Nightmare Napisano Maj 1, 2014 Share Napisano Maj 1, 2014 Rozumieć i mieć jeszcze jedno pytanie... Kiedyś słyszałam o pomyśle zrobienia z tego książki zwykłej, w sensie z papieru. Pomysł został zaniechany, czy jeszcze dycha? Wtedy mogłabym czytać to cudo też w szkole. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Maj 1, 2014 Share Napisano Maj 1, 2014 No ja też był bym chętny na wersje książkową. A kiedy będzie opublikowana kontynuacja Past Sins. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 1, 2014 Share Napisano Maj 1, 2014 Książki Past Sins istnieją, ale po angielsku i mało egzemplarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Maj 4, 2014 Share Napisano Maj 4, 2014 (edytowany) Dajcie mi najpierw napisać maturę ;P Potem wrócę do kucykowania, bo w tym roku to jednak było dla mnie najważniejsze - nauka. Wtedy spróbuję wszystko ogarnąć i dam znać. Ubolewam nad tym, że to wszystko takie zaniedbane, ale jednak życie > kucyki Edytowano Maj 4, 2014 przez Crusier Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McO Napisano Czerwiec 16, 2014 Share Napisano Czerwiec 16, 2014 Można chociaż poznać przybliżoną date wypuszczenia przetłumaczonych opowiadań pobocznych? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 16, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 16, 2014 ożna chociaż poznać przybliżoną date Jak będzie zrobione Czyli jak Crusier ogarnie naukę do końca i jak przestanie ciągle czekać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Czerwiec 26, 2014 Share Napisano Czerwiec 26, 2014 Można prosić o uaktualnienie wersji pdf? Link mówi, że wygasło, czy coś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Lipiec 9, 2014 Share Napisano Lipiec 9, 2014 No ja też był bym chętny na wersje książkową. A kiedy będzie opublikowana kontynuacja Past Sins. Ktoś coś wspomina o książce? Przyznam szczerze, ze jestem posiadaczem jednego egzemplarza na użytek własny i JEŚLI tłumacz/właściciel tłumaczenia nie miałby nic przeciwko temu, to mógłbym wykonać na zamówienie kilka sztuk Szytych w twardej oprawie. Wykonanie ręczne z użyciem ogólnodostępnego sprzętu. Cena i czas realizacji jest do uzgodnienia. Kontakt w tej sprawie jednak dopiero na początku sierpnia. Najlepiej po 1 tygodniu. Jeśli właściciel tekstu widzi ten komentarz, prosiłbym o wyrażenie opinii. Jeśli zaś nie widzi, to chętni proszeni są o zdobycie jego opinii w tym temacie 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Lipiec 9, 2014 Share Napisano Lipiec 9, 2014 (edytowany) Ktoś coś wspomina o książce? Przyznam szczerze, ze jestem posiadaczem jednego egzemplarza na użytek własny i JEŚLI tłumacz/właściciel tłumaczenia nie miałby nic przeciwko temu, to mógłbym wykonać na zamówienie kilka sztuk Szytych w twardej oprawie. Wykonanie ręczne z użyciem ogólnodostępnego sprzętu. Cena i czas realizacji jest do uzgodnienia. Kontakt w tej sprawie jednak dopiero na początku sierpnia. Najlepiej po 1 tygodniu. Jeśli właściciel tekstu widzi ten komentarz, prosiłbym o wyrażenie opinii. Jeśli zaś nie widzi, to chętni proszeni są o zdobycie jego opinii w tym temacie Gdy pojawi się taka możliwość prosił bym o kontakt bo był bym zainteresowany. Edytowano Lipiec 9, 2014 przez IommIPony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ares333 Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 Też proszę o kontakt gdyby taka możliwość zaistniała. Takiej okazji się nie przepuszcza (z ciekawości ile mniej więcej wyniesie cena takiego cuda jeśli pomysł dojdzie do skutku.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 Jako, że czeka mnie zaraz wyjazd na 3 tygodnie bez internetu, podam najważniejsze informacje dotyczące książki: Okładka:http://th05.deviantart.net/fs70/PRE/i/2012/276/4/4/past_sins_cover_by_dreatos-d5go4vi.png wykonana z 1,5 mm tektury litej, nie karbowanej. Ilość stron 423 Czcionka Arial 10 (możliwa zmiana, ale tylko dla wszystkich) Strony szyte mocno więc na pewno nie wypadną. Każdy egzemplarz jest wykonywany ręcznie z dołożeniem wszelkich starań aby wyszedł jak najlepiej. (niemniej mogą być nieznaczne różnice) Możliwa wysyłka 11zł lub odbiór osobisty po uprzednim kontakcie. Cena książki jest uzależniona głównie od ilości chętnych i ilości ewentualnych zmian na życzenie tejże grupy. Za wersję w obecnym stanie cena wyniesie 32 złote i 0 groszy. (dla większej grupy chętnych możliwa negocjacja ceny) Czas oczekiwania: Wrócę to dam znać i będę się z każdym kontaktował indywidualnie. Zmiany w tekście: Zastąpiłem słowo pegazorożec, słowem Alikorn, gdyż osobiście mnie trochę przeszkadzało. (mam nadzieje, że nie macie mi za złe. Możliwy powrót do poprzedniej wersji.) To chyba tyle. Autor, tłumacze i korektorzy, a także graficy zostaną umieszczeni na liście wykonawców, chyba, że nie chcą. Mam nadzieję, że właściciel tekstu zgodzi się na jego wykorzystanie w tym celu. (jak rozumiem ma zgodę na wykorzystane w tekście grafiki). To tyle. Pozdrawiam wszystkich czytelników tego zacnego Fanfica 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ares333 Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 43 zł to niewygórowana cena jak najbardziej zgłaszam się do zamówienia. A co do słowa "pegazorożec" nie mam za złe użycia słowa alikorn a nawet popieram. Podziwiam że chciało ci się je wyłapywać i ich deklinacje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nessie Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 ja też prawdopodobnie kupię: aktualnie jestem w trakcie negocjacji z rodzicielką. Jestem jak najbardziej chętna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Lipiec 11, 2014 Share Napisano Lipiec 11, 2014 Prawdopodobnie różniej będę chętny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Lipiec 13, 2014 Share Napisano Lipiec 13, 2014 (edytowany) Ja również wpisuje się na liste!! Czekałem aż ktoś to zrobi, a Cruiser jest tak zawalony, że chyba jeszcze długo nie ruszy z swoim planem wydaniczym :( Więc piszę się na to!! I proszę o kontakt, gdy tylko będzie możliwy Edytowano Lipiec 13, 2014 przez Night Shade Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Lipiec 13, 2014 Share Napisano Lipiec 13, 2014 Khem. Nie było mnie, bo wakacje. Cóż, ja osobiście i tak nie miałem organizować druku ani czegokolwiek. To wszystko miał robić Gravis. Przekazałem mu informację, bo on tu nie ma konta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Lipiec 13, 2014 Share Napisano Lipiec 13, 2014 Tylko szkoda, że w tej wersji szytej NAPEWNO nie będzie historii pobocznych. I nie mówie nawet o ich polskich werjach, ale orginalnych :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ares333 Napisano Lipiec 14, 2014 Share Napisano Lipiec 14, 2014 Jak nightmare odezwie się na początku sierpnia, to możesz pogadać z nim o dorzuceniu do twojego egzemplarza fików pobocznych w języku angielskim. A nóż może się zgodzi na modyfikacje jednego egzemplarza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Lipiec 14, 2014 Share Napisano Lipiec 14, 2014 (edytowany) Można prosić o uaktualnienie wersji pdf? Link mówi, że wygasło, czy coś. https://www.dropbox.com/s/k6wfzacmu0u6x5v/Past%20Sins%20-%20t%C5%82umaczenie%201.0.pdf Also, jak bardzo chcecie to mogę opublikować te dwa fiki poboczne co je przetłumaczyłem w całości na polski. To te dwa najkrótsze. Tylko jeszcze najpierw je od nowa przejrzę. Edytowano Lipiec 14, 2014 przez Crusier Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Lipiec 14, 2014 Share Napisano Lipiec 14, 2014 To wrzucaj Wszyscy czekamy na nie z niecierpliwością Crusier Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ares333 Napisano Lipiec 14, 2014 Share Napisano Lipiec 14, 2014 (edytowany) Na obie królewskie siostry!!! Wrzucaj jak najprędzej. Och Celestio tyle czekałem. Było warto! Edytowano Lipiec 14, 2014 przez ares333 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Lipiec 15, 2014 Share Napisano Lipiec 15, 2014 Cruiser?? Chodzi o poboczne: Nightmare or Nyx oraz The Trinkets?? Jak rozumiem The Winter Bells nie zdążyłeś :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystalla Napisano Lipiec 25, 2014 Share Napisano Lipiec 25, 2014 Jak najszybciej ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Sierpień 3, 2014 Share Napisano Sierpień 3, 2014 Siemacie. Tęskniliście? Dobra, tak poważnie, to wróciłem do cywilizacji i pierwsze co zrobiłem to skontaktowałem się ze znajomym Crusiera, który posiada dodatkową listę chętnych. Nie wiem jakie ma rozmiary stąd z ewentualną kontynuacją działań mających na celu danie wam waszej ukochanej książki wstrzymam się do jej uzyskania. Robię tak ponieważ obawiam się, że może mieć zbliżone rozmiary do listy chętnych na pierwsze wydanie Crisisa Equestrii, a w takim wypadku sam nie dam sobie rady i będę musiał kombinować ze znalezieniem drukarni niskonakładowej i wszystkimi formalnościami. Ale nie wybiegajmy zanadto w przyszłość, o wszystkim postaram się informować na bieżąco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Sierpień 3, 2014 Share Napisano Sierpień 3, 2014 (edytowany) a w takim wypadku sam nie dam sobie rady i będę musiał kombinować ze znalezieniem drukarni niskonakładowej i wszystkimi formalnościami. [email protected] A tu ich strona... http://cyfrodruk.pl/ Oto mail do drukarni niskonakładowej, gdzie był drukowany The Last Of Us... W rzeszowie, jesli dobrze kojarze sie znajduje. Edytowano Sierpień 3, 2014 przez Night Shade Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się