MhrocznyPłaszczZimowy Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Żyje toto czy umarło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 Tak jak większość moich projektów jest w stanie bliskim zgonu, ale żyje. Zważywszy na fakt, że teraz chronologicznie jest "The Incredibly Troubled Mind of Rainbow Dash" to właśnie to tłumaczę, i jestem mniej więcej w połowie - a wlecze się to bo zwyczajnie nie wyrabiam z czasem. Staram się po trochu dodawać przełożoną treść, ale daleko mi do dawnej szybkości - niestety, życie tak działa że zżera czas. Mimo to prace trwają. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfo12 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 A jednak coś się z tym dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grattus Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Od premiery 11 rozdziału tłumaczenia minęło około 15 miesięcy :( Rozdział 10 - 01.06.2014 Rozdział 11 - 24.05.2015 Rozdział 12 - 21.08.2016 i jeszcze nie ma :( W tym tempie ostatni rozdział zostanie dodany w roku 2032 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 2 godziny temu Grattus napisał: W tym tempie ostatni rozdział zostanie dodany w roku 2032 Widzę, kolega niepoprawny optymista, wyznacza ambitne plany! PS. Dolar, ale serio mógłbyś wziąć się za tłumaczenie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfo12 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Może uchyliłbyś rąbek tajemnicy i powiedział choć ile zrobiłeś i ile zostało do zrobienia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Jestem w połowie kolejnej dawki Winningverse. Może ciut więcej nawet. I tak, pojawi się, chociaż nie wiem czy jako pierwsze z tego co chcę wrzucić na forum (bo już nie pamiętam kiedy cokolwiek opublikowałem....) Raczej jednak tak, bo jak widzę tu najwięcej osób czeka na kolejną część. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pixelator Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Najlepszy fanfic jaki czytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 a wiadomo kiedy będzie następny rozdział ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Jak będzie. Dolar ma na głowie remament działu i Gradobicie, więc szybko tłumaczenia nie zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grattus Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Już po woli tracę nadzieję na kolejny rozdział tłumaczenia :( Ale wciąż trzymam kciuki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Jak tam prace nad tłumaczeniem ? Czy w ogóle będzie to jeszcze tłumaczone ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Pewnie będzie, Dolcze raczej nie porzuci ukochanego fika - ale nieprędko. Zostaje albo czekać, albo naumieć się angielskiego i czytać oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted September 20, 2017 Author Share Posted September 20, 2017 Wiem, że większość z Was straciła już nadzieję, że coś tu się pojawi, więc dla podtrzymania zainteresowania wrzucę... mały spoiler z tłumaczonego w tej chwili rozdziału. Tak - prace ruszyły, Miejmy tylko nadzieję, że wystarczy mi samozaparcia i czasu by to skończyć. Tak więc... trzymajcie kciuki. Czy kopyta. Czy macki. Czy co tam jeszcze macie. A tu zapowiadana próbka Spoiler PS: To tekst przed korektą, więc są w nim jeszcze możliwe, a nawet prawdopodobne pewne zmiany. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 "Naturalnie w swoim, niepotarzalnym stylu" W zjadłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poulsen Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Dolar wraca do tłumaczenia? Propsuję jak pojebion 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżka Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Ja tam przez cały czas w ciebie wierzyłam Dolar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 No więc będzie ten następny rozdział ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grattus Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 To ostatni fik jaki przeczytałem, od 2015 wisi na 3 miejscu w moich zakładkach i nadal jestem ciekaw dalszej historii Chyba będę musiał się poważnie wziąć za szlifowanie angielskiego. Będzie kontynuacja tłumaczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted April 13, 2018 Author Share Posted April 13, 2018 Tak, będzie. W nieokreślonej przyszłości. Ale angielski radzę i tak szlifować i czytać w oryginale, gdyż z zasady są one lepsze od przekładów, choćby najwierniejszych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Youkai20 Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 The Life and Times of a Winning Pony przeczytałem po angielsku już jakiś czas temu (dokładniej w styczniu) i choć nie jestem prawdę mówiąc fanem tego fanfika, jak również całego uniwersum (Dlaczego? To temat na zupełnie inną historię...), to pragnę poinformować, że choć znam już całą historię, również czekam na tłumaczenia następnych rozdziałów. Fajnie wiedzieć, że coś się stale w tym temacie kręci. Życzę sił, chęci oraz czasu przy tłumaczeniu. A teraz, skoro serię Winningverse mam z głowy... Spoiler Mogę wrócić i wreszcie przeczytać Background Pony. Pozdrawiam! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts