Hoshidesu Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Hmm, ja mam najnowszą na Andka ale z tego co pamiętam to nadal nie ma zapisywania w chmurze ale za chwile sprawdzę (I tak dużo nie stracę) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Zastanawiam się czy nie zaktualizować, ale podobno postęp gry jest zapisywany w chmurze. A ja niestety nie ma internetu (po za PC-tem). Niby save cloud miał być ale nigdzie w opcjach nie znalazłem. Poza tym co net ma do zapisywania? Masz savea na telefonie i dodatkowo w chmurze i tyle. Edytowano Grudzień 18, 2014 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Zainstalowałem od nowa i zaczęła się nowa gra więc zapisu w chmurze nie ma. Niby save cloud miał być ale nigdzie w opcjach nie znalazłem. Poza tym co net ma do zapisywania? Masz savea na telefonie i dodatkowo w chmurze i tyle. Chodzi raczej żeby cały zapis (Czyli to co zrobiłeś w grze: Bitsy, gemy, serca i budynki) był zapisany tak jak jest na Steam Cloud żeby potem nie zaczynać od nowa jak aplikacja czy tablet się zepsuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 W Real Racing 3 jest tak, że ręcznie wysyłasz do chmury (samo też robi co jakiś czas) i w dowolnym momencie możesz przywrócić (sam wczoraj korzystałem). W MLP nigdzie w opcjach nie znalazłem, czyli pewnie nie dodali, a pisali że ma być w najbliższej aktualizacji. Darmowy Sombra też miał być a jest tylko jego zdjęcie w albumie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Grudzień 19, 2014 Share Napisano Grudzień 19, 2014 (edytowany) Nie znam się za bardzo, ale ja gram na Androidzie. Gra zapisuje mi się automatycznie sama, nawet jeśli czasem mnie z niej wywali to nic nie tracę, wszystko jest zapisane. Wywaliło mnie już ponad 50 razy odkąd gram i nigdy nic nie straciłam. Również po zainstalowaniu tej aktualizacji nic nie zniknęło, gram dalej bez problemu. A i właśnie dostałam Sombrę, jest do postawienia w Canterlot. Edytowano Grudzień 19, 2014 przez Silma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 19, 2014 Share Napisano Grudzień 19, 2014 Ja na razie też nic nie straciłem a gram na tym samym save od prawie dwóch lat. I Sombra też doszedł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Mam pytanie. Moja siostra gra w tę grę na androidzie i stało się coś dziwnego. Mianowicie złote podkowy social które zawsze pokazywały jej znajomych zmieniły się na różową podkowę friends. Wszyscy jej znajomi znikli. Zamiast nich ma tera mane 6, Spike'a, Cadance i Celestie i nie może szukać dawnych znajomych. Ktoś wie co może być tego przyczyną? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloyth 06.0 Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Może aktualizacja coś zmieniła a jej znajomi jeszcze nie zaktualizowali gry? Wysłano z Nokii Lumii 530 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 No właśnie twierdzi że aktualizowali. Wczoraj do południa wysyłali sobie skrzynie itp. I nagle wszyscy zniknęli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 moze jest offline albo cos? u mnie nadal jest zlota podkowa social. sprobuj wejsc w ustawienia - connect - gameloft live. zrob disconnecta, i potem polacz sie z gameloft live ponownie. ja przez jakis czas mialem problemy z niewyswietlaniem znajomych i to pomagalo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Konto jej się mogło rozliczyć z grą. Facebook co 30 dni może ale nie musi prosić o weryfikację. Przydatne bo nikt ci nie wykradnie wszystkiego jak raz dostanie się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 To nie raczej Facebook bo tam konta niema. Tyko na Google. Dobra zaloguje się na jej konta gamelof live i Google i sprawdzę czy się po prawi. Dzięki za pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Jak google to podobnie. Wyczysc dane apliakcji `uslugi google play` i powinno ponownie prosic o logowanie. Tapnięto z Evo 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 nie ma potrzeby wywalac danych aplikacji, czy nawet czyscic cache. w samej grze w opcjach jest mozliwosc 'rozlaczenia sie' z gameloft live, fb i google. restart gry, polaczyc sie ponownie. u mnie dzialalo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Możliwe, nie gram dosyć długo już ale myślę nad powrotem bo ciekawe aktualizacje widzę że są. A opcji gier nie wszyscy też przeglądają Tapnięto z Evo 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Też mam Sombrę, a w tym lesie doszłam już do drzewa harmonii, ale skończyły mi się klejnoty magii, no nic jeszcze 17 dni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 U was też czas oczekiwania na zrobienie totemu się zmienia? U mnie raz było 4 godziny a po chwili 2 godziny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 (edytowany) U was też czas oczekiwania na zrobienie totemu się zmienia? U mnie raz było 4 godziny a po chwili 2 godziny. Jest błąd z czasem. O 1 w nocy zrobiłem totem, miał być za ~8h, jak wstałem o 10 to pokazywało 19h. Inni też to mają. Jak zrobiłem reboot telefonu to przez jakiś czas liczyło dobrze. Czekaj i licz że się naprawi albo kończ za gemy. Edytowano Grudzień 20, 2014 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 (edytowany) O nie, nie, nie Gemy idą na Rainbow Dash i na nic innego nie pójdzie. Cóż, pozostaje czekać i mieć nadzieje bo robię teraz maksymalny totem lojalności (wolne tłumaczenie) Edytowano Grudzień 20, 2014 przez Hoshidesu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 (edytowany) Cóż, pozostaje czekać i mieć nadzieje Z ostatniej chwili: teoria względności według Gameloftu - 10 minut trwa 18 minut. Jeśli rośnie wykładniczo to strach myśleć ile trwa godzina. Edytowano Grudzień 20, 2014 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Gra mi się zacięła i z jakiś 165 gemów zrobiło mi się 38. Niechcący zakupił mi się wtedy tatusiek Diamond Tiary. Można to jakoś odkręcić? Albo zna ktoś jakieś kody na gemy? Zbierałam to przez cholerne 3 miesiące i nie zamierzam tego robić znowu! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 (edytowany) Jeśli masz roota to możesz skopiować savey do innego folderu a w katalogu z grą zostawić tego najstarszego, może akurat będzie to ten z przed kupna. Edytowano Grudzień 20, 2014 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 Co to root, jakie foldery? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 (edytowany) Zrootowany telefon czyli z możliwością grzebania w plikach systemowych, wtedy pobierasz program np Root Browser i możesz kopiować, edytować itp pliki i foldery. Żeby mieć dostęp do plików MLP i saveów musisz mieć roota, inaczej nic nie zdziałasz. A żeby zrobić roota to albo trzeba się bawić programami (nie robiłem) albo wgrać modyfikowanego Androida np Cyanogenmod (POLECAM!). Nie jest to wcale takie straszne, nie ma preinstalowanego dziadostwa od producenta więc działa szybciej, jest mnóstwo usprawnień i poprawek, i nie trzeba czekać kilku(nastu) miesięcy aż raczą wydać aktualizację nowy build jest co kilka dni. Edytowano Grudzień 20, 2014 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 20, 2014 Share Napisano Grudzień 20, 2014 A jak grzebię, przerzucając zawartość na komputer? Gdzie i pod jaką nazwą to znajdę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się