Brak opisów, akcja dziwacznie rozplanowana, trwające pół strony zakończenie, które na dodatek jest wręcz bzdurne. Najlepsze jest to, że z tyłu wychwalają to, jaka to jest wspaniała książka. Że niby wciągająca fabuła, wyraziste postacie, zwroty akcji, śmieszny humor i że w ogóle książka tysiąclecia... Lecz to miała być tylko taka pod-lektura, gdyż teraz zaczynam moje docelowe działo, czyli Grę o Tron. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raxoanox Napisano Luty 22, 2014 Share Napisano Luty 22, 2014 Ja się zamierzam bardziej tego typu literaturą zainteresować(gra o tron) ale jakoś nie mam czasu. Czytałem Percy'ego Jacksona to może i to mi się spodoba, kto wie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Luty 22, 2014 Share Napisano Luty 22, 2014 Narrenturm Co ciekawe, nawet nie wiedziałem, że to pierwsza część sagi, tylko wcześniej przeczytałem Bożych Bojowników. Ale sądzę, że gdy skończę, to chyba do nich powrócę. Chociażby dla utopca, który mówi po ludzku, a nie po niemiecku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 22, 2014 Share Napisano Luty 22, 2014 Saga Wiedźmina autorstwa Andrzeja Sapkowskiego Później zamierzam przeczytać Metro 2033. A jak bedzie mi się chciało to przeczytam Tunele lub Zwiadowcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Aktualnie zacząłem "Ogrody Księżyca", czyli pierwszą część jednej z największych serii fantasy - "Malazańska Księga Poległych". Muszę przyznać, że zgodnie z opiniami, które wcześniej przeczytałem, autor faktycznie od razu rzuca człowieka na głęboką wodę, tłumacząc co i jak dopiero powoli w dalszych rozdziałach... Strasznie mi się podoba takie poplątanie Po 200 stronach poczułem się wciągnięty, co mnie raduje i przeraża jednocześnie - to w końcu ma 10 tomów, z których każdy ma ponad 800-900 stronic Jedyne (drobne) zastrzeżenie mam do tłumaczenia. Nie widziałem wersji oryginalnej, więc nie mogę do końca tego porównać, ale choćby pojawiający się co chwila "grubasek" jako synonim Kruppe'ego to chyba jakiś żart. Tłumacz mógł sobie też wg. mnie darować przekład ksywek bohaterów, co prawda Hedge/Płot w obu wersjach językowych brzmi komicznie i tak pewnie ma być, ale już angielski "Whiskyjack" ma dużo lepszy wydźwięk niż polskie "sierżant Sójeczka". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Zmuszona byłam na pewien czas odłożyć Wiedźmina i obecnie czytam Lalkę, lekturę szkolną. Powiem, że w sumie całkiem ciekawie się zapowiada. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Mało kogo chciałam zatłuc krzesłem tak bardzo jak Izabelę Łęcką. Mogłam tylko zemścić się za te tortury psychiczne pisząc o niej niepochlebną rozprawkę na maturze, ale i tak zadziwiająco przystępna lektura jest z "Lalki". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neonowaty Napisano Luty 26, 2014 Share Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) "Fight Club" Palahniuka oraz równolegle "Joyland" Kinga Edytowano Luty 26, 2014 przez N E O N Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Everlong Napisano Marzec 13, 2014 Share Napisano Marzec 13, 2014 Kolega pożyczył "Złodziejkę książek" Markusa Zusaka i kupiło mi się ostatnio drugą część "Przeglądu końca świata" Miry Grant - "Deadline". Jest przy czym spędzać czas. ^3^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Marzec 13, 2014 Share Napisano Marzec 13, 2014 Ja zacząłem i skończyłem "Maladie i inne opowiadania" Sapkowskiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterBlue Melody Napisano Marzec 29, 2014 Share Napisano Marzec 29, 2014 Ja czytam 1 część Harry'ego Pottera 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Marzec 29, 2014 Share Napisano Marzec 29, 2014 (edytowany) Drexler Z. "Mały kodeks drogowy z objaśnieniami" Karbowiak H. "Podstawy infrastruktury transportu" "Autostrady a rozwój gospodarczy" zawierający raporty "Drogi, miejsca pracy a gospodarka" oraz "Polityka transportowa międzynarodowych banków rozwoju w Europie Środkowej i Wschodniej i jej konsekwencje dla środowiska" Lebiedowska B. "Hałas wokół autostrad. Metody prognozowania" Schilbach J., Noga