Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) -Cóż poza dziwnym listem, tymi strojami i klejnotami nie widzę tu niczego specjalnego. Ej i co to za jeden ten książę to mi się nie podoba. Edytowano Marzec 2, 2014 przez Magus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 - Pomyślmy... Książka o Discordzie... Kto ją czytał i po co? - Sprawdziłem, na jakiej stronie była otwarta. - Drugie pytanie - gdzie szukać dalej? Ratusz? Wyszedłem z biblioteki. W oddali dostrzegłem barierę otaczającą Canterlot. - Hm, wygląda więc na to, że teoria o księżniczkach podtrzymujących barierę jest prawdziwa. Księżniczki osłabły i musiałby ograniczyć się do osłaniania stolicy. A może powód jest inny? Zagrożenie z wnętrza Equestrii, z powodu którego musiały zmniejszyć barierę? Skierowałem się do ratusza. Po drodze minąłem jakiś ciekawie wyglądający budynek, prawdopodobnie cukiernię. Zajrzałem do środka. [sugarcube Corner] Po krótkim rozpoznaniu znalazłem pamiętnik. Moja teza o osłabionych księżniczkach potwierdziła się. Ruszyłem ku ratuszowi. [Ratusz, Ponyville] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Ratusz: Ratusz był dużym i pięknym miejscem. Były tam drzwi do Biura pani Burmistrz. Był tam też list: Droga Ivory! Ja i Celestia czujemy się coraz słabiej, przez sama wiesz co. Proszę przypilnuj, by kucyki z Ponyville zebrały się w jeden szyk. Za chwilę tam przyjedziemy, by je zabrać. Mamy trzy powody, żeby zmniejszyć barierę. Znasz je doskonale, bo pisaliśmy ci o nich wcześniej. Liczymy na twą pomoc. Luna, Wieczna Władczyni Nocy Mimo gorączkowych poszukiwań, więcej listów nie znaleźliście. Była tylko jakaś kronika zatytuowana: Nightmare Moon, Discord, Las Everfee. Niestety była pusta. Ewidentnie jest to grubsza sprawa... Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Przeczytałem list i wyszedłem szybko z ratusza. Myślałem co robić. Edytowano Marzec 2, 2014 przez Lightning Energy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) (Mówiłam, nie zabieraj! Było w zasadach! Zostaw innym! Bo ci punkty w ostatecznej klasyfikacji odejmę! na koniec wybieram jedną osobę, która dostanie nagrodę!) Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 Kolejny podejrzany list. Hm... Ciekawe, gdzie ta Ivory mieszka. Może tam będzie więcej listów? I ta kronika. Dlaczego jest pusta? Poszukiwania zacząłem od znalezienia adresu domu kucyka imieniem Ivory. Na poczcie powinni mieć jakiś spis adresów. Usłyszałem, jak ktoś wchodzi do ratusza. Niewiele myśląc, otworzyłem okno i wyskoczyłem na zewnątrz, po czym pobiegłem na pocztę. [Poczta, Ponyville] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 - To na nic się nie przyda. Sprawdźmy tą farmę jabłek, widziałem ją niedaleko. - Skierowałem się w stronę farmy. [Ponyvile, Akry słodkich jabłek] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 -Masz racje tu raczej nic nie znajdziemy. Ostatni raz spojrzałem gniewnie na list Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Po kolei: Poczta: Poczta była dosyć dużym budynkiem. Za drzwiami dla personelu było dużo listów, ale żadne nie zawierały nic ciekawego. Przeszłeś do archiwum. Była tam kupka popiołu, która musiała zostać po kilku listach. Ale kto je spalił i po co? Na ścianie był napis: Najważniejsze adresy: Pani Burmistrz - Woodhooves 4 Ponyville Księżniczki Luna i Celestia - Pałac Canterlot, Canterlot Twilight Sparkle - biblioteka, Manemises 2 Ponyville Księżniczka Cadance - Kryształowy Pałac, Crystal Empire Aha... Akry Jabłek: Wielkie pola pysznych jabłek rozciągały się na całą szerokość pagórków. W stodole nie było nic, ale w za to w domu znalazłeś wielką kronikę rodzinnych zdjęć rodziny Apple. Była tam też mała notka na tablicy korkowej ,,Appleloosa, atak Podmieńców, godzina 18.00''... Hm... Jest jeszcze domek na drzewie... idziesz? (Rodzina Rarity jednak nie umarła..sorry) I nagle to się stało. Cichy syk, lekki grzmot i ziemia się zatrzęsła. Spojrzeliście w górę. Nie było nocy, ani dnia. Był Nocodzień... Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) -Co to są podmieńce. I co się dzieje ze słońcem i księżycem?! Co to ma być?! (No cóż chyba uda mi się jakoś dalej kierować te postać. Chociaż i tak ciężko się wcielać w Rarity) Edytowano Marzec 2, 2014 przez Magus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 Nagle na niebie pojawiły się noc i dzień jednocześnie. Uznałem, że może to mieć coś wspólnego lasem Everfree. W końcu tam wszystko było poza kontrolą kucyków. Skierowałem się tam. (las Everfree) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 - Bingo. Ruszyłem w stronę domu Pani Burmistrz. Nie zaszedłem daleko, gdy coś zaczęło się dziać ze słońcem i księżycem. - Co do... - powiedziałem, widząc tę anomalię. Wygląda na to, że księżniczki są naprawdę słabe... o ile jeszcze żyją albo nie dostały się do niewoli. [Dom Pani Burmistrz, Ponyville] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 - Jest! Mamy informacje o ataku podmieńców. Osłabiona księżniczka, podmieńcy i... - Wtedy jakby ziemia zadrżała. Wybiegłem na dwór. - Pół noc, pół dzień. To wiele wyjaśnia. Jakby księżniczki, nie mogły kontrolować ciał niebieskich.... hmm.... . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 -Michael, co robimy? W życiu czegoś takiego nie wiedziałem może chodźmy do tego zaatakowanego miasteczka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) (Nie musisz już kierować Rar jak ci ciężko, poradzę se ) Dom Pani Burmistrz: Domek był śliczny i skromny. Były tam dyplomy i liczne nagrody, oraz zdjęcia z powstania Ponyville. Na piętrze w sypialni pani burmistrz było jakiś wycinek z gazety i list... Królowa Chrysalis powraca? Księżniczki informują nas o wzmożonej aktywności podmieńców, czy stwory chcą się wydostać za barierę? Nie wiadomo, ale Księżniczka Celestia wybrała się do Changei, by rozwiązać tę sprawę. Więcej na ten temat na stronie 6. Droga Ivory! Jest mi niezmiernie przykro z powodu ostatnich wydarzeń. Mam nadzieję, że wybaczysz mi moją ignorancję! Nalegam na pilne spotkanie w Crystal Empire... Dalsza część listu była urwana. (konkretne miejsce w lesie np. chatka Zecory, albo ścieżka, pole Czarciego Żartu itd..) Bar w Appleloosie: Bar był strasznie zniszczony, ale nic w nim nie było. Na ladzie leżała tylko jakaś karteczka z napisem: DO WSZYSTKICH OBYWATELI APPLELOOSY! Zarządzona pilna ewakuacja kucyków! Pociągi do Canterlotu ochraniane magią już stoją! Prosimy wziąć najważnieszy dobytek i uciekać! (szukaj dalej w Appleloosie ~~ Eliza) (razem z Equestrią przeszła też Changea~~Elizka) Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) W lesie też nic nie było. Wróciłem do miasteczka i postanowiłem poszukać w szkole. (szkoła w Ponyville) Edytowano Marzec 2, 2014 przez Lightning Energy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Tak, to już była jakaś poszlaka. Przypomniałem sobie, co wiedziałem o changelingach. Tak, to może być to... Wezwałem śmigłowiec. Czekając na jego przybycie, przeszukałem bibliotekę w poszukiwaniu jakiejś mapy. Jeśli ją znalazłem, to zapamiętałem, gdzie leży Changea. Następnie wsiadłem do pojazdu. - Kurs na Changeę. [Changea, siedziba Chrysalis] Edytowano Marzec 2, 2014 przez Gandzia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 - Skierujmy się niejakiej Changei. Luna opowiadała mi o tym miejscu. - Wsiadłem do helikoptera i skierowałem się do tej tajemniczej krainy. ( Changea, ????) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 -Niech tak będzie lepiej znasz ten świat. Również wskoczyłem do helikoptera (Jak chcesz Eliza to nią kieruj mi to jakoś marnie szło) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Szkoła w Ponyville: Szkoła była ślicznym budynkiem z kilkoma klasami. Na tablicach powypisywane były różne słodkie znaczki. W biurku nauczycielki znalazłeś kanapkę z sianem i ogórkiem, oraz krótką notatkę: Razem ze źrebiętami znowu wybieramy się na wycieczkę do Canterlockiego labiryntu. Mam nadzieję tylko, że nie wyjdzie jak wtedy z Discordem. Na jednej z ławek był rysunek podpisany : Applejack i Apple Bloom, narysowała Sweetie Belle''. Było to ewidentnie rysowanie z pozy, bo było też tło(akry słodkich jabłek). I wtedy to zobaczyłeś. Tam w tle. Jakaś ciemna postać, która na pewno nie była podmieńcem, ani kucem. Czy kucyk nie wiedział co rysuje? Biuro Szefa Appleloosy Nie było w nim nic ciekawego. Jakieś odznaki i krótki liścik, całkowicie zamazany(szukaj dalej) Changea Pałac Chrysi. W Changei nie było podmieńców. Weszliście do pałacu zbudowanego z obsydianiu i pokrytego ektoplazmą. W Sali Tronowej leżała, za zieloną barierą ogromna... mucho-kuco-niewiadomoco. - Chcieliście czegoś? - zapytała cicho, sącząc coś co wyglądało jak krew. Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 -Co to jest? Co zrobiliście z mieszkańcami tej krainy robale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Chrysalis zaśmiała się. - My tylko na początku wysysaliśmy energię z bariery osłabiając alicorny... ale teraz nie robimy nic i nie wiemy co się stało z Equestrią...Wcale nas to nie obchodzi...Może wrócił Sombra... albo Discord postanowił się zabawić... są też ONI... zresztą... Nawet dobrze by było gdyby Celestia i Luna zdechły... przejęłabym władzę nad Equestrią i Ziemią. Nie pokonaliśbyście nas. Jest nas miliony i potrafimy wyssać energię życiową. Cieszcie się, że jestem najedzona, bo wasze duszy wyglądają pyyyysznieeee - cały czas szeptała, a jej głos niósł się po sali - Coooś jeszcze? Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 Znalazłem tylko jakiś rysunek z namalowaną dziwną postacią. Wszedłem do śmigłowca i poleciałem do Changei. Postanowiłem sprawdzić sypialnię królowej. (Changea, sypialnia Chrysalis) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Marzec 2, 2014 Share Napisano Marzec 2, 2014 -Irytujący robal. Jeśli dowiem się, że coś zrobiliście któremuś z mieszkańców. Zabawię się w eksterminacje. Po tych słowach spojrzałem na Michaela. -Mam zaatakować to coś. Czy wynosimy się stąd? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 2, 2014 Autor Share Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) (Jest zablokowana. Póki Chrysia jest w zamku możesz iść tylko do Sali Tronowej. W Stacji i Ratuszu nic nie ma ważnego, szukaj dalej w Appleloosie... noł łej...) - hahaha - Chrysalis się zaśmiała, a potem wpatrzyła w sufit popijając krew. Edytowano Marzec 2, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts