Leah Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Witam. Nie widziałam tutaj takiej zabawy. Jeśli Kolorowi uznają ją za głupią/bezsensowną, to proszę o usunięcie wątku. A teraz: Na czym to polega? Chodzi o to, że każdy pisze skąd taki a nie inny pomysł na nick/login. Najpierw ja: Leah... Z Zmierzchu. Taka babka tam była. Chwilę temu było Magic Dream. Ale się znudziło... A było takie, bo nie mogłam nic wymyślić. Teraz wy! Link do komentarza
blazd Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 jak byłam mała wymyśliłam kucyka o imieniu blazd i tyle Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Leeth, bo Unbridle używam zbyt często i chciałam to zmienić. Link do komentarza
Yargolek Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Z gry Mount & Blade trochę przerobione imię króla gdyż był tam Yaroglek ale gorzej wymówić od Yargolek xD. Yar Pie wzięło się od nicku Eve <3. Link do komentarza
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Nudziło mi się u babci i postanowiłem wymyśleć nick, którego użyję następnym razem. I tak się złożyło, że następny raz był tu... A genezy nicku jako takiej nie ma, ot, zlepek kilku ciekawych słów Link do komentarza
Adm1RED Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Chciałem mieć nick związany z angielskim więc do Wave(fala) dodałem X (X w tym nicku oznacza niewiadomą) Link do komentarza
Vieg Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Inspiracja językiem gry Chaos rings Omega. "Vieg Valma" znaczy "Lunar Lion" (Nie, nie przetłumaczę tego na polski.) Link do komentarza
VileRaven Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 bo Moja Pony sona ma tak na imię ^^ Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Jestem kucykiem i takie tam , wiecie bardzo lubie swoją pracę , i takie tam . Czasami czuję że mój nick jest nieoryginalny ale potem pacze w lustro i odrazu mi lepiej na sercu , rozumiecie o co chodzi ? Takie tam .. Piszę to z komórki bo właśnie pracuję i mam ,, przerwę " Link do komentarza
Gandzia Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Wszystko zaczęło się w pięknych czasach kapitalizmu gimnazjalnego, kiedy to handlowałem swoimi kanapkami (w zamian dostawałem... kartkę obiadową - zupa + danie za cenę kanapki... do tej pory nie wiem, jak to było możliwe). Jeden ze złych i niedobrych kumpli uznał, że to nie są kanapki, tylko narkotyki (jakoś mu się skojarzyło z moim nazwiskiem, ale jak, to nie wiadomo). I tak zostałem Ziołem. Minęło parę lat. W CDA dali Stalker: Czyste Niebo. W czasie gry natknąłem się na NPC o nicku Gandzia. I voila! Link do komentarza
Violet Star Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 A ja wymyśliłam sobie kucyka, który byłby pomieszaniem wszystkich moich ulubionych kucyków z mane6. Tak powstała Violet Star pomieszanie Pinkie Pie z Rainbow Dash Twilight Sparkle i namiastką Fluttershy. Link do komentarza
Swiftone Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Akurat miałem ten napój pod ręką. Link do komentarza
Unbridle Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Wziął się od ,,Unbridled". Skasowałam jedną literkę i proszę. Na początku było to imię moje OC, ale zaczęłam go używać w różnych grach. Link do komentarza
Reguś Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Heh skąd się wziął Xylo. Pierwsze litery Xylometazolinu. Link do komentarza
Radmor Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Jako że moim ulubionym amplitunerem Unitry jest Radmor FM 5412 to dałem sobie taki nick Link do komentarza
Sambor Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Chyba się domyślacie skąd wiozłem ten nick? Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Od Gothica i Halo. Ale jak komuś to nie wystarczy to po kolei genezę każdego członu mojego nicku: "Master" - bo główny bohater Halo to Master Chief. "Bezi" - wiadomo, główny bohater Gothica to Bezimienny, jednakże też zwany w skrócie Bezim. "117" (nie ma na MLP Polska w nicku ale jest na avatarze, oraz ta liczba jest na innych portalach) - bo to numer (hmm... taktyczny?) MasterChiefa Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Raindrops - Tak nazywa się mój ulubiony kucyk :3 Link do komentarza
DiceMan321 Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Od minecrafta a jak?! Kupiłem na allegro konto DiceMan123 ale potem mi je ukradziono więc po jakimś czasie zrobiłem sobie nowe a dokładniej DiceMan321 i od tego czasu tak mam Mam to wszędzie: Gry, Forum i nawet w realu mam ksywe Dice. Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 To wszystko przez tego sępa: Ten na środku PISKLAK- bo Pisklak O-bo lubię, ZAUR- bo Pisklak to wredny demon i bestia Brzydki co? Link do komentarza
Sosna Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 najprościej rzecz biorąc pochodzi ta ksywka od nazwiska. Na początku czyli tak około 1-2 klasy podstawówki niezmiernie mnie irytowała lecz potem do niej przywykłem. Używałem również innych bardziej"męskich" ksywek jednakże nie utrzymały one się długo i jakoś do mnie nie przylgnęły tak bardzo jak Sosna. W późniejszym okresie czyli późne gimnazjum /wczesne technikum znajomi wymyślili mi nową ksywkę tj Robson lub Sosen, jednak ich używam zdecydowanie rzadzij niż ultra lubianego przeze mnie Sosny ,choć oba powyższe przylgnęły do mnie dość szybko, to jednak nigdy nie przebiły popularnością Sosny i tak już zostało. A jeśli chodzi o cyfrę z tyłu to poprostu podczas zakładania konta gdzieś, już nie pamiętam w tej chwili gdzie, ktoś miał już ten nick i wpisałem pierwszy lepszy, jednak łatwy do zapamiętania ciąg cyfr i odtąd go używam Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Kwiecień 3, 2013 Share Napisano Kwiecień 3, 2013 Triste Cordis to w jednym z bardziej znanych języków "smutne serce". Dlaczego tak? Bo tak się czuję każdego dnia od lat. Po prostu... Link do komentarza
ShadowNote Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Od mojego OC, a w dosłownym tłumaczeniu Cienista Nuta gdyż zdecydowanie wolę pozostać w cieniu niż się wychylić na słońce i chcę grać na gitarze już od dość długiego, bo 4 lata, czasu Link do komentarza
Imka2000 Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Proste ._. Imka- Skrót od mojego imienia "Irmina" i ksywka .-. 2000 - Jest datą mego urodzenia. Link do komentarza
Rebon Alchemist Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Skąd się wzięło Rebon? A no stąd, iż mam bardzo rozbudowaną wyobraźnię dzięki której od 6 lat tworzę świat w mojej głowie w którym mam różne przygody. A Rebon wzięło się od słowa Reborn co znaczy "odrodzenie" po angielsku, gdyż podczas "Wojny światów" (nie, nie chodzi mi o ten film) zginąłem aby uratować Saianię (tak się mój świat nazywa, tak wiem że idiotycznie) a po jakimś miesiącu odrodziłem się i zastałem istny chaos. Więc zebrałem ekipę najlepszych przyjaciół którzy towarzyszyli mi przed wojną i zjednoczyłem wszystko a na cześć ludzie nazwali mnie Rebon co znaczy "Odrodzony" w starożytnym języku Saiańczyków. Grubo co? A MLP to skrót który chyba każdy zna. Używam go tylko na tym forum Link do komentarza
Recommended Posts