K., "Wpływ autostrad i dróg szybkiego ruchu na grunty rolne i leśne" "Trasa A2 a ekosystem Warszawy Południowej. Konferencja naukowa 21 czerwca 1995 Warszawa" z masą wypowiedzi red. Kozłowski R. "Wybrane problemy nowoczesnej infrastruktury transportu drogowego" Do tego masa artykułów. I jedna pozycja. Avoledo T. "Korzenie Niebios". Tak bardzo licencjat Edytowano Marzec 29, 2014 przez Linds Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Marzec 29, 2014 Share Napisano Marzec 29, 2014 "Gra Endera" Carda. Oficjalnie najlepsza książka sci-fi jaką czytałem. Wciąga niesamowicie od samego początku, ale końcówka... Końcówka jest po prostu porażająca. Polecam każdemu, nawet największemu hejterowi sci-fi, bo to nie jest kolejna bajeczka o złych kosmitach atakujących Ziemię i bohaterskiej walce z nimi. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Marzec 29, 2014 Share Napisano Marzec 29, 2014 Oooo ktoś mi już bardzo polecał tą książkę, ale najpierw muszę skończyć "Ścieżkę skarabeusza" Czajkowskiego, a jeszcze chcę za parę dni kupić następną część- "Morska straż". Gorąco polecam 4 pierwsze tomy z serii Cienie Pojętnych, 5 był spoko choć nudniejszy, zobaczymy jak tam będzie z szóstym. Po nim kupię chyba właśnie Grę Endera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Marzec 30, 2014 Share Napisano Marzec 30, 2014 Oooo ktoś mi już bardzo polecał tą książkę, ale najpierw muszę skończyć "Ścieżkę skarabeusza" Czajkowskiego, a jeszcze chcę za parę dni kupić następną część- "Morska straż". Gorąco polecam 4 pierwsze tomy z serii Cienie Pojętnych, 5 był spoko choć nudniejszy, zobaczymy jak tam będzie z szóstym. Po nim kupię chyba właśnie Grę Endera.Gwarantuję, że nie pożałujesz i zaczniesz łykać resztę książek Carda zaraz po niej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Marzec 30, 2014 Share Napisano Marzec 30, 2014 Dzienniki Gwiezdne Lema, Cienka Czerwona Linia Nie-Wiem-Kogo. A jako lektura Nad Niemnem :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raddeo Napisano Marzec 31, 2014 Share Napisano Marzec 31, 2014 A ja sobie czytuję "Wojnę i Pokój" Lwa Nikołajewicza Tołstoja. Jeśli ktoś interesuje się tymi czasami to naprawdę polecam. Trzeba wprawdzie przełamać nabytą w szkole niechęć do klasyków literatury, ale jak już się zacznie czytać to książka okazuje się bardzo ciekawa, a do tego dość przystępnie napisana. No i ładnie pokazuje jak faktycznie wyglądały te czasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Marzec 31, 2014 Share Napisano Marzec 31, 2014 @Raddeo, szacunek. Mi się do tej pory nie chce za to zabrać, a powinnam skoro uważam się za prawdziwą humanistkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Kwiecień 2, 2014 Share Napisano Kwiecień 2, 2014 Ja obecnie czytam trylogie Marsa. Właściwie kończę "Zielony Mars" i jeszcze przede mną "Błękitny Mars". Książki ciekawe; mam je od bardzo dawna; ale do tej pory nie miałem okazji ich przeczytać. Dotyczą kolonizacji i terraformowania Marsa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pantherella Napisano Kwiecień 3, 2014 Share Napisano Kwiecień 3, 2014 Aktualnie czytam "Wyścig Śmierci" Maggie Stiefvater Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 3, 2014 Share Napisano Kwiecień 3, 2014 Już od kilku dni czytam ostatni tom pięcioksięgu "Wiedźmina" czyli "Panią Jeziora". Potem tylko "Sezon Burz" i nie wiem za co się wezmę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Starcie królów. Zostało mi właściwie jakieś kilkadziesiąt stron. I tak się wciągnęłam, że będę cierpieć, dopóki koleżanka nie da mi następnej części... Mimo że mam inne książki czekające w kolejce na przeczytanie... Ale na pociechę mam przynajmniej nowy sezon serialu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaminson Napisano Kwiecień 13, 2014 Share Napisano Kwiecień 13, 2014 Jako, że od ostatniego razu minęło już trochę czasu, postanowiłem odświeżyć sobie fabułę Wiedźmina, autorstwa Andrzeja Sapkowskiego. W chwili obecnej kończę już czwartą część, zatytułowaną jako "Czas Pogardy" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się