... Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Nanta przywarła do mnie jeszcze zanim się urodziłam. Rodzice kazali mojej, dwuletniej wówczas siostrze wybrać między dwoma imionami. Wybrała Nantę, bo pełnego imienia wyrzec nie umiała. I tak jakoś zostało od tamtego czasu. A spojona z tym nickiem jestem tak mocno, że czasem zastanawiam, się czy jacyś ludzie pamiętają jeszcze moje prawdziwe imię. Tak czy inaczej polubiłam to. Niewiele jest Nant w Europie, ale za to sporo w Korei , dziwna sprawa. Link do komentarza
Fisk Adored Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Ze swojego kujawaxx, które w młodości było fajne, później już mniej przeskoczyłem na obecny nick w taki oto sposób. Pewnego pięknego dnia wpadł mi w łapki ten oto komiks. http://jaynaylor.com/betterdays/archives/chapter-1-honest-girls/ Jako, że zawsze miałem pociąg do kotów, należałem do furry fandomu itp. itd. postanowiłem czasami podpisywać się Fisk, jednak przyszła taka myśl: Fisk to jak się okazuje nick autora opowiadania (Fisk Black), a mimo chęci złożenia hołdu postaci z której mentalnością się w dużej części identyfikuję (dużej, nie całej) to podkradanie czyjegoś nicku jest złe. I tak ten pomysł sobie leżał do momentu, aż Pawełek nie zachciał pograć w Second Life. Tam poproszono mnie o imię dla postaci, nazwisko miało być wygenerowane. I tak oto do "Fisk" dobrało mi kilka opcji z których wybrałem "Adored". W tejże grze stworzyłem, swojego "awatara" który był antromorficznym kotem. Tak to się zaczęło. Mając drugi człon, będący poniekąd "nazwiskiem" nie miałem już sobie za złe, że kradnę czyjś nick. W końcu mało na tym świecie Jacków? I tak powstało Chocapic... Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Ehhh...Od mojej koleżanki która tu założyła konto i mnie wciągnęła ona też miał na początku Mrs. więc ja też tak zrobiłam tylko z innym kucem myślę żeby zmienić xD Link do komentarza
Cherry Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Od imienia mojej poniaczowej OC :3 Link do komentarza
Kadziorek Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Moje przezwisko jeszcze z bardzo wczesnego dzieciństwa (tak koło 5 lat). Był ze mnie wtedy niezły rozrabiaka, a za wszystkie dziwne rzeczy, które robiłem, winę zwalałem na Kadziszka (który był całkowicie wymyśloną postacią). A Kadziorek to po prostu jedna z ewolucji. Link do komentarza
inka2001 Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 inka - Przezwisko bo piję dużo kawy inki. 2001 - Data urodzenia. Link do komentarza
emili878 Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Emili- Zawsze chciałam się tak nazywać 878- to moja ulubiona liczba po 666 Link do komentarza
Angdey Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 łuna. - wzięłam z howrse. Po roku się przyzwyczaiłam, wiec trudno by mi było coś innego zapamiętać. Natomiast na howrse wzięła się z dwóch powodów: "Łuna"- koń, na którym zaczęłam sie uczyć jazdy, "."szczerze, to nie pamiętam. Link do komentarza
Jake Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Po prostu brat mi wymyślił Link do komentarza
KreeoLe Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Mój? Znikąd. Po prostu jakoś tak, bez sensu przyszło mi do głowy "KreeoLe", Bóg wie dlaczego akurat tak. Ale podoba mi się i nie mam zamiaru zmieniać. Link do komentarza
Servant Saber Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Pierwotna wersja brzmiała Agletika, ale była tak nieludzko chora i głupia, że skróciłam to do samej Aglet. Poza tym ludzie w skrócie i tak mi mówili Aglet. Gdyby nie sznurowadło, to z nogi spadłby but. Nie od dziś wszyscy wiedzą to... A-G-L-E-T - Wie to każdy! Wszyscy skaczemy ile sił... Tak, tak tak tak... A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! A-G-L-E-T - Aglet! -Wie to każdy! Od ziemi do gwiazd! Panie i Panowie! Moja siostra Fretka! ...i zaśpiewajmy wszyscy jeszcze raz bo każdy dobrze już wie! Końcówka sznurówki nazywa... się...? Ehhhh... -Hej no chwilunia! To bez znaczenia! Nie wierzę że tak łatwo dałam się omamić! -Ja nie wierzę, że jeszcze nie pamiętasz! Powtórzyliśmy to słowo w piosence setki razy! -Więcej piosenek -Tak, one są bardzo ważne! ^ Link do komentarza
Gość Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Hym,hym,hym. Mam tylko dwa przypuszczenia,bo zapomniałam. Pierwsze:Od wg mnie najlepszej gry ever-Tomb Raider-Anniversary, albo od tego,że universe to po angielsku wszechświat,a dużo osób mówi mi że jestem wszechwiedząca,tyle że zamiast u dałam a i dodałam n. A czemu tak?Proste.Od irytującego drugiego imienia.Ania.Bleeeh.Znaczniej wolę jak ktoś mnie nazywa Ann.... I do tego przezywali mnie tak od 1 klasy SP,wyobrażacie to sobie? A!I jeszcze trzecia opcja:po prostu wymyśliłam,chociaż to nierealne. Link do komentarza
Swahili Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Mój się wziął stąd, że lubię Afrykę. Pewnie przez Króla Lwa. Chciałam też wymyśleć jakieś imię dla mojej lwiej postaci, tak oto powstał login Swahili. Link do komentarza
eragon333 Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Moj sie wzial z tego, ze lubie to imie. Znam je z ksiazki "Eragon". Tak je lubie, ze nazwe tym imieniem mojego syna. To moje mazenie. Link do komentarza
Deep_Mug Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Nazwałem tym imieniem moje pierwsze OC, stwierdziłem że i do mnoe pasuje więc tak zostało Link do komentarza
Turoń Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Od kolędowania^^ Link do komentarza
Kobayashi Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Bezimienny to moja ulubiona postać z gier, a Kot to moja szkolna ksywa. Jeśli chodzi o 1, to już nie pamiętam. Link do komentarza
Bluedraft Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Hmmm no u mnie pochodzi od imienia mojego ponysona, po prostu nazwa mojego ulubionego koloru łączy się z nazwą tego co w czym czuję w miarę dobry, czyli Blue - Niebieski z Draft - Projekt bowiem zawsze szkicuję to co jest związane z technologią xD A całość komponuje się jeden wyraz Bluedraft Link do komentarza
Vinylowy-Smok Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 U mnie to leciało różnie dawno temu używałem swojego nazwiska bo nie miałem pomysłu na nick potem taty kolega z pracy założył mi konto w grze Ogame o nicku wirus3000 używałem go około roku może dwóch nie pamiętam. Jakiś czas później zacząłem używać nicku Spyro z takiej gry uwielbiam tą grę i uwielbiam smoki. I tak rok później postanowiłem zacząć używać nicku DRAG0N123 te o to tak naprawdę zero fajnie adm się troluje w grach niektórych np. MC:P ale od 2012 zacząłem używać Dragon_Adam Dragon wiadome Smok a Adam bo moje imię ^^ I to tyle z mojej historii heheszky:P Link do komentarza
Krulig Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Ja napiszę krótko i zwięźle Ma-Mazur(nazwisko) Linka-Karolinka(imię) Połączyć to i zdrobnić = Malinusia Link do komentarza
Krulig Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Przepraszam,ale pomyliłam wątki :( Link do komentarza
Draco Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Draco - po łacińsku smok i od gwiazdozbioru smoka. A Drakon to tylko przeinaczona nazwa. Drakon oznacza smoka po rosyjsku. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Czy to nie jest oczywiste? Jestem po prostu sobą. Link do komentarza
Ravin Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Chciałem mieć Riven, ale już ktoś miał (nie tutaj), więc lekko zmieniłem Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Damikos jak Janek Kos prawie xD Moja ksywka też ma długą historię. W dzieciństwie grałem dużo w Need for Speed'a II (tego z 1997 roku) i kazałem siebie nazywać Spidim. W I gimnazjum kolega poprosił mnie o wymyślenie mu ksywki. Wpadłem na pomysł "Marder", to po niemiecku znaczy "kuna". Mały, szybki drapieżnik, a ponadto typ niemieckich dział pancernych. To brzmi głupio, ale w gimnazjum robiło na mnie wrażenie. Ostatecznie kolega nie przyjął propozycji, więc sam przygarnął ksywkę, by się nie zmarnowała. Połączyłem to ze starym "spidim" wrostkiem "von", by było bardziej arystokratycznie i wyszło mi nowe imię i nazwisko: SPIDIvonMARDER. Ta ksywka funkcjonuje w sumie jako moje alter ego. Zawsze jej używam w grach komputerowych, na forach, stronach, w ASG i tak dalej. Wielu bohaterów moich tekstów miała podobnie na imię. Link do komentarza
Recommended Posts