Król Etirenus Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 (edytowany) 15 godzin temu, Courtroom napisał: Albo, znając Twilight i możliwy kontekst tej sceny (początek filmu, przed koncertem), to są tylko przesadnie skomplikowane obliczenia dotyczące optymalnego oświetlenia sceny Sii. Wystarczy tylko porównać fragmenty tego konturu zza Twily z tym: Odkryj ukrytą treść Więc nie, raczej nie będziemy mieli wglądu na planetę. Sry. (Z drugiej strony, miło, że twórcy jeszcze pamiętają o tej nerdowej stronie Twilight) Też możliwe, ale mimo tego i tak obrazek może ukazywać błąd związany z górowaniem słońca i księżyca w kontekście pór roku tzn. maksymalna wysokość tych dwóch ciał niebieskich wynosi 90 stopni (a więc w zenicie, czyli tak, jak na równiku), gdyż wartość 62 stopni nie jest najwyższa jeżeli chodzi o górowanie słońca bądź księżyca (nie jest to ich maksymalne płożenie). Oznacza to że nie mogą występować (i nie powinny) pory roku typowe dla normalnej strefy klimatu umiarkowanego, ponieważ górowania słońca i księżyca jest typowy dla klimatu równikowego i zwrotnikowego. Pory roku przy zenitarnym położeniu słońca księżyca mogą występować jeżeli: a) orbita planety, gdzie mieści się Equestia nie jest kołowa, lecz ekscentryczna. b) jest pochylona (z rysunku wynika, iż tak jest to ta niebieska strzałka), ale nie jest to warunek c) no i magia, która sprawia, że powiedzmy tutaj na równiku są pory roku. Pole magnetyczne planety działa na tej samej zasadzie, co pulsar (magnetar) stąd rysunek przyrównałem do tego rodzaju gwiazdy, ale teza pola magnetycznego też jest dobra. Edytowano Lipiec 2, 2017 przez Król Etirenus 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordoklapow Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 A co my tutaj mamy? Spoiler Równanie Schrodingera! Fizyka kwantowa w kucach potwierdzona! (po raz drugi) I w sumie ciekawi mnie, jak się całkuje babeczki, w szczególności bez żadnej miary. Ogółem muszę przyznać, że za wyjątkiem kolorystyki i tła, to całkiem całkiem. Początkowo kreska trochę mnie odpychała (te pyszczki są jakieś strasznie małe) ale można się przyzwyczaić. No, i była nawet Starlight (chociaż wątpię, by cokolwiek robiła). Tła z drugiej strony... Już w pierwszej scenie wydać było jak cukierkowo kolorowe kucyki walą po oczach na szarobrązowym tle. Słabo. A Canterlot... to dramat. Jakby ktoś zjadł całą paczkę świecowych kredek i potem ją zwrócił. Właśnie te kolory... cóż, to wygląda jakby w połowie prac nad filmem pojawił się ktoś ważny i bezgustny, stwierdził "Hej, to jest film dla małych dziewczynek, od teraz kolory mają być nasycone do wyrzygu" i uciekł liczyć zarobione na zabawkach hajsy. I w ten sposób połowa postaci, teł, obiektów jest dość szara, a połowa wygląda jak sklepowa półka z zabawkami dla dzieci poniżej trzeciego roku życia. Gdyby wszystko było takie stonowane, to spoko; gdyby wszystko było takie jaskrawe to też ok, bowiem oko ludzie przywyka do wysokich nasyceń kolorów. Ale jeżeli pomieszali jedno z drugim to już będzie tragedia. Mam nadzieję że w filmie okaże się to rozsądnie zrobione. Jak się okaże że Twilight w ramach swoich obowiązków będzie musiała zorganizować jakiś badziewny koncert popu, to będę bóldupił. Tak szczerze mówiąc to wkurza mnie kult celebrytów w kucach. Fabuła... cóż, nie oglądam kuców dla wybuchów, walk czy akcji, toteż mam nadzieję że twórcy chętniej pokażą dynamikę charakterów w tej nowej sytuacji, niż głupią, bezmózgą akcję (jak to regularnie robili). 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWerec Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 Po ~11 godzinach renderowania: Spoiler Upscale trailera do 4K gotowy. Szykujcie screencapy 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 11 godzin temu, Mordoklapow napisał: Równanie Schrodingera! Fizyka kwantowa w kucach potwierdzona! (po raz drugi) Już mogli twórcy pokusić się o równanie czasowe równania Schrodingera lub ogólną postać tego równania przedstawioną przy pomocy operatora Hamiltona. Fizyka na informatyce, takie rzeczy się po prostu wie . A tak poza tym. W 0:18 mamy Princess Skystar (po lewej) w postaci hipogryfa . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordoklapow Napisano Lipiec 3, 2017 Share Napisano Lipiec 3, 2017 22 godziny temu, The Silver Cheese napisał: Już mogli twórcy pokusić się o równanie czasowe równania Schrodingera lub ogólną postać tego równania przedstawioną przy pomocy operatora Hamiltona. Fizyka na informatyce, takie rzeczy się po prostu wie . Równanie Rarity-Schwingera , czyli równanie na pole o spinie 3/2. Plus jeszcze jedna myśl: Wreszcie kuce będą miały sensowną fizykę. No, może za wyjątkiem zachowania pędu, gdy Tempest daje w mordę tamtej rybce. Ale podoba mi się lot i ruch bohaterek, sprawia naturalne wrażenie, jakby nagle kucyki dostały zarówno elastyczności, jak i masy. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 11, 2017 Share Napisano Lipiec 11, 2017 Pojawił się sneak peek z drugiej części MLP Prequela. Tym razem będzie nam dane lepiej poznać Kapitan Celaeno (dla przypomnienia: przywódczyni powietrznych piratów, odgrywana przez Zoe Saldanę): https://www.equestriadaily.com/2017/07/captain-celaeno-gets-spotlight-in.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Lipiec 14, 2017 Share Napisano Lipiec 14, 2017 Fajne rzeczy~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 14, 2017 Share Napisano Lipiec 14, 2017 (edytowany) Pojawiły się niemieckie opisy fabuły filmu, które skupiają się nieco bardziej na postaci Tempest i wyjaśniają trochę jej motywacje i dlaczego współpracuje ze Storm Kingiem. https://www.equestriadaily.com/2017/07/new-german-mlp-movie-synopsis-and.html Cytat Rolling thunder over Equestria! Princess Twilight Sparkle is stuck in the middle of preparations for the great friendship festival, when the mighty Storm King and his commander Tempest Shadow invade Ponyville with their troops and a sinister plan. Tempest was once herself an inhabitant of Equestria, but as a child she lost her magical horn and with it also her faith in the power of friendship. To gain back her magical power, she now fights alongside the terrifying Storm King, who wants to rob thePrincesses of Ponyville of all their magical abilities. But Twilight and her five best friends will not give up so easily! They flee in order to get some help. With Tempest always close on their heels, they grapple with a shady cat called Capper, fly with the airship of Captain Celaeno's silly birds and finally land in the glittering underwater kingdom of Seaquestria. Will the ponies be able to find some allies there for the battle for their home? https://www.equestriadaily.com/2017/07/confirmation-of-earlier-german.html Potwierdzenie powyższego, plus kilka nowych informacji, między innymi o Starsong. Edytowano Lipiec 15, 2017 przez Niklas 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 15, 2017 Share Napisano Lipiec 15, 2017 Kolejny update, tym razem związany z figurkami. Pojawiła się bowiem na ebayu możliwość zakupu figurki Tempest: https://www.equestriadaily.com/2017/07/awesome-tempest-shadow-brushable.html 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im_Not_A_Brony Napisano Lipiec 18, 2017 Share Napisano Lipiec 18, 2017 W jednej z reklam promującą zabawkę zwiazaną z filmem w UK jest kolejna scena. Źródło : https://www.equestriadaily.com/2017/07/possible-new-movie-scene-in-uk.html?m=1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 19, 2017 Share Napisano Lipiec 19, 2017 Plakat na Comic Cona: Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im_Not_A_Brony Napisano Lipiec 19, 2017 Share Napisano Lipiec 19, 2017 Kolejne małe sceny z filmu przy promowaniu zabawek: https://www.equestriadaily.com/2017/07/another-small-mlp-movie-scene-in-toy.html?m=1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altius Volantis Napisano Lipiec 20, 2017 Share Napisano Lipiec 20, 2017 Ciekawe, czy piosenka Lukasa Grahama z trailera znajdzie się w OST Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 20, 2017 Share Napisano Lipiec 20, 2017 https://www.equestriadaily.com/2017/07/hasbros-plans-for-pony-at-sdcc.html Ta figurka Songbird. Sprawdziłem też czy faktycznie było to postowane przez Się na jej twitterze i tak jest: https://twitter.com/Sia/status/887831133240532992 No to co: jeszcze brakuje występu z piosenką z MLP Movie 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 20, 2017 Share Napisano Lipiec 20, 2017 I kolejne niusy związane z filmem. Tym razem wycieczka po stoisku Hasbro poświęconym filmowi: https://www.equestriadaily.com/2017/07/san-diego-comic-con-2017-hasbro-booth.html 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Lipiec 20, 2017 Share Napisano Lipiec 20, 2017 Wydaje mi się, że jedna maskotka przedstawia Rarity jako alicorna (ale może mi się to wydaje tylko). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 Piracka edycja logo filmu: Spoiler 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 24, 2017 Share Napisano Lipiec 24, 2017 https://www.equestriadaily.com/2017/07/my-little-pony-movie-song-from-sdcc.html Pojawiła się piosenka Rainbow z filmu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 24, 2017 Share Napisano Lipiec 24, 2017 Nie wiem co ci opadło, bo jakoś zainteresowanie nadal jest... Inaczej nie robiliby nowych sezonów, gdyby oglądalności nie było. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altius Volantis Napisano Lipiec 25, 2017 Share Napisano Lipiec 25, 2017 Zainteresowanie jest nadal, i to duże, szczególnie że według pewnych źródeł 30 lipca ma być polski trailer Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polineks Napisano Lipiec 26, 2017 Share Napisano Lipiec 26, 2017 Zwiastunik PL Spoiler 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im_Not_A_Brony Napisano Lipiec 26, 2017 Share Napisano Lipiec 26, 2017 Nie powiem w polskiej wersji językowej prezentuje się nawet dobrze, głos Grubbera ujdzie natomiast osoba dubbingująca Temperst pasuje idealnie. Niestety głos Storm Kinga według mnie nie pasuje, po prostu myślę tu popełnili błąd, ale pożyjemy zobaczymy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Lipiec 26, 2017 Share Napisano Lipiec 26, 2017 2 godziny temu, Im_Not_A_Brony napisał: Niestety głos Storm Kinga według mnie nie pasuje, po prostu myślę tu popełnili błąd, ale pożyjemy zobaczymy. Proponowałbym zatem Stanisława Olejniczaka. To ten lektor od takiego krótkiego filmu, który by może coś dodał ciekawego do filmu fabularnego MLP po przez styczność z tamtym filmem :) . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 27, 2017 Share Napisano Lipiec 27, 2017 Świetnie im ten dubbing wyszedł, już nie mogę się doczekać całości Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 27, 2017 Share Napisano Lipiec 27, 2017 Kolejna tona zabawek okołofilmowych zaprezentowana: https://www.equestriadaily.com/2017/07/massive-flood-of-movie-merchandise-hits.html (tu możecie zobaczyć oczy Starsong) https://www.equestriadaily.com/2017/07/non-guardians-of-harmony-pirate-pony.html 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się