Gość Anekito Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 Witam. Przez ponad rok przeczytałem zaledwie trzy opowiadania. Czas zobaczyć, co nowego. Jakie opowiadanie (napisane w okresie ostatniego roku) jest warte przeczytania? GŁÓWNIE zależy mi na TCB i/lub Slice of Life. Jeśli znasz opowiadanie, które nie jest ujęte w żaden z tych tagów, a warte uwagi, to również z chęcią się z nim zapoznam. Z góry wszystkim dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 Bezczelnie poleciłabym swoje fiki, ale są poniżej jakichkolwiek standardów. Linki w sygnaturce, jeśli jakiś masochista chce się męczyć z nieśmiesznymi komedyjkami/bieda-shippingiem w "mrocznych" klimatach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyaner Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 A ja bardzo chciałbym przeczytać jakiś fanfic z shippingiem, ale chciałem zaciągnąć opinii. Może ktoś polecić jakiś dobry? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 "Uczucie" miskopfa, bardzo krótkie i specyficzne, ale istna perełka. "Bojąc się Miłości"- jest w MLS, ale nie zawiera elementów clop. Jeden z lepszych shippów, jakie czytałam. "Czas i Harmonia"- wielorozdziałowiec, shipping jest jednym z elementów. Imho bardzo fajnie zrobiony. "Po Prostu Mi Zaufaj"- klasyk, Sombra x Twilight. Wspaniały fik. "Uwięziony"- kontynuacja PPMZ, Chrysalis x Blueblood, nietypowy i ciekawy shipp. Wszystkie wymienione pozycje polecam jak najbardziej. Jeśli zaś lubisz ballady romantyczne, to polecam samą siebie i mój "Szept Mgły". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 Zaś jeżeli masz ochotę na shipping z elementami komediowymi to polecam serię Winningverse. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyaner Napisano Maj 18, 2014 Share Napisano Maj 18, 2014 Dzięki! Zabieram się do czytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekstaszek Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 Hey, poszukuje jakichś fanfików nadających się do czytania bez znajomości serialu(koncze 2 sezon). Najlepiej Fantastyka, ale ogólnie przeczytam wszystko co dobre, oprócz romansów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 - Smocze Łzy - Przymierze - Czas i Harmonia - Daedry Są Wśród Nas - Łowca Dusz - Synestezja - Wieczna Wojna Proszę, rasowa fantastyka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grento YTP Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Witajcie Córki i Synowie Dobrej Rady. Czy ktoś zna ff zawiązujący do serii Dead Space? Jeśli tak, to proszę o wskazanie ich. Jeśli nie, to zadowolę się czymś w podobnych klimatach. Z góry dziękuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 (edytowany) @Grentonumanuma Był takowy - Pony Space na FiMfiction. Bodajże XI rozdziałów, ale został usunięty. Więc, muszę z przykrością poinformować, że jako fan Dead Space, takowego tematu sam nie mogę znaleźć. Udało mi się go odkopać(po angielsku, niestety) - > https://www.fanfiction.net/s/6933825/1/Pony-Space Tak wielkiego szału nie ma, ale to chyba jedyna rzecz o Dead Space. Co do takowego klimatu survival horroru nie mam zbytnio pomysłów. Dla samej juchy czy dobrej fabuły + Dużo rzeczy, mógłbym jedynie podać Fallout:Equestria - Project Horizons w szczególności. @Do reszty Sam poszukuję czegoś Postapokaliptycznego - nowego, niezbyt znanego, a może ktoś ma takowego fanfika. Odliczmy od tego właśnie Fallout'y, TCB, czy broń, Celestio - Warhammera! Jak ktoś poda "Pszczoły" to się wkur... zdenerwuję ;3 Edytowano Maj 22, 2014 przez Vercio Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Verard, może to? http://mlppolska.pl/watek/10165-save-me-slice-of-life-human-postapocalyptic-nz/ Post apo, dosyć nowe (w końcu NZ). Naprawdę dobre, więc polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 @Foley Dzięki, ale to akurat znam. Jako wierny czytelnik Bestera vel Draquesa mam 90% jego twórczości przeczytanej. Tak czy owak - podziękował Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Aktualnie piszę post-apo fika, ale jak chcesz coś na teraz... to może Łowca Dusz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 *Sigh...* Łowca dusz - Bester Napisałem wyżej - znam 90% prac bestera... to też. Coś tam wygrzebię sam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nessie Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Gdyby ktoś był tak miły i dał coś z dobrą Silver Spoon, byłabym bardzo wdzięczna! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zabójca Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Szukam fica o Romansie z rainbow dash klacz+ogier bez clop ale tez może być byle żeby był długi tak na 1000 stron Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Add Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 Szukam fica o Pipsqueak'u. Się to chyba "Gwiezdny pył" nazywało, ale nie jestem pewny. Jakby ktoś wiedział gdzie to znaleźć mogę byłbym wdzięczny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystalla Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 Szukam fica ,,Ar Drago kucyk z Equestrii'' bo nigdzie noe moge go znalezc''. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 Niestety, największy fanfik z Świętej Czwórki został zdjęty. Może jeszcze istnieje na blogu autora. I to nie był Draco, Darco, Dargo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystalla Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Bloga autora tez wogole nie ma. A nie wiesz moze gdzie moge znalezc autora ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Niestety, największy fanfik z Świętej Czwórki został zdjęty. Może jeszcze istnieje na blogu autora. I to nie był Draco, Darco, Dargo? Jest coś takiego jak Święta Czwórka? I to jest największy z nich? W takim razie dołączam się do prośby. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Nie mam kontaktu z autorem. Święta Czwórka to są najgorsze fanfiki polskiego fandomu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Oooo. Myślałam,że najlepsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zabójca Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 A tak czytałem pewien fanfik i się spytam czy istnieje taki gdzie któraś z mane6 opiekuje się źrebakiem swoim bądz czyimś spytam się również o Romans z rainbow dash klacz+ogier bez clop ale tez może być z nim Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Pierwsze: Past Sins lub Wszystkie drogi prowadzą do Equestrii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się