Rapid Napisano Lipiec 10, 2016 Share Napisano Lipiec 10, 2016 Na razie moją ulubioną książką jest : "Kamienie na szaniec" Aleksandra Kamińskiego,tematyka dywersji w ii wojnie światowej....wciągnęło mnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Lipiec 10, 2016 Share Napisano Lipiec 10, 2016 Moją ulubioną serią książek jest "Zwiadowcy" John'a Flanacan'a. Opowiada ona o losach młodego zwiadowcy przy boku swojego mistrza. Epoka średniowiecza bez fantastyki. Inna z jego serii to "Drużyna", która dzieje się w tym samym świecie, lecz podążając za postaciami epizodycznymi z poprzedniej serii. Akcja dzieje się głównie nad wodami z racji ich pochodzenia. Szczerze polecam tego autora. Można się wciągnąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GosiElla Napisano Sierpień 2, 2016 Share Napisano Sierpień 2, 2016 Mam dużo ulubionych książek, ale przede wszystkim jaram się serią "Kronik Archeo" Opowiada o piątce dzieci- Ani i Bartka Ostrowskich oraz Jim'a, Martin'a i Mary Jane Gardnerów. Jako, iż rodzice obu rodzeństw są archeologami, nie obędzie się bez tego, że Main5 nie wpadnie na trop jakiejś fascynującej zagadki, do której rozwiązania przydaje się wiedza historyczna, ale i mitologiczna, nieraz też wyznaniowa, z racji też tego, że w każdym tomie miejscem akcji jest inny kraj. Jakby kogoś interesowało(w nawiasie kraj vel główne miejsce akcji): - Tom I- "Tajemnica Klejnotu Nefertiti" (Egipt) - Tom II- "Skarb Atlantów" (Grecja) - Tom III- "Sekret Wielkiego Mistrza" (Polska) - Tom IV- "Klątwa Złotego Smoka" (Japonia) - Tom V- "Zagadka Diamentowej Doliny" (Australia) - Tom VI- "Zaginiony Klucz do Asgardu" (regiony Skandynawii, głównie chyba Szwecja, dawno nie czytałam, więc nie pamiętam dobrze) - Tom VII- "Przepowiednia Synów Słońca" (Peru) - Tom VIII- "Szyfr Jazona" (Francja) - Tom IX- "Komnata Szeptów" (Polska, Litwa, Wlk. Brytania) Jest jeszcze tom specjalny- "Dziennik Podróżnika", gdzie samemu opisuje się swoje przygody, doświadczenia, itp. Nie wnosi nic do serii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Sierpień 4, 2016 Share Napisano Sierpień 4, 2016 Serducho podbiły mi książki Palachniuka, szczególnie "Udław się". Wprowadziliśmy już nawet z partnerem kryzysowe hasło "pudel", ale chyba za wczesna godzina aby tłumaczyć jego genezę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 4, 2016 Share Napisano Sierpień 4, 2016 "Trylogia Kusziela", "Archipelag GUŁAG", "Przygody dobrego wojaka Szwejka", "Ekonomia w jednej lekcji" i na razie chyba tyle wystarczy. Ostatnio nie miałem w rękach niczego nowego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrystalShy Napisano Maj 30, 2017 Share Napisano Maj 30, 2017 Kocham całą serię Harry'ego Pottera, lecz najbardziej "Harry Potter i Komnata Tajemnic". Bo się stworzył mój ulubiony ship 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Czerwiec 5, 2017 Share Napisano Czerwiec 5, 2017 Niezbyt gustuję w "normalnych książkach"; może być literatura naukowa?; jeśli tak to: 1) Designing Analog Chips - Hans Camenzind (ten gościu co wymyślił słynny timer 555) 2) Cała seria "Art, science and personalities" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Czerwiec 6, 2017 Share Napisano Czerwiec 6, 2017 1. Wydziedziczeni - Ursula LeGuin 2. Mort - Terry Pratchett 3. Czarnoksiężnik z Archipelagu - Ursula LeGuin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wania Żygunow Napisano Czerwiec 22, 2017 Share Napisano Czerwiec 22, 2017 Metro 2033 bezkonkurencyjnie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hardkorowy Kucu Napisano Lipiec 16, 2017 Share Napisano Lipiec 16, 2017 Zaś moją ulubiona książką jest Dziennik dwóch sióstr :-) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 17, 2017 Share Napisano Lipiec 17, 2017 7 godzin temu, votamanifesto napisał: Zaś moją ulubiona książką jest Dziennik dwóch sióstr :-) Też to mam, ale mnie akurat to znudziło już po kilku stronach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SweeteCandy Napisano Listopad 12, 2017 Share Napisano Listopad 12, 2017 Moja ulubiona książka to... Silver trylogia snów (1) Kerstin Gier. Ot taka książka dla nastolatek z małą domieszką science-fiction ale ja ją kocham Spoiler All that we see or seem is but a dream within a dream. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Napisano Listopad 13, 2017 Share Napisano Listopad 13, 2017 Mam jedynie ulubioną serię. Oczywiście polecam wszystkim zainteresowanym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonley Shadow Napisano Listopad 13, 2017 Share Napisano Listopad 13, 2017 "Świt który nie nadejdzie" Remigiusza Mroza i wszystkie jego książki polecam, jeśli ktoś lubi kryminały i ciekawą fabułę wielu różnych bohaterów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Listopad 16, 2017 Share Napisano Listopad 16, 2017 "Zwiadowcy" Johna Flanagana .Nie mogę wybrać jednej, bo podobała mi się cała seria. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Listopad 16, 2017 Share Napisano Listopad 16, 2017 (edytowany) "Niebo poradnik użytkownika" Dawida H. Levy'ego. Ta książka wprowadziła mnie w świat astronomii, chyba zawsze pozostanie jedną z moich ulubionych książek. "Kawaler D'Harmental" Aleksandra Dumasa. Podoba mi się styl w jakim ta książka została napisana, akcja pełna jest zaskakukącycj wydarzeń. Razem z Monte Christo, to moje ulubione dzieła Aleksandra Dumasa. Edytowano Listopad 16, 2017 przez Poszukiwacz15 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 Zdecydowanie Diuna - Franka Herberta. Kolejne książki które mi zapadły w pamięć to: Wyspa Robinsowa, Orinoko i Biały Jaguar - Arkady Fiedler Nemezis - Isaac Asimov Władca Pierścieni - J. R. R. Tolkien Hobbit - John Ronald Reuel Tolkien Mroczne oblężenie - Robert Salvatore Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 26, 2017 Share Napisano Listopad 26, 2017 W Empiku trylogia "Metro 2033" w jednej książce za ok 90 zł Spoiler A moje zakupy z dzisiaj to... Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Jeszcze nie wiem czy ulubione ale na pewno bardzo fajnie się czyta. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 27 minut temu, Starlight Sparkle napisał: Jeszcze nie wiem czy ulubione ale na pewno bardzo fajnie się czyta. Ukryj treść Teraz w kioskach rusza seria komiksów o Conanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Ciekawe... poszukam i jak się uda dostać to opiszę jak to wygląda i czy warto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajsiak Napisano Luty 17, 2018 Share Napisano Luty 17, 2018 Nie czytam książek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DestroyerOfTheSystem Napisano Grudzień 27, 2020 Share Napisano Grudzień 27, 2020 Zdecydowanie cała trylogia "Metro" i Uniwersum 2033/2035. Ile się przy tym godzin spędziło... A i tak jeszcze zostało tyle do przeczytania że ho. Szok. Ale polecam jak mało co. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 27, 2020 Share Napisano Grudzień 27, 2020 3 godziny temu, DestroyerOfTheSystem napisał: Zdecydowanie cała trylogia "Metro" i Uniwersum 2033/2035. Ile się przy tym godzin spędziło... A i tak jeszcze zostało tyle do przeczytania że ho. Szok. Ale polecam jak mało co. Myślę podobnie Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DestroyerOfTheSystem Napisano Grudzień 27, 2020 Share Napisano Grudzień 27, 2020 Zacna kolekcja xD. "Prawo do..." jest genialne, pierwszej części trylogii nie miałem okazji czytać ale 2 pozostałe nadrabiają to z nawiązką. ,Piter" też bliski mojemu sercu bo to jedno z pierwszych spotkań z Uniwersum. No i "Korzenie niebios" też sobie niesamowicie cenię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się