Kruczek Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 Jak dla mnie to za dużo tutaj postów tl;dr ale to offtop więc przynajmniej można napisaćbenis :^) Link do komentarza
Spinwide Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 Kruczek ratuje sytuację :^) Link do komentarza
Spinwide Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 @up I właśnie w ten sposób tematy trafiają do kosza xD 1 Link do komentarza
Velvie Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 No właśnie widzę... ludzie, zacznijmy gadać o czymś sensownym, na przykład, jak Anglicy, o pogodzie U mnie dziś było z siedemnaście stopni i zero chmur Link do komentarza
Spinwide Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 To ja zapytnę tak: Interesuje się tu ktoś literaturą fanasy? Link do komentarza
Syrth Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 Ja lubię fantasy, ale na literaturze fantasy znam się bardzo mało. Bardzo rzadko czytam ^^" Ale właśnie do moich ulubionych należą Harry Potter i Wiedźmin. Link do komentarza
Spinwide Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 (edytowany) Polecam sięgnąć w fantastykę głębiej niż Wiedźminy (mimo że są epickie) i Harry Potter (błagam). Szczególnie polecam Legendę Drizzta od Roberta Salvadore(składa się co prawda z chyba 10 książek, ale o tam). Ostatnio czytałem jeszcze "Zabójcę Trolli", nie pamiętam autora, ale to też pierwsza książka z długiej serii, uniwersum Warhammer. No i Tolkien Utopijność, ukryty przekaz walki z komunizmem czy jakieś inne gówna, nieważne. Tolkien to Tolkien. Klasyka klasyk i geniusz fantastyki @up Przedostatnia część? Nie kojarzę nazwy, chyba Pani Jeziora albo Wieża jaskółki. Można wszystko znaleźć w necie, chociażby PDF na chomikuj. Całą sagę Wiedźmina czytałem na komputerze w wakacje, i całośc pożarłem w tydzień, po dzień na książkę xD Edytowano Marzec 24, 2015 przez Spinwide Link do komentarza
Sowenia Napisano Marzec 24, 2015 Share Napisano Marzec 24, 2015 Ubóstwiam fantastykę Co prawda z racji wielu innych zajęć, które lubię jak na przykład granie, rysowanie, przesiadywanie na forum czy spanie, czytam stosunkowo niewiele. Jeśli zaś to robię to pierwsze za co się biorę to właśnie fantastyka~ Do moich ulubionych serii należy oczywiście Wiedźmin i Harry Potter, ale także Siedem Królestw Cindy W. Chimy, Siewca Wiatru Kossakowskiej, opowiadania Pilipiuka oraz trylogia Czarnego Maga, za którą się wzięłam i czytam właśnie drugi tom. Wszystko, co wymieniłam polecam i jedynie w przypadku Pilipiuka polecam jedynie zbiory opowiadań jak Rzeźnik Drzew czy 2586 Kroków, gdyż Oka Jelenia nie czytałam, a przygody Jakuba Wędrowycza są moim zdaniem nudne. Link do komentarza
Ever3Tree Napisano Marzec 25, 2015 Share Napisano Marzec 25, 2015 Kiedyś tu było lepiej, nikt nie gadał na skomplikowane tematy ILU Z WAS W OGÓLE WIE DLACZEGO ROZMÓWKI SĄ DRZEWNE ...mówie serio, przypomnijcie bo już nie pamiętam xD He. Hehehehehehe A Keolę ktoś pamięta? Bo bez pamięci o nim, to do niczego nie dojdziecie Link do komentarza
Spinwide Napisano Marzec 25, 2015 Share Napisano Marzec 25, 2015 Kojarzę jedynie nick Ever, to ty żyjesz jeszcze? xD Link do komentarza
Ever3Tree Napisano Marzec 25, 2015 Share Napisano Marzec 25, 2015 (edytowany) A widziałeś gdzieś akt zgonu? Swoją drogą ciekawe, czy w archiwum można znaleźć pierwsze rozmówki, bo te obecne to chyba trzecia odsłona Edytowano Marzec 25, 2015 przez Ever3Tree Link do komentarza
Sowenia Napisano Marzec 25, 2015 Share Napisano Marzec 25, 2015 Swoją drogą ciekawe, czy w archiwum można znaleźć pierwsze rozmówki, bo te obecne to chyba trzecia odsłona Zapewne są gdzieś zakopane. Z archiwum chyba nie znikają tematy. Chociaż nie mam pewności. Lubi ktoś zupę brokułową~? Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Zapomniałeś jeszcze dodać, Irwin, że kiedyś miałem kompleks na punkcie swego wzrostu, żyję w iluzorycznym, wyimaginowanym świecie wyssanym z naiwnej literatury romantyczno-przygodowej i naprawdę wierzę, że kucyki mogą zmieniać ludzi na lepsze. Bez tych detali Twoja hagiograficzna opinia jest boleśnie niepełna. Link do komentarza
Sowenia Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Ale kucyki rzeczywiście mogą zmienić ludzi na lepsze ;__; Wystarczy trochę dobrych chęci. Link do komentarza
ApulJack Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Albo wgl zamienić, przyleco sobie na statkach kosmicznych i sobie "zamienią" ludzi na kucyki (jakby sie ktoś nie domyślił to chodziło mi o eksterminacje a dalej kolonizacje :3 ) (tak odbiegam od tematu xD ) Link do komentarza
Ylthin Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Słucham, panie Von Marder, jak objawia się mój brak dorosłości. Słucham uważnie. Z chęcią zastosuję pańskie porady do mojego życia... po tym, jak znajdę motywację do czegoś więcej niż myślenia o własnym spie*oleniu. Link do komentarza
Velvie Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 *bezczelna propaganda mode on* Kucyki sprawiają, że świat jest wesoły i kolorowy! :yay: *bezczelna propaganda mode off* 2 Link do komentarza
Syrth Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Mam jedzenie, więc jestem szczęśliwa :333333 Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 26, 2015 Share Napisano Marzec 26, 2015 Słucham, panie Von Marder, jak objawia się mój brak dorosłości. Słucham uważnie. Z chęcią zastosuję pańskie porady do mojego życia... po tym, jak znajdę motywację do czegoś więcej niż myślenia o własnym spie*oleniu. Pisałem na FGE w jakimś poście dotyczącym fanfików Malva. Nawet mi odpisałaś, że nie będziesz stosować tych porad, bo jesteś... nie pamiętam dokładnego cytatu, ale mniej więcej wychodziło, że jesteś zgorzkniała i chyba zmęczona życiem. Biorąc pod uwagę Twój wiek to faktycznie przykre. Link do komentarza
Velvie Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 Skoro to offtop, to mogę to napisać... BURZA! Boję się burz jak Rarity sukienki z mięsa, a teraz w Warszawie grzmi i błyska. Wydaje mi się, że to moja druga fobia (po arachnofobii). No niestety, skoro przez dwa tygodnie było pięknie i cieplutko, to teraz muszę znosić burze Poza tym, zauważył ktoś, że ostatnimi czasy strasznie zmienił się klimat? Byłam przyzwyczajona do burz najwcześniej w środku maja, a tu taka niemiła niespodzianka :C Link do komentarza
Sowenia Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 Klimat zmienił się już w tym roku, w którym zimą zabrakło śniegu. Burze w marcu są kolejnym objawem zmian klimatycznych. Obawiam się, że śnieżne zimy mogą już do nas nie wrócić :C A co do samych burz to ja je uwielbiam Mają w sobie tajemnicze piękno. I moc! Link do komentarza
Velvie Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 Śnieżne zimy to są w USA :3 Też chciałabym znowu zobaczyć śnieg, ale nie stać mnie na wizę Link do komentarza
Sowenia Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 O, kolejny dowód na zmianę klimatu. Śnieg pada w tych częściach USA, gdzie wcześniej go nie było, albo było tyle co teraz u nas. Zazdroszczę im Link do komentarza
ApulJack Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 Kiedyś uwielbiałen burze ale teraz gdy wiem o nich troche wiecej to musze przyznac ze przeraza mnie ich moc. Co do zmian klimatu to kurcze w tym roku w srodku zimy byla u mnie burza xd oczywiscie zamiast wody lecial grad. Link do komentarza
Recommended Posts