Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - No dobrze płynie - powiedziała i zobaczyła Aleksandra - Cześć - rzekła i zapytała - A co u was? Ja nie mogę się doczekac, ale trochę się boję, że tu się pogubie... ta szkoła jest ogromna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (edytowany) - Spało się całkiem dobrze, ale strefa czasu wciąż trochę mi przeszkadza. - odparł. - Ciesze się że zaczynami. Wiesz, ja tu mam dwójkę rodzeństwa, więc można ich wykorzystać żeby nas oprowadzili - Powiedział do Ari. Edytowano Kwiecień 22, 2014 przez Mephisto von Pheles Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Byłoby świetnie - stwierdziła. - Sama bym nie miała kogo prosić o oprowadzenie i zgubiłabym się na pierwszym zakręcie najpewniej - mówiła Ari. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Obudziłam się dość wcześnie, ale wiele osób już nie spało. Szybko się ubrałam, i zeszłam do pokoju wspólnego. Niektórzy siedzieli na fotelach i czytali kiążki, inni dyskutowali o nowych lekcjach, jakie dostali w tym roku. Trochę mi się nudziło bez nowo poznanych przyjaciół. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Jestem pewna że w końcu się zgubię. - powiedziała - Ale w razie czego mam was. W końcu więcej osób zaczęło schodzić się do pokoju wspólnego i zrobił się tłok. Można by wyjść na zewnątrz. - Zaraz przyjdzie reszta. Może weźmiemy książki i poszukamy sali w której mamy lekcje? - zaproponowała Amy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - W sumie, dobra. - odparł Alexander, i poszedł do dormitorium dla chłopców. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (edytowany) Amy poszła po swoje rzeczy. -Co teraz mamy?- Zapytała Ari.- Teraz chyba lekcja transmutacji tak? (dobrze by było aby te hasła i plany lekcji zostały podane na PW) Edytowano Kwiecień 22, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (Na razie są ustalone 2 lekcje, ale już mam plan na cały poniedziałek. Teraz każdy ma lekcje zapoznawczą ze swoim "wychowawcą") Popatrzałam na plan lekcji. Eliksiry (np. Gryffindor ma transmutację). Później nauka latania. Poszłam do dormitorium po swoje rzeczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Alexander wziął przedmioty potrzebne na lekcje transmutacji. Po chwili zszedł na dół i czekał na Ari i Amy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (Dodałam was do "plan dnia" tam będziemy ustalać wszystko. Od planu lekcji po mecze quiddicha (jeżeli takowe się teraz odbędą)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - Tak - odparła dziewczyna. Wzięła rzeczy i po poczekaniu na Amy zeszła z nią do Alexandra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MewTwo Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (edytowany) Szłam przez zatłoczony korytarz, kierując się na pierwszą lekcję. Zaklęcia i uroki. Niewątpliwie przydatna, jeśli nie najprzydatniejsza dziedzina magii jaką czarodziej może opanować. Weszłam do sali i usiadłam w najniższej ławie, na samym brzegu, z dala od nauczycielskiej katedry. Wyjęłam książkę do zaklęć z torby i czekałam na profesora, razem z innymi Krukonami. Edytowano Kwiecień 22, 2014 przez MewTwo Percival Higgsbury Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (Mew- ty masz zaklęcia) Wzięłam książki i zeszłam po schodach. Weszłam w sam środek tłumu. "No to pięknie" pomyślałam i próbowałam się wypchnąć z grupy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Amy wzięła książki i razem z Ari popędziły przez korytarz pełen uczniów. -W jakiej sali mamy?- zapytała Ari Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Zwolnij, nie mam pojęcia w jakiej - powiedziała szybko do Amy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Alexander ruszył za Amy i Ari. - Chyba na pierwszym piętrze... - powiedział zastanawiając się. - Tak, na pierwszym... Chyba wiem gdzie. - dodał po chwili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 To jeśli tak prowadź - powiedziała Ari do Alexandra. Sama czuła się w tej szkole, jakby nie wiedziała nawet gdzie jest pierwsze piętro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Przepraszam że tak pędzę ale już bym chciała być na lekcji.- powiedziała Amy zwalniając. -Wiesz gdzie? Jak super że cię mamy Alex! Ruszyła za Alexandrem pewnym siebie krokiem, jednak zwalniając by nie zgubić Ari. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Alexander szedł korytarzem, patrząc na ścinę i licząc zbroje. - Aha. - podszedł nagle do jednej, stanął za nią, dotknął jakąś cegłę a wiele innych zaczęło tworzyć przejście. - Moja siostra jest tu już siódmy rok, i zna większość tych przejść. - powiedział wskazując na skrót. - W sumie, to ja powinienem iść przodem. - powiedział wchodząc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 -Masz rację. Idź przodem.-powiedziała Amelia. Szła za nim cały czas dotrzymując mu i Ari kroku. W końcu znaleźli się już niedaleko sali, pod którą tłoczyli się uczniowie i zbliżała się nauczycielka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Wiedziałam tylko tyle, że eliksiry były w lochach. Nagle zobaczyłam grupkę Ślizgonów w moim wieku, więc się do nich dołączyłam. Cały czas myślałam tylko jedno: że jak przyjdę na śniadanie, to uduszę Dracona, że nawet palcem nie kiwnął, nic. Nie pokazał gdzie to jest. Nawet nie powiedział!" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Nareszcie jesteśmy. Dobrze, że byłeś z nami, bo byśmy się zgubiły na samym początku - powiedziała do Alexandra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 - No, trafiliśmy idealnie. - powiedział a gdy wszyscy wyszli przejście się zamknęło. - Znam jeszcze kilka, po lekcjach mogę was oprowadzić. - dodał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Fajnie by było. Ja z chęcią, a ty Amy? - zapytała koleżankę z miłym wyrazem twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Alderaminowi przysnęło się nieco za długo, o czym zdążył zorientować się, gdy w dormitorium tłukł się jakiś jeszcze nieznany mu dzieciak. Nie było co marnować czasu na głupoty, ubrał się więc szybko i opuścił pędem pokój wspólny Gryfonów. Dopiero wtedy zerknął na plan lekcji. Transmutacja z opiekunem domu. Tylko jak on ma tam niby trafić? Po drodze jakiś uprzejmy czwartoklasista wyjaśnił mu którędy tam dotrzeć najlepiej, więc udał się tam czym prędzej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts