Sosia Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Czemu nie puszczą tego sezonu od razu? Pozabijamy się zanim to nastąpi. I nie sądzę, by były jakieś walki i mordobicia, bo to serial dla małych dzieci . Ale i tak to oglądamy! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejack12 Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Prawdę mówisz jestem z tobą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JimJoy Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Nie było mordobicia w mlp? Pozwólcie że wam coś przypomnę W dzisiejszych czasach brutalność to dziwne słowo, walki przez to dzielą się na: *Łagodne *Łagodne z hektolitrami krwi *Sadystyczne zabijanie (typu Higurashi) Tak czy siak jakaś walka na pewno będzie, nawet jeśli to będzie po raz kolejny bombardowanie złego tęczą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MietekPL ( TS ) Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Nie mam nic przeciwko mordobiciu ^^ Wolę mordobicie od tej całej tęczowej magii przyjaźni. I powtórzę: Dat antagonista! <3 Pogieło cię czy co , wolę tak jak jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 King Somber zapowiada się na prawdziwego skurczybyka. Ale czy wiadomo czy będzie alicornem czy jednorozcem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Zwrócie uwagę na kryształowych mieszkańców imperium. To same ziemskie kucyki. Ciekawe jakiego to kryształowego serca szuka Twilight,aby uchronić ich przed zagładą. Jak masz futro z kryształu to ciężko jest latać. W dodatku kryształowych kucyków nie było wśród żywych przez 1000 lat (jakieś zawieszenie w czasie i przestrzeni czy coś). Ciekawe jest to, że wydarzenia toczyły się na pewno kilka miesięcy/lat po wypędzeniu Luny na księżyc. Czyżby Celestia nie radziła sobie z sytuacją w jej włościach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rarity115 Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 W dodatku kryształowych kucyków nie było wśród żywych przez 1000 lat (jakieś zawieszenie w czasie i przestrzeni czy coś). Znaczy,że masz na myśli to,że kryształowe kucyki wyginęły i do ich miasta wprowadziły się te ziemne? Wybacz,jeśli źle zrozumiałam Twoją myśl,ale nie jestem zbyt inteligentną osobą. King Somber to prawdopodobnie jednorożec. Chyba,że płaszcz zakrył mu skrzydła. xD I znalazłam plakat o 3 sezonie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nihal789 Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 To na pewno nie są zwykłe kucyki ziemskie. Moim zdaniem kryształowe kucyki powinny być uznane za odrębną rasę ponieważ: a) plamki w ich oczach są kanciaste b) ich grzywa jest jednolita i jakby ma lekki blask czy cuś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Znaczy,że masz na myśli to,że kryształowe kucyki wyginęły i do ich miasta wprowadziły się te ziemne? Wybacz,jeśli źle zrozumiałam Twoją myśl,ale nie jestem zbyt inteligentną osobą. King Somber to prawdopodobnie jednorożec. https://lh4.googleusercontent.com/-0v5VP6i4_Bs/UAYGu85ybRI/AAAAAAAAA4w/Z290eOmv69U/s640/Villain%252520Kirin.jpg Chyba,że płaszcz zakrył mu skrzydła. xD Przytocze cytaty z tłumaczenia. Cytat1: Król Somber's musiał ich zaczarować, by ich futro nie było ... kryształowe. - dlatego teraz wyglądają jak zwykłe kucyki. Cytat2: 00:00:20,909 --> 00:00:23,548 Naprawdę przepadło nam tysiąc lat? 00:00:23,535 --> 00:00:24,460 Tak. 00:00:24,673 --> 00:00:27,714 A czuje jak by to było wczoraj. - Mimo że minęło 1000 lat dla nich było to mgnieniem oka. 00:01:15,187 --> 00:01:17,802 Czuje się jakby czegoś tu brakowało. 00:01:17,802 --> 00:01:23,554 Wiem, to wygląda tak samo, ale już nie jest tym samym. - Zdaje mi się że została im odebrana jakby dusza. Stracili chęć egzystowania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CherryGrove Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Może jego magia rośnie, gdy żywi się radością, był już taki motyw kiedyś w jakimś serialu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nihal789 Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Może jego magia rośnie, gdy żywi się radością, był już taki motyw kiedyś w jakimś serialu To chyba raczej nie bo to by była przeróbka Chrislas ( sory jeśli źle napisałam) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 *Chrysalis Teraz pytanie. Czy kuce wpadła w jakiś letarg i nic nie pamiętają, i powiedzmy jakaś super magią związana z mane6/księżniczkami ich wybudziła czy sobie tak egzystowały przez tysiąclecie (dziwnym trafem zbiega to się z wygnaniem Luny, Celestia tak bardzo miała wywalone na to co się dzieję w okolicy jej księstwa? Samo pozostawienie Discorda jako figury w ogrodzie było nieodpowiedzialne...) czy może żywi się chęcią życia - to by sugerowało, że takie kuce mogą żyć tysiąlecia, może są nawet wieczne, ale po pierwsze był pogrzeb, po drugie nikt nie pamiętał Luny/Nightmare Moon, więc raczej nie żyją wiecznie i tylko sobie ta klaczka z którą rozmawiała Twilight palnęła. Cholernie ciekawy temat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izeer Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 To wszystko moze być powiązane, Discord ma powrócić, ma być mowa o kolonii Luny na księżycu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Kucyki mają na pewno swój okres życia. Zbyt mało kuców w podeszłym wieku chodzi po Ponywill+ dom starców itd. Z kontekstu rozmowy Twilight wynoszę, że to ona ją poinformowała o tak długim okresie wegetacyjnym. Łącząc to z możemy wnioskować, że poprosili Cadance o pomoc, ale jej czar miłości jest zbyt słaby i nie będzie długotrwały. Ponieważ kryształowe kucyki nie pamiętają kim naprawdę są, Twilight postanowiła przypomnieć im ich historie, zwyczaje i tradycje. Robi im taki dzień niepodległości. Ciekawe jest to, że ten nowy 1 minutowy klip już zmienia podejście całej piosenki. Wcześniej każdy myślał że to jest królestwo Księżniczki Cadance. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Być może to jest. A właściwie było. W końcu obydwa kuce mówią, że coś nie pasuje im w tym oknie. Oknie które idealnie pasuje aby stał tam władca i mówił do poddanych. Może nie pamiętają Cadance? Może to jej królestwo i została wygnana do Equestrii przez nowego złego? Ale czemu Celestia nic z sobie tego nie robiła? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 No nie wiem w wspomnieniach Twilight z ślubu kucyków Cadance była pokazana jako dość młoda klacz. Nie wiem czy ktoś kto ma 10 wieków na karku chciałby się zajmować małym urwisem jako opiekunka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Luna z małej klaczki urosła w powiedzmy przeciągu roku na... konia dorównującego prawie Celestii. Chociaż to akurat inny przypadek. Może rodzina Cadance po prostu siedzi sobie w Canterlocie i się rozmnażają z nudów, to akurat mieli córkę do opieki nad ulubienicą księżniczki którą ich utrzymuje. Może być i tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Nasze przypuszczenia rozwieją się w za kilka długich tygodni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 A ja czekam i czekam i czekam i czeeeekaaaam aż nadejdzie sezoooon 3iiiiiiii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Jak wszyscy, jak wszyscy A kolonia Luny do plotka, wyraźnie jest napisane, że ktoś tam ktoś tam chciałby to zobaczyć. Wątpię aby się to znalazło. Byłoby... za dobrze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 A skąd Ona wzięła tam jakieś kucyki? Wyczarowała je? Jakiś przybocznych tam chyba miała, bo ktoś przywiózł ją na halloween, a podobnych pegazów "ciemności" z takimi skrzydłami nie widziałem w okolicy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 A może ich sobie wyczarowała. Jakoś trudno mi wierzyć, że tak sobie przez tysiąclecie sobie żyła Luna z jej gwardią na księżycu. Co tam się musiało dziać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Żaden z znanych mi artów nie poruszał tego tematu . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggar Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Bo za mało widziałeś internetu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 a mnie ciekawi jak ta Luna tam żyła na tym księżycu ?? no bo przecież kucyki jedzą i piją , ale na księżycu co ona jadła i piła , jak przeżyła te 1000 lat ?? może była w jakimś stanie hibernacji ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się