Zucharski Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 bibliografię zrobiłem w 20 min oraz żadnej pozycji z niej na oczy nie widziałem. Prezentacji nie robiłem a za za naukę zabrałem się dopiero wieczora przed maturą. Jak 60% maturzystów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ChrisEggII Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 To nie jest nowa formuła, to jest powrót do sprawdzonego systemu sprzed reformy oświaty. Właśnie o to w niej chodzi, żeby wyeliminować oszustów kupujących prezentację albo olewających przedmiot przez cały okres edukacji, a potem przygotowujących się na 15 minutową prezentację. Ale jakim to trzeba być leniwym w myśleniu, żeby kupować gotowe prezentacje... Tydzień przed ustaliłem listę wstępną co będę mówił, a jedyną próbę zrobiłem w nocy przed egzaminem i udało się wyciągnąć 12 punktów. Trza być naprawdę zdolnym, żeby to oblać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Mam super sorkę od Matematyki , jeszcze w tym tygodniu będę miał 2 sprawdziany pod rząd . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Mam super sorkę od Matematyki , jeszcze w tym tygodniu będę miał 2 sprawdziany pod rząd . Ja miałem jeszcze ciekawszą. Druga klasa LO, a ona wyskakuje z zadaniami dla maturzystów. "Przecież to takie proste, podstawiacie do wzoru..." Co więcej miała opinię: "u niej maturę zdają wszyscy". Pewnie skoro przez trzy lata wykopiesz najsłabsze ogniwa to zdadzą... Tak to jest gdy ktoś zamiast uczyć powinien liczyć szyszki w lesie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Ja mam jutro sprawdzian z całego półrocza. Koniec semestru, zapowiedział egzamin tydzień temu, a 3/4 klasy ma dwóję z chemii. Liceum elitarne, biochem. Jaki wspaniały nauczyciel :/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Znam ten bul, ja też jestem w klasie maturalnej 4 technikum mechanicznego. Tylko u mnie mówi nie dopuści kasy do matury jak wyniki nie będą według niej zadowalające , bo będzie mieć lipę z tego powody jak podejdzie moja klasa a nie zda, ach te statystyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Ja miałem jeszcze ciekawszą. Druga klasa LO, a ona wyskakuje z zadaniami dla maturzystów. "Przecież to takie proste, podstawiacie do wzoru..." Co więcej miała opinię: "u niej maturę zdają wszyscy". Pewnie skoro przez trzy lata wykopiesz najsłabsze ogniwa to zdadzą... Tak to jest gdy ktoś zamiast uczyć powinien liczyć szyszki w lesie.Bo w drugiej klasie LO faktycznie powinieneś już wiedzieć praktycznie wszystko, co potrzebne jest do matury. Pozwól, że przebiję bańkę, w której chyba żyjesz - 3 klasa liceum to przygotowania do matury. Powtarzanie większości materiału, które zaczyna się co najmniej pół roku przed maturą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 U mnie w szkole powtórek nie ma i nie będzie, co czasu zabrakło. Nasi nauczyciele wykładają na poziomie uniwersyteckim i nie patrzą, czy się w czasie zmieszczą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Bo w drugiej klasie LO faktycznie powinieneś już wiedzieć praktycznie wszystko, co potrzebne jest do matury. Pozwól, że przebiję bańkę, w której chyba żyjesz - 3 klasa liceum to przygotowania do matury. Powtarzanie większości materiału, które zaczyna się co najmniej pół roku przed maturą. Fakt. Moja matematyczka i geografka/geograficzka/nauczycielka geografii (jak to się odmienia?) mówią nam to samo. Jako, że jesteśmy w 2 klasie powinniśmy już takie zadania umieć rozwiązywać. A w 3 klasie będzie dokładnie to samo. Odnoszę przez to wrażenie, że z każdą klasą robię coraz mniej -_- Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Bo w drugiej klasie LO faktycznie powinieneś już wiedzieć praktycznie wszystko, co potrzebne jest do matury. Pozwól, że przebiję bańkę, w której chyba żyjesz - 3 klasa liceum to przygotowania do matury. Powtarzanie większości materiału, które zaczyna się co najmniej pół roku przed maturą. Doskonale Cię rozumiem. Problem w tym, że jako przykład czegoś nowego powinno się pokazać w miarę proste zadanie, a nie takie, którego nie rozumie połowa klasy. Zamiast 10 zadań mieliśmy 3 bo nie szło załapać o co jej chodzi. "To jest wzór, a teraz masz przykład". Byłem w klasie z rozszerzonym angielskim, ale traktowali nas jak elitę z rozszerzonym wszystkim. Wyleciałem przez to w drugiej klasie. Nie ma to jak na angliku pisać "my name is..." po pobycie w klasie gdzie mówiło się tylko po angielsku. :yHRvV: W LO dla dorosłych, do którego poszedłem matematyczka korzystała z tej samej książki, ale zaczynała od najprostszych przykładów. Ocena na koniec - 5. I wielkie zdziwienie dlaczego nie zdaję matury z matematyki. Jak mogłem wybrać biologię? Poziom na 3 był śmiesznie niski, na dwa w sumie zerowy ale na 5 identyczny jak w tamtym LO. Wymagali wiedzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Wyżalę się. Zostałem zmuszony do zagrania w LoLa ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Nie wiem jak u ciebie w szkole , ale u mnie jest taki schemat" 1 Klasa : wszyscy sie uczą są wystraszeni że nie zdadzą albo przeniosą sie do zetki. 2 Klasa już trochę mniej się uczą więcej ściągają ( u mnie królowała fotosciąga) . 3 Klasa już są luzy nikt prawię się nie uczy, dopiero przed styczniem i czerwcem. 4 Klasa teraz wszyscy udają że się uczą, lecz jak były próbne matury to zdało je tylko może z 6 os na 27. Ja akurat robię co mogę i są tego efekty. Po za matma mój najniższy stopień na półrocze to dost. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Linds, współczuję. Wiem, jak to jest, bo gram w to. Niestety. Dlaczego, nie wiem ;__;. Ta gra jest zbyt toksyczna dla mnie. I w sumie to rzucę, bo tylko szarga mi nerwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Ja na szczęście jestem już całkowicie wolny od LoLa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 (edytowany) LOL? Nie wiem co to jest, nie chcę wiedzieć. Serio. Chyba jestem z innej "generacji" Ja tam od 10 lat zagrywam się w UT 2004, obecnie z modem dającym komentarze MLP (m.in bo jest też Terminator, Homer Simpson i inni), ale muszę go dopracować na co niestety nigdy nie mam czasu. Edytowano Styczeń 9, 2014 przez Triste Cordis 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polish_grass Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 LOL? Nie wiem co to jest, nie chcę wiedzieć. Serio. Chyba jestem z innej "generacji" Ja tam od 10 lat zagrywam się w UT 2004, obecnie z modem dającym komentarze MLP (m.in bo jest też Terminator, Homer Simpson i inni), ale muszę go dopracować na co niestety nigdy nie mam czasu. UT 2k4 Respekt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polish_grass Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 Dlaczego polskie prawo jest takie "Kur****ie" ?! Interwencja policji kurna - przez wielkie K, zapinadalm w socjlaistycznym patrolu wośpu, byłem koordynatorem dostałem jeden z chunowszych okręgów poza miastem i jak tu czuć się bezpiecznie. Co chwila pijak, pogoda godna pożałowania ciemno, pada i bandy pijaków się szlejają co chwilę. Jako, że byłem koordynatorem miałem 100% odpowiedzialność za puszki i osoby z mego patrolu -,- Oczywiście mundur na sobie - cała jednostka (prawie) się zapisała to i ja, a w kieszeni replika(glocka g19c nie wyjmowana w ogóle), bo gdzie palną<życia bym nie miał> oczywiście w celach samo obrony, by odstraszyć. Wróciłem do miasta, podliczyłem pieniądze w sztabie i odbywał się koncert, ochrona sprawdza czy czegoś nie mamy, oznajmiam mam replikę i legitymację, ale chu... od razu mnie ściągają po policję bez rozmowy. I tak chue z nich.. Już kolejny raz ochraniają imprezę, a 2 rok z nimi "spinę" mam, dokładnie z szefuniem, ale nie tylko ja, ludzie narzekają na nich. To podjechali ubrani w kamizelki z bronią szukają czy czegoś nie mam(policja) od razu do radiowozu, wstyd przy ludziach, pytania czy jestem zdrowy psychicznie... Kurna mać Ochrona tak kłamała jak suki, że niby celowałem jednemu przed głową,m aż chciało mi się kolesiowi zajechać, ale po co pogarszać sytuację i na 48h iść ! Prawo do broni powinno być ogólnodostępne bym mógł się czuć bezpiecznie nawet poza miastem, a nie pierdo-lamento... i wstyd ten... 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 (edytowany) Tak to jest, że ludzie panikuja i łagają jsk tylko im cos nie leży. Nie znam człowieka... Co z tego? Mam zły chumor, mogę mu dokuczyć, zrobię to, bo tak. ~ Społeczeństwo. Cholerna prawda jest taka że ludzi nie obchodzi to co się działo na prawdę, bo jeżeli za cenę reputacji jakiegoś kompletnie nie znanego człowieka można stwożyć ciekawa historyjkę, to dlaczego tego nie zrobić, hmm? Co z tego że będzie miał problemy, Ja go nie znam i to jest najważniejsze. Aż czasami chce się wyżygać na społeczeństwo... Na chamów nic nie poradzisz. Nawet ze wszystkimi papierami znajdą coś do czego mozna się przyczepić. A to tu nie ma podpisiku, a to tu nieaktualne... Ludzie jak chcą to zrobią na złośc, i nigdy nie da się tego wyeliminować. Edytowano Styczeń 12, 2014 przez Nimfadora Enigma 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polish_grass Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 A jak już kłamał przed policją byłem tak zniechęcony już swoimi problemami plus nowe, az mi sie odechcialo znow wszystkiego nawet żyć, bo wiedziałem, że koledzy staną w jego obrobie i stworzą mu alibi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 To przez replikę mogą wziąć na dołek ? Przecież na replikę nie trzeba mieć zezwolenia. Po za tym z tego co wiem replikę od prawdziwej broni można łatwo odróżnić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polish_grass Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 Mogą zawsze Cię wziąć na "kontrolę" za replikę i wsadzić jeśli chcą na 48h bez zezwolenia sądu. Replikę nie jest łatwo odróżnić, bynajmniej nie te z średniej-wyższej półki cenowej. Zawsze noś w kaburze nawet replikę. Pamiętaj o BLOS-ie. Nigdy nie podawaj broni, wskaż gdzie jest sami wezmą, gdyż mogą Cię postrzelić(w ostateczności) lub znieść do parteru. Jak już nawet ja weźmiesz(ale niech Cię ręka Boża broń byś wyją) to podaj chwytem pistoletowym byś nie dawał większych podejrzeń. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 12, 2014 Share Napisano Styczeń 12, 2014 (edytowany) Może i masz rację , ja widziałem kiedyś ale nie jestem pewny czy to replika, że był czerwony koniec lufy. Szczęce mówiąc to sam myślałem kiedyś o zakupię repliki Waltera. Ostatnio spodobała mi się replika AK 47 na śruty i nabój CO2 ( można strzelać serią śrutów na raz), tylko zę to mało praktyczne,i drogie . Teraz żeby sobie postrzelać zapisałem sie do LOK-u i moge raz na jakiś czas postrzelać sobie z KBK-esa , długiego i krótkiego . Szkoda że tak ciężko o pozwolenie na broń , sam chciałbym je uzyskać tylko odstrasza mnie cena badań itp. Choć może jak uda mi się załapać do Straży Granicznej lub Wojska to dostanę pozwolenie. Edytowano Styczeń 12, 2014 przez KamilPL 94 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Styczeń 13, 2014 Share Napisano Styczeń 13, 2014 Polecam wam stan Vermont w USA w takim razie. Zezwolenie na prawie kazda bron i najmniejsza przestepczosc w calym kraju. ;D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 13, 2014 Share Napisano Styczeń 13, 2014 Dlaczego polskie prawo jest takie "Kur****ie" ?! I To ja o policji, ale z innej strony. Dzwonisz po takich "bo tatuś szaleje". Przyjadą, przemówią do rozsądku... gościowi, który ma tyle promili że jest w "outer space". Pytają "będzie spokój?" Odpowiedź: "Bęźie...". Oczywiście, że nie będzie. Kończy się na tym, że trzeba uciekać do piwnicy bo policja g# w tej sprawie zrobiła. A co mogła zrobić? To co robią w USA. "Porozmawiać" na osobności. Pierwsza rozmowa to faktycznie rozmowa, ale w przypadku "recydywy" i drugiej "pogawędki" obok radiowozu, po kilku minutach do domu wnoszą półprzytomne "zwłoki" obite na kwaśne jabłko. W Polsce kac u damskiego boksera = ból głowy. W USA = ból prawie wszystkiego i pamiątka na kilka tygodni w postaci siniaków. A prawo? Nie możemy pozbyć się z domu drugiego alkoholika - brata. KAŻDA instytucja mówi w końcu to samo: "albo sam przestanie, albo go ubezwłasnowolnicie". Problem w tym, że to ostatnie wiąże się z ponoszeniem odpowiedzialności za wszystko co zrobi. A potrafi wiele. Wracając do Twojego przypadku. NIGDY więcej nie pomógłbym WOŚP. Nie po takim traktowaniu, nie po robieniu z kogoś terrorysty. Bo w policyjnych statystykach będzie więcej przypadków, a cieć w okularkach powie TVNowi "złapaliśmy X nieuczciwych / groźnych wolontariuszy". W normalnym kraju sprawdzili by ją czy to nie prawdziwa broń (jak sam napisałeś podając w bezpieczny sposób), nie sprawia niebezpieczeństwa i Cię przepuścili. Ale takie rzeczy tylko w normalnych krajach...PS. Mogę o tym napisać na swoim blogu?Cała ta sytuacja z "bronią" skojarzyła mi się z tym: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polish_grass Napisano Styczeń 13, 2014 Share Napisano Styczeń 13, 2014 (edytowany) W normalnym kraju sprawdzili by ją czy to nie prawdziwa broń (jak sam napisałeś podając w bezpieczny sposób), nie sprawia niebezpieczeństwa i Cię przepuścili. Ale takie rzeczy tylko w normalnych krajach... PS. Mogę o tym napisać na swoim blogu? Więc teoretycznie i praktyce nie powinienem jej w ogóle wyciągnąć, tylko sami wziąć powinni, ale wyjąłem no trudno zmęczony byłem nie myślałem już w 100% ale co zrobiłem to od razu wyjąłem magazynek i podałem do ręki, zapomniałem o blosie, tak ale byłem zmęczony po całym dniu i jednym "małym" bigosie co mi okularnik z podatków zaprezentował. Potem kłamstwa typu celował mu w głowę mnie dobiły, ale to szczegół, napisz jak chcesz, ale proszę bez nicku bo to i tak był wstyd na oczu wielu osób, których znałem. Wracając do pomocy wspomogłem, gdyż cały oddział zagwarantował, że pójdzie reklama dla nas itd. więc i ja poszedłem by nie odstawać. Edytowano Styczeń 13, 2014 przez Polish_grass Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts