Dolar84 Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Witamy ponownie. Od ostatniego konkursu (z porządną frekwencją) minęło sporo czasu. A skoro MLS dostał swój, to i tutaj pora przywrócić tę tradycję. Dlatego też, bez dłuższych wstępów przejdźmy do kolejnej edycji Gradobicia. Wracamy do 10 tematów - 5 od Zodiaka i 5 ode mnie. Teraz jednak należy przejść do standardowego marudzenia. 1. Limit słów (na jedno opowiadanie) - 1500 2. Termin oddawania prac - 23:59:59 31.03.2017 3. Opowiadania muszą być w klimacie MLP 4. Formatem obowiązującym jest wysyłanie linków do google docs w którym będą prace. 1 link = 1 fanfik. Jednocześnie przypominam o wyłączeniu opcji komentowania/edycji do czasu zakończenia oceny prac. 5. Wszystkie prace proszę umieszczać w jednym poście edytując go w miarę potrzeby. 6. Tagi - dowolne zarówno w liczbie jak i rodzaju (oprócz gore/clop). Tagów obowiązkowych nie trzeba umieszczać w pracach konkursowych (wymagane są dopiero przy publikacji w dziale). 7. Prace które przekroczą dozwolony limit, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną oddane po terminie lub zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. 8. Minimalna ilość prac kwalifikująca do oceny - cztery opowiadania. 9. Uczestnicy przystępując do konkursu w całości akceptują powyższe postanowienia. Tematy: 1. Dzień z życia Zecory 2. Luna Vult i Celestia Akhbar 3. Chimeryczna rodzinka: Discord, Dyskurs i Dysfunkcja 4. Śmierć Powierniczkom Elementów! 5. Owies na tysiąc sposobów 6. Noc, krew i kły 7. Vivat Las Pegas! 8. W szponach chaosu 9. Sztuka oksymoronu: zimny ogień, sucha woda i kompetentna Celestia 10. W promieniach zachodzącego słońca Jury: Zodiak, Dolar84 Jak widzicie tym razem trzeba napisać cztery opowiadania. Naturalnie zachęcamy by było ich więcej - macie w końcu ponad półtora miesiąca. Naturalnie jeżeli macie jakieś pytania, zadawajcie je w temacie - odpowiemy na pewno. Cóż, chyba wszystko już zostało powiedziane - teraz pozostaje nam czekać aż zadziwicie nas swoją wyobraźnią. Let the chaos begin! 9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 (edytowany) Jestem jak najbardziej za, a i tematy podpasowały . Coś tu napewno uskrobiè Edytowano Luty 13, 2017 przez Darth Evill (Fire Sky) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 25 minut temu Dolar84 napisał: A skoro MLS dostał swój, to i tutaj pora przywrócić tę tradycję. <tu wstaw obszerną wypowiedź o tym, że MLN taki pominięty i niekochany, i w ogóle Dolar zły, bo od paru lat nie zrobił kolejnego konkursu gore> I smutna RD , żeby Dolcze miał wyrzuty sumienia. (wiem, nie będzie miał) Ekhm... Tematy widzę jak zwykle są... średnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 13, 2017 Autor Share Napisano Luty 13, 2017 2 minuty temu Foley napisał: <tu wstaw obszerną wypowiedź o tym, że MLN taki pominięty i niekochany, i w ogóle Dolar zły, bo od paru lat nie zrobił kolejnego konkursu gore> I smutna RD , żeby Dolcze miał wyrzuty sumienia. (wiem, nie będzie miał) Ekhm... Tematy widzę jak zwykle są... średnie. Smutna RD (worst pony) to może co najwyżej wywołać u mnie dziką radość a nie wyrzuty sumienia A tematy są jakie są. Owszem, trzeba nad nimi trochę pomyśleć, ale wiem że dacie radę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinro Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 (edytowany) Tytuł i ogłoszenie: brakuje po jednej literce "m" Also, "Vivat Las Pegas"? To jakieś dziwaczne połączenie łaciny i powiedzenia o LV Edytowano Luty 13, 2017 przez Kinro 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Fajne tematy. Chyba po raz pierwszy postanowię coś napisać i wstawić. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 (edytowany) 4 minuty temu Dolar84 napisał: Smutna RD (worst pony) to może co najwyżej wywołać u mnie dziką radość a nie wyrzuty sumienia Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, dlatego ją wybrałem. 4 minuty temu Dolar84 napisał: A tematy są jakie są. Owszem, trzeba nad nimi trochę pomyśleć, ale wiem że dacie radę Gdyby nie to, że mam trochę wolnego, to nawet bym na nie spojrzał drugi raz. Ale Wasze szczęście, może jak mi się będzie nudzić, to coś naskrobię dla podbicia frekwencji. EDIT: Żeby jednak nie być dla Was tak surowym - nr 4. i 6. nawet może być. Edytowano Luty 13, 2017 przez Foley 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Może mi tylko ktoś wytłumaczyć co znaczy Vult i Akhbar? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 13, 2017 Autor Share Napisano Luty 13, 2017 2 minuty temu Foley napisał: Gdyby nie to, że mam trochę wolnego, to nawet bym na nie spojrzał drugi raz. Dobrze mendo marudna, następnym razem obiecuję że specjalnie dla Ciebie dam temat "One Pony Army" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 (edytowany) 2 minuty temu Dolar84 napisał: Dobrze mendo marudna, następnym razem obiecuję że specjalnie dla Ciebie dam temat "One Pony Army" Uznam to za złośliwe zrządzenie losu, bowiem niedawno ukończyłem fanfic[edit: na publikację jeszcze sobie poczekacie ], który uznałem, że będzie moim ostatnim, w którym wykorzystam motyw OPA. Wiem, ciężko w to uwierzyć, ale uznałem, że trzeba coś zmienić w swojej tfu!rczości. Edytowano Luty 13, 2017 przez Foley 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinro Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Luna Vult - Luna tak chciała Celestia Akbar - Celestia jest wielka 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Luna Vult = Deus Vult. Deus Vult to wola boża, tak więc Luna Vult to wola Luny. Celestia Akhbar = Allah Akhbar. Islamskie zawołanie oznaczające dosłownie "Bóg (Allah) jest największy". Interpretacja dowolna. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Właśnie teraz Kinro napisał: Luna Vult - Luna tak chciała Celestia Akbar - Celestia jest wielka Bardzo dziękuję 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 7 minut temu Foley napisał: Ale Wasze szczęście, może jak mi się będzie nudzić, to coś naskrobię dla podbicia frekwencji. Super! Może ocenię 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Właśnie teraz Zodiak napisał: Super! Może ocenię Nie ma co, szkoda czasu. Dajcie 2/10 z miejsca i fajrant. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Właśnie teraz Foley napisał: Nie ma co, szkoda czasu. Dajcie 2/10 z miejsca i fajrant. 2/10 z miejsca będę dawał tylko za konkretne tematy 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 Fajne tematy, wewnętrzny śmieszek się obudził. Postaram się coś naskrobać, ewentualnie wyskrobać 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Luty 14, 2017 Share Napisano Luty 14, 2017 Hmm... a może by tak... ...niee, nie chce mi się. ...a może jednak? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Luty 14, 2017 Share Napisano Luty 14, 2017 Pasmatrim, uwiżym. Mam na razie dość sporo roboty, nie mówiąc o pomyśle na clop konkurs, który miałem zamiar zrealizować (i też mało czasu, bo końcówka sesji i parę innych pierdół). 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Luty 14, 2017 Share Napisano Luty 14, 2017 (edytowany) Mam pytanie odnośnie opowiadań. Każda z nich ma być o czym innym, czy mogą się one ze sobą łączyć jak w poprzednich edycjach? Edytowano Luty 14, 2017 przez Kacpi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 14, 2017 Autor Share Napisano Luty 14, 2017 Mogą oczywiście. Jednak pamiętaj że każde powinno być oddzielną całością. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catniss Napisano Luty 16, 2017 Share Napisano Luty 16, 2017 Oooo... Jeśli nie skrobnę niczego, chyba się powieszę. Takie fajne tematy... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Luty 26, 2017 Share Napisano Luty 26, 2017 (edytowany) Moje pracę konkursowe. najlepiej czytać w kolejności poniżej, tytuły są takie jak tematy. Spoiler 1) Śmierć Powierniczkom Elementów! [Alternate Universe] 2) Noc, krew i kły [Alternate Universe] [Violence] 3) W szponach chaosu [Alternate Universe] 4) W promieniach zachodzącego słońca [Alternate Universe] 5) Owies na tysiąc sposobów [Alternate Universe] [Sad] Edytowano Marzec 5, 2017 przez darkblodpony 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coldwind Napisano Luty 27, 2017 Share Napisano Luty 27, 2017 (edytowany) Pora na moją radosną twórczość: 1. Życie od kuchni [Slice of Life] - Temat: Owies na tysiąc sposobów. 2. Przemijanie [Slice of Life] - Temat: W promieniach zachodzącego słońca. 3. Noc z życia jabłkowego wampira [Random][Slice of Life] - Temat: Noc, krew i kły 4. Sztuka wojny wg księżniczki Celestii [Random][Parody] - Temat: Sztuka oksymoronu Serdecznie zapraszam do przeczytania. Edytowano Marzec 31, 2017 przez Coldwind 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 1, 2017 Autor Share Napisano Marzec 1, 2017 Uwaga! W razie wątpliwości co do długości pisanego tekstu, każdy z uczestników może wysłać mi go przed publikacją, żebym sprawdził jego długość w Wordzie. Jeżeli okaże się za długi, powiadomię o tym użytkownika, który będzie miał możliwość... skorygowania tego potknięcia. To powinno raz na zawsze zakończyć problemy z przekraczaniem limitu. Od razu mówię, że opowiadania nie będą podczas sprawdzania czytane, ani nie będę sugerował w nich żadnych zmian/poprawek - jedyne co zostanie skontrolowane to liczba słów. Jako że sytuacja wyniknęła już w trakcie trwania konkursu, osoby które już opublikowały teksty czyli @darkblodpony (4 teksty) oraz @Coldwind (1 tekst), wyjątkowo również mogą przesłać mi je do sprawdzenia i w razie problemów będą miały możliwość dokonania korekty. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts