Poulsen Napisano Kwiecień 12, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2014 (edytowany) Tłumacz chciałby zaznaczyć, że: a) pracuje na pełny etat, przez co dysponuje ograniczonymi zasobami sił i wolnego czasu (nie każdy jest w gimbazjum/liceum/na studiach ;P ). b) ma o dziwo życie osobiste, co jeszcze bardziej pomniejsza ilość czasu dostępnego na tłumaczenie. c) tłumaczenie idzie do przodu powoli, ale nieubłaganie. Nie podam kiedy będzie nowy rozdział, bo istotnie rzadko udaje się mi dotrzymać terminu; nie zamierzam jednak przerywać prac. d) Applejack is Best Pony. e) Celestia is Best Princess. Tyle. Cierpliwości ludziska, Littlepip i kompania powrócą. Edytowano Kwiecień 12, 2014 przez Poulsen 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Sorki za offtop, ale czy jest ktoś kto wie w jakiej kolejności czyta się wszystkie tutejsze Fallouty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Nie ma jakiejść narzuconej z góry kolejności, jednak najlogiczniej zacząć do podstawy, czyli tego opowiadania, żeby zostać wprowadzonym w realia świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Maj 6, 2014 Share Napisano Maj 6, 2014 Tyle to wiem, te tu o już przeczytałem, dlatego się pytam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Maj 7, 2014 Share Napisano Maj 7, 2014 Cała reszta fanfików to spinoffy, które zazwyczaj nie są ze sobą powiązane - możesz więc je czytać w wybranej przez siebie kolejności. Natomiast zdarza się, że w każdym spinoffie są nawiązania do innych, a na pewno pojawiają się nawiązania do oryginału - zazwyczaj nie ma to jednak wpływu na radość z czytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 15, 2014 Autor Share Napisano Maj 15, 2014 Rozdział. Jak zwykle, sokri że tyle to trwało bla blabla takie tam. Rozdział Dziewiętnasty 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Maj 15, 2014 Share Napisano Maj 15, 2014 (edytowany) Oj, tak. Rozdział dziewiętnasty. To właśnie tutaj zacząłem tak bardzo nie lubić Velvet. Tłumaczenie jak zawsze świetne, aczkolwiek... naprawdę polecam poszukanie sobie jakiegoś korektora Bo mimo że tekst jest ogólnie napisany świetnie, to często napotykam na literówki albo źle odmieniony rzeczownik. Wiadomo, w tak długim tekście ciężko czegoś takiego uniknąć, wiem z doświadczenia. Ale po to są korektorzy. Edytowano Maj 15, 2014 przez Kingofhills Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 15, 2014 Autor Share Napisano Maj 15, 2014 Ja tam lubię Velvet, jest fajną postacią i ma swoje momenty Korektora może poszukam, tymczasem odpocznę kilka dni od FoE i ruszam z 20stką Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 Jej! W końcu 19-ka! Jak byś szukał kogoś do korekcji to się zgłaszam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 16, 2014 Autor Share Napisano Maj 16, 2014 Legion - dzięki, jakby co to odezwę się w przeciągu kilku dni. Po weekendzie wrzucę mały update co do stanu prac oraz ich dalszego ciągu, stay tuned Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Maj 16, 2014 Share Napisano Maj 16, 2014 (edytowany) To powinno wystarczyć,na komentarz.Cieszę się,że żyjesz i dajesz radę. Oby tak dalej! Edytowano Maj 16, 2014 przez Saper9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 19, 2014 Autor Share Napisano Maj 19, 2014 Obiecany update: - od jutra ruszają prace nad Rozdziałem Dwudziestym. W końcu trochę mi się uspokoiło (odpukać) w życiu prywatnym, więc prace powinny iść teraz szybciej. Wypatrujcie na moim statusie linka do streamu - od teraz rozdziały będą przed publikacją przechodziły przez ręce korektora, aby zmniejszyć liczbę literówek i innych błędów. Ostatnio robiłem wszystko samemu i jakość na tym nieco ucierpiała. Zacznę też używać w dialogach półpauz (ponoć lepiej wyglądają). - wszystkie dotychczas opublikowane rozdziały zostaną przejrzane i poddane korekcie (patrz wyżej). Być może zmienię jedną lub dwie rzeczy w samym tłumaczeniu, będą to jednak drobnostki. Na razie to tyle. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę ;] Trzymajcie się ludziska, dzięki, że macie czas i chęć, żeby czytać owo "dzieło" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Lipiec 11, 2014 Share Napisano Lipiec 11, 2014 (edytowany) I tyle Edytowano Lipiec 11, 2014 przez Saper9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Lipiec 21, 2014 Share Napisano Lipiec 21, 2014 Um... Czy coś się dzieje z tym tłumaczeniem? Ja wiem, że autor nie ma znikąd pomocy, ale dwa miesiące to jednak szmat czasu. Jest na co czekać czy jednak sobie odpuścić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 21, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2014 Czekać. Dopóki nie powiem, że nie tłumaczę, należy zakładać, że tłumaczę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 25, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2014 Oto rozdział. Moim zdaniem jeden z fajniejszych w całym fanfiku. Enjoy. Rozdział Dwudziesty 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Lipiec 29, 2014 Share Napisano Lipiec 29, 2014 Jak zwykle,perfekcyjna robota(tylko trochę długa) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 29, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 29, 2014 Lepsza taka niż żadna moim zdaniem ;] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystalla Napisano Lipiec 30, 2014 Share Napisano Lipiec 30, 2014 Byliśmy cierpliwi i rozdział dostaliśmy. Zakończył się w takim ciekawym momencie, normalnie spodziewałam się wszystkiego ! Też jednak przyznaję że jak dotąd to chyba najciekawszy. Myślałam że to pewnie nie jest kucyk, raz nawet przemknęło mi przez myśl, że smok ale Spike! No nic, idę zbierać mózg ze ściany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Lipiec 30, 2014 Share Napisano Lipiec 30, 2014 Dzięki Ci wielmożny Panie za przetłumaczenie kolejnego rozdziału. Odwalasz DOBRĄ robotę Tak jakoś przypuszczałem że Stróżem może byś Spike. To całe wałkowanie "Znajdź swój element/Znajdź przyjaciół" pasowało mi do kogoś kto był Elementem, tudzież dobrze je znał no i jeszcze musiał żyć DŁUUUUGOOOooo... Pasowały mi Księżniczki (DEAD więc odpada) Ktoś przerobiony w ghula choć niezbyt i nasze wierne smoczysko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 31, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 31, 2014 Dostałem dziś oficjalną zgodę od autora tzw. "Rozdziału 20.5" na jego przetłumaczenie. Za kilka tygodni powinien pojawić się w dziale My Little Seduction. PS. dla osób które nie wiedzą co to "Rozdział 20.5": jest to clop bazujący na pewnej scenie z Rozdziału 20 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad0n Napisano Lipiec 31, 2014 Share Napisano Lipiec 31, 2014 Czekamy z niecierpliwoscia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Sierpień 3, 2014 Share Napisano Sierpień 3, 2014 (edytowany) Dostałem dziś oficjalną zgodę od autora tzw. "Rozdziału 20.5" na jego przetłumaczenie. PS. dla osób które nie wiedzą co to "Rozdział 20.5": jest to clop bazujący na pewnej scenie z Rozdziału 20 Za kilka tygodni powinien pojawić się w dziale My Little Seduction. Zrobić nadzieję i tak ją zepsuć... Ale wiem,wakacje,więc (mówiąc growym żargonem) GL HF. Edytowano Sierpień 3, 2014 przez Saper9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Sierpień 28, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 28, 2014 Rozdział 20,5 gotowy, znajdziecie do w dziale MLS pod tym linkiem: Rozdział 20,5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszka Heretyk Napisano Wrzesień 10, 2014 Share Napisano Wrzesień 10, 2014 Przeczytałem. Super zrobione i nie mogę się następnej części doczekać. Z6l9o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się