Sowenia Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Moja jakiś miesiąc temu skończyła rok. Darmozjad z niej niezły, pogryzła nawet rurę w klatce o: Kupiłam jej hamaczek, ale normalnie boję się zakładać bo jestem pewna, że zamiast na nim spać to go zje. A z kocem, wielbłądem i paroma innymi śmieciami to spróbuję. Warto żeby się szczurzynka wybiegała w końcu porządnie, a nie. Problem byłby z głowy dawno temu gdyby łaskawie dała sobie ubrać szelki.. Link to comment
Mrs.Octavia Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Moje podgryzały pręty z nudów i teraz cała farba dookoła górnych drzwiczek jest obskrobana. Na pewno trochę się zniszczy hamak, moje szczury często tam jadły, więc jest brudny i rozwalony prawie na górze. Myślę, że powinna się uspokoić z racji wieku i będzie spać na nim, moje kochały hamak i mogły z niego nie schodzić. Szelki? Chcesz z nią na spacer wychodzić? Szczur nie jest wielkości fretki, czy kota i jak jakiś pies podleci, to nijak się obroni. Przy odrobinie szczęścia wejdzie Ci pod nogawkę. Najlepszym sposobem po prostu wziąć szczura na ramię. Widzi wszystko, jest na świeżym powietrzu i czuje się bezpieczny. No i mało jaki szczur da się nauczyć chodzić na szelkach Link to comment
Sowenia Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Że hamaczek trochę się zabrudzi, albo nieco postrzępi to wiem, ale domyślam się jakby wyglądał gdyby trafił do klatki mojej szczurki. Ona, jak już wspomniałam, nie szanuje nawet własnej rury. Wygryzła w niej dziurę i gdyby tata rury nie skrócił to by ją chyba całą zeżarła i nie miałaby ulubionej zabawki :/ Ano chciałam ją nauczyć na szelkach chodzić i wychodzić na dwór albo połazić po domu bo jakby była na szelkach to by matka nie miała pretensji więc mogłaby się nabiegać xd A na ramię ją sobie dawałam i spacerowałam z nią po domu jednakże już tego nie robię tak często bo łaziła mi po karku i drapała pieprzyk, a to jednak ryzykowne. Musiałabym ubrać szalik czy cuś i dopiero xD Link to comment
Camed Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 A ja mam papugę. Handlujcie z tym. Link to comment
Sowenia Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 A ja mam papugę. Handlujcie z tym. A jakiej rasy? Falistą? Nimfę? Link to comment
Mrs.Octavia Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Uszatko, a próbowałaś z nią wychodzić na dwór? Mogłaby nawet siedzieć ci w rękawie Link to comment
Camed Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 A jakiej rasy? Falistą? Nimfę? Papużka Falista, na imię ma Edzia Link to comment
Sowenia Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Uroczo c: A jaki ma kolor? Mi się najbardziej podobają białe Link to comment
Camed Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Uroczo c: A jaki ma kolor? Mi się najbardziej podobają białe Miałem białego, nazywał się Edek Ale niestety był chorowity i umrzył. A weterynarz nie mógł nic poradzić :/ Edzia jest biało-czarno-wielceniebieska. Jest świetna Link to comment
Sowenia Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Miałem białego, nazywał się Edek Ale niestety był chorowity i umrzył. A weterynarz nie mógł nic poradzić :/ Edzia jest biało-czarno-wielceniebieska. Jest świetna Oh. To szkoda, że umarł :c Ale takie życie. Brzmi ślicznie~ Masz może jakieś zdjęcie? Bo bym chciała ją zobaczyć. Link to comment
Camed Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 (edited) i.imgur.com/BAcNBPe.jpg I to jest właśnie Edzia Edited August 5, 2014 by Camed Link to comment
Guest Nie sądzę Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 (edited) http://imgur.com/9go721a A to Otto, miło poznać Edzię Edited August 6, 2014 by Elfka z Amanu Link to comment
Sowenia Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 http://fc01.deviantart.net/fs70/i/2013/291/e/1/kikimora_by_glaciespavo-d6qxg2g.jpg A to Kiki. Jej miło poznać Otto i Edzię C: Link to comment
Cersei Lannister Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 A ja mam pieski. Lubicie pieski? Takie trzy pieski: Od lewej Pankracy, Franuś i Biszkopcik Link to comment
Cava Herondale Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Ja bym bez obroży ich nie rozpoznała. Link to comment
Cuddly Doggy Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Biszkopcik wymiata. btw. jeśli ten człowiek na zdjęciu to Ty, to pasujesz kolorem cery do futerka piesków. Link to comment
Cersei Lannister Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Tak, to ja, było bardzo zimno i wyszłam trochę blado jak Królewna Śnieżka Biszkopcik jest najstarszy, teraz ma już 12 latek, Franuś 6, a Pankracy to jeszcze młodzian. Poza tym mam jeszcze 2 koty. Zwierzaki są suuuper Link to comment
Cava Herondale Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Ja kiedyś miałam kotkę (Arabella). Pewnego dnia przyniosła mi chomika do domu... No niby fajnie, ale na pewno nie dla tego chomika. Był tak przestraszony, że po kilku dniach zdechł. Link to comment
Sowenia Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Ja kiedyś miałam kotkę (Arabella). Pewnego dnia przyniosła mi chomika do domu... No niby fajnie, ale na pewno nie dla tego chomika. Był tak przestraszony, że po kilku dniach zdechł. I tak w gruncie rzeczy dobrze, że przyniosła żywego. Chociaż dla chomika to pewnie gorzej. Link to comment
Pawlex Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 I ja również miałem kiedyś psa. Rottweiler Rita. Byliśmy dla siebie najlepszymi ziomkami...dopóki nie złamałem jej dwóch tylnych łap i trzeba było ją uśpić ;__; Link to comment
Spinwide Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Czemu tu nieżywo i czemu nikt tego nie naprawia Link to comment
Sowenia Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ponieważ tutejsi ludzie są najwidoczniej zbyt ponurzy i nie lubią luźnych rozmów :c Link to comment
ApulJack Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 To jest bardzo dziwne, że właśnie na raz wszyscy przestają pisać w jakimś temacie ;_; rozumiem jakby tak pokoleji ludzie by odchodzili aż wkońcu by zostało dwóch i już by nie mieli o czym gadać :/ Link to comment
Sowenia Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 W sumie racja. Może to jakiś syndrom zapomnianego wątku, w którym nagle wszystkim się odechciewa/zapominają/znikają i wątek staje się pusty? Link to comment
Spinwide Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Bardziej zastanawia mnie to, że pamiętam czasy jak nie mogłem obserwować pierwotnej wersji tego tematu, bo miałem powiadomienia średnio co minutę. Link to comment
Recommended Posts