War Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Kulot, racja. Przydalyby sie Sugestie 3.0 ^^ Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Póki co zmiany na OGROMNY plus (wszystkich nie sprawdziłem, jakby co to będę biadolić jak stara baba). Strona jest bardzo czytelna, część kolorków Avatarów nie wymaga już zaznaczenia aby cokolwiek zobaczyć Mam tylko pytanie. Czy w przyszłości będziemy mogli wybrać innego kuca w logo? Twilight jest świetna, ale na pewnym forum działa to tak że każdy może wysłać swoją propozycję. Po ewentualnej akceptacji użytkownicy zyskują n-te logo strony do wyboru w swoim profilu. Fajna rzecz.dobra, informacje z profilu "o mnie" i "ulubiony kucyk" gdzieś zniknęły, ktoś wie gdzie mogły sobie pójść?Faktycznie je wywiało, ale to drobnostka.poza tym fajnie by było gdyby tą Twilight na samej górze można było zmienić na np Flutterhy/Rarity, w sensie, żeby każdy user mógł sobie ustawić obrazek kucyka którego woliJak już pisałem to bardzo fajne rozwiązanie. Nie znam się na tym, ale myślę że da się to wprowadzić. Skoro tamci od forum X to zrobili... (przypominam, nie znam się na silnikach i takie tam) Link do komentarza
Xyz Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Ja tam sobie jakoś poradzę w ogarnięcu nowego wyglądu ale na razie staram się znaleźć coś co w starym wyglądzie nazywało się "Pokaż nieprzeczytane posty" bo znaleźć czegoś takiego nie mogę a używałem tego często "Wyświetl nową zawartość" to jeden z największych guzików w górnej części forum Link do komentarza
MaxyBlack Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Co jak co, ale moim zdaniem przydałby się inny wygląd. Rozdzielczość obecnego przeraża. Na operze mini przycina user bar i nie widać ile jest powiadomień. Nie wspomnę już, że całe forum wygląda teraz jak jedna wielka ściana tekstu Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Anyway: przydałoby się dodać pewne feature do tworzenia linków... http://i.imgur.com/EEQSlye.png - brakuje takiej opcji opcjonalnego wklepania tekstu, jakim ma być link Na razie, jak widać, jest tylko opcja dodania linka... Link do komentarza
MaxyBlack Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Piszesz tekst, zaznaczasz go, klikasz dodanie odnośnika i masz. Przecież to łatwe. Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Wiem, piszę tylko, że dobrze by było, by coś takiego można było dopisać z Odnośnika Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 + za odpowiedzi, też jestem za dowolną zmianą kucyka na górze, ale jest jeden -... USUNĘŁO MI, ŻE JESTEM MG I AVEM CHRYS! I gdzie napis, kto jest online, a kto na urlopie? Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Grafika działa jak dodasz .png do linka. Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Zauważyłem jedną wadę. Jak są te statusy, które można komentować, to potem jak skomentuję ja, a po mnie z 6 osób, to zamiast mieć 1 powiadomienie o nowych komentarzach na czyimś statusie, to mam ich 6. To jest nieco uciążliwe. A no i szkoda, że jak zdobyłem te punkty reputacji na starym silniku, to nie ma teraz realnego odbicia tego tutaj. Punkty reputacji zamiast przejść do gwiazdek, przeszły do plusów za posty, co nie do końca oddaje to, co miało oddawać - u mnie większość pozytywów to zdobyta była jednak za spotkania, eventy, mało które były za posty na forum. No i gratuluję przy okazji ściągnięcia na forum nowej plagi - z innych forów mam doświadczenie, że jak jest system oceniania każdego posta osobno, to zaczyna się walka o plusiki i w efekcie tego ludzie mogą zacząć się popisywać przed innymi lub nie być szczerym, byleby zgarnąć plusa. Poza tym czekam na moment, gdy Stachul ogłosi, że chce mieć jak najwięcej plusów pod swoim postem, skoro kiedyś zebrał ponad 100 pozytywów. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 O jasny gwint...nienawidzę takiego wyglądu for...tamto było oryginalne a tu się połapać nie mogę...Nevermind,może się przyzwyczaję...może... Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 A no i szkoda, że jak zdobyłem te punkty reputacji na starym silniku, to nie ma teraz realnego odbicia tego tutaj. Punkty reputacji zamiast przejść do gwiazdek, przeszły do plusów za posty, co nie do końca oddaje to, co miało oddawać - u mnie większość pozytywów to zdobyta była jednak za spotkania, eventy, mało które były za posty na forum. No i gratuluję przy okazji ściągnięcia na forum nowej plagi - z innych forów mam doświadczenie, że jak jest system oceniania każdego posta osobno, to zaczyna się walka o plusiki i w efekcie tego ludzie mogą zacząć się popisywać przed innymi lub nie być szczerym, byleby zgarnąć plusa. Poza tym czekam na moment, gdy Stachul ogłosi, że chce mieć jak najwięcej plusów pod swoim postem, skoro kiedyś zebrał ponad 100 pozytywów. Prawda. Tylko Linds, zrozum... jeśli nie masz FB, to musisz być na forum z nim związanym. Nowa era i w ogóle. Miałem reputację za to jakim to nie jestem dobrym lub złym modem, na co ciężko też zresztą pracowałem - dlatego wiedziałem za co mam. Teraz ustawię status "pierdzę sobie do ucha" to zgarnę +100 reputacji, albo to tylko moje chore wrażenie. Jeśli za statusy można... Kombinujcie, niczego nie sugeruję, ale nowy system użytkowników jest po prostu na minus. Wielki minus. Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Dodam jeszcze fakt, że na jednym forum po wprowadzeniu systemu plusów i minusów za post zaczęło się nie tylko walczenie o plusy i zgrywanie kogoś, kim się nie jest byleby mieć dodatkowy plus, ale też utworzył się krąg wzajemnej adoracji, którego członkowie sobie nawzajem dawali plusy do postów nie za treść, a za to, że się lubi danego człowieka. Wówczas wychodziła sytuacja, że nawet jeżeli ktoś nie miał racji, nie miał argumentu lub miał denny argument w dyskusji, miał więcej plusów od kogoś, kto ma rację tylko dlatego, bo go ludzie lubią. Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Łiiiiiiiiii mam avatar mojego nie usunęło ;x Link do komentarza
Szafira Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Yay IPB Najlepsiejszy skrypcik na świecie(się było adminem tu i tam xD), i zadaje się że nawet legalny (podlinkowana stopka, w końcu trochę za duże forum na nulleda). Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 No raczej A czego się spodziewałeś? Że ukradniemy? Link do komentarza
Anathiela Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Zaczynam lubić nowe forum. Link do komentarza
Ichi90 Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Mi osobiście nowy wygląd nie przeszkadza.Najważniejsze jest aby forum sprawnie działało. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Dobra,trochę poszperałam w nim i uważam że wspaniałym pomysłem jest że użytkownik może sobie sam zmienić tytuł,i znalazłam takie coś jak "tło profilu" i w ogóle nie wiem o co w tym chodzi xD Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Oznacza to tyle, że każdy odwiedzający twój profil zobaczy tam ustawioną przez ciebie tapetę. Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Jakby nie było, to wszystko wygląda ładnie, ale jakiekolwiek narzędzia - zwłaszcza pisanie postów jest złe. Śmierdzi wordem i FB. Póki nie zmusza do zakładania konta na tym cholernym Facebooku, to jest w miarę ok. Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 http://i.imgur.com/KjzC97m.png - kolekcjonuję przeciwników xd Link do komentarza
KochamChemie Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Zgadzam się z Lindsem i Emronnem co do plusików za posty. Daje to jeszcze większą możliwość nabicia reputacji.(łatwiej dać plusik za posta bez powodu, niż dać repka z jakimkolwiek wyjaśnieniem) Jest niby rozwiązanie(system postawionych piw, cydru, itp = zero reputacji... ale to tylko sugestia) Link do komentarza
Flaterka Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Wiem, że ja tu nie mam nic do gadania ale śmiem twierdzić, że ten styl forum jest znacznie gorszy od poprzedniego. Trudno. Zostawić forum na pięć minut a wy już jecie klej i kredki zmieniacie jego przepiękny wygląd! :aWe6O: Link do komentarza
Spoiler Cat Napisano Kwiecień 18, 2013 Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Sprawa zbierania "łapek fapek" jest ciężka do rozwiązania. Niestety taki obrót sprawy jaki przedstawia Linds jest naturalny. Faworyzowanie członków bliskiego otoczenia, bycie fanbojem, jest spowodowane obawą przed wypadnięciem ze stada... Smutne, ale prawdziwe. Czekam tylko, aż niektórzy zaczną używać statusów w charakterze czatu... Link do komentarza
Recommended Posts