Magus Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 -Słyszałem pogłoski o tych istotach. Ale nie miałem okazji ich nigdy spotkać. Ale słyszałem też opowieść o tym niziołku, co zniszczył oko zła. Cóż, jeśli tak bardzo chcecie jechać w te okolice. Z mojej strony nie będzie przeciwwskazań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 Gwydril zrównał się z elfką. - Powiedziałaś, że mieszkałaś w Lorien. Co u Celeborna? - zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaenr Linnre Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Mężczyzna zbliżył się ku elfom. Postanowił posłuchać ich rozmowy. Mimo że elfka była młodsza od niego mogła znać jakieś ciekawostki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 - Nie widziałam go od dawna, więc nie wiem co u Niego - rzekłam krótko do elfa - Skąd pochodzisz? - zapytałam się po chwili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 - Nie przebywałaś w Lothlorien? Przecież Celeborn nie odpłynął, a przynajmniej mnie nic o tym nie wiadomo... A ja? Jak już mówiłem, pochodzę z Doriathu. Możesz nie wiedzieć, gdzie to jest... gdzie było - rzekł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 - Przebywałam, ale po pokonaniu zła, postanowiłam zwiedzić Śródziemie, chciałam od zawsze podróżować, ale przez wojnę nie miałam kiedy. Więc nie wiem co się teraz dzieje w Lorien. Co do Doriathu to słyszałam tylko historię i nic więcej - powiedziałam spokojnie do Gwydril'a. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 - Bo też nic więcej się nie mówi. Zatonął, jak Numenor i spora część Śródziemia. A szkoda, naprawdę szkoda. Co zdążyłaś zwiedzić, pani? - zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 - Zwiedziłam kawał świata, bo przeszłam przez ziemię Gondoru, Rohanu, Mroczną Puszczę oraz Erebor. Wymieniłam tylko ważne miejsca - odpowiedziałam elfowi. (PS. może piszmy imiona postaci nad tekstem, aby ułatwić, później komunikację?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 Gwydril Niebo nad głowami grupy zakryły drzewa, a ścieżkę pokrywało kilka żółtych i jasnozielonych liści. Lato powoli ustępowało miejsca jesieni. Temperatura podniosła się, a słońce wyjrzało zza chmur. - Nie aż taki znowu kawał... Byłaś kiedykolwiek w Rivendell? - zwrócił się do niej i spojrzał kątem oka na Valthara podążającego blisko nich. Miał dziwne wrażenie, że mag nie poczuł sympatii do elfki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaenr Linnre Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Na wspomnę elfa o zatopionym królestwie mężczyzna wyraźnie posmutniał. Postanowił jednak słuchać dalej rozmowy elfów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Liosa - A gdzie nie byłam - powiedziałam śmiejąc się do elfa. Po czym ostrożnie spojrzałam kątem oka na maga i rzekłam do Gwydril'a po elficku. - Mam dziwne przeczucie, że on coś planuje złego i nie ufam mu - powiedziałam po cichu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Aaron Zastanawiając się nad rzeczami błahymi Aaron słuchał nieco rozmowy elfów. Powoli zaczął nudzić się ciszą więc postanowił nieco pobawić się sztyletem który miał. Kręcił nim między palcami w bardzo zwinny sposób. Miał nadzieje że uda mu się usłyszeć coś ciekawego od krasnoluda ale ten raczej się skupiał na jeździe. - Krasnalu. Byłeś kiedyś w morii? Ciekawi mnie jak wygląda. - rzucił do jadącego obok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 - Pokaż mi członka tej drużyny, któremu wszyscy ufają. Albo przynajmniej większość - odrzekł spokojnie i uśmiechnął się. - Dlaczego akurat o magu mówisz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 (edytowany) Thanir Krasnolud starał się utrzymać na koniu i to mu wychodziło i wtedy nagle usłyszał od człowieka o dawno opuszczonym mieście,dawno utraconym,splamionym krwią setek braci. Kiedy tak się zatracił w marzeniach usłyszał słowa czy tam,i od razu odrzekł: -Nie nie byłem tam,a co wyglądu to znam tylko opowieści starszych,piękne arkady,sklepiania,cud architektury krasnoludzkiej.Marzy mi się kiedyś postawić tam moją stopę- Powiedział to grubym głosem.Po czym dodał: -Dziwne to ze człowiek pyta o takie rzeczy,zwykle to chcecie broni i surowców.- Edytowano Luty 24, 2014 przez Atlantis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 Gwydril - To tak, jak wy -dodał elf, usłyszawszy wywód krasnoluda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Aaron. - Na moją cześć powinni wymyślić jakieś pojęcie na osobę która jest zupełnie inna od reszty. Hipster na przykład. Brzmi śmiesznie. - Zaśmiał się. - Nie potrzebuje surowców. A broń już mam. No może nieco więcej strzał by się przydało. Ale ogólnie to wolę podziwiać architekturę innych ras. Z ludzką jestem już dość obyty. - Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Słuchałem rozmów towarzyszy rozglądając się przy okazji po całej okolicy. Jednak nie wyczuwałem już zapachu ludzi ani innych stworzeń, które mogłyby tu się kręcić. Zdjąłem w końcu materiał, który zasłaniał moją postać uznając, że na razie mi się nie przyda. Po czym go zwinąłem i położyłem na grzbiecie warga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaenr Linnre Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Mężczyzna uśmiechnął się krzywo. -Nie znasz nawet trochę ludzkiej architektury. Nie widziałeś murów Numenoru, jednak te od dawna skrywa morze. A Moria była kiedyś piękna, pamiętam ją jeszcze nim chciwość pociągnęła ją ku mrokowi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 (edytowany) -Jak możesz mówić elfie że od kogoś czegoś chcemy,my miłujemy własną ciężka pracę a broń i surowce sami zdobywamy,więc nie mów że czegoś chcemy to prędzej od nas wiecznie ktoś czegoś chce.- Naburmuszył się słysząc iż porównuje ich do ludzi.Po czym dalej się starał utrzymać na koniu, Edytowano Luty 24, 2014 przez Atlantis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 Gwydril Gwydril uśmiechnął się, słysząc kolejny wybuch krasnoluda. - Jak opanowywanie końskiego grzbietu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 - Znam tyle na ile pozwoliło mi moje życie. Jestem najmłodszy z was więc nie ma możliwości bym widział coś co zniknęło nim się narodziłem. - Rzucił oschle do maga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 -Idzie jakoś, więc chyba jest dobrze- Odpowiedział Gwydril'owi,milej niż zazwyczaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 Widząc naszą grupę, uśmiechnęłam się zwłaszcza do Gwydrila i Aarona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 24, 2014 Autor Share Napisano Luty 24, 2014 - To świetnie - odrzekł i wysunął się na przód grupy. - Ta ścieżka prowadzi do Shire i Hobbitonu, a ta wiedzie prosto nad rzekę. Co prawda potrwa jeszcze, zanim dotrzemy do owej rzeki, ale zadecydujmy gdzie chcemy jechać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaenr Linnre Napisano Luty 24, 2014 Share Napisano Luty 24, 2014 (edytowany) Widząc uśmiech elfki ponownie skrzywił się,a jego oczy nie ujawniły zupełnie niczego. -Pomińmy ziemię hobbitów. Jedzmy dalej. Edytowano Luty 24, 2014 przez Jaenr Linnre Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts