Dolar84 Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 No i doszliśmy do 15 edycji Konkursu Literackiego. Po drodze działo się sporo, byliśmy świadkami powstania kilku perełek, całej masy opowiadań bardzo dobrych i dobrych, pojawiło się również sporo niezłych, no i co jakiś czas trafiało się jedno czy drugie potknięcie. Jednak oceniając ogólnie to poziom nadsyłanych opowiadań jest wysoki. W każdym razie na tak półokrągłą liczbę postanowiliśmy uraczyć Was dosyć nietypowym tematem. Jak widać w nazwie rzeczonym tematem konkursu literackiego jest "Konkurs Literacki". Dodatkowo jeden odgórnie przydzielony tag powinien spowodować, że pisanie ma wszelkie szanse stać się prawdziwą przyjemnością. Na tym kończymy wstęp i przechodzimy do standardowego zestawu punktów. 1. Limit słów - 1006. Każde opowiadanie zostanie sprawdzone w wordzie, więc nie ufacie zanadto licznikom słów z google docs i im podobnych. Zapytacie skąd taka liczba? Otóż dokładnie tyle mieliśmy w dziale opowiadań po zakończeniu remanentu. 2. Temat - jak w nazwie: "Konkurs Literacki". 3. Wyznaczone tagi - Obowiązkowym tagiem jest [Comedy]. Oprócz niego może(nie musi) być jeden lub dwa tagi dowolne. Dla porządku - tagi [Gore] i [Clop] są zakazane. Tagi autorskie są dozwolone. Tagi obowiązkowe NIE wliczają się do tych trzech tagów i nie trzeba ich tutaj w ogóle zamieszczać. 4. Opowiadanie musi być w klimacie MLP. 5. Czas oddawania prac: 19.06.2015 23:59:59 6. Po oddaniu pracy nie można dokonywać w niej żadnych poprawek. W związku z tym proszę wyłączyć w google docs opcję edycji/komentowania, dopóki prace nie zostaną ocenione a wyniki podane. 7, Przed przystąpieniem do konkursu proszę zapoznać się z Regulaminem (część punktów się powtarza z tym co tu jest, wiem, jednak i tak nalegam na jego lekturę). 8. Prace które nie zostaną prawidłowo otagowane, przekroczą limit słów, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub zostaną wysłane po terminie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. 9. Zwycięskie opowiadanie zostanie opublikowane na łamach "Equestria Times" (w przyszłych numerach). 10. Przystępując do konkursu uczestnicy akceptują w całości powyższe postanowienia oraz regulamin. Skład sędziowski - Hoffman, Dolar84 Zachęcam do dokładnej lektury wszystkich powyższych punktów i samego Regulaminu oraz nie sugerowanie się tym co znacie z innych edycji - w każdej mogą obowiązywać odrobinę inne reguły. Nie dawajcie nam powodów, byśmy musieli Was dyskwalifikować. No i to by było wszystko. Liczę na to, że wszystko udało się wyjaśnić. Jeżeli będziecie mieli jakieś pytania - zadawajcie je w temacie. Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i liczymy, że jak zwykle przysypiecie nas dużą ilością prac. Let the chaos begin! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 *heavy breathing* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 1. Limit słów - 1006. Bo tak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 Konkurs literacki, którego tematem jest konkurs literacki - wybitny plan lordzie $ła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 5, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 5, 2015 Bo tak? Przeczytaj cały punkt Konkurs literacki, którego tematem jest konkurs literacki - wybitny plan lordzie $ła. Powiedzmy, że to taka moja idea żartu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 D'oh! Po raz kolejny limit jest jak gilotyna - ucina wiele rzeczy, o których chciałoby się napisać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 I pomyśleć, że mógłbym oddać pracę na dwie minuty po otwarciu konkursu. Poważnie. W aktualizowanym "Mieście duchów" jest jeszcze nieopublikowana scena, której główny motyw polega na napisaniu pracy na konkurs literacki, a konkretniej przypomnienie gradobicia fików. Życie bywa bardzo zabawne... Nie mniej jednak napiszę coś innego. Coś, co zmieści się w 1006 słowach i będzie zawierało chociaż odrobinę groteski. Pozdrowienia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Czerwiec 5, 2015 Share Napisano Czerwiec 5, 2015 D'oh! Po raz kolejny limit jest jak gilotyna - ucina wiele rzeczy, o których chciałoby się napisać. Ciesz się, że nie piszesz drabble. Dobra, trzeba wytoczyć działa i wystrzelić w Was jakimś fanfikiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Czerwiec 8, 2015 Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Jeśli będę miał nastrój (czyli jeśli zdam), zainstalowanego worda i pomysł to może coś skrobne. Przynajmniej teraz mam komputerek w domciu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Czerwiec 16, 2015 Share Napisano Czerwiec 16, 2015 (edytowany) A o to moja praca: Pisarz do wynajęcia (~800 słów) [Comedy][Opowieści Żałobnego Miasta][Dą Żuan] Pozdrawiam Edytowano Czerwiec 16, 2015 przez Mordecz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malvagio Napisano Czerwiec 17, 2015 Share Napisano Czerwiec 17, 2015 Zdaje się, że bez tytułu, tagów i tak dalej wychodzi równiutko 1000 słów. Konkurs literacki [Comedy][Miniatura] To pierwszy raz, kiedy limit dał mi się we znaki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 17, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 17, 2015 Dwa dni do końca a tylko dwie osoby zostawiły opowiadania. Nieciekawie to wygląda pod względem ilościowym. Na szczęście patrząc na to kto zostawił o jakość się jakoś specjalnie nie martwię . Cóż - mam nadzieję, że zgodnie z tradycją jeszcze w ostatni dzień dojdzie do jakiejś lawiny tekstów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 Chyba muszę przestać pisać te głupkowate komedie. Selekcjonuję wyłącznie najgłupsze pomysły, a później mam tego efekty. Kroniki czarnej miłości* - [Comedy] [Random] [shipping] *Nie jest to powiązane z Glenem o wdzięcznym nazwisku Cook, ale aktualnie go czytam, więc nie mogłem się powstrzymać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 Czy do limitu słów zalicza się tytuł, autor oraz taki, jeśli umieszczę je na początku opowiadania? Oraz czy takie rzeczy są potrzebne w pliku opowiadania? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 18, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2015 Potrzebne - nie, o ile wszystko jest napisane w poście. Natomiast są mile widziane. I nie, nie są wliczane do limitu słów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyxD Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 Limit dał mi się we znaki. Oto okrojona i uproszczona wersja opowiadania, które mogło mieć większy potencjał. Konkurs Jubileuszowy [Comedy][Alternate Universe][Villains]. Jestem średnio zadowolony, ale zobaczymy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Czy głupota w pracy może być zatrważająca i najniższych lotów, czy bardziej coś w stronę Monty Python'a? Po co ja to w ogóle piszę? Na żartach znam się jak baba z ZUS'u. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Czy głupota w pracy może być zatrważająca i najniższych lotów, czy bardziej coś w stronę Monty Python'a? Ty masz pisać, a co z tego będzie to niech Dolcze oceni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Opowiadanie konkursowe [(mam nadzieję że)comedy][slice of life] Początkowo było równo 1006 słów, po edycji trochę stracił na długości. Lekka opowieść o ogierze z niemocą twórczą. Nie daje takiego banana na twarzy jak pozostałe - modlę się, by dawał choć cień uśmiechu. Powinienem wysłać na chwilę przed północą, ale aż tak nie będę ryzykować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Trzeba było, dawanie fica na sam koniec to fajna zabawa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 (edytowany) https://docs.google.com/document/d/1RxvSgzXJCEYxmNWS-lBxT2R0NhZudRN7cWzzH88F1Po/edit?usp=sharing A dajta mi spokój. 997 słów bez tytułu i tagów. Jak to jest, że spacje za słowo bierze. Oto moje dzieło które jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Przedstawiony w nim humor jest najniższych lotów. Historia opowiada o natchnieniu. I szczerze wątpię by nadawało się doczytania. Przynajmniej będziecie mieć więcej roboty. Tak, jestem zły. Co muszę zrobić by zmienić link w tytuł? Edytowano Czerwiec 19, 2015 przez White Hood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Znalazłem chwilkę to coś napisałem, bagatela nieco ponad 100 słów Aby jurorzy nie narzekali na niedobór prac! [Comedy][soL][Krócej się nie dało?!]Oszust Miłego czytania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 (edytowany) Dobra, tym razem mi się nie chce czekać do końca 15 Konkurs Literacki Tak, to jest tytuł fica. [Comedy][Forum][slice of Life] 1001 słów. Taka mała laurka dla wszystkich piszących i dla kilku znajomych (i nie) z naszego wspaniałego działu ficów. Miało być więcej nawiązań, ale limit słów jest nieubłagany (podobnie jak Herbatnik Dolara), więc musiałem poprzestać tylko na kilku motywach. Także ten... miłego czytania i pamiętajcie... Sweetie Belle to najlepsza ostrzałka do ołówków. Edytowano Czerwiec 19, 2015 przez Niklas 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Dobra, Rex dzisiaj zaczął pisać i dziś skończył. A oto moje dzieło: Jak napisać komedię? 612 słów według docs. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze coś napisze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 "Błędne koło, które jest dziurawe." - [comedy] [random] Uwaga: Fanfik ma ostre zabarwienie prześmiewczo - satyryczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts