Skocz do zawartości

My little pony the movie

Recommended Posts

Warto było wydać pieniądze by zobaczyć ten film :) Animacja, muzyka, dubbing oraz sama animacja, która komponuje się bardzo dobrze z głosami aktorów. Zabawne sceny, smutne jak i te gdzie były rozwścieczone bądź też i inne postacie, które grały w tym filmie. Nie jestem fanem piosenek jeżeli chodzi o te z sezony 4-7, ale te w filmie były całkiem dobre, jednak też nie wszystkie wpadły mi w ucho ;) Jednak sceny z ich twarzami, które czasem wyginały się w chińskie "S" bądź też inne znaki były zabawne i pierwszy raz od wielu lat bawiłem się na tym filmie całkiem nieźle :D Szkoda,  że nie było mnie stać na popcorn i cole bo bawiłbym się jeszcze lepiej, ale mówię, dobrze spożytkowane pieniądze i polecam każdemu kto znajduje się w tym fandomie :)

Odkryj ukrytą treść

• +1 2

Hej, kojarzycie czy w naszych kinowych sieciówkach są jakieś okolicznościowe zestawy z kucykami, typu np. kubek z colą z figurką czy coś podobnego? A jeśli tak to w których kinach? Na stronach kin nic nie znalazłem a wybieram się w najbliższym czasie i fajnie byłoby sobie sprawić coś takiego na pamiątkę :)

Dnia 7.10.2017 o 08:08, Rapid napisał:
  Odkryj ukrytą treść

Ci co obejrzeli zrozumieją Xd....genialne to było.

Expand  

PRAISE TEMPEST! :evilshy: 

Tymczasem spływają kolejne oceny filmu. Na RT film ma niestety już status "Rotten" z 57% pozytywnych recenzji od krytyków. Fani zaś cały czas pompują ocenę i obecnie wynosi ona 4.5/5, co stanowi około 91% lubienia xd

Świetny film, dużo dziewczynek było w kinie no, ale mniejsza z tym XD. W każdym razie świetna animacja, wyborny chumor jak i muzyka. Heh... Rozwaliła mnie jedna mama po filmie co do swojej córki mówi: "No, a wiesz, mi się ta bajka jakoś nie podobała". W każdym razie pomijając tą panią to film był wprost wyborny:pinkie:.

Dnia 7.10.2017 o 21:03, Krzysztof napisał:

Świetny film, dużo dziewczynek było w kinie no, ale mniejsza z tym XD. W każdym razie świetna animacja, wyborny chumor jak i muzyka. Heh... Rozwaliła mnie jedna mama po filmie co do swojej córki mówi: "No, a wiesz, mi się ta bajka jakoś nie podobała". W każdym razie pomijając tą panią to film był wprost wyborny:pinkie:.

Expand  

Niby dlaczego "rozwaliła"? Co jest dziwnego w tym, że film nie przypadł jej do gustu? :rarity5: Wychodząc z sali kinowej po obejrzeniu "Łotra 1" usłyszałem od kolesia: "k#wa, jakie g#wno". Na smartfonie miał tapetę z Vaderem. 

• Haha 1

Dobra czas na parę słów ode mnie z krytycznego punktu widzenia. Od razu mówię, że bawiłem się świetnie w kinie i mi się film podobał :giggle:, ale należy też przebadać główne elementy produkcji i je ocenić.

Przygotować się na ścianę porządnego tekstu:

Odkryj ukrytą treść

• Lubię to! 1

Ok, no to jedziemy z tym orzechem do zgryzienia. :grumpytwi:

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Sttark

Oglądałem wczoraj w IMAXie w Łodzi,sprawdzałem czy u nie w "kinie" będzie lecieć.Jakie miasto takie kino.:fluttershy4:

Moje wrażenia są bardzo pozytywne.Nie ukrywam również,że myślałem,że skończy się troszeczkę inaczej.Co doTempest Shadow  do kończy myślałem,że Twilight "odda" jej róg.Myślałem trochę i to może jest nie tyle błąd co trochę szkoda,że Capper był tak mało bo bardzo fajna postać według mnie.Akcent piracki też bardzo dobrze,że był chociaż myślałem inne oczekiwania.Co na minus według mnie to ten konflikt Twilight z resztą mane 6.NIby znają się tyle od 7 sezonów A Hasbro wplątuję te  ich spięcia,co za dużo to z zdrowo (patrz Rarity i jej "fascynacja modą") 

Wiem,że nie będę tutaj jedynym tutaj,który będzie twierdził,że będzie 2 cześć bo będzie na 95%

Dnia 8.10.2017 o 08:28, pepeh napisał:

Co na minus według mnie to ten konflikt Twilight z resztą mane 6.NIby znają się tyle od 7 sezonów A Hasbro wplątuję te  ich spięcia,co za dużo to z zdrowo (patrz Rarity i jej "fascynacja modą") 

Expand  

Dla mnie to OGROMNY plus. Ta sprzeczka nie była o byle co, ani wymuszona, ani wciśnięta na siłę. W końcu Twilight...

Odkryj ukrytą treść

Pretensje pozostałych klaczy były w 100% uzasadnione. Gdyby nie to co próbowała zrobić, królowa by im pomogła. Poza tym, Twilight non stop brała ciężar tej wyprawy na siebie ("bo jestem księżniczką, to mnie chce Temptest"), dopiero pod koniec zrozumiała swój błąd. Nikt by nie wytrzymał takiej presji, musiała w pewnym momencie "pęknąć". Swoje dołożyły Pinkie (skok na linę :rarity3:) czy też Rainbow (gdyby nie jej popisy Temptest nie zauważyłaby ich statku). Podsumowując, kłótnia po prostu musiała być, bez niej byłoby sztucznie, zbyt cukierkowo.   

BTW. Czy ktoś jeszcze wyłapał nawiązanie do Lśnienia? W filmie pojawia się też Starlight. Nie powiem gdzie :pinkiep:

Edytowano przez Triste Cordis
  • +1 3
  • Lubię to! 1

Dnia 8.10.2017 o 08:53, Triste Cordis napisał:

Dla mnie to OGROMNY plus. Ta sprzeczka nie była o byle co, ani wymuszona, ani wciśnięta na siłę. W końcu Twilight...

Odkryj ukrytą treść

Pretensje pozostałych klaczy były w 100% uzasadnione. Gdyby nie to co próbowała zrobić, królowa by im pomogła. Poza tym, Twilight non stop brała ciężar tej wyprawy na siebie ("bo jestem księżniczką, to mnie chce Temptest"), dopiero pod koniec zrozumiała swój błąd. Nikt by nie wytrzymał takiej presji, musiała w pewnym momencie "pęknąć". Swoje dołożyły Pinkie (skok na linę :rarity3:) czy też Rainbow (gdyby nie jej popisy Temptest nie zauważyłaby ich statku). Podsumowując, kłótnia po prostu musiała być, bez niej byłoby sztucznie, zbyt cukierkowo.   

BTW. Czy ktoś jeszcze wyłapał nawiązanie do Lśnienia? W filmie pojawia się też Starlight. Nie powiem gdzie :pinkiep:

Expand  

Co do tej sprzeczki  to nie rozumiej jak Twilight nie mogła zaufać.I tak sprzeczka nie była o byle co.Tak Twilight brała wyprawę na siebie,raczej jakby Pinkie wzięła to porażka lvl hard.Cukierkowość by była,gdyby nie pojawiła się Tempest.

Po za tym ratowały Equestrie już nie raz,jakieś doświadczenie powinny mieć.

Edytowano przez pepeh

Dnia 10.10.2017 o 19:28, Sttark napisał:

Tyle, że film nadal funkcjonuje jako osobne, dzieło, więc nie wiem czy branie pod uwagę serialu jest najlepszym pomysłem. 

Expand  

Są pogłoski, że od teraz i filmy, i eqg, i komiksy będą ze sobą bardziej powiązane, a postacie z filmu mogą się pojawić w s8 i dalej.

Poza tym, jeden z twórców odpowiedział na pewno pytanie o linię czasową i powiedział, że akcja filmu dzieje się pomiędzy S7 a S8.

Dnia 10.10.2017 o 20:08, Niklas napisał:

Poza tym, jeden z twórców odpowiedział na pewno pytanie o linię czasową i powiedział, że akcja filmu dzieje się pomiędzy S7 a S8.

Expand  

Niby tak, ale dobrze wiemy jak to działa w przypadku EG, że niby to jest kanoniczne, ale twórcy nie chcą mieszać MLP:FiM i innych podobnych historii MLP czyli komiksów oraz EG.

Dnia 10.10.2017 o 20:39, The Silver Cheese napisał:

twórcy nie chcą mieszać MLP:FiM i innych podobnych historii MLP czyli komiksów oraz EG.

Expand  

Cóż, to już się dzieje. Pytanie tylko czy będzie tego więcej, czy poprzestaną na tych nielicznych wyjątkach.

Edytowano przez Niklas

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...