Gość Skurwysyn Napisano Luty 5, 2014 Share Napisano Luty 5, 2014 U mnie słabiutko. Na razie mam tylko te oto "relikty" Koszulki (2): Te Trzy "Mini-Vinylówki" co mi z jakiegoś automatu w Kauflandzie wypadły Pluszak Rainbow Dash, co było mała niespodzianką od mojej mamy Niewiele, ale chociaż coś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 5, 2014 Share Napisano Luty 5, 2014 Pluszak Rainbow Dash, co było mała niespodzianką od mojej mamy Adoptujcie mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 6, 2014 Share Napisano Luty 6, 2014 Te Trzy "Mini-Vinylówki" co mi z jakiegoś automatu w Kauflandzie wypadły To to jest w Polsce?! Uooo, a ja się zastanawiałam, skąd to wziąć (znalazłam przypadkowo na eBayu swego czasu, ale figurki nie wydawały mi się znajome). Adoptujcie mnie Mnie też! I mnie! A ja zostawiłam sobie jednak plakacik z numeru z figurką Twilight, który zdobi mi teraz wewnętrzną stronę szafki. A pisemko po prostu wyrzuciłam. Plus - przedstawiam wam moje nowe nabytki: Ech, te promocje z Reala... Wykończą mnie i mój portfel! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 (edytowany) Będąc na wycieczce, kupiłam w Warszawie Pinkie Pie Była również dostępna w wersji Rainbow Power, ale wybrałam tą. Obie figurki razem, aż takiej dużej różnicy wysokości pomiędzy nimi nie ma. W Biedronce kupiłam też soczek z kucykami Smak jak dla mnie jest dobry, pomimo że to sok jabłkowy o smaku coli A jak to zobaczyłam, to myślałam, że wybuchnę. Coraz bardziej denerwuje mnie fakt, że kolor skrzydeł Twilight jest ciemniejszy od koloru ciała. Dla ciekawych, chyba we wszystkich Smykach jest przecena -40% na pluszaki MLP z mopem na głowie. Jednak i tak się nie opłaca, bo cena prawie się nie zmienia. Edytowano Luty 7, 2014 przez Violett 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 (edytowany) Dzisiaj rano przyszedł mój spóźniony na święta prezent od brata: Ten po prawej zwie się "The Return of Queen Chrysalis" i składa się aż z 4 części. Lektura jest dość gruba i przepełniona akcją oraz niesamowitym wręcz humorem. Kilka przykładowych storn: Natomiast ten po prawej jest o wiele cieńszy, a jego tytuł to: "Zen and the art of gazebo repair". Niestety mam tylko jedną część, więc na końcu widnieje mi napis "To be continued." Jednak sam komiks rozwala humorem i do teraz odnajduję w nim różne ukryte żarty. Kilka stron: Bardzo polecam te komiksy. Są niezwykle śmieszne, kanoniczne i po prostu epickie. Samo ich wykonanie jest po prostu zaje*iste. Bardzo przypomina mi to styl Dona Rosy, którego bardzo cenię. Po prostu cudo warte swojej ceny (70 zł razem z przesyłką, a są one sprowadzane z USiA). EDIT. Stąd możecie sobie to zamówić: http://www.fge.com.pl/2013/09/komiksy-i-ksiazki-mlp-jak-zdobyc.html Ja (to znaczy, mój brat) wybrałem Atom Comisc. Edytowano Luty 7, 2014 przez Talar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Długo się czeka na sprowadzenie tych komiksów ze Stanów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Nie umiem dokładnie powiedzieć, kiedy mój brat je zamówił. Pewnie gdzieś tak 2 tygodnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielona Herbata Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Będąc na wycieczce, kupiłam w Warszawie Pinkie Pie Była również dostępna w wersji Rainbow Power, ale wybrałam tą. Jest prześliczna! Ja ogółem miałam kupić RD z serii Rainbow Power, ale niestety brak kasy na kupno, bo wydałam na blind bagi ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 (edytowany) Dostałam dziś od mamy mały podarunek w postaci książeczki My Little Pony, która zawiera dwie historyjki- "Na farmie", "Zgubione balony" i płytę z audio bookiem. Książka fajna, mam tylko jedno ale. Z czasem kucyki wyglądają tak, jakby ktoś je uderzył patelnią... :LZ1bP: Edytowano Luty 7, 2014 przez Violett Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Te komiksy są dostępne w Internetach... Gdyby były do kupienia w Polsce, to pewnie bym kupiła. Kreska fajna, ale humor jakoś do mnie nie trafił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Do mojej kolekcji ostatnimi czasy dołączyły takie kucyki jak: - chodząca PP (na zdjęciu dla porównania ze standardowej wielkości PP) - zasponsorowana przez wujka: - Modna Cadance - prezent pod choinkę (trochę spóźniony) od chłopaka - PP z serii Rainbow Power - prezent pochoinkowy od mamy - G3 Bashful Bonnet - nowa w pudełku *U* - Villan z G3 *____________* Jeszcze może niedługo uda mi się powiększyć kolekcję Zdjęcia większej części kolekcji (brakuje zdjęć jednej półki, szafy i szafki + plakatów i koszulek) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malachi Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 A co tam, też się pochwalę w czym utopiłem kasę zasilając obfite konta naszego kochanego Hasbro Prawie wszystkie (poza zdublowanymi Pinkie i Rarity) moje blindbagi i figurki z zestawów. Mane 5 wciąż czeka na Fluttershy z 9 fali. Recolorów takich jak Lyra nie lubię, a już jej ogon to jakaś masakra. Koszulki z Welovefine. Trochę na nie czekałem i było raczej drogo, ale co tam! Nie żałuję ani centa i polecam! W tej po prawej nawet na miasto wychodzę, ha! Plakat ze szwarccharakterami, gratis do koszulek. So much chaos ^^ I na koniec w sumie też część kolekcji - RD z Happy Meala na lampie i blindbagowa Dashie na lapku. Plus plakacik i tapeta. Biurko 80% cooler. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Dla ciekawych, chyba we wszystkich Smykach jest przecena -40% na pluszaki MLP z mopem na głowie. Jednak i tak się nie opłaca, bo cena prawie się nie zmienia. Jak to "prawie się nie zmienia"? Chyba nie do końca zrozumiałam, a promocja dla mnie interesująca.Bardzo polecam te komiksy. ...kurczę, a ja się od jakiegoś czasu nad nimi zastanawiałam, tylko zebranie wszystkich pewnie zajęłoby sporo czasu... A i pewnie nie wszystkie są obecnie łatwo dostępne...- chodząca PP (na zdjęciu dla porównania ze standardowej wielkości PP) - zasponsorowana przez wujka: Wow, myślałam, że jest mniejsza. Ale fajnie musi wyglądać na półce. A co do kolekcji - ooo, widzę tę samą pluszową Pinkie! Ogólnie robi wrażenie.Koszulki z Welovefine. Trochę na nie czekałem i było raczej drogo, ale co tam! Nie żałuję ani centa i polecam! Są osom. A jaka dokładnie cena jednej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malachi Napisano Luty 7, 2014 Share Napisano Luty 7, 2014 Są osom. A jaka dokładnie cena jednej? 25$ to cena podstawowa za jedną. Do tego dochodzi jeszcze koło 18$ za shipping (nie, nie taki ), więc warto polować na kody zniżkowe, często są na EqD. Ja miałem -15% z okazji Labour Day. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ChrisEggII Napisano Luty 8, 2014 Share Napisano Luty 8, 2014 Jedyna kucykowa kolekcja jaką posiadam, to folder z najbardziej zderpionymi obrazkami, jakie udało mi się znaleźć w sieci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 11, 2014 Share Napisano Luty 11, 2014 Wczoraj do mojej kolekcji Dołączyły dwie figurki:- Pinkie Pie - "Pink & Fabulous Pony" - Pinkie Pie - "Crystal Motion" Wreszcie w Krakowie otworzyli Toys R Us A do tego niedługo dotrą do mnie kolejne 24 kucyki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Luty 11, 2014 Share Napisano Luty 11, 2014 Orientuje się ktoś może jak jest z dostępnością kucyków w Czechach? Chodzi mi bardziej o normalne pluszaki, nie mopy. Bo chyba na inne porządne rzeczy nie ma co liczyć bardziej niż u nas? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Luty 11, 2014 Share Napisano Luty 11, 2014 Rozmawiałam na ten temat kiedyś z moją przyjaciółką która mieszka w Pradze (a w weekendy wraca do rodzinnego miasta). Sytuacja z kucami tam wygląda podobnie... jak nie gorzej. Gdy wysłałam dla jej siostrzyczki w ramach świąt ...małą "mopową" RD ta była w szoku ,że w ogóle są maskotki z kucykami. Nie opłaca się kupować tam kucyków ,bo z tego co się orientuje na nasze to wychodzi drożej gdybyś jeszcze musiała\musiał zmieniać kasę w kantorze na korony czeskie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 A do tego niedługo dotrą do mnie kolejne 24 kucyki Wow. Kupione w zestawie czy masz za dużo zbędnej kasy? To spooro, ja tyle przez prawie rok zbierałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 Taak, główną zaletą Toys 'r us jest to, że możemy kupić Pinkie w dziesięciu odmianiach^^ Moje najnowsze nabytki: Minty, Honeybuzz i komiks o Nightmare Rarity^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 Moje najnowsze nabytki: Minty, Honeybuzz i komiks o Nightmare Rarity^^ Spoiler 1. SKĄD TY MASZ DO KOPYTA NIGHTMARE RARITY ?! 2. Kocham te na zdjęciu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 Wow. Kupione w zestawie czy masz za dużo zbędnej kasy? To spooro, ja tyle przez prawie rok zbierałam. Hmmm poniekąd w zestawie - koleżanka sprzedawała swoje stare kucyki (głównie G1-G3) bo nie ma ich gdzie trzymać, więc mi się poszczęściło Kasy poszło sporo, ale taniej niż jakby je kupować na ebayu W tamtym roku był taki miesiąc gdzie (nawet nie wiem kiedy! D: ) poszło mi na kuce około 500zł O_________O Taak, główną zaletą Toys 'r us jest to, że możemy kupić Pinkie w dziesięciu odmianiach^^ Moje najnowsze nabytki: Minty, Honeybuzz i komiks o Nightmare Rarity^^Noooo Pinkie to mają tam sporo Po cichu kwitła we mnie nadzieja, że o wiele większy będzie wybór... Nie wiem czy to tylko w Krk bo kolega z Rzeszowa mówił, że u nich jest np Lyra...Nie wiem czy mu się coś nie pomyliło, ale Lyre bardzo chcę i taki lekki zawód mnie spotkał T^TAle Minty i Honeybuzz Ci zazdroszczę *________________________* Tak bardzo *______* Ile za nie dałeś? Na allegro, ebayu czy jeszcze gdzie indziej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 To ja też się pochwalę swoją kolekcją. Nie za dużą i nie za małą moim zdaniem ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Luty 12, 2014 Share Napisano Luty 12, 2014 1. SKĄD TY MASZ DO KOPYTA NIGHTMARE RARITY ?! Komiks mam Nie mam figurki NR, choć bardzo bym chciał... musiałbym zamówić customa chyba Ile za nie dałeś? Na allegro, ebayu czy jeszcze gdzie indziej? Honeybuzz z Allegro za 75 zł (przepłaciłem, były za 50, ale tak to jest, jak człowiek odwleka decyzje zakupowe, zwłaszcza w świecie G4 ^^) Minty od Anglika z Ebaya za Ł15 i w sumie też przepłaciłem bo z Ameryki byłoby taniej (w granicach $13 - $15), ale trzeba by czekać trzy tygodnie na przesyłkę zza oceanu. BTW to nie jest ta superżadka i prototypowa "Minty A", tą ostatnio widziałem za $360. Moja to jest ta zwykła "Minty B" z zestawu Midnight in Canterlot i nie jest taka trudna do znalezienia na Ebayu Co do Toys'r Us też jestem zawiedziony. Tak się odgrażali że zniszczą Smyka a od czterech miesięcy na półkach to samo. Twojemu koledze chyba jednak coś się pomyliło, bo o ile wiem, to Lyra nie była wznawiana. Też musiałem szukać na Allegro, bo przegapiłem moment, kiedy była w sklepach. To ja też się pochwalę swoją kolekcją. Nie za dużą i nie za małą moim zdaniem ^^ Jak byłem mały to też zaplatałem kucykom warkocze^^ BTW całkiem ładna kolekcja, parasprite żądzi^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 13, 2014 Share Napisano Luty 13, 2014 Minty od Anglika z Ebaya za Ł15 i w sumie też przepłaciłem bo z Ameryki byłoby taniej (w granicach $13 - $15), ale trzeba by czekać trzy tygodnie na przesyłkę zza oceanu. BTW to nie jest ta superżadka i prototypowa "Minty A", tą ostatnio widziałem za $360. Moja to jest ta zwykła "Minty B" z zestawu Midnight in Canterlot i nie jest taka trudna do znalezienia na Ebayu Co do Toys'r Us też jestem zawiedziony. Tak się odgrażali że zniszczą Smyka a od czterech miesięcy na półkach to samo. Twojemu koledze chyba jednak coś się pomyliło, bo o ile wiem, to Lyra nie była wznawiana. Też musiałem szukać na Allegro, bo przegapiłem moment, kiedy była w sklepach.Aj tam - mi by wystarczyła Minty B Ale jakoś nie możemy się polubić z ebayem ^^"No wiesz...on na poniaczach się nie zna to mu można wybaczyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